Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno Aleksoto darželis-mokykla, Antanavos g. 17,

QUOTE(AGI @ 2008 10 23, 11:13)
O kiek iš viso grupių yra šiame darželyje? Pirmas įspūdis, kad jis gana didelis, toks "konvejerinis".
Man taip norisi išgirsti "gyvą" nuomonę iš dabartinio šio darželio darželinuko tėvų, kad vėl drįstu kelti temą į viršų ir tikėtis, kad ją pastebės daugiau mamų.

sveikos mamytes

mano pirmas vaikutis pabaige si darzeli ,buvau labai patenkinta ypac kai buvo pas aukletoja nijole. thumbup.gif aukletoja.paskui pradejo lankyti 1 grupe,dabar i sia grupe eina ir antrasis mano vaikas.esu patenkinta auklyte ten thumbup.gif ,tik viena aukletoja nelabai verysad.gif .dukryte taip pat jau esu uzrasiusi ir zadu leisti i si darzeli
Atsakyti
Na, maniškis pradėjo antrą darželinę savaitę. Ir entuziazmas pamažu blėsta, prasideda "ašaringasis" etapas. Bet abi aštuntosios grupės auklėtojos šaunios - guodžia ne tik vaiką, bet ir mamą. Kol kas tikrai negaliu pasakyti ko nors negatyvaus - jei vaikas labai liūdi, visada paskambina, pataria, mandagiai išsako darželio reikalavimus. Jei vaikas "persilauš", manau, kad ir toliau lankysim šį darželį.
Atsakyti
mielos mamytes, gal galite pasidalinti ispudziais apie grupe, nezinau kelinta, bet aukletojos ala ir salomeja? dar tik pradesime, todel kiek neramina nezinomybe...
Atsakyti
QUOTE(tut @ 2008 11 18, 09:53)
mielos mamytes, gal galite pasidalinti ispudziais  apie grupe, nezinau kelinta, bet aukletojos ala ir salomeja? dar tik pradesime, todel  kiek neramina nezinomybe...

Papildyta:
QUOTE(meva @ 2008 11 23, 23:50)

Nera reikalo nerimauti, nes mano anukas lanke si darzeli ir butent pas sias aukletojas. Vaikas visada noriai lanke, o susirges klausdavo , kada pasveiksiu. Tai puikios aukletojos, sekmes joms auklejant mus atzaleles.
Atsakyti
Prieš kelias savaites susirinkime auklėtojos pasakė, kad darželis siekia Katalikiškos mokyklos - darželio statuso. Na, kas nuo to keičiasi, auklėtojos taip ir nepaaiškino. Bet man visai patiko jų šiemetinė nuostata - iki Kalėdų nebus jokių karnavalų, švenčių. Praėjusią savaitę į darželį buvo pakviesta vienuolė, kuri vaikams ir jų tėveliams pravedė Advento vakarą. Iš tiesų graži idėja. Nors mažiukams dar sunku buvo suvokti esmę (čia susirinko daugiausia trimetinukai), bet ir jie džiaugėsi žvakelėmis, noriai puošė didžiulį Advento vainiką - kelią akmenėliais, kankorėžiais ir pan. Auklėtojos minėjo, kad ir eglutė grupėje bus papuošta natūraliais žaisliukais - saldainiais, meduoliais. Šįryt jau vidury grupės stovėjo didelė eglė ir manau, kad šiandien vaikai ją puoš kartu su auklėtojom.
Man labai patinka, kad darželyje mėginama gilintis į esmę, o ne žavėtis blizgučiais. Nors tenka pripažinti, kad iš tėvelių pusės dažnai yra priešingų pageidavimų. Argumentas - vaikams taip smagiau. Aš asmeniškai tuo suabejočiau. Manau, vaikai džiaugiasi tada, kai mato suaugusius besidžiaugiančius ir jų džiaugsmas mažai priklauso nuo to, ar jie su kokio "pokemono" kauke ar piemenėlio skrybėlę užsidėję.
Tai tokie mūsų pirmųjų Kalėdų šiame darželyje įspūdžiai.
Atsakyti
Nuo rugsėjo planuojame pradėti lankyti šį daržiuką. Maniškiui tada bus beveik trys metukai. Labiausiai gasdina mišrios grupės. Ar didesni neskriausžia mažiukų? Kokio maždaug amžiaus vaikučiai būna vienoje grupėje?
Tikiuosi, mamytės, pasidalinsit savo mintimis smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes!

