Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis II

pas mus yra du lanikiniai šiltnamiai. Man labiau patinka tas, kuris žemesnis ir platesnis. Ten temperatūra aukštesnė laikosi, ir šiaip vietos daugiau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(0-0_lina @ 2011 01 28, 21:05)
Tai va, aš irgi kaip ta suvalkietė, kuriai vis maža, galvojau kuo plačiau tuo daugiau prisodinsiu  rolleyes.gif, bet deja.. prisodint prisodinau, vienoje pusėje tris eiles pomidorų sodinau. Prie pat krašto ankstyvus žemaūgius, nes kaip ir į viršų nėr kur augti bei  galvojau greit užaugs, peraugs, išrausiu ir nebus bėdos. Bet kaip visi suaugo ir išsikerojo, tai buvo smagu prižiūrėti  lotuliukas.gif , visaip rangydavausi, kad neišlaužyčiau tų kurie arčiau, kad pasiekti žemaūgius ankstyvuosius.  Nei normaliai ravėti, nei išskabyti, nei pririšti. O tie net nesiruošė nunykti iki rudens vedė. Tai jau pasimokiau, šiemet taip nedarysiu  schmoll.gif
Papildyta:
Nida, pas mane dar vienas yra panašaus dydžio šiltnamis. Norėjau didesnio lankinio, bet paskui kaimynai būtų sakė, kad visai nupušus merga  lotuliukas.gif. Jie ir taip stebisi, kad daržo daugiau, nei pievelės.  ax.gif

o as krastuose paprikas sodinu(t.y.is vieno,pietinio, krasto,kitam kokios nors geles,ar salotos,nes tamsiau).pomidorus gerokai apskabau.pririsu,kol dar nedideli,po to tik pavynioju juos aplink virvute.visada laistau tik pati pomidora(na,tokia duobe padarius aplink stieba),tai zole neauga. bet cia tik del to,kad vandeni taupau,nes kibirais tampau. siemet jau backa kelsiu aukstai ir zarna kaip nors prijungsiu.
Daryk du takelius ir tris lysves po dvi eiles. bus patogiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NIDA: 28 sausio 2011 - 19:20
QUOTE(NIDA @ 2011 01 28, 21:18)

Daryk du takelius ir tris lysves po dvi eiles. bus patogiau  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif Aš taip pat galvoju taip daryti - turėtų būti patogiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 01 28, 14:49)
Dievuliau, Yuki, reik sazines nors kruopelyte turet  doh.gif  Visa klaviatura apseilejau  essen.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kokio storio plevele pirkti lankiniam siltnamiui g.gif ? jau pradedu ieskot, gal sakau kuo arciau pavasaris tai ispirks ax.gif tai dbr nusipirkciau....
Atsakyti
Aš visada perku 150 mkr arba 120mkr ir tik melsvą. Perku tokią, nes nevieniems metams. Jokių būdu ne baltą, nes melsva yra atsparesnė ultravioletinių spindulių poveikiui. Nors pernai draugai nupirko baltą - atlaikė. Jie pamanė, kad darys kitaip nei visi, nes senukuose tada visi pirko melsvą ir jiems gražesnė atrodė balta nei melsva lotuliukas.gif, bet kaip buvo karščiai turėjau papildomai dengti su agroplėvele, kad šiek tiek apsaugočiau pomidorus nuo deginimo. doh.gif.
Atsakyti
kuo daugiau mikronu tuo storesne, kuo storesne tuo ilgiau laiko ir plius melyna reik pirkt...mano vienam siltnamiui tiksliai nebepamenu,bet koki 4 ar 5 sezona laikys...vienoj vietoj karve buvo pradurus-uzlopem,dabar suo su nagais pradreskes, o taip visai neblogai jinai atrodo...kiek mikronu buvo-nepamenu g.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 02 04, 00:45)
kuo daugiau mikronu tuo storesne, kuo storesne tuo ilgiau laiko ir plius melyna reik pirkt...mano vienam siltnamiui tiksliai nebepamenu,bet koki 4 ar 5 sezona laikys...vienoj vietoj karve buvo pradurus-uzlopem,dabar suo su nagais pradreskes, o taip visai neblogai jinai atrodo...kiek mikronu buvo-nepamenu g.gif

Nieko sau - tiek sezonų thumb_yello.gif
Atsakyti
yuki,

o kokia veislė tu pomidorų gal galit parašyti pirmų kur be lapų g.gif
Atsakyti
Aš ir pernai skaidrią plėvelę rinkausi... ji mums rudeniop suplyšo visa. Atrodo ir stiprią pirkom.
Reikės šiemet mėlynos ieškoti, nors man ji negraži lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos šiltnamių savininkės smile.gif 4u.gif
gal galit pakonsultuoti žalią naujokę. noriu ir aš šiltnamį turėti. ten kur žadam iki vasaros įsikraustyti jis buvo su plėvele, bet beveik sugriuvęs dabar. galvoju gal įsigyti gatavą stiklinį. kaip manot ar verta? kokie privalumai, trūkumai? ax.gif
Atsakyti

mes pernai pirkom mėlyną antikondensacinę ir tipo nerasojančią iš vidaus. Nu kažkurį laiką nerasoj, bet paskui pradėjo rasoti, o tas mėlynumas nelabai ir matosi kai apsidengia.
Atsakyti