Įkraunama...
Įkraunama...

Mano šiltnamis II

QUOTE(Muka @ 2010 10 06, 10:42)
O giliai iterpet i zeme ? ar tik pabarstet ir viskas  ax.gif

pabarsciau ir sumindziau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 10 06, 16:13)
pabarsciau ir sumindziau 4u.gif

aciu ir as taip pabandysiu o dar klausimukas tikriausiai ir laistyt nereikejo ane?
Atsakyti
nuejau apziureti siltnamiuko, nes stogas prakiures, kazkaip neapziurejus buvau ir palikus zalia pomidora viena likusi nukritusi ant zemes snd nueinu o jis pupso visas raudonas lotuliukas.gif ir laukia kad as ji paiimsiu, ot sakau ir zemehj pomidorai noksta ne tik laikrastyje ir dezuteje g.gif
Atsakyti
kadangi tik dabar atsibudau ir atradau sia tema, susigriebiau, kad siltnamiu dezinfekcija ne tik kad nepasirupinau, ale praktiskai dar ir nepagalvojau.
Tiesa, dumini koki tai velnia siandien nusipirkau. Ale tik vienas buvo. Pardaveja bande uztikrint, kad uzteks vieno dviems siltnamiams. Ko tai dristu abejot g.gif
O kai isdumins kaip reikalas butina vandeniu nuplaut konstrukcija ir plevele? Pas mane iki siltnamiu slangai su spaudimu neprieina.. Negi teks su sepeciu ir kibiru zulint? Na, teks tai teks, ko nepadarysi vardan pomidoru.

O zemei dezinfekuot ka nors patarsit be garstyciu ar avizu? Siuo metu jas turbut beviltiska set. Ar cia tas dumas ir zeme iscystins?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 10 27, 17:48)
kadangi tik dabar atsibudau ir atradau sia tema.........

atradėja... gal Nobelio premiją reiks tau paskirt?... cool.gif

Dūