Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno Aleksoto darželis-mokykla, Antanavos g. 17,

QUOTE(W_ioleta @ 2012 06 11, 12:44)
Laba diena,

Nežinau ar Jūs savo dvynukus užrašėte į lopšelio eilę ar į darželio. Jeigu į darželio, tai žinau, kaip gali pasikeisti vieta eilėje į blogąją pusę.  Pernai pas mus liko daug vaikų, kurie nepateko į lopšelį. Šiais metais, kai jiems sueina 3 metai, sistema iš karto juos meta į darželio eilę. Jeigu Jų prašymai (nesvarbu, kad į lopšelį) paduoti anksčiau už Jus, jie eilėje bus pirmesni nei Jūs. Taip Jūsų vieta eilėje gali nukristi "žemyn". Manau, kad Jūsų prašymas buvo į darželį, nes į lopšelį ir 15-16  ir 30 būdami, būtumėte patekę.
Sėkmės  4u.gif

uzrasiau i lopselio eile 4u.gif
Siandien kaip tik ryte parsinesiau is pasto dezutes laiska is svietimo skyriaus.
Tai galiu didelemis raidemis parasyti:

PIRMUMAS DAUGIAVAIKEMS SEIMOMS YRA!!!!

Mums aiskiai isdeste kodel mes nepatekome i lopseli: pries mus eina 7 vaikai, kuriu brolis ar sesuo lanko ta pati darzeli, vienas vaikas is daugiavaikes seimos ir du pasiulyti Vaiku teisiu apsaugos tarnybos 4u.gif O 5 vaikai lieka lopselyje, tai priima tik 10 vaiku siemet 4u.gif
Dabar man viskas aiskiau ir suprantama.
Tik siaip keista, kad kol nepagrasinsi teismais nieko nesuzinosi ir visi laikys tave durneliu, skaityti nemokanciu doh.gif Vat kokia ta sistema pas mus 4u.gif
Nors man dar kai kokios smulkmenos neaiskios, i kurias visgi dar negavau atsakymu, tai dar ne pabaiga, dar pasiaiskinsiu biggrin.gif
Atsakyti
to MaršuA

O Jūs laukiate eilėje į mūsų įstaigą? Aš permečiau eilę, bet dvynių Saulės ir Jorio neradau...
Papildyta:
Iš atsakymo jau supratau, kad laukėte ne pas mus.

Dabar jau man įdomu, nes iš atsakymo taip ir nesupratau, apie kokį pirmumą daugiavaikėms šeimos kalba eina? Jums švietimo skyrius atsakė, kad daugiavaikės šeimos eina be eilės?
Atsakyti
QUOTE(W_ioleta @ 2012 06 11, 13:37)
to MaršuA

O Jūs laukiate eilėje į mūsų įstaigą? Aš permečiau eilę, bet dvynių Saulės ir Jorio neradau...
Papildyta:
Iš atsakymo jau supratau, kad laukėte ne pas mus.

Dabar jau man įdomu, nes iš atsakymo taip ir nesupratau, apie kokį pirmumą daugiavaikėms šeimos kalba eina? Jums švietimo skyrius atsakė, kad daugiavaikės šeimos eina be eilės?

taip, dabar jau parase, kad pries mus eina tik tie mano isvardinti asmenys, apie kitus, kurie neturi jokiu prioritetu kalba net neina, nesvarbu, kada ju prasymas pateiktas, tai kaip ir logiska isvada, kad jau pripazintas prioritetas biggrin.gif Po penkto laisko, kuriame jau aiskiai parasiau, kad arba parasytu normini akta, nustatanti tas minimas 5 d., arba kreipiuosi i teisma 4u.gif biggrin.gif Dar vaziuosiu i darzeli, kur suprantu, jau sarasai pakabinti, jei jau viskas zinoma, ir pasitiksinsiu savom akim viska, nes pasitikejimo svietimo sk. jau nulis biggrin.gif
Papildyta:
ir is tikro atsiprasau, kad sitoj temoj aiskinuos, nors ne i si darzeli taikeme 4u.gif
Bet tik viena direktore is visu darzeliu cia atsakineja i klausimus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MaršuA: 11 birželio 2012 - 12:45
to MaršuA

Ka tik pasiskambinau E.Mikelionienei ir dar kartą pasitikslinau. Pakalbėjome ir apie atsakymą Jums. Aš buvau visiškai teisi, nei vienos mamos šiame forume nesuklaidinau- pirmumas vaikams iš daugiavaikių šeimų galioja tik 5 dienas. Tai bus įrašyta naujame tarybos sprendime. Be eilės vaikai iš daugiavaikių šeimų tikrai nepriimami. Viskas vyksta pagal prašymo padavimo datą.
Aš galiu garantuoti tik už eilę Aleksoto lopšelyje-darželyje, su "Ežiuko" situacija neturiu nieko bendro .

