Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis II

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 09, 14:45)
žiūrint kokioje padėty yra namo siena ir koks pastato aukštis. Mano tėvų šiltnamis vienu galu remiasi į namo sieną, įėjimas į šiltnamį iš virtuvės, virš paties šiltnamio yra integruota talpa lietaus vandens surinkimui ( nuo to paties namo). Beje, ten surenka ir lietaus vandenį ir jei sausra, galima papildyti iš šulinio. Be to dar į šiltnamį nuo namo atvesta šildymo sistema. Reikalui esant galima pasišildyti.

Geras bigsmile.gif Pritrūko salotoms pomidoro, net batų mautis nereikia nueiti iki šiltnamio thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 02 09, 13:09)
Geras bigsmile.gif  Pritrūko salotoms pomidoro, net batų mautis nereikia nueiti iki šiltnamio  thumbup.gif

būtų gerai, jei žmonės nors truputį norėtų kažką auginti. Kažkada buvo gėris, dabar tik stovi dykas.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 09, 13:13)
būtų gerai, jei žmonės nors truputį norėtų kažką auginti. Kažkada buvo gėris, dabar tik stovi dykas.

Mūsų kaimynai turėjo tokį šiltnamį,augino gėles,o kai tapo nereikalingas,viską išardė,paliko tik pamatus,ant jų pasidarė pavėsinę ir baseinuką su fontanu.
Atsakyti
Tikrai anksčiau būdavo visai kitas požiūris į daržovių auginimą . Daug kas prie pat namo statydavo kelis šiltnamius, kad kuo daugiau žemės būtų išnaudota ir išdirbta. Pas mane irgi yra senelių palikimas vienas šiltnamis su pamatais prie pat namo, galima sakyti nuo sienos du žingsniai. Bet aš jeigu galėčiau tai jį tikrai nuspirčiau į sklypo galą, nes dabar žiūri pro virtuvės langą, o ten šiltnamis mad.gif, o galėtų būti gėlynas pasigrožėjimui. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 09, 13:45)
žiūrint kokioje padėty yra namo siena ir koks pastato aukštis. Mano tėvų šiltnamis vienu galu remiasi į namo sieną, įėjimas į šiltnamį iš virtuvės, virš paties šiltnamio yra integruota talpa lietaus vandens surinkimui ( nuo to paties namo). Beje, ten surenka ir lietaus vandenį ir jei sausra, galima papildyti iš šulinio. Be to dar į šiltnamį nuo namo atvesta šildymo sistema. Reikalui esant galima pasišildyti.

Namo siena į pietus. Tik kaip aš suprantu, jis norėtų ne galu statyti, o visu šonu. Ir taip pat yra galimybė pajungti šildymą. g.gif Namas senos statybos ir taip nėra grožio kūrinys, o jeigu dar šiltnamį prie jo lipdyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(0-0_lina @ 2011 02 09, 13:34)
Tikrai anksčiau būdavo visai kitas požiūris į daržovių auginimą . Daug kas prie pat namo statydavo kelis šiltnamius, kad kuo daugiau žemės būtų išnaudota ir išdirbta. Pas mane irgi yra senelių palikimas vienas šiltnamis su pamatais prie pat namo, galima sakyti nuo sienos du žingsniai. Bet aš jeigu galėčiau tai jį tikrai nuspirčiau į sklypo galą, nes dabar žiūri pro virtuvės langą, o ten šiltnamis  mad.gif, o galėtų būti gėlynas pasigrožėjimui.  verysad.gif

a, matai, manuoju atveju viską darė architektai ir suplanavimas yra idealus, per langus nesimato ir yra tiek tvarkingas, kad organiškai įsipaišo į bendrą kiemo vaizdą wink.gif

QUOTE(-Sigi- @ 2011 02 09, 13:45)
Namo siena į pietus. Tik kaip aš suprantu, jis norėtų ne galu statyti, o visu šonu. Ir taip pat yra galimybė pajungti šildymą.  g.gif Namas senos statybos ir taip nėra grožio kūrinys, o jeigu dar šiltnamį prie jo lipdyti  g.gif

viskas įmanoma, reiktų tik gerai apgalvot visas smulkmenas. Dabartinėmis priemonėmis galima visai padorų ir nedarkantį vaizdo susimeistraut wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 02 09, 15:13)

Gal jau žmonės pavargo ax.gif
Atsakyti
Siemet sodyboje statysime siltnami. Na bet kadangi veiksmas vyksta sodyboje, tai kalba eina apie paprasta lankini siltanami.
Paziurejau keliose vietose pleveles ir lanku kainas. Bet nepasirode, kad tai yra labai pigu smile.gif. Gal Jus galite pasidalinti, kur pirkote ir kur verta pasidairyti?
Atsakyti
Sveika 4u.gif
Mes lankus pirkom Plastoj (bet tai buvo prieš 3 metus).
Atsakyti
QUOTE(toskana @ 2011 02 13, 14:51)
Gal Jus galite pasidalinti, kur pirkote ir kur verta pasidairyti?

ax.gif Aš pernai pirkau irgi iš Plastoj, vieno kaina buvo 16 lt. plius atvežimas. Būna pavasarį Senukuose, pernai buvo pradžioje po 25 lt., vėliau atsiait akciją padarė paleido 16,99lt., porai savaičių. Taip pat pernai skelbimuose buvau radus vieną privačiai pardavinėjantį vyruką, pas jį lankai buvo po 15-16 lt., bet jis iš Panevėžio ir į kitus miestus nevežė. Nors kaip teiravausi pas jį, jis sakė ypač daug kas norėjo iš Kauno, ir pasiūlė susirasti transportą, tada būtų atvežęs doh.gif . Bet kaip šiemet stebiu plėvelės kainas, gan iškeltos nemažai. Spėju ir lankai šiltnamiams turės kainą.
Atsakyti
Na as ziurejau Plastoj, tai vieno lanko kaina siemet 21,76 Lt, Na o Senukuose 20 Lt. Galvojau, kad dar kokiu geru vieteliu yra Vilniuje.. Bet pasirodo, nelabai.
Na o pleveles kainos tai siemet tikrai dideles - 150mkr beveik 10 Lt metras sad.gif
Atsakyti
Jie kas kur uzmatysit nedideliais kiekiais tu laistymo zarnu su skylutem , suktelkit bigsmile.gif
Atsakyti