Girdejau kad siame darzelyje galvoja atidaryti lopselinuku grupe (pletku pavidalu)? Ar nieko mamytes negirdejot? Gal reikia direktorei pasiskambinti.
Atsakyti
Sveikos mamytės, mano vyresnėlis lankė šį darželį ir turim itin ryškių prisiminimų:
8 GRUPĖ:
pradėjo lankyti 8 grupę, pas auklėtoja Jolitą ir Jūratę. Tada dar ten mišri grupė buvo, vaikai įvairaus amžiaus. Vaikas verkdavo kaskart, išgirdęs žodį "darželis". Uždaro būdo mano vaikas, nepasipasakodavo, nes , pasirodo, įbauginamas buvo, o ir 4 metukų vaikas matyt nesugebėjo.
Kartą nuvedus vaiką, buvo labai šalta, auklėtoja grupėje su 2 megztiniais, o vaikui iš karto megztuką nurengė tik į grupę įleidus, tipo žais, sušils. Ir kai jis nepaklausęs antrą kart jį apsirengė, auklėtoja NUSIVEDUS Į PRAUSYKLĄ TAMPĖ VAIKO AUSĮ. Čia katra be akinių, bijau supainiot, bet būtent ta! . Ir močiutė dar tebebuvo rūbinėje, vaiko sportinį krepšį tvarkė ir pamatė doh.gif Nuo tos dienos vaikas nėjo į tą grupę.O kad vaikai 8 grupėje turėdavo ant kilimo tupėjimo vietas, po pietų miego, vaikai nuogučiai šąla, o auklėtoja laiptinėj su kolege pletkus varinėja ir t.t. Patarčiau darbo metu netikėtai užsukt - daug visko rasite...
1 GRUPĖ
Po šios istorijos kaimynė patarė leisti į 1 gr., pas Salomėją ir Alą. SUPER thumbup.gif
Labai įtariai aš jas stebėjau, pačios suprantat kodėl. Bet auklėtoja Salomėja, tai auklėtoja iš didžiosios raidės. Kokie vaikų koncertai, spektakliai, kiek ir kaip su vaikais dirbama - super dar kartą thumbup.gif O auklėtoja Ala reikalo negadina, bet labai girti neturiu už ką.
Taigi, savo antrąjį vaiką taip pat leisiu tik pas auklėtoją Salomėją, kad ir kurioj grupėj ji bedirbtų.
Na, o patekimo į darželį klausimas - jau seniai vyresnėlis jį baigė, sumos pasikeitė. O kiek dabar duodat? Mums jau tuoj laikas, tai labai aktualu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristi7: 25 kovo 2009 - 17:04
QUOTE(Kristi7 @ 2009 03 25, 19:02)
Sveikos mamytės, mano vyresnėlis lankė šį darželį ir turim itin ryškių prisiminimų:
8 GRUPĖ:
pradėjo lankyti 8 grupę, pas auklėtoja Jolitą ir Jūratę. Tada dar ten mišri grupė buvo, vaikai įvairaus amžiaus. Vaikas verkdavo kaskart, išgirdęs žodį "darželis". Uždaro būdo mano vaikas, nepasipasakodavo, nes , pasirodo, įbauginamas buvo, o ir 4 metukų vaikas matyt nesugebėjo.
Kartą nuvedus vaiką, buvo labai šalta, auklėtoja grupėje su 2 megztiniais, o vaikui iš karto megztuką nurengė tik į grupę įleidus, tipo žais, sušils. Ir kai jis nepaklausęs antrą kart jį apsirengė, auklėtoja NUSIVEDUS Į PRAUSYKLĄ TAMPĖ VAIKO AUSĮ. Čia katra be akinių, bijau supainiot, bet būtent ta! . Ir močiutė dar tebebuvo rūbinėje, vaiko sportinį krepšį tvarkė ir pamatė  doh.gif  Nuo tos dienos vaikas nėjo į tą grupę.O kad vaikai 8 grupėje turėdavo ant kilimo tupėjimo vietas, po pietų miego, vaikai nuogučiai šąla, o auklėtoja laiptinėj su kolege pletkus varinėja ir t.t. Patarčiau darbo metu netikėtai užsukt - daug visko rasite...
1 GRUPĖ
Po šios istorijos kaimynė patarė leisti į 1 gr., pas Salomėją ir Alą. SUPER  thumbup.gif
Labai įtariai aš jas stebėjau, pačios suprantat kodėl. Bet auklėtoja Salomėja, tai auklėtoja iš didžiosios raidės. Kokie vaikų koncertai, spektakliai, kiek ir kaip su vaikais dirbama - super dar kartą  thumbup.gif  O auklėtoja Ala reikalo negadina, bet labai girti neturiu už ką.
Taigi, savo antrąjį vaiką taip pat leisiu tik pas auklėtoją Salomėją, kad ir kurioj grupėj ji bedirbtų.
Na, o patekimo į darželį klausimas - jau seniai vyresnėlis jį baigė, sumos pasikeitė. O kiek dabar duodat? Mums jau tuoj laikas, tai labai aktualu  g.gif