smile.gif

P.s. gal ir nusivilsite biggrin.gif , bet atsakinėja Jums tikrai ne direktorė, o asmuo, tvarkantis eilę, todėl geriausiai žinantis visą situaciją.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo W_ioleta: 11 birželio 2012 - 13:01
QUOTE(W_ioleta @ 2012 06 11, 13:59)
to MaršuA

Ka tik pasiskambinau E.Mikelionienei ir dar kartą pasitikslinau. Pakalbėjome ir apie atsakymą Jums. Aš buvau visiškai teisi, nei vienos mamos šiame forume nesuklaidinau- pirmumas vaikams iš daugiavaikių šeimų galioja tik 5 dienas. Tai bus įrašyta naujame tarybos sprendime. Be eilės vaikai iš daugiavaikių šeimų tikrai nepriimami. Viskas vyksta pagal prašymo padavimo datą.
   Aš galiu garantuoti tik už eilę Aleksoto lopšelyje-darželyje, su "Ežiuko" situacija neturiu nieko bendro .

smile.gif

na tai, kai bus priimtas tas naujas tarybos sprendimas, tai ir galios tos 5 d., dabar jos negalioja, nes nera niekur apibreztos 4u.gif 4u.gif Bet kuris teisininkas ir teismas tik pasijuoks is tokio galiojimo - yra taip, nes toks kazkada bus priimtas sprendimas biggrin.gif
na ka, aciu jums uz atsakyma, vadinasi, kreipsiuosi i teisma 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MaršuA: 11 birželio 2012 - 13:07
QUOTE(MaršuA @ 2012 06 11, 15:02)
na ka, aciu jums uz atsakyma, vadinasi, kol nepriimtas sprendimas, kreipsiuosi i teisma 4u.gif  4u.gif

Nelabai suprantu dėl ko, nes "Ežiuko" situacija labai aiški, atsakymas parašytas, Jūsų neapgavo. Dar galite pačioje įstaigoje pasitikslinti viską.
Aišku, Jūsų teisė, bet kaip supratau ir iš Jūsų, ir iš E.Mikelionienės, jokių nusižengimų nepadaryta. Vaikai ten priimami irgi pagal tą patį tarybos sprendimą. Jeigu taryba nusprendė, kad vaikai iš daugiavaikių šeimų nepriimami be eilės, tai taip ir yra. Tai kaip suprantu, reikia Kauno miesto tarybą paduoti į teismą už blogus sprendimus...

Sėkmės Jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(W_ioleta @ 2012 06 11, 14:10)
Nelabai suprantu dėl ko, nes "Ežiuko" situacija labai aiški, atsakymas parašytas, Jūsų neapgavo. Dar galite pačioje įstaigoje pasitikslinti viską.
   Aišku, Jūsų teisė, bet kaip supratau ir iš Jūsų, ir iš E.Mikelionienės, jokių nusižengimų nepadaryta. Vaikai ten priimami irgi pagal tą patį tarybos sprendimą. Jeigu taryba nusprendė, kad vaikai iš daugiavaikių šeimų nepriimami be eilės, tai taip ir yra. Tai kaip suprantu, reikia Kauno miesto tarybą paduoti į teismą už blogus sprendimus...

Sėkmės Jums  4u.gif

as vistiek nesuprantu, kur jus randate parasyta, kad vaikai is daugiavaikiu neturi prioriteto, jei tame nutarime parasyta, kad jie ji turi g.gif na atsiverskite ir paskaitykite be jokiu isankstiniu nuostatu ir aiskiai suprasite, kad pirmumas yra 4u.gif kur taip parasyta, kad pirmos dvi kategorijos turi pirmuma, o kitos jau nebeturi? Yra tiesiog isvardintos kategorijos vaiku, kurie turi pirmuma pries kitus 4u.gif O ar tai teisinga, ar logiska ir t.t. man neidomu, as remiuosi konkreciu Taybos sprendimu, o kuo remiates jus? E. Mikelionienes zodziais?
Is tikro labai jums dekinga, kad jus nors dikutuojate cia su mumis 4u.gif

Ir dar - man atsakyme aiskiai parasyta, kokie vaikai pateko, isvardinti tik su pirmumais, tame tarpe ir vienas is daugiavaikes seimos. tai kodel tada jis pateko, o ne tas, kuris prasyma pateike anksciau? Gi internete skelbiamoje eileje aiskiai matyti, kad pries mineta daugiavaikes seimos vaika buvo anksciau pridavusiu dokumentus ir ne 5 d . ? Tai tada man duotas atsakymas vel melagyste?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MaršuA: 11 birželio 2012 - 13:21
QUOTE(MaršuA @ 2012 06 11, 15:18)
as vistiek nesuprantu, kur jus randate parasyta, kad vaikai is daugiavaikiu neturi prioriteto, jei tame nutarime parasyta, kad jie ji turi g.gif na atsiverskite ir paskaitykite be jokiu isankstiniu nuostatu ir aiskiai suprasite, kad pirmumas yra 4u.gif kur taip parasyta, kad pirmos dvi kategorijos turi pirmuma, o kitos jau nebeturi? Yra tiesiog isvardintos kategorijos vaiku, kurie turi pirmuma pries kitus 4u.gif O ar tai teisinga, ar logiska ir t.t. man neidomu, as remiuosi konkreciu Taybos sprendimu, o kuo remiates jus? E. Mikelionienes zodziais?
Is tikro labai jums dekinga, kad jus nors dikutuojate cia su mumis 4u.gif

