Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis II

labai įdomi diskusija gaunas. Gerai, kad ne man vienai aktualu ir ne be reikalo užvedžiau temą. Tik mergaitės nesibarkit mirksiukas.gif
Laiko jau kaip ir ne per daugiausiai turim, geriau sprendžiam kokį ir už kiek, tada perkam, rengiam ir sodinam thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotynė @ 2011 03 08, 22:28)
Na, nuskambėjo labai informatyviai... Aš nei kaltinu kažko, nei tyčiojuosi nei dar kažką. Tikėjausi kažkokios informacijos iš žmonių, kurie jau turi, ar tiesiog apsisprendę pirkt jau turi daug susirinkę info... Aš tik pateikiau tam tikras žinomas polikarbonato savybes manydama, kad kažkas iš čia esančių žinotų daugiau ir ta informacija pasidalintų.

Sveikutes smile.gif Na, kadangi jau turiu polikarbonato siltnami blush2.gif , kuri man MB siemet nupirko, tai galiu ir as isiterpti dar syki smile.gif
Nors dar nieko neauginau jame ir net neturiu jo sustatyto, bet turiu vyra, kuris pries pirkdamas issisniukstinejo viska biggrin.gif Galiu papasakoti ka is jo ispesiau smile.gif
Zodziu taip smile.gif Kiek MB domejosi, polikarbonatas pati tinkamiausia medziaga siltnamiui tik reikia ziureti kieno gamybos tas polikarbonatas. O jo yra visokio, kiek supratau - ir kinietisko, ir rusisko ir vokisko. Butent del vokisko polikarbonato MB ir nupirko siltnamuka is siltnamiu centro, nes garantija 10 metu atseit. ir jei pagelbes kuriai ax.gif http://www.siltnamiu...tas-4mm-storio/
O del pazaliavimo lapu tai persigandau paskaiciusi jusu zinutes.. islys maniskis is duso paklausiu unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Smulkmenele @ 2011 03 08, 23:41)
Sveikutes smile.gif Na, kadangi jau turiu polikarbonato siltnami  blush2.gif  , kuri man MB siemet nupirko, tai galiu ir as isiterpti dar syki smile.gif
Nors dar nieko neauginau jame ir net neturiu jo sustatyto, bet turiu vyra, kuris pries pirkdamas issisniukstinejo viska  biggrin.gif Galiu papasakoti ka is jo ispesiau smile.gif
Zodziu taip smile.gif Kiek MB domejosi, polikarbonatas pati tinkamiausia medziaga siltnamiui tik reikia ziureti kieno gamybos tas polikarbonatas. O jo yra visokio, kiek supratau - ir kinietisko, ir rusisko ir vokisko. Butent del vokisko polikarbonato MB ir nupirko siltnamuka is siltnamiu centro, nes garantija 10 metu atseit. ir jei pagelbes kuriai  ax.gif  http://www.siltnamiu...tas-4mm-storio/
O del pazaliavimo lapu tai persigandau paskaiciusi jusu zinutes.. islys maniskis is duso paklausiu  unsure.gif

taigis. Informacija tokia - lapai zaliuoja kai pollikarbonato oro tarpuose kaupiasi dregme ir nesvarumai smile.gif (darausi spece biggrin.gif ) Tai tam tikslui yra naudojamos kazkokios tarpines, kurios nezinau kaip atrodo ir kurias kai MB pirko siltnami mums dave kartu su polikarbonatu. Jos isleidzia dregme ir neprileidzia purvo.Nu zodziu, pagavau azarta besigilindama lotuliukas.gif
Atsakyti
dar svarbus klausimas:
sieneles aukštis 130 cm, kažin , ar ne mažoka?
gal yra, kokių nuomonių?
Atsakyti
QUOTE(Natusia @ 2011 03 08, 23:01)
dar svarbus klausimas:
gal yra, kokių nuomonių?

o KOKS AUKŠTIS TIES ŠILTNAMO VIDURIU?
nes palei sienelę visada galima mažesnius augaliukus sodinti.
Svarbu, kad pačiam šiltnamy nereiktų vaikščiot susilenkus.

Pas mane arkinis dengtas polietilenu, tai pomidorai žemesnių veislių labai gerai įsipaišo palei sienelę, o sienelė tikrai gaunasi žemesnė nei 1,3 m.
Nes siena maždaug 80cm jau pradeda lenktis.

Atsakyti
QUOTE(Natusia @ 2011 03 08, 22:01)
dar svarbus klausimas:
gal yra, kokių nuomonių?

