Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis II

QUOTE(egute @ 2011 02 19, 17:49)
ogo kiek gyventojų smile.gif
ir dar yra prokur prasibrauti ir mulčiuoti smile.gif

aš pagalvojau kad šiemet pabandysiu gal kelis meliuonus ir arbūzus pakraštį pasodinti... gal nesisipyks su agurkais ar pomidorais

o dėl braškių tai yra pas mane kelios irgi ale nepasakyčiau kad labai jau greičiau uogos parausta

eina,taigi paskui daug kas nusirauna...salotos,ridikeliai,geles tarp pomidoru ir papriku palieka tuscia...agurku negeniu tai ten buna miskas

pora metu auginau arbuza ir meliona,nesuprantu kas jiems nepatinka, neauga
Atsakyti
Mano siltnamyje primieji startuoja ridikeliai, salotos, spinatai, krapai, kazkokie zieminiai svogunai. Taip pat pernai pirma karta sejau morkas - labai pasitvirtino thumbup.gif . Irgi seju pakrasciuose. Petrazoles auga. Paskui visokie daigai: ivairiu kopustu, vienmeciu geliu, kol galu gale atsikrausto senjorai pomidorai.
Atsakyti
QUOTE(egute @ 2011 02 19, 17:27)
ko meliuonams trūko? ar perkaršta

o arbūzą išties imanoma užsiauginti kad būtu valgomas?

bandziau augint ir arbuza ir meliona. Valgomi jie buvo abu, tik stipriai mazesni uz parduotuvinius, bet saldesni. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Vessta @ 2011 02 20, 00:29)
bandziau augint ir arbuza ir meliona. Valgomi jie buvo abu, tik stipriai mazesni uz parduotuvinius, bet saldesni. rolleyes.gif

Čia eina kalba apie šiltnamyje augintus, taip? O vietos jiems labai daug reikia? Ar sodinate daigais?
Atsakyti
QUOTE(egute @ 2011 02 19, 17:27)
o arbūzą išties imanoma užsiauginti kad būtu valgomas?

taip 4u.gif būna saldesni ir skanesni už parduotuvinius.

QUOTE(_vetra_ @ 2011 02 19, 22:39)
Čia eina kalba apie šiltnamyje augintus, taip? O vietos jiems labai daug reikia? Ar sodinate daigais?

gal ne visi, bet kurių veislių arbūzai tikrai dera ir užauga ir lauke, tik daigais reikia sodint mirksiukas.gif
Atsakyti

O vietos arbūzams, melionams daug šiltnamyje reikia?
Atsakyti
QUOTE(_vetra_ @ 2011 02 20, 01:18)
O vietos arbūzams, melionams daug šiltnamyje reikia?

QUOTE(0-0_lina @ 2011 02 19, 19:21)
Aš esu sodinus melionus ir arbūzus šiltnamyje, nors šiemet žadu po agroplėvele prie komposto krūvos, nes jie reikalauja labai daug  erdvės. Šiltnamyje tai būdavo pakraščiuose, kaip išsiplėsdavo, tai plėvelės kampą pakeldavau ir išleisdavau į lauką plėstis  ax.gif Pernai su melionais, tai šnipštas gavosi  unsure.gif  doh.gif

biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausra.ryte: 20 vasario 2011 - 08:29
Skaitau ir nebematau doh.gif Ačiū už paprotinimą, vadinasi šiltnamyje tikriausiai aš jų neauginsiu, per daug brangi vieta... Geriau pomidorus, o juos bandysiu kur lauke smile.gif
Atsakyti
Šiemet nebent kokia porą daigų sodinsiu iš tų skanėstų palyginimui, kaip augs šiltnamį ir po agrodanga. Ir prie pat šiltnamio išėjimo, kad man nereiktų niekur lankinio šiltnamio plėvelės ant kėlinėti. rolleyes.gif Kažkaip irgi gaila vietos šiltnamį, nors juos turiu du biggrin.gif .
Taip tikėjausi, kad šiemet anksti viską galėsiu pasisėti į medinį šiltnamį, nes ant jo buvo palikta plėvelė stora. Bet... iš mano 200 mkr plėvelės po šaltuko ir saulytės išdaigų, beliko daug daug melsvų vėliavėlių ant stogo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2011 02 19, 21:26)
Mano siltnamyje primieji startuoja ridikeliai, salotos, spinatai, krapai, kazkokie zieminiai svogunai. Taip pat pernai pirma karta sejau morkas - labai pasitvirtino  thumbup.gif . Irgi seju pakrasciuose. Petrazoles auga. Paskui visokie daigai: ivairiu kopustu, vienmeciu geliu, kol galu gale atsikrausto senjorai pomidorai.

O kada pradedat sėti ridikus, salotas, špinatus, morkas?
Atsakyti
QUOTE(0-0_lina @ 2011 02 20, 11:44)

Taip tikėjausi, kad šiemet anksti viską galėsiu pasisėti į medinį šiltnamį, nes ant jo buvo palikta plėvelė stora. Bet... iš mano 200 mkr plėvelės po šaltuko ir saulytės išdaigų, beliko daug daug melsvų vėliavėlių ant stogo  doh.gif

Laikė tik vieną sezoną? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2011 02 20, 09:56)
O kada pradedat sėti ridikus, salotas, špinatus, morkas?

ridikėlius ir salotas, kai tik sniegas šiltnamy nutirps, gal už 2 savaičių - pagal situaciją. O špinatų ir morkų šiltnamy neauginu. Špinatams labai greit per karšta pasidaro, nebent susidaigint ir vėliau perkelti į daržą, o morkos labai ilgai dygsta ir iki nurovimo labai ilgai užima vietą. Tik lauke wink.gif
Atsakyti