Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis II

QUOTE(Militux @ 2011 01 28, 12:01)
Nu nepasakysiu kokio gavosi pločio g.gif bet man tai užtenka mirksiukas.gif per vidury takelis o iš abiejų šonu ir dar galas visas sodinimui,tai vienam šone pomidorus dviem eilėm sodinu.Manau kad pakankamai ax.gif
O ilgi jau pati pasidarysi koks išeina pagal galimybes g.gif

Klausinėju tokių "kvailų" dalykų, nes šiltnamis visada būdavo medinis (o pernai jokio nebuvo doh.gif ), tai dabar jau pati domiuosi kokius vamzdžius pirkti ir koks dydžio bus, kad vėl nelikčiau be šiltnamio ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 01 28, 11:07)
Klausinėju tokių "kvailų" dalykų, nes šiltnamis visada būdavo medinis (o pernai jokio nebuvo doh.gif ), tai dabar jau pati domiuosi kokius vamzdžius pirkti ir koks dydžio bus, kad vėl nelikčiau be šiltnamio  ax.gif

Ne kvaili schmoll.gif vamdžiai standartiniai man atrodo, nes pas visų vienodo didžio, tik ilgis skiriasi. Pas mane atrodo iš 6 vamzdžiu padarytas g.gif aišku kai viskas per tą goduma nebetelpa norisi didesnio šiltnamio lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Militux @ 2011 01 28, 12:14)
Pas mane atrodo iš 6 vamzdžiu padarytas g.gif aišku kai viskas per tą goduma nebetelpa norisi didesnio šiltnamio lotuliukas.gif

Taip pas visas yra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 01 28, 09:55)
Ir kokio panašiai pločio gaunasi šiltnamis? blush2.gif

bijau pameluoti,nes nematavau.bet ~3m.
Atsakyti
QUOTE(dzigitas @ 2011 01 28, 11:45)
bijau pameluoti,nes nematavau.bet ~3m.

Ir man atrodo ~ 3 m. g.gif reiks vyro užklaust ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Militux: 28 sausio 2011 - 10:50
Jei apie 3 m, tai panašiai ir noriu, kad būtų 3x6. ax.gif
Atsakyti
Na, dar čia paklausiu. 4u.gif O kaip pas jus šiltanamyje tarplysviai? Na, turiu omeny, ar žemė taip ir palikta, ar kokios lentos padėtos ar dar kas nors? Nu nežinau ar aš čia aiškiai.. doh.gif Maniškiam tai dar senelio išbetonuoti pamatukai lysvėms, o tarplysviai palikti taip. Tai ir galvoju, kad gal reiktų kokia skaldele pabarstyti, kad vasarą ne taip dulkėtų.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 01 28, 00:22)
Kokio ilgio vienas lankas turi būti? ax.gif

Standartiniai yra šie plastikiniai 5.5 m ilgio vamzdžiai šiltnamiams. 5 cm diametro, sienelės storis 3,5 mm.
Būna baltos ir pilkos spalvos. (Tik baltos). Senukuose visada jų būna pavasarį, tik nereik pirkti pirmom dienoms, nes po savaitės ar poros jie pradeda pigiau leisti, pernai buvo po 16,99 lt. vienetas.
Aš pernai antram šiltnamiui pirkau tiesiai iš "Plastos".
Papildyta:
Pas mane šiltnamiuose jokių lentų nėra, jokių bordiurų, kaip suariame žemę, kol minkšta padarome per pėdos plotį tarplysvį (tokį griovelį) ir viskas. O Jis paskui pats susimina, niekas nedulka.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 01 28, 11:08)
Jei apie 3 m, tai panašiai ir noriu, kad būtų 3x6. ax.gif

pas mane tikrai platesni. ~4 m. Taip lankus statem. Lanku nebedem i zeme. I zeme vyras kale aukstokus kuoliukus, jie gal kokiu 20 cm virs zemes islinde. Tada ant ju move lankus. Aukstesnis gaunasi. Nezinau, ar nors kiek supratot..
O nuo zemes per kuoliuku ploti isilgai lentas sukale, nes plevele standartine, 6 m plocio, ir nebesiekia zemes sonuose. Bet kai lentos apacioje ir zemes privezem lysvese mazdaug per toki auksti, tai viskas gerai, saltis ir vejai nevaiksto per apacia.
Papildyta:
QUOTE(Aušrytė @ 2011 01 28, 12:27)
Na, dar čia paklausiu. 4u.gif  O kaip pas jus šiltanamyje tarplysviai?

pas mane irgi plika zeme. Suminta ji ir tikrai nedulka.
Papildyta:
QUOTE(0-0_lina @ 2011 01 28, 13:07)
Senukuose visada jų būna pavasarį, tik nereik pirkti pirmom dienoms, nes po savaitės ar poros jie pradeda pigiau leisti, pernai buvo po 16,99 lt. vienetas.

siemet geriau ilgai nelaukti. Jau pernai Plastoj truko ir vamzdziu, ir pleveles pavasari. O siemet bus dar didesnis aziotazas. Prisiziureje TV apie nitratus, pesticidus ir pan. zmones puls sodint darzoves patys.
Atsakyti
QUOTE(Aušrytė @ 2011 01 28, 13:27)
Na, dar čia paklausiu. 4u.gif  O kaip pas jus šiltanamyje tarplysviai? Na, turiu omeny, ar žemė taip ir palikta, ar kokios lentos padėtos ar dar kas nors? Nu nežinau ar aš čia aiškiai.. doh.gif Maniškiam tai dar senelio išbetonuoti pamatukai lysvėms, o tarplysviai palikti taip. Tai ir galvoju, kad gal reiktų kokia skaldele pabarstyti, kad vasarą ne taip dulkėtų.. g.gif

trinkelės pas mus - vyras prieš važiuodamas į darbą būtinai turi dar agurkų pietums pasiskint ir tuo pačiu batų gink D neišsitepti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 01 28, 15:54)

siemet geriau ilgai nelaukti. Jau pernai Plastoj truko ir vamzdziu, ir pleveles pavasari. O siemet bus dar didesnis aziotazas. Prisiziureje TV apie nitratus, pesticidus ir pan. zmones puls sodint darzoves patys.

Pritariu jums. Mes dažniausiai plėvelę perkam turguj, o pernai balandžio pabaigoje statydami antrą šiltnamį reikiamos plėvelės jau negavome ir vėliau kainos buvo kosminės doh.gif , vamzdžius iš Plastos beveik paskutinius paėmiau doh.gif , dar tokių metų nebuvau mačius.
O Plastoje mokėjau už lanką 16lt, tik prisideda atvežimas. Bet kas turi savo transportą tai galima tiesiai iš jų.

Aš tai norėčiau vieno aliuminio šiltnamio su visai pričindasais blush2.gif, bet kaip paskaičiavau kiek kainuotų per dirbti dabar esantį medinį, kaina kaip pusnaujės mašinos apie 10,000 lotuliukas.gif . Tai gal kada turėsiu išsvajotąją oranžeriją wub.gif wub.gif .
Atsakyti
QUOTE(0-0_lina @ 2011 01 28, 14:27)
Pritariu jums. Mes dažniausiai plėvelę perkam turguj, o pernai balandžio pabaigoje statydami antrą šiltnamį reikiamos plėvelės jau negavome ir vėliau kainos buvo kosminės  doh.gif , vamzdžius iš Plastos beveik paskutinius paėmiau  doh.gif , dar tokių metų nebuvau mačius.

mes irgi pernai norimos pleveles negavom, jos Plastoj taip ir nebeturejo (as salia dirbu, tai nuolat lekdavau patikrint). Pirkom Moki-vezi zymiai plonesne.
Atsakyti