Ir dar - man atsakyme aiskiai parasyta, kokie vaikai pateko, isvardinti tik su pirmumais, tame tarpe ir vienas is daugiavaikes seimos. tai kodel tada jis pateko, o ne tas, kuris prasyma pateike anksciau? Gi internete skelbiamoje eileje aiskiai matyti, kad pries mineta daugiavaikes seimos vaika buvo anksciau pridavusiu dokumentus ir ne 5 d . ? Tai tada man duotas atsakymas vel melagyste?

Iš tikrųjų tai aš neteisininkė, todėl toliau nediskutuosiu. Taip, aš vadovaujuosi ir tarybos sprendimu, ir E.Mikelionienės žodžiais. Ji atsakinga už šią eilę, ji dirba švietimo ir ugdymo skyriuje, o mes esame švietimo įstaiga ir esame pavaldūs šiam skyriui. Iškilus kažkokiems nesusipratimams, mes viską deriname su E.Mikelioniene. Jeigu iškyla neaiškumai ir kitais klausimais, visada kreipiamasi į aukštesnę instanciją. Mums tai yra švietimo ir ugdymo skyrius.
Daugiau šia tema tai tikrai neturiu ką pasakyti smile.gif

P.s. Atsakymas tikrai ne melagystė. Tai ir yra tas pirmumas 5 d. Daugiavaikė mama ir "apšoko" tuos anksčiau padavusius prašymus, nes ji turi pirmumą. Šitai aš ir norėjau Jums įrodyti nuo pradžių.
Aš negaliu atsakyti už kitus. Tikrai patariu nuvažiuoti į patį darželį ir tegul Jums viską parodys. Galės ir prašymus parodyti tų žmonių, kurių vaikai pateko į darželį.
O tai bendraujam mes čia neakivaizdiniu būdu apie visai kitą įstaigą.
g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo W_ioleta: 11 birželio 2012 - 13:32
tikrai taip, ne vietoje cia ta diskusija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MaršuA @ 2012 06 11, 13:05)

Tai galiu didelemis raidemis parasyti:

PIRMUMAS DAUGIAVAIKEMS SEIMOMS YRA!!!!

PRITARIU drinks_cheers.gif
Paskaičiau tai Jūsų istorija su eilėmis siaubinga - neįsivaizduoju kaip galima iš 17 eilės nukristi į 30?!
Be tų kompiuterių šimtąkart buvo geriau - žinau, nes pirmąjį vaiką vedžiau dar prieš 25 metus! Ir vaikų tikrai buvo daug! Vietų visiems užteko! Prieš 15m. taip pat užteko!
Visais laikais tas pirmumas buvo, jis yra ir dabar.
Tik valdininkai kažkaip moka aplenkti tą pirmumą kitais pirmumais.
Taigi daugiavaikės ir lieka kaip visi be pirmumo.
Tegul tuomet nerašo savo raštuose to pirmumo ir neerzina žmonių! verysad.gif
Kodėl Vilniuje daugiavaikės pirmumo sąrašo viršuje, o Kaune pabaigoje?
Kodėl Aleksoto darželyje uždaryta pradinė mokykla, o neatidaro darželių grupių, kurių taip laukia dvejus metus tėveliai ir jų vaikai?
Kodėl miesto valdžia neskiria lėšų atidaryti naujoms grupėms?
Gal kažkam naudinga, kad mamų nereiktų aprūpinti darbu, kai ir taip darbo vietų nėra?
Galėčiau dar tęsti klausimų virtinę, bet niekam juk tai neįdomu...
Jau tapo norma - Lietuvoje rūpintis tik savimi...
Atsakyti
QUOTE(Nijolė46 @ 2012 06 12, 13:46)
Kodėl Aleksoto darželyje uždaryta pradinė mokykla, o neatidaro darželių grupių, kurių taip laukia dvejus metus tėveliai ir jų vaikai?
Kodėl miesto valdžia neskiria lėšų atidaryti naujoms grupėms?

jus neteisi schmoll.gif , uzdarius mokyka atidaromos naujos grupes, tiesa, ne darzelio, o lopselio, kai buvo mokyka nebuvo lopselio, o dabar yra ir lopselio grupes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kite @ 2012 06 13, 14:19)
jus neteisi  schmoll.gif  , uzdarius mokyka atidaromos naujos grupes, tiesa, ne darzelio, o lopselio, kai buvo mokyka nebuvo lopselio, o dabar yra ir lopselio grupes 4u.gif

Tai gera naujiena 4u.gif
Atsakyti