Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis II

QUOTE(indrusep @ 2011 02 23, 09:48)

http://www.sodasirda...egory/darzoves/
Atsakyti
QUOTE(0-0_lina @ 2011 02 13, 15:34)
ax.gif Aš pernai pirkau irgi iš Plastoj, vieno kaina buvo 16 lt. plius atvežimas. Būna pavasarį Senukuose, pernai buvo pradžioje po 25 lt., vėliau atsiait akciją padarė paleido 16,99lt., porai savaičių. Taip pat pernai skelbimuose buvau radus vieną privačiai pardavinėjantį vyruką, pas jį lankai buvo po 15-16 lt., bet jis iš Panevėžio ir į kitus miestus nevežė. Nors kaip teiravausi pas jį, jis sakė ypač daug kas norėjo iš Kauno, ir pasiūlė susirasti transportą, tada būtų atvežęs doh.gif .  Bet kaip šiemet stebiu plėvelės kainas, gan iškeltos nemažai. Spėju ir lankai šiltnamiams turės kainą.

Šiaip Kaune tais lankais ne tik senukai prekiauja, draugystės gatvėje yra Plastos produkcija ir statybinėmis medžiagomis prekiaujanti įmonė. Juos ten sunkoka surasti, bet aš tai pas juos namo statybai medžiagas perku.
Internete jie vadinasi Statybų turgus www.statybuturgus.lt

QUOTE(toskana @ 2011 02 13, 19:06)
Na as ziurejau Plastoj, tai vieno lanko kaina siemet 21,76 Lt, Na o Senukuose 20 Lt. Galvojau, kad dar kokiu geru vieteliu yra Vilniuje.. Bet pasirodo, nelabai.
Na o pleveles kainos tai siemet tikrai dideles - 150mkr beveik 10 Lt metras sad.gif

Toje pačioje firmoje domėjausi ir šiltnamio plėvelėmis, tai 150mkr storio kainuoja nepilnai 6 Lt, o ne 9Lt kaip kad prekybcentriuose.
Dar jie minėjo kažkokią paturbintą plėvelę, nuo kurios kondensato lašai nekrenta, palaiko aukštesnę temperatūrą ir t.t. Tai tokia kainuoja apie 10 Lt.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2011 02 22, 20:28)

va šiemet man ant šito irgi užplaukė blush2.gif Ale parduotuvėse nelabai kas yra ne F1...

QUOTE(serzas @ 2011 02 22, 22:16)
Na vat radau keles foto su tais slykstukais:
Cia ant svogunu
user posted image

Cia ant ridikeliu, nei vienas ridikelis neuzaugo kai jie atsirado!
user posted image
Sitie ant zirniu
user posted image
Tie patys sugrauze visas paprikas ir keleta pomidoru!

Su musytem foto deje neradau, bet jos irgi gerai pasmaguriavo morkas, salotas, ridikus ir krapus, kurie taip ir nebeuzaugo per visa sezona is keliu sejimu!  unsure.gif  verysad.gif

kažkas čia ne taip... Nu nežinau negaliu pasigirt ilgamete praktika nu bet tačiau tokių dalyku irgi neteko regėt. Nu buvo baltasparnių kolonija užpuolus bet didelės žalos nespėjo pridaryt. O pavasarį šiltnamį dezinfekuojat?
Atsakyti
amarai ten ir su jais kovojant reiktų visų pirma ieškot skruzdėlyno. Tik nuo jų vistiek tinkliukas negelbės. Baltasparnių profilaktikai reiktų geltonas lipnias plokšteles pasikabint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 23 vasario 2011 - 11:07
QUOTE(dapaskus @ 2011 02 23, 12:35)
Internete jie vadinasi Statybų turgus www.statybuturgus.lt

Aš iš jų ir pirkau. Anksčiau jie skaitės kaip Plastos filialas Kaune, šiemet gal su daugiau kuo bendradarbiauja. Na čia neesmė.
Bet kas neturi tinkamo transporto lankams vežti, jie ima už atvežimą. O be to, pernai balti lankai kainavo pas juos tiek pat kaip ir Senukuose akcijos metu, aš tik už atvežimą nusiderėjau ax.gif
Atsakyti
Seiki,

