Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis II

QUOTE(jediara @ 2011 02 08, 13:58)
Duobutė, "auksas", žemė ir sodinu daigą - niekada nenudegė ir augo puikiai (tai močiutės ir mamos "receptas" rolleyes.gif )

aš irgi taip darau ax.gif tik "auksas" pas mane - paukščių mėšlo granulės. Nenudegina šaknų 4u.gif
Atsakyti
O gal galite smulkiau apie mulciavima papasakoti? Nebandziau niekad mulciuoti siltnamio blush2.gif
Nuo pradziu kaip ten buna? Pasodini ir pamulciuoji nupjauta zole is zoliapjoves? sviezia? O kas tada? PAskui reikia po kazkiek laiko vel mulciuot? O kur ta sena det? Ar palikti apacioj, kad toliau putu? Ir ar stora sluoksni reikia berti?
Atsiprasau jei labai kvaili klausimai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 02 08, 13:58)
Duobutė, "auksas", žemė ir sodinu daigą - niekada nenudegė ir augo puikiai (tai močiutės ir mamos "receptas" rolleyes.gif )

As ir taip sodinu mirksiukas.gif tiksliau su mama kartu taip sodinam ir pomidorus, ir agurkus. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(agai @ 2011 02 08, 17:48)
O gal galite smulkiau apie mulciavima papasakoti? Nebandziau niekad mulciuoti siltnamio  blush2.gif
Nuo pradziu kaip ten buna? Pasodini ir pamulciuoji nupjauta zole is zoliapjoves? sviezia? O kas tada? PAskui reikia po kazkiek laiko vel mulciuot? O kur ta sena det? Ar palikti apacioj, kad toliau putu? Ir ar stora sluoksni reikia berti?
Atsiprasau jei labai kvaili klausimai  ax.gif

Nu reikia pasiskaityti prieš tai ir suprasti kodėl ,tai daroma
http://gerazemdirbys...ne-zemdirbyste/
http://gerazemdirbys...daugiau-laimes/
Atsakyti
QUOTE(agai @ 2011 02 08, 16:48)
O gal galite smulkiau apie mulciavima papasakoti? Nebandziau niekad mulciuoti siltnamio  blush2.gif

Visai nekvaili mirksiukas.gif Aš dariau kaip tu pati ka tik parašei, tai yra šviežiai nupjauta žole, apdėdavau pomidorus. Ir dar tris kartus per sezoną laisčiau atskiestu dilgėlių raugu. Nu pomidorai augo kaip išprotėję. Man mulčiavimo pagrindinis pliusas kad reikia žymiai rečiau laistyt, nes šiltnamis tai sodyboj smile.gif
Atsakyti
Gerazemdirbyste sako,kad kompostuot nera prasmes, kitur sako,kad reikia kompostuot,tai susimaise man viskas.As nuo pavasario renku ir dedu i komposta viska ka tik galima deti,vasara nuo slieku kompostas net traskejo. Tai vistiek naudosiu ta zeme.O ka toliau?
Atsakyti
QUOTE(linagele @ 2011 02 08, 22:24)
Gerazemdirbyste sako,kad kompostuot nera prasmes, kitur sako,kad reikia kompostuot,tai susimaise man viskas.As nuo pavasario renku ir dedu i komposta viska ka tik galima deti,vasara nuo slieku kompostas net traskejo. Tai vistiek naudosiu ta zeme.O ka toliau?

Dėl gerosžemdirbystės galima būtų daug prieštarauti, bet irnesakyk.gif žinau, kaip auginu ir svarbiausia, kad gaunu derlių thumbup.gif Daržovėms cheminių preparatų nenaudoju, o mėšlas visada buvo gera trąša, tik nereikia piknaudžiauti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 02 08, 20:32)
Dėl gerosžemdirbystės galima būtų daug prieštarauti, bet irnesakyk.gif žinau, kaip auginu ir svarbiausia, kad gaunu derlių thumbup.gif  Daržovėms cheminių preparatų nenaudoju, o mėšlas visada buvo gera trąša, tik nereikia piknaudžiauti rolleyes.gif

va čia sutinku su kiekvienu tavo žodžiu drinks_cheers.gif Man irgi toj geroj žemdirbystėj kažkas prasilenkia su mano pažiūrom..
Atsakyti
QUOTE(agai @ 2011 02 08, 17:48)

cia yra atskyra tema apie mulciavima
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 02 08, 22:02)
va čia sutinku su kiekvienu tavo žodžiu  drinks_cheers.gif  Man irgi toj geroj žemdirbystėj kažkas prasilenkia su mano pažiūrom..

Nu labai viskas gera paaiškinta kaip augalai maitinasi.Nes tarkime ekologinio ūkininkavimo daržovėse nitratai dažnai viršija leistinas normas,labai aiškiai paaiškinta kodėl.
Atsakyti
aciu uz patarimus ir nuorodas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 02 08, 22:02)
va čia sutinku su kiekvienu tavo žodžiu  drinks_cheers.gif  Man irgi toj geroj žemdirbystėj kažkas prasilenkia su mano pažiūrom..

O aš deja,nebenoriu to mėšlo,nebent apdėti uogakrūmius ,avietes ir tai neįkasti,o paskui šiaudų ant viršaus.
Mėšlas yra gana "piktybinė" trąša ir kaip viena mamytė teisngai sakė, pats bjauriausias nitratų šaltinis. Cheminės trąšos su azoto junginiais yra gal net tam tikru požiūriu geresnės, nes jas bent galima "dozuoti". Tokiu būdu ir patręšiama dirva ir ji neapsunkinama nitratais bei nitritais. Mėšlas "neprognuozuojamas" ir jo "cheminės" savybės priklauso nuo to, kokio gyvulio jis yra ir ką tas gyvulys ėdė per savo amželį ;D Taigi labai neteisūs tie, kurie močiutės daržoves reabilituoja dėl nitratų ;D

Atsakyti