Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis II

Gera dienele bye1.gif

QUOTE(Ex @ 2011 02 21, 18:21)
Aš tik po pernykščių paprikų derliaus nuostolių, atviras šiltnamio duris saugau metaliniu tinklu nuo... šuns, kad neįvairuotų ir savo "auksinių" kaulų po paprikom daugiau neslėptų smile.gif

as cia tokia tyli skaitytoja pavyzdinga is tikro smile.gif zaliuoke - naujoke, semianti ir konspektuojanti info samciais smile.gif nu bet cia negalejau garsiai nepasijuokti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
mes irgi turim tokia sobaka, kaip as vadinu, karves ir serno misruna biggrin.gif nepagalvojau,kad daba ne y kaimynu ispurenta zeme, bet jau ir savam kieme ta "auksa" ir plastmasinius butelius slepti prades smile.gif
aciu uz ideja ir priminima, kad turim gera darzu kenkeja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 02 21, 14:49)
Nu kad tiuningą darysi, tai gerai, tau pačiam bus komfortas, bet kuriems galams tinklelis blink.gif kas ten pas tave, ligoninė šiltnamyje? Sterilumo reikia? Lai skrenda ir musės ir vabalai. Jie taip pat naudingus darbus dirba. Tegu ir voriukas apsigyvena.

Niekada dar savęs "nekankinau" jokiais tinkleliais ir nežadu tai daryti. Ir net negirdėjau, kad kas taip darytų. Ir drugeliai pas mane skraido ir širšės, ir rupūžės gyvena - nieko neišveju, nieko neišmetu. Jei gamtoje taip sutvarkyta, vadinasi visko reikia smile.gif
O kad kokia kirmėlė atsirabaždino, nugi paimk ir numuilink ją smile.gif

Suprasčiau, jei šiltnamį užpultų kurkliai, baltasparniai, tada jau išimtis šitiems parazitams, reikia kažko imtis. Tik tinklelis šitoj situacijoj vargu ar pagelbės.

Nera pas mane kurkliu 3xtfu unsure.gif ir nelabai jie pas mane atsikas, nes siltnamio pagrindas betonines plyteles, galvas greiciau prasiskels tongue.gif
Kaip jau minejau biciu aplink nera, o daugiau as ten nieko gero ir nematau atskrendant schmoll.gif pernai musyciu mazu buvo pilna ir vos tik kokia salota ar ridikelis islenda iskarto nugriauzia! purskiau visokiu s... ir degtines su muilu jau nepagailejau kelis kart, bet laikinas dalykas! Amaru irgi niekaip neisnaikinau, o viksrai, kuriuos uzveise koks tai drugys, sugrauze visas paprikas, keleta pomidoru, agurku zieve labai negraziai apgrauzia, is zirniu kas dien rinkaliojau, bet kurgi ten isrinksi visus?!
Tai vat nuo siu 3 padaru (Drugei, Musytes ir Amarai) ir noriu apsisaugoti tinkleliu, tik baisu, kad nemestu seselio g.gif
Atsakyti
Oru prognoze pavasariui
Atsakyti
o! Idėja + pasiūlymas. Reikia iš kriminalistų išgauti, kur jie perka vienkartinius kombinezonus. Pasistatyt prie įėjimo tamburiuką, ten dar dezinfekuoti veidą ir rankas. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2011 02 22, 19:47)

Tai vat nuo siu 3 padaru (Drugei, Musytes ir Amarai) ir noriu apsisaugoti tinkleliu, tik baisu, kad nemestu seselio  g.gif

O tai jeigu voras perbėgs per kokią salotą ar ant ridiko pasisios, tai irgi "spąstus" įrengsite? unsure.gif
Atsakyti
dar vienas straipsnis http://ekologija.blo...mybe-10299.html
Atsakyti
QUOTE(0-0_lina @ 2011 02 22, 18:10)
O tai jeigu voras perbėgs per kokią salotą ar ant ridiko pasisios, tai irgi "spąstus" įrengsite?  unsure.gif