As irgi tokia nauja darzininke, bet va tik sia ziema sugalvojom, kad siltnamiuka reiktu susikonstruoti. Tai as su tokiu opiu klausimu, ar pavyks siemet ka nors jame uzauginti, jei is rudens zeme visai neruosta, nesukasta, netresta ir t.t. Siaip planuojamoj vietoj ten niekas kaip ir neaugo, bent 4 metus kiek mes cia esam isikura, pries tai - nezinau, bet nemanau schmoll.gif Anyta sako, kad uzaugs gal kas nors, zeme pailsejus... bet zinot kaip su tom anytom kartais smile.gif Ne tai kad blogai sako, bet kartais taip nesinori tiketi ax.gif Nu gi ji anyta, tai turiu juk vyrui pabumbeti, kad gal ir ne 100% viska zino geriausiai smile.gif Sakiau sauksiu konsiliuma-simpoziuma SM'e ir viska teisingai man pasakys rolleyes.gif

Jei yra galimybe kazka uzauginti (daigai tai jau puosia palanges, mazum ismest reiks, jei su tuo siltnamiu shiuds gausis), gal galit kas patart kaip ta zeme pasiruosti? ax.gif

Aciu liabai aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 23, 11:53)
amarai ten ir su jais kovojant reiktų visų pirma ieškot skruzdėlyno. Tik nuo jų vistiek tinkliukas negelbės. Baltasparnių profilaktikai reiktų geltonas lipnias plokšteles pasikabint.

Girdėjau dėl amarų dzūkijoje bent jau daro taip: į kibirą vandens įpyla jodo buteliuką ir bent jau šiltnamiuose ant pomidorų apšlaksto tuom skysčiumi.
Bet pati nebandžiau nors mano sklype tokia pat problema su amarais ir skruzdėm... doh.gif Gal kas turite kokių pasiūlymų dėl amarų ...?
Atsakyti
QUOTE(0-0_lina @ 2011 02 23, 11:19)
Aš iš jų ir pirkau. Anksčiau jie skaitės kaip Plastos filialas Kaune, šiemet gal su daugiau kuo bendradarbiauja. Na čia neesmė.
Bet kas neturi tinkamo transporto lankams vežti, jie ima už atvežimą. O be to, pernai balti lankai kainavo pas juos tiek pat kaip ir Senukuose akcijos metu, aš tik už atvežimą nusiderėjau  ax.gif

Pažįstamas pas juos pirko tuos lankus, tai atsivežė su savo lengvąja mašina. Net nufotkino kaip sutalpino smile.gif Pasirodo, atidaro galinius automobilio langus įkiša vieną lanko galą, o kitą pro kitos pusės langą. Taip gaunasi aplink mašina toks lankas. Jis su savo lengvąja mašina vežėsi 14 ar 15 lankų bigsmile.gif
Svarbiausia, kad policija nebaudžia pamačiusi tokį transportavimo būdą... na iš tikro nėra už ką bausti.
Dėl kainos tikrai nežinau, kaip buvo pernai.. Šiaip ar taip kiekvieną kartą aš pas juos draugiškai pasideriu, o jie draugiškai nuderi smile.gif

Pasiskaičiau jų puslapyje apie tą šiltnamių plėvelę Agrolux dar kitame portale radau informacijos, gal kam nors teko naudoti? Kokie atsiliepimai?

http://www.manoukis....m=1&s=1829&z=84
http://statybuturgus...l...roluxĀ®-692
Atsakyti
QUOTE(indrusep @ 2011 02 23, 15:29)
Girdėjau dėl amarų dzūkijoje bent jau daro taip: į kibirą vandens įpyla jodo buteliuką ir bent jau šiltnamiuose ant pomidorų apšlaksto tuom skysčiumi.
Bet pati nebandžiau nors mano sklype tokia pat problema su amarais ir skruzdėm...  doh.gif  Gal kas turite kokių pasiūlymų dėl amarų ...?

Į pieną pilamas jodas ir purškiami pomidorai - apsaugo nuo ligų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 02 23, 14:57)
Į pieną pilamas jodas ir purškiami pomidorai - apsaugo nuo ligų rolleyes.gif

..........ir pieną dar skiedžiame vandeniu 1:1........
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 02 23, 06:55)
Klausyk, bernioke, galvoju ar verta dėt į šuns dienas drugelius ir muses, o gal pas tave ne ore problema?

Kiek pamenu, pernai rašei, kad žemę pirkai maišuose, paskui ten pradėjo dygt kažkokie "baravykai".. žodžiu bandė augt ne tas ką pasėjai. Su mikroskopu gal ir nežiūrėjai, bet gal ir pačioje žemėje veisėsi kirmėlytės, musytės ir vabaliukai, kurie nei atskridę buvo, nei išskrist galėjo ir kuriems tavo ridikai, morkos, svogūnai buvo vienintelis prasimaitinimo šaltinis.. Žemė gal per rūgšti, gal užkrėsta buvo..
Na, nežinau, bandau kažkur kitur ieškot problemos.. g.gif

