O ką jūs darote su valerijonu(atsiprašau,kad ne į temą).Pas mane jau daug metų auga,vis laikau dėl kvapo,kai žydi.Juk jei šaknį iškasiu daugiau toje vietoje nebebus?
Aš ir taip manau , kad jie turi aklimatizuotis po šiltnamio, o po to, tikiu, kad viskas bus gerai . Mes ir geriam arbatą valerijono. Aš šaknų dar nekirtau, tai lapus, žiedus skyniau ir maišiau į arbatas , o kai sustiprės tada galėsim ir šaknų atsikirsti
QUOTE(Juračiuks @ 2010 07 09, 11:49)
Aš ir taip manau , kad jie turi aklimatizuotis po šiltnamio, o po to, tikiu, kad viskas bus gerai . Mes ir geriam arbatą valerijono. Aš šaknų dar nekirtau, tai lapus, žiedus skyniau ir maišiau į arbatas , o kai sustiprės tada galėsim ir šaknų atsikirsti
Saknis neskis i namus tik tuomet,jei neturi kaciu Nes jos iseis is proto Kur tik as neslepiau tokios mazuteles sakneles,neatstoja,lenda ten,trinasi
QUOTE(IngridaB @ 2010 07 09, 04:54)
Tai,kai jau žydi ir skinkite.Aš raudonėlį skinu būtent,kai žydi.Mano šiemet vėluoja,nes visus kelmus persodinau,tai dar tik krauna žiedus.
O ka skinti? Kuria dali? Lapus, ziedus, stiebus ar tinka viskas? Skinti kai vos tik pradeda skleistis ziedeliai, laukti kol visi pilnai suzydes ar reikia kad nuzydetu Atrodo vat taip:
Kai isnesiau i lauka, tai geroai nugelto ir apdziuvo, bet lygtais atsigaua
QUOTE(glossi @ 2010 07 09, 13:07)
Saknis neskis i namus tik tuomet,jei neturi kaciu Nes jos iseis is proto Kur tik as neslepiau tokios mazuteles sakneles,neatstoja,lenda ten,trinasi
[
[
nea, turiu šunį , jam tikriausiai tas nerūpės , o va kaimynų katinus galėčiau paerzint
QUOTE(glossi @ 2010 07 09, 14:07)
Oi , geras
QUOTE(serzas @ 2010 07 09, 15:39)
O ka skinti? Kuria dali? Lapus, ziedus, stiebus ar tinka viskas? Skinti kai vos tik pradeda skleistis ziedeliai, laukti kol visi pilnai suzydes ar reikia kad nuzydetu Atrodo vat taip:
Lapus, stiebus; as ziedus stengiuosi nupjauti, nes tada nesubrandina seklu, o visas jėgas atiduoda krūmo plėtimuisi.
Nebijokit tų prieskoninių augalų - aš visada, kepant mėsa darau "patiesalą" ir apklotą" iš žolių - ir šalavijo, ir čiobrelio, mairūno, rozmarino, kalendros dedu. Jei aviena - mėtos labai tinka.
QUOTE(kadabra @ 2010 07 10, 23:48)
Turiu siltnamyje kokius keturis krumelius valerijono. Del idomumo susidaiginau ir persodinau. Tik nezinau is kurio galo prieiti dabar, kad arbatele gamintis .
Tikriausiai reikia man ji tarabaninti laukan? Idomu, o jis pleciasi taip, kaip melisos ar ne?
Tikriausiai reikia man ji tarabaninti laukan? Idomu, o jis pleciasi taip, kaip melisos ar ne?
Jis man atrodo uzsiseja.Nes darze neis is sio nei is to randu jo belenkur.Taip kad neleisk zydet,jei nenori,kad padaugetu jo labai.
QUOTE(glossi @ 2010 07 11, 12:11)
Jis man atrodo uzsiseja.Nes darze neis is sio nei is to randu jo belenkur.Taip kad neleisk zydet,jei nenori,kad padaugetu jo labai.
oho, tai rimtai reikia kelti i koki sklypo krasta - daug turesiu, busiu rami kaip belgas .
O jei rimtai, tai idomu kaip paskiau ten tos saknies issikast reikia, kad nepazeist viso augalo?
Lapus tai manau jau siandien vakare isbandysiu su kokiais ciobreliais kartu
Na, aš ir vienus lapus dėjau į arbatą, tai jokio skonio - žolė kažkokia, tai dedu į bet kokias arbatas, matyt reikia šaknų tikrai valerijono arbatai