Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis II

QUOTE(ievakata @ 2011 02 14, 10:09)
Jie kas kur uzmatysit nedideliais kiekiais tu laistymo zarnu su skylutem , suktelkit bigsmile.gif

Ir man būtų įdomu ax.gif
Atsakyti
Laistymo juostos cia radau mazesniais kiekiais, 250m kaina 70Lt, 28ct/m . Tai uztektu visam darzui laistymo sistema irengt.

Arba google'je iveskit "Laistymo juostos Aqua-Traxx" gal dar kokia firmele duos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedrulka: 14 vasario 2011 - 22:11
QUOTE(giedrulka @ 2011 02 14, 22:09)
Laistymo juostos cia radau mazesniais kiekiais, 250m kaina 70Lt, 28ct/m . Tai uztektu visam darzui laistymo sistema irengt.

Arba google'je iveskit "Laistymo juostos Aqua-Traxx" gal dar kokia firmele duos.

aciu jau neblogai, o cia raso braskems, ar pomidorams tiks g.gif
Dar jauciu ir tu sujungimu reikia, ir dar kai mulciuojat jas tikriausiai pakeliat ar uzkraunat zolem, ar isvis paliekat aplink tusciai g.gif
dar ir pigiau radau, dabar klausimas ar tinkami g.gif
http://www.laistymoi...45ff34.85463051

kuo daugiau skaitau, tuo labaiu jauciu, kad tuoj ne tik siltnami, bet ir darze pasitiesiu...
Dabar reikia dar vandens talpos papigiai ieskot mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievakata: 15 vasario 2011 - 10:05
Ne, sitie vamzdeliai zymiai brangiau iseina, taigi tik 25metrai virs 40Lt, be to jiems brangus sujungimai bus. Ir jie man regis kitaip naudojami, jie kabinami. O sita juosta Traxx tiesiog dedama ant zemes ir is virsaus as tiesiog paprastai mulciuoju, nieko ten pakelti nereikia. Svarbiausia purenant zemes, neuzkabinti irankiu, bet taigi vistiek zinosit kur mazdaug yra ta juosta. Tinka viskam ir braskems, ir pomidorams, ir agurkams - visam darzui ir siltnamiui. Mes kolkas isirengem tik siltnamiuose pomidoriniame ir agurkiniame. Viskas gerai veikia thumbup.gif Vyras vis zadejo ir darze irengt, bet statybomis uzsiemes buvo, tai mano darzas jam nerupi doh.gif Na, bet kaip nors prispausiu.
Tiesa, reikia pas pardavejus paklaust (nes as jau neprisimenu) ar tinka sias juostas prie vandentiekio jungti, gali but spaudimas per didelis ir suplesys juostas. Bet man atrodo, kad yra kazkokie "tralialia" (nezinau kaip vadinas blush2.gif ), kurie mazina slegi.... o gal nusisneku... ai, nu vienzo, reik klaust pardaveju. Bet is backu tai veikia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2011 02 15, 10:16)
Ne, sitie vamzdeliai zymiai brangiau iseina, taigi tik 25metrai virs 40Lt, be to jiems brangus sujungimai bus. Ir jie man regis kitaip naudojami, jie kabinami. O sita juosta Traxx tiesiog dedama ant zemes ir is virsaus as tiesiog paprastai mulciuoju, nieko ten pakelti nereikia. Svarbiausia purenant zemes, neuzkabinti irankiu, bet taigi vistiek zinosit kur mazdaug yra ta juosta. Tinka viskam ir braskems, ir pomidorams, ir agurkams - visam darzui ir siltnamiui. Mes kolkas isirengem tik siltnamiuose pomidoriniame ir agurkiniame. Viskas gerai veikia  thumbup.gif Vyras vis zadejo ir darze irengt, bet statybomis uzsiemes buvo, tai mano darzas jam nerupi  doh.gif Na, bet kaip nors prispausiu.
Tiesa, reikia pas pardavejus paklaust (nes as jau neprisimenu) ar tinka sias juostas prie vandentiekio jungti, gali but spaudimas per didelis ir suplesys juostas. Bet man atrodo, kad yra kazkokie "tralialia" (nezinau kaip vadinas  blush2.gif ), kurie mazina slegi.... o gal nusisneku... ai, nu vienzo, reik klaust pardaveju. Bet is backu tai veikia  thumbup.gif

Aciukas, supratau, jamsim tada tas, ne tai reik is backu, susils dar, juk nevarysi is sulinio, saltas bus, pas mus sulinys pagerintas, vanduo per virsu iena, vamzdis isvestas i griovi, nes kitaip per virsu eina, tai vandens ne problema, tik dabar talpa reikia sumedziot, turim vien a, bet nedidele, jei galvot apie darza, tai reik didesnes, o jauciu reikia taip ir galvoti, kiek darbo atkris, o dar kaimynkos galesim vidury savaites paprasyt kad kraniuka porai valandu atsuktu ir psio thumbup.gif
Atsakyti
Taip, ir mes kartais kaimynu prasydavom.
Backu tai jau minejau, Thomas Philips yra. Bet galima butu tokiu baltu dideliu, kur po 1kub. telpa, susiveikti. Tk tiek, kad jos nelabai grazios schmoll.gif , vaizdeli gadina, o is pardes zalios, pastatai kur prie krumo ir nelabai matos.
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2011 02 15, 10:31)
Taip, ir mes kartais kaimynu prasydavom.
Backu tai jau minejau, Thomas Philips yra. Bet galima butu tokiu baltu dideliu, kur po 1kub. telpa, susiveikti. Tk tiek, kad jos nelabai grazios  schmoll.gif , vaizdeli gadina, o is pardes zalios, pastatai kur prie krumo ir nelabai matos.