Gedra atmintis thumbup.gif Augo rasaliniai meslagrybei organineje zemeje prie braskiu, bet neilgai, pradziuvo zeme ir dingo grybai g.gif
Pirmoje vasaros puseje nebuvo nei tu mazu musyciu (net nezinau ar ten tie patys baltasparnei ar kas g.gif ) nei amaru. Pirmieji amarai atsirado ant roziu, lauke, tokie didziulei ir pridare vaiku, o tie kazkaip dabar nelabai auga g.gif didziuju nebesimato, cia gal kad salta, truputi pasils ir vel kaip ant mieliu prades augti doh.gif
Is pirmo sodinimo viskas uzaugo super duper, morkos, ridikai, salotos ir t.t. tik jau po to kai atsirado visi tie pabaisiukai nieko nebepavyko uzauginti. Amaru ir musyciu ant pomidoru ir agurku visai nebuvo, tik rudeni kelios musytes ropinejo ant zemes pomidoru vazonuose, nuolat jas deginau!
O amaru zenkliai sumazinau su degtine ir muilu, bet irgi laikinas dalykas doh.gif Labai jau daug ju ten!
Kaip jau minejau, pernai siltnamis nuolat buvo atviras ir tikrai visi tie slykstukai turejo kur isskristi, jei tik butu noreje
Papildyta:
QUOTE(Statistinis vienetas @ 2011 02 23, 09:49)
kažkas čia ne taip... Nu nežinau negaliu pasigirt ilgamete praktika nu bet tačiau tokių dalyku irgi neteko regėt. Nu buvo baltasparnių kolonija užpuolus bet didelės žalos nespėjo pridaryt. O pavasarį šiltnamį dezinfekuojat?

Cia tik pirmas pavasaris mano siltnamiui
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 23, 09:53)

Kaip rasti skruzdeliu skruzdelina tai zinau, o kaip rasti amaru tai neisivaizduoju g.gif visa ziema jie taip ir pragyveno ant svogunu, galvojau, kad nusals, bet kur tau!!! nesenai tik isroviau ir ismeciau!
Papildyta:
QUOTE(zirniuko_mamyte @ 2011 02 23, 11:04)
Seiki,

As irgi tokia nauja darzininke, bet va tik sia ziema sugalvojom, kad siltnamiuka reiktu susikonstruoti. Tai as su tokiu opiu klausimu, ar pavyks siemet ka nors jame uzauginti, jei is rudens zeme visai neruosta, nesukasta, netresta ir t.t. Siaip planuojamoj vietoj ten niekas kaip ir neaugo, bent 4 metus kiek mes cia esam isikura, pries tai - nezinau, bet nemanau  schmoll.gif  Anyta sako, kad uzaugs gal kas nors, zeme pailsejus... bet zinot kaip su tom anytom kartais smile.gif Ne tai kad blogai sako, bet kartais taip nesinori tiketi  ax.gif Nu gi ji anyta, tai turiu juk vyrui pabumbeti, kad gal ir ne 100% viska zino geriausiai smile.gif Sakiau sauksiu konsiliuma-simpoziuma SM'e ir viska teisingai man pasakys  rolleyes.gif 

Jei yra galimybe kazka uzauginti (daigai tai  jau puosia palanges, mazum ismest reiks, jei su tuo siltnamiu shiuds gausis), gal galit kas patart kaip ta zeme pasiruosti?  ax.gif

Aciu liabai  aciuks.gif

Pernai draugas pasistate siltnami, zeme irgi buvo neruosta, gal pora savaiciu ar menesi pries sodinima sukase tik, primaise durpiu, savos gamybos komposto ir viskas. Didele klaida padare, kad per anksti pasodino, dar zeme nebuvo nei isilusi, nei isdziuvusi. Sunkiai daigai prisigyveno ten, kaikurie ir pasimire, bet kas isgyveno tai dar kazkiek derliaus dave, siltnamis labai mazas, bet jiems uzteko g.gif Tai manau ir jums imanoma uzsiauginti, gan nebloga derliu g.gif Tik netemkit gumos ir vos tik kastuvas lys i zeme iskarto ir kaskit, dvigubu kasimu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo serzas: 23 vasario 2011 - 14:33
QUOTE(serzas @ 2011 02 23, 15:31)
Tik netemkit gumos ir vos tik kastuvas lys i zeme iskarto ir kaskit, dvigubu kasimu.

Aciu liabai uz patarimus 4u.gif
vyras jau susikambino su siltanminiais lankininkais, tai jie butent taip ir siule parsivezt, aplink masina apvyniojus lotuliukas.gif

beje, o kaip zinot, kad zeme jau pakankamai isilus? unsure.gif
Atsakyti