Mano siltnamis yra ~8m2 pirmais metais jau buvo maza vietos ir galiu pasakyt, kad apetitas tik kyla ax.gif
Sieneliu aukstis 1.6m tai sakyciau pats tas g.gif Iprastiniai augalai nesiremia i stoga, 1.3m jau gaunasi vos ne kaip lankiniam siltnami g.gif
Jei mano siltnamis butu platesnis, tai daryciau sieneles ~2m aukscio
Atsakyti
QUOTE(Lotynė @ 2011 03 08, 21:28)
Na, nuskambėjo labai informatyviai... Aš nei kaltinu kažko, nei tyčiojuosi nei dar kažką. Tikėjausi kažkokios informacijos iš žmonių, kurie jau turi, ar tiesiog apsisprendę pirkt jau turi daug susirinkę info... Aš tik pateikiau tam tikras žinomas polikarbonato savybes manydama, kad kažkas iš čia esančių žinotų daugiau ir ta informacija pasidalintų.

Jūs jau atėjot su bloga informacija - prekybcentrių automobilių stovėjimo aikštelėse stovi namukai vežimėliams, dengti polikarbonatu. Pagal prekybcentrio pastatymo metus galima paskaičiuot, kiek metų ir kiek žiemų atlaikė polikarbonatas. Gamintojas garantuoja tik iki -40C. Viskas kaip ir aišku.

Dėl švaros - kita tema. Kietą paviršių žymiai lengviau nuplauti, nei plėvelę.
Atsakyti
QUOTE(Lotynė @ 2011 03 08, 22:05)
Matau visi diskutuojat apie tuos polikarbonato šiltnamius...
O kaip ilgaamžiškumas ir paskui lakštų (pačio polikarbonato) pakeitimo kainų?  g.gif Žinant polikarbonato savybes... Jis juk ne ilgaamžis, realiai keliems metams, su kiekvienais metais jis vis mažiau praleis saulės, aižėja, galų gale turėtų pradėt trūkinėt. Ir čia ne išmislas, o specui žinomas dalykas...
Dar įdomu kaip su žiemos "atlaikymu", plastikas yra plastikas...
Marketingas parduodamų šiltnamių ir vadybininkų kalbos man neįdomios, gal yra čia technikas, kuris išmano polikarbonato savybes?
Už tat mane ir domina kaip paskui su lakštų keitimu? Nebus taip, kad jų pakeitimas kainuos kiek naujas šiltnamis?

As orgo domiuosi siltnamiais. Kiek zinau bus Vln Resta paroda Litexpo, tai kiekvienais metais buna keleta siltnamiu firmu, kurios pristato savaja produkcija, tai bent jau as esu nusprendusi dbr su plevele siltnami pasistatyti ir pasiziureti ar tinka vieta, dydis ir pan. o po to pirkti TIK stiklini, nes polikarbonatas yra labai isreklamuotas bet naudos po kiek laiko 0.
Atsakyti
aukštis aukščiausioj vietoj 2,20 cm
Atsakyti
Aš daug galvojau ir atsisakiau statyti lankinį šiltnamį schmoll.gif - šone sienelės žemos, nepatinka. Radome pirkti medienos ir vėl turėsiu normalų šlaitinį šiltnamį thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 03 09, 10:01)
Aš daug galvojau ir atsisakiau statyti lankinį šiltnamį schmoll.gif - šone sienelės žemos, nepatinka.

man vyras pernai pastatė lankinį. Pats aukštas (vyras), tai ir šiltnamį statė aukštą. Prie sienelių sodinu aukštaūgius pomidorus.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 03 09, 11:06)
man vyras pernai pastatė lankinį. Pats aukštas (vyras), tai ir šiltnamį statė aukštą. Prie sienelių sodinu aukštaūgius pomidorus.

Tačiau tada būna siauresnis rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotynė @ 2011 03 08, 22:05)
1. Žinant polikarbonato savybes... Jis juk ne ilgaamžis, realiai keliems metams,

2. su kiekvienais metais jis vis mažiau praleis saulės...

3. galų gale turėtų pradėt trūkinėt.

4. Nebus taip, kad jų pakeitimas kainuos kiek naujas šiltnamis?

1. Juokaujat? blink.gif Keletą metų tarnauja paprasto polietileno šiltnamis, o čia...

2. gal manot kad po dešimtmečio taps nepermatomas?..

3. Trūkinėja ir stiklas, nieko amžino nėra...

4. negi manot, kad reiks kasmet keisti lakštus. Jei kartą per penkmetį kokį vieną ir pakeisit, nemanau, kad labai per kišenę kirs....

Mano šiltnamis stiklinis, visko būna, ir šuo kartais kiaurai pereina, ir šiaip sutrūksta netyčia užkabinus (griuvo kopėčios), bet nematau tame tragedijos - ne kasdien reik keist stiklus smile.gif
Neįsižeiskit, bet jei matysit vien negeroves ir kankins depresija dėl kiekvieno įtrūkimo, tuomet neverta net pradėt statyt šiltnamį.... smile.gif
Atsakyti