nelabai supratau...VAIKAI PO PIETŲ MIEGO NUOGI ANT KILIMO TUPĖDAVO SAVO TURIMOSE VIETOSE IR ŠALDAVO?... man atrodo, miela ponia, perdedate truputį g.gif
Atsakyti
QUOTE(doremifasolasi @ 2009 03 25, 21:47)
nelabai supratau...VAIKAI PO PIETŲ MIEGO NUOGI ANT KILIMO TUPĖDAVO SAVO TURIMOSE VIETOSE IR ŠALDAVO?... man atrodo, miela ponia, perdedate truputį g.gif

Ne, ne taip mane supratote - vaikai grupėje žaisdavo, bet nuolat tuos pačius vaikus rasdavau tose pačiose vietose. Mano vaikas taip pat turėjo "savo vietą" - todėl ir vadinu vaikų tupėjimo vietomis.

O kai vaikai po pietų miegelio atsikėlę rengiasi, jiems nėra kas padeda, grupėj chaosas, grindys pilnos rūbelių, vaikiukai sustirę ir bando viens kitam užsegti - tuo metu auklėtoja tarp pirmo ir antro aukšto laiptinėje su kolege smagiai sau pletkus vynioja. Čia tai, ką galima rasti atėjus "ne tėvų lankymosi laiku". O kai tėveliai ateina, tai jos ir liežuvius pasiploninę suokia. Baisu prisimint.

Bet 1-oje grupėje per kelis metus, kiek lankė mano vaikas, panašiu dalykų neteko matyti NIEKADA! Ten apie auklėtojas galiu pasakyti tik gerai ir labai gerai, jos iš tikrųjų dirba, o ne teatrą prieš tėvus vaidina doh.gif
Atsakyti
Kazkaip sugalvojau ir as savo trigrasi ikisti ir uzduoti keleta klausimu:
1. Jei tai blogai 8 grupej, tai kodel tevai (kaip ir as) veda savo vaikus viena po kito i ja ir dar kaiminams rekomenduoja??
2. Is kur atsirado "sportinis krepsys", kiek menu tokiu niekada nebuvo? Nebuvo net sporto rubeliu. g.gif
3. Kaip galejo bobule matyti kas darosi prausykloj? Is rubines???

4. Kodel kada beatejus paimti vaiko matydavau aukletojais keliais sedint tarp vaiku, ir jiems zaidzian, ir jiems rengiantis??

5. Kaip turetu buti risami vaikai prie ju zaidimo vietu? g.gif

Zinote, mamyte, klausinejau savo vaikeliu ar pamena kad taip butu buve, tai jie pradejo juoktis lotuliukas.gif ir klausia "negi mamute jei taip butu buve mes dabar eitumem aplankyt savo aukletoju??????

Manau tai viska pasako
Atsakyti
QUOTE(Julija2 @ 2009 03 26, 18:28)
Kazkaip sugalvojau ir as savo trigrasi ikisti ir uzduoti keleta klausimu:
1. Jei tai blogai 8 grupej, tai kodel tevai (kaip ir as) veda savo vaikus viena po kito i ja ir dar kaiminams rekomenduoja??
2. Is kur atsirado "sportinis krepsys", kiek menu tokiu niekada nebuvo? Nebuvo net sporto rubeliu. g.gif
3. Kaip galejo bobule matyti kas darosi prausykloj? Is rubines???
4. Kodel kada beatejus paimti vaiko matydavau aukletojais keliais sedint tarp vaiku, ir jiems zaidzian, ir jiems rengiantis??

5. Kaip turetu buti risami vaikai prie ju zaidimo vietu?  g.gif

Zinote, mamyte, klausinejau savo vaikeliu ar pamena kad taip butu buve, tai jie pradejo juoktis lotuliukas.gif  ir klausia "negi mamute jei taip butu buve mes dabar eitumem aplankyt savo aukletoju??????

Manau tai viska pasako

Aš labai džiaugiuosi už jūsų vaikus, kad jiems tiko ir patiko. Mums, deja, ne. Gal jūs niekad nepataikėte ateiti "netinkamu momentu"?

Aš tiesiog norėjau pasakyti kitoms mamytėms - būkite atidžios, patikrinkite ir pačios įsitikinkite. Aš labai džiaugiuosi, kad mes spėjome tai pastebėti laiku.
Sėkmės visoms smile.gif
Atsakyti