Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis II

QUOTE(ievakata @ 2011 02 15, 11:14)
Bet vistiek laistot ir rankiniu budu, ar cia tik kalbat apie paruosima palikimui g.gif

jei kapsi nuolatos, tai užtenka sezono pradžioj gerai prilaistyt, mulčiuot ir palikti lašėjimą. Užtenka pirštą įkišt ir aišku.

QUOTE(giedrulka @ 2011 02 15, 11:15)
O del drekinimo... na nezinau, kai as viska mulciuoju, tai man po tuo mulciu dregna ir nuo lasalinio laistymo. Juk viskas priklauso nuo to, kiek vandens islieji, ir kaip greit tas vanduo isgaruoja. Jeigu dirva teisingai, gerai mulciuota, isgaruoja minimaliai. O jeigu butu laistymo juosta po plevele, tai isvis neisgaruos.

mulčiuota viskas pas mus. Yra daugiau niuansų, lapų bendras plotas, per kurį išgarinamas vanduo. Vienu žodžiu, akivaizdžiai matosi vien į lapus pažiūrėjus, trūksta vandens ar nea wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 15 vasario 2011 - 11:22
Mano siltnamyje nuolatos nekapsi. Ijungiu gal kas antra diena, bet 500 litru backa isvarvinu abiems siltnamiams. Tiesa, sia vasara mano siltnamiai apsemti po liuciu buvo, tai ir sistemos nenaudojau. Vistiek iki sekancios liuties nespedavo viskas isdziuti.
Bet kuriuo atveju, toks laistymas vienas malonumas thumbup.gif . Galima toki darba vaikams perleist ir nebesirupint biggrin.gif
Atsakyti
Sveikutes smile.gif skaiciau ir pamaniau, kad vertetu "pasigirti" blush2.gif Visa laika statem lankinius siltnamukus su plevele, o siemet mano MB neatsispyre mano prasymams biskiuka rimtesni siltnamuka surest smile.gif Tai nesurente, bet nupirko is siltnamiu centro kazkokiu metaliniu remu ir plastiku dengta g.gif
Siaip labai jau graziai pardavejai apie ta gamini prisnekejo, matysim kaip bus. O del laistymo, tai jau sazine nebeleidzia prasyt, kad irengtu kokias ten zarnas maniskis smile.gif Palaistysiu ir pati, greiciau tik atsiltu ir pirmyn knaisiotis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Smulkmenele @ 2011 02 19, 01:40)
Sveikutes  smile.gif skaiciau ir pamaniau, kad vertetu "pasigirti"  blush2.gif  Visa laika statem lankinius siltnamukus su plevele, o siemet mano MB neatsispyre mano prasymams biskiuka rimtesni siltnamuka surest  smile.gif Tai nesurente, bet nupirko is siltnamiu centro kazkokiu metaliniu remu ir plastiku dengta  g.gif

Tai gal polikarbonato šiltnamis? g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Jei nėra lėšų žarnoms tai paprastesnis būdas kas pusmetri subadytus penklitrius bambalius užkasti sulig kakliuku ir į juos su žarna tiesiog vandens pripili ir tiek... nebereikia tampytis su laistytuvais.
Atsakyti
QUOTE(egute @ 2011 02 19, 09:41)
Jei nėra lėšų žarnoms tai paprastesnis būdas kas pusmetri subadytus penklitrius bambalius užkasti sulig kakliuku ir į juos su žarna tiesiog vandens pripili ir tiek... nebereikia tampytis su laistytuvais.

Bet salto is sulinio turbut nelabai g.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 02 19, 00:42)
Tai gal polikarbonato šiltnamis? g.gif  bigsmile.gif

blush2.gif nu taip, ten taip ir parasyta - kanalinis polikarbonatas doh.gif o cia paziuret galima rolleyes.gif http://www.siltnamiu...m...=58&page=58

MB isaiskino, kad 12 kvadratu siltnamyje telpa apie 40 daigu pomidoru, tai dabar jau knieti kokius pasirinkti smile.gif na, mergickos, patarkit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smulkmenele @ 2011 02 19, 11:55)
blush2.gif  nu taip, ten taip ir parasyta - kanalinis polikarbonatas  doh.gif  o cia paziuret galima    rolleyes.gif    http://www.siltnamiu...m...=58&page=58

MB isaiskino, kad 12 kvadratu siltnamyje telpa apie 40 daigu pomidoru, tai dabar jau knieti kokius pasirinkti smile.gif na, mergickos, patarkit smile.gif

Parsom cia, tiek prisirinksit , kad antra siltnami noresit statyt lotuliukas.gif
http://www.supermama...;#entry44778530
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2011 02 19, 12:58)
Parsom cia, tiek prisirinksit , kad antra siltnami noresit statyt  lotuliukas.gif
http://www.supermama...;#entry44778530

kad tik kas nupirktu antra lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Smulkmenele @ 2011 02 19, 12:55)
blush2.gif  nu taip, ten taip ir parasyta - kanalinis polikarbonatas  doh.gif  o cia paziuret galima    rolleyes.gif    http://www.siltnamiu...m...=58&page=58

i kvadrata sodinu 5 daigus, tai tau telpa 60 daigu vien pomidoru ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ievakata @ 2011 02 19, 11:49)
Bet salto is sulinio turbut nelabai g.gif

pyliau tiesiai iš šulinio ir galvos nesukau nes kol žemė pasisavina per skylutes tai vanduo ir pašyla ax.gif

na bent jau nei agurkai nei pomidorai nesiskundė blush2.gif

Smulkmenele, jei nepaslaptis kiek tokio dydžio šiltnamis jums kainavo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 02 19, 09:42)

daryk lysve per viduri siltnamio ir sodink aukstaugius, o sonuose tokias siauras,kad tilptu tik viena eile- sodink zemaugius, merginos turi ir foto, gal kuri ikels parodyt kaip atrodo realiai

Atkeliau is pomidoru temos, gal kas turit taip, koki ploti siltnamio daryt, kad optimaliai butu, g.gif
O per vidury po du daigus sodint, ar galima ir po tris keturis, kiek ploti daryt tos lysves, g.gif
Atsakyti