Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis II

QUOTE(*gitana* @ 2011 02 06, 22:57)
Sveikutes siltnamininkes  4u.gif
As nuo pat mazens padedavau mamai siltnamy darbuotis, o va dabar pirmi metai kai pati viena tvarkysiuos savo siltnamiuka. Pirksim lankus, plevele ir meistrausim. Norejau suzinoti o kada jus pradesite seti pomidorus ir paprikas? Nenoriu paveluoti  ax.gif

Paprikoms jau laikas, o pomidorus gali sėti kovo mėn. rolleyes.gif
Atsakyti
Laba diena, norėčiau pasikonsultuoti, kaip pagerinti šiltnamio žemę g.gif ,patys dirbom gal 4 metus, du paskutinius metus draugams buvom užleidę, bet ir jie kiek žinau nei mėšlo nei durpių nedėjo, gal patartumėt, šiais metais planuojam visomis keturiomis pulti į darbus. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Pu-pa* @ 2011 02 07, 14:41)
Laba diena, norėčiau pasikonsultuoti, kaip pagerinti šiltnamio žemę  g.gif ,patys dirbom gal 4 metus, du paskutinius metus draugams buvom užleidę, bet ir jie kiek žinau nei mėšlo nei durpių nedėjo, gal patartumėt, šiais metais planuojam visomis keturiomis  pulti į darbus.  mirksiukas.gif

nukast sluoksni pridet meslo ir atgal zemes, sriutos gerina, vasara mulciuojami augalai zole,siaudais, laistymas dilgeliu,zoliu raugu,pelenai...rudeni galit paset rugiu,lubinu ar gastyciu ir paskui perkast,kad suputu...naujos zemes davezimas ar isvis jos pakeitimas...
po daigais krauna zuvies,bananu zieves...
jokiu trasu cheminiu nesiulau,nes as uz naturaluma... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 02 08, 00:20)

drinks_cheers.gif Chemijos prie daržovių auginimo tikrai nereikia rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 02 07, 23:20)
nukast sluoksni pridet meslo ir atgal zemes, sriutos gerina, vasara mulciuojami augalai zole,siaudais, laistymas dilgeliu,zoliu raugu,pelenai...rudeni galit paset rugiu,lubinu ar gastyciu ir paskui perkast,kad suputu...naujos zemes davezimas ar isvis jos pakeitimas...
po daigais krauna zuvies,bananu zieves...

Nu kam kasti,tikrai nereikia.Apmulčiuokit,kai pasodinsite ir viskas gerai bus.Neveltui daugelyje ekologinių ūkių daržovėse randa peraug nitratų.Nes su tuo šūdu tikrai perdaug gaus.Nebent jau visai perpuvęs.
O keisti žemę,tai išvis nesąmonė doh.gif
Atsakyti
O jūs sakykit, perpuvusiam mėšle ar lieka kas nors "gero"? Mano vyro tėvas tręšia šiltnamius perpuvusiu avių mėšlu.Nu neužauga pas juos beveik niekas unsure.gif Šiltnamiai gigantai,o derlius iš vis minimalus. Tarkim per 16 metrų šiltnamį tepriskina vos 8ltr kibiriuką pomidorų. Suprantama,kad gali būti visokių kitokių priežasčių,bet man pirmiausia šauna į galvą tas tręšimas g.gif
Atsakyti
Sveikos sodininkes,

Klausimelis toks... is kur perkate seklas darzoviu?
Nes as is parduotuves kiek perku, susiviliojusi graziais pakeliais ir nevisada pavyksta isauginti taip laukta augaleli (galbut tik man nesiseka...)
Uzmaciau praeitais metais psl. http://sodai.lietuvoje.com/
Tai isbandziau moliugus, cukinijas, neteko nusivilti, taciau kaimyne pirko pomidorus ir sake nei vienas daigas neisaugo... gal kokia liga siltnamyje, nezinau.

Tai dbr klausimas del to mirkymo kalio permanganato tirpale.. ar Jus prie daigindamos mirkote pomidoru seklas kokia nors tirpale? Svogunus girdejau reikia, o pomidorus, paprikas, zirnius?