pasleptumem uz darzines, tos backos irgikainuoja, mes tualeta irenginejom, tai kaimietis berods 300 ar 400 lt paprase, bet kad jauciu su tokia nelabai butu ka laistyti, mano darzai tai miestietiski hihihi.gif
Reiks i philipsa uzlekt, bet kaip nusigabent g.gif
Dar reikes Svencionyse pasiziuret , transportas pigiau butu, nes is Vilniaus tai labai pagbrangs tas mano malonumas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ievakata: 15 vasario 2011 - 10:39
Kazkaip brangiai... g.gif Tiesa, nelabai prisimenu, kiek pas mus tos baltos armuotos backos kainuoja, bet man regis pigiau.
Atsakyti
Susidomejau ir as tom juostom. Iki siol vandeni kibirais tampydavau i siltnami.Siemet jau sugalvojau backa iskelt ir su zarna laistyt,bet dabar galvoju,gal dar geriau padaryt su tom juostom? g.gif O jas tiesiog prie backos(na,tokia didele pas mane 1000l pakelta 1,5m aukstyje) prijungi ir kada reikia kraneli atsuki?Jai uzteks to slegio? Ar dar reikia kokiu navarotu(varikliuku ar pan?
Atsakyti
QUOTE(NIDA @ 2011 02 15, 10:57)
Susidomejau ir as tom juostom. Iki siol vandeni kibirais tampydavau i siltnami.Siemet jau sugalvojau backa iskelt ir su zarna laistyt,bet dabar galvoju,gal dar geriau padaryt su tom juostom?  g.gif  O jas tiesiog prie backos(na,tokia didele pas mane 1000l pakelta 1,5m aukstyje) prijungi ir kada reikia kraneli atsuki?Jai uzteks to slegio? Ar dar reikia kokiu navarotu(varikliuku ar pan?

buvo akcija, pirkau pačią elementariausią kapiliarinio laistymo sistemą. Toji dalis, kuri sukasi prie kraniukų yra vandens spaudimo reguliatorius, jis neleidžia per daug stipriai tekėti vandeniui. O šiaip tai, slėgis bačkoj ir taip natūraliai susidaro, iš viršaus spaudžia apačioj esantį ir todėl vanduo tiesiog kapsi.
Darau taip, gerai prilaistau šiltnamio dirvą, tuomet atsuku kraniuką, kapsi - sauso dirvožemio kapiliarinis laistymas nesudrėkins pilnai, augalai jaus vandens trūkumą.
Taip paruošus šiltnamį buvau palikus 10 dienų, vėdinimas - automatinis, vanduo kapsi. Psio bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 15 vasario 2011 - 11:05
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 15, 11:04)
buvo akcija, pirkau pačią elementariausią kapiliarinio laistymo sistemą. Toji dalis, kuri sukasi prie kraniukų yra vandens spaudimo reguliatorius, jis neleidžia per daug stipriai tekėti vandeniui. O šiaip tai, slėgis bačkoj ir taip natūraliai susidaro, iš viršaus spaudžia apačioj esantį ir todėl vanduo tiesiog kapsi.
Darau taip, gerai prilaistau šiltnamio dirvą, tuomet atsuku kraniuką, kapsi - sauso dirvožemio kapiliarinis laistymas nesudrėkins pilnai, augalai jaus vandens trūkumą.
Taip paruošus šiltnamį buvau palikus 10 dienų, vėdinimas - automatinis, vanduo kapsi. Psio  bigsmile.gif

Bet vistiek laistot ir rankiniu budu, ar cia tik kalbat apie paruosima palikimui g.gif
Atsakyti
Merginos, paziurekit siek tiek auksciau, ar pries tai puslapyje, rasiau kaip prijungti, labai tingiu dar karta rasyti, kaip mes pajungem. Uztenka backa pakelti auksciau, tikrai nereikia, jokiu ten siurbliuku ar pan.
O del drekinimo... na nezinau, kai as viska mulciuoju, tai man po tuo mulciu dregna ir nuo lasalinio laistymo. Juk viskas priklauso nuo to, kiek vandens islieji, ir kaip greit tas vanduo isgaruoja. Jeigu dirva teisingai, gerai mulciuota, isgaruoja minimaliai. O jeigu butu laistymo juosta po plevele, tai isvis neisgaruos.
Papildyta:
Kiek teko matyti parduotuvese visokias automatinio laistymo zarnas: rasojancias, kapiliarines, mums sitos pasirode paprasciausia pajungti ir pigiausia. Na jau net nezinau, kokia zarna gali kainuoti pigiau nei 28ct uz metra.
Atsakyti