Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis II

QUOTE(giedrulka @ 2011 02 09, 12:06)
Pasidaryt visai nesudetinga. O foto su savo "lasaline" neturiu. Mes is Tomo Philps prikom backas,

Jos metalinės ar plastikinės? g.gif
Atsakyti
Plastikines, parduodamos kartu su dangciais ir plastmasiniais kraniukais (vyras kraniukus isuko metalinius), zalios. Turetumet zinoti, beveik kiekviename Thomo Philipso buklete buna. Mes pirkom ivairias 200, 300 ir 500 litru backas. Kainu dabar nebeatsimenu, bet pirkom kai buvo joms nuolaida.
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2011 02 09, 13:01)
Plastikines, parduodamos kartu su dangciais ir plastmasiniais kraniukais (vyras kraniukus isuko metalinius), zalios. Turetumet zinoti, beveik kiekviename Thomo Philipso buklete buna. Mes pirkom ivairias 200, 300 ir 500 litru backas. Kainu dabar nebeatsimenu, bet pirkom kai buvo joms nuolaida.

Ačiū, reikės paieškoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2011 02 09, 11:01)

mes taip pat metalinius kraniukus įsukom. Be to bačkos atrodo tvarkingai, spalva susilieja su visa aplinka

Tiesa, Senukuose pernai buvo laistymo sistemoms didelė nuolaida. Tai prijungus prie bačkų kraniuko neužsukinėdavau. Tą darydavau jei vandenį į bačką tekdavo iš gręžinio prileist.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

Nežinojau kurioje temoje rašyti - šiltnamių ar pomidorų, bet nusprendžiau, kad vis tik šita artimesnė mano klausimui.
Sugalvojam mes su MB šiemet turėti savų, naminių pomidorų, nes esam baisūs jų mėgėjai. O jiems reikalingas šiltnamis.
Gyvenam mes didžiuliame name ir turim daug laisvo ploto. Kilo man tokia keista mintis - vienam kambaryje pasidaryti alia "šiltnamį". Esmė tame, kad tas kambarys yra neįrengtas, tik pakeisti langai į plastikinius. Artimiausiu metu tikrai nieko neplanuojame jame daryti. Langų ten daug, manau šviesos turėtų užtekti, nes orientuotas į rytus ir pietus. Sumeistrautimėm kažką panašaus į lysves.
Kaip manot, ar įmanoma tokiam pseudo šiltnamyje ka nors užauginti ar tiesiog ši mintis yra absurdiška?
Jeigu įmanoma, kyla klausimas koks sluoksnis žemių reikalingas pomidorams? Ar reikalinga jiems didelis drėgnumas?
Gal kas turit dar kokių įdėjų?

Padiskutuokim 4u.gif
Atsakyti
Kažin ar tikslinga name rengti šiltnamį,man atrodo per langus šviesos mažai gali būti ir drėgmė ,čia gal geriau pasakys kas susidūrė su žiemos sodų įrengimu.10-15 cm žemių storumo tikrai neužteks,reikia apie 30-35 cm,o gal ir daugiau.
Atsakyti
Turbut geriau atsakytu tos, kurios darzininkyste balkone uzsiima.
Nuotraukose esu maciusi, kad pomidorus maisuose sodina, gal ir tau tai tiktu.
Papildyta:
Bet jeigu rasot, kad gyvenat didziuliame name... ar tas namas nuosavas? Galima gi isskirti lauke prie sienos vietele pomidorams, kam juos namie auginti.
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2011 02 09, 13:29)
Turbut geriau atsakytu tos, kurios darzininkyste balkone uzsiima.
Nuotraukose esu maciusi, kad pomidorus maisuose sodina, gal ir tau tai tiktu.
Papildyta:
Bet jeigu rasot, kad gyvenat didziuliame name... ar tas namas nuosavas? Galima gi isskirti lauke prie sienos vietele pomidorams, kam juos namie auginti.

Dėkui už mintį su maišais. Reikės apmastyti ir šį variantą.

Namas nuosavas ir žemės šiek tiek yra, tik ta žemė labai prasta, bet žinoma ją galima pasigerinti. MB siūlo statyti šiltnami taip, kad viena siena būtų bendra ir namo siena, na visai priglaustas prie namo (nežinau ar aiškiai parašiau). Bet man kažkaip atrodo, kad gal tamsu.... g.gif
Ir šiaip mes mėgėjau visokių eksperimentų lotuliukas.gif tai ir sogalvojom kodėl nepsidaryti šiltnamio kambarį. Rudenį galima būtų pašildyti, papildomos šviesos duoti. Taip gal ilgiau derliumi džiaugtumemės, o MB svajoja gal net pavyktu du derlius per metus lotuliukas.gif
Atsakyti
Name tikrai nedaryčiau šiltnamio - daug drėgmės ir mažoka šviesos ir šilumos schmoll.gif , geriau jau gėlėms skirkite tą kambarį rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(-Sigi- @ 2011 02 09, 12:13)
Padiskutuokim  4u.gif

kambarys, kad ir su didžiuliais vitrininiais langais, neatstos šiltnamio ar žiemos sodo. Čia dėl apšvietimo.
Jei tikrai nėra galimybių lauke auginti, o noras didelis, tuomet Jūsų vietoj nedaryčiau jokių lysvių, o auginčiau vazonuose ar 15-20Ltr plastikiniuose kibiruose ( vandens pertelio nubėgimui padarius skylutes).

Jei vistik žemės yra ar terasa, galima auginti pomidorus 'aukštyn kojomis'
user posted image
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 02 09, 13:37)
Name tikrai nedaryčiau šiltnamio - daug drėgmės ir mažoka šviesos ir šilumos schmoll.gif , geriau jau gėlėms skirkite tą kambarį  rolleyes.gif

Mūsų namas nėra visas pilnai gyvenamas. Tai yra 600 kv.m pastatas kur visas pirmas aukštas skirtas dirbtuvėms ir tik dalis antro aukšto įrengta gyvenimui. Gaunas kaip ir butas rolleyes.gif Erdvės didžiulės ir tas laisvas nenaudojamas kokių 40 kv.m kambarys smile.gif
Tik iš tiesų klausymas dėl drėgmės patiems pomidorams. Jos juk nereikia tiek daug kaip agurkams g.gif Ir jeigu pomidorus augina ir lauke, tai negi jiems gali trūkti šilumos pietų-rytų pusės kambaryje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(-Sigi- @ 2011 02 09, 12:34)
MB siūlo statyti šiltnami taip, kad viena siena būtų bendra ir namo siena, na visai priglaustas prie namo (nežinau ar aiškiai parašiau). Bet man kažkaip atrodo, kad gal tamsu....  g.gif

žiūrint kokioje padėty yra namo siena ir koks pastato aukštis. Mano tėvų šiltnamis vienu galu remiasi į namo sieną, įėjimas į šiltnamį iš virtuvės, virš paties šiltnamio yra integruota talpa lietaus vandens surinkimui ( nuo to paties namo). Beje, ten surenka ir lietaus vandenį ir jei sausra, galima papildyti iš šulinio. Be to dar į šiltnamį nuo namo atvesta šildymo sistema. Reikalui esant galima pasišildyti.
Atsakyti