Busiu dekinga uz atsakymus.
Atsakyti
Tai kokias veisles augina gal labai senas ir jau išsigimusias g.gif
Atsakyti
QUOTE(Karosė @ 2011 02 08, 11:09)
Tai kokias veisles augina gal labai senas ir jau išsigimusias g.gif

Tiesa pasakius nezinau, tiesiog ji pertekliu parduoda ir atsiuncia pastu, tai nelabai ka ten ir zinosi... doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 02 08, 11:02)
O jūs sakykit, perpuvusiam mėšle ar lieka kas nors "gero"? Mano vyro tėvas tręšia šiltnamius perpuvusiu avių mėšlu.Nu neužauga pas juos beveik niekas unsure.gif Šiltnamiai gigantai,o derlius iš vis minimalus. Tarkim per 16 metrų šiltnamį tepriskina vos 8ltr kibiriuką pomidorų. Suprantama,kad gali būti visokių kitokių priežasčių,bet man pirmiausia šauna į galvą tas tręšimas g.gif

tikrai sunku atsakyti,nes svarbu ir kaip tas mėšlas buvo laikomas.Kada ir kaip tręšiama.Gal perdaug tręšiama...Aš kaip minėjau,jau nieko nebetręšiu,nes jau nepirmi metai mulčiuoju ir viskas gerai.Tad ir šiemet mulčiuosiu...
Kažkada ir pas mane buvo pakastas perpuvęs arklinis mėšlas,bet dabar nematau reikalo tai daryti mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GREISI*: 08 vasario 2011 - 10:27
QUOTE(indrusep @ 2011 02 08, 10:07)
Klausimelis toks... is kur perkate seklas darzoviu?
Nes as is parduotuves kiek perku, susiviliojusi graziais pakeliais ir nevisada pavyksta isauginti taip laukta augaleli (galbut tik man nesiseka...)
Uzmaciau praeitais metais psl. http://sodai.lietuvoje.com/
Tai isbandziau moliugus, cukinijas, neteko nusivilti,  taciau kaimyne pirko pomidorus ir sake nei vienas daigas neisaugo... gal kokia liga siltnamyje, nezinau.

Tai dbr klausimas del to mirkymo kalio permanganato tirpale.. ar Jus prie daigindamos mirkote pomidoru seklas kokia nors tirpale? Svogunus girdejau reikia, o pomidorus, paprikas, zirnius?

na, nesu pirkusi sėklų iš Jūsų pateikto puslapiuko, bet čia merginos daug kas pirko ir tikrai nesu girdėjusi nusiskundimų.
Sėklas ir aš pati, ir daugelis forumiečių perka sėklų parduotuvėse arba dalinasi. Bet net ir Maximoj pirktos sėklos puikiai sudygsta ir duoda gerą derlių, jei augimo sąlygos palankios.
Kalio permanganate bent jau aš nemirkau. Niekur nemirkau ir niekaip pirktų sklų neapdoroju.
Atsakyti
Visos sodo – daržo gyvybės pagrindas – mikroorganizmai. Mikroorganizmai sudaro pagrindinę pasaulinės gyvybės biomasės dalį ir beveik visą biologinę įvairovę. Mūsų pasaulis – tai mikrobų karalystė, kur jie diktuoja savo sąlygas visiems kitiems gyviems organizmams. Todėl sode jiems skiriamas ypatingas dėmesys. Sąlygos naudingų mikroorganizmų klestėjimui: optimali drėgmė, deguonis ir maistas. Tokios sąlygos pasiekiamos pakankamu organinio mulčio kiekiu dirvos paviršiuje. Po mulčiu visada optimaliai drėgna, laisvai patenka oras, mulčias – maistas mikrorganizmams. Pagrindinė sodininko užduotis – didelė mikroorganizmų biomasė ir didelė įvairovė sode. Augalų derlingumas – šalutinis efektas, gaunamas teisingai “auginant” dirvą.

DAR apie kompostą
Skirtingai nuo kitų “ekologiškų” krypčių, gamtinė žemdirbystė nenaudoja kompostavimo krūvose ar talpose, nes toks organikos naudojimo būdas – nepateisinamas energijos švaistymas, išsiskyręs anglies dvideginis išsisklaido ore. O anglies dvideginis – pagrindinis augalų maistas. Geras “kompostavimas” vyksta natūraliu būdu, prie augalų šaknų, tik tokiu – biodinaminiu būdu augalai gauna subalansuotą mitybą.

Atsakyti