Neperlenkit tik.
Nei vieno voro neisvijau is siltnamio, deje ju nebuvo daug ir nesugebejo visko sumedzioti.
Jei kokia muse ar kitoks padaras ir pasisiotu ant darzoviu tai nieko cia baisaus, nuplauni ir viskas, bet kai sueda viska tai jau nebera ka ir plauti! veliau surasiu kitam kompe foto ir ikelsiu kokia armija uzsiveisusi pas mane buvo! Kad nereiktu chemijos purkst, geriau ju net neisileisti, kaip minejau naturalus budai nepadejo jais nusikratyti
Atsakyti
Man tai labai keista, kad taip šiltnamį kažkas užpuolė salotas, ridikėlius... unsure.gif Pas mane nei durys sandarios, nei visi kampai būna užkaišioti, po kiek laiko kur būna kokia kišenėlė susidariusi ar šiaip tinkamas kompanijai kamputis, ko tik ten nerandi doh.gif , puse zoo sodo, bet kad "nušienautų" taip skausmingai, niekad nebuvo.
Gal būtent toks sandarumas ir uždarumas, ir "skatina" juos taip elgtis ax.gif
Atsakyti
Na vat radau keles foto su tais slykstukais:
Cia ant svogunu
user posted image

Cia ant ridikeliu, nei vienas ridikelis neuzaugo kai jie atsirado!
user posted image

Sitie ant zirniu
user posted image
Tie patys sugrauze visas paprikas ir keleta pomidoru!

Su musytem foto deje neradau, bet jos irgi gerai pasmaguriavo morkas, salotas, ridikus ir krapus, kurie taip ir nebeuzaugo per visa sezona is keliu sejimu! unsure.gif verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(0-0_lina @ 2011 02 22, 21:02)
Man tai labai keista, kad taip šiltnamį kažkas užpuolė salotas, ridikėlius...  unsure.gif Pas mane nei durys sandarios, nei visi kampai būna užkaišioti, po kiek laiko kur būna kokia kišenėlė susidariusi ar šiaip tinkamas kompanijai kamputis, ko tik ten nerandi  doh.gif , puse zoo sodo, bet kad "nušienautų" taip skausmingai, niekad nebuvo.
Gal būtent toks sandarumas ir uždarumas, ir "skatina" juos taip elgtis    ax.gif

Kolkas tas tinklas tik pamastymuose, pernai jokio sandarumo nebuvo. Gal beda tame, kad pas mane nedidelis siltnamis tai kai uzsiveisia kolonija ir suslamscia viska!
user posted image
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2011 02 22, 23:16)
Na vat radau keles foto su tais slykstukais:

Tie patys sugrauze visas paprikas ir keleta pomidoru!

Su musytem foto deje neradau, bet jos irgi gerai pasmaguriavo morkas, salotas, ridikus ir krapus, kurie taip ir nebeuzaugo per visa sezona is keliu sejimu!  unsure.gif  verysad.gif

Klausyk, bernioke, galvoju ar verta dėt į šuns dienas drugelius ir muses, o gal pas tave ne ore problema?

Kiek pamenu, pernai rašei, kad žemę pirkai maišuose, paskui ten pradėjo dygt kažkokie "baravykai".. žodžiu bandė augt ne tas ką pasėjai. Su mikroskopu gal ir nežiūrėjai, bet gal ir pačioje žemėje veisėsi kirmėlytės, musytės ir vabaliukai, kurie nei atskridę buvo, nei išskrist galėjo ir kuriems tavo ridikai, morkos, svogūnai buvo vienintelis prasimaitinimo šaltinis.. Žemė gal per rūgšti, gal užkrėsta buvo..
Na, nežinau, bandau kažkur kitur ieškot problemos.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 02 23, 07:55)
Klausyk, bernioke, galvoju ar verta dėt į šuns dienas drugelius ir muses, o gal pas tave ne ore problema?

drinks_cheers.gif variantas.

užpernai pas mane skruzdės nuniokojo visą salotų derlių būtent tada, kai pradėjau su jom intensyviai kovoti, pernai nieko nebedariau ir viskas ok buvo.
Atsakyti
darzoviu daigu auginimas:

http://www.manoukis....?s=852&m=1&z=40
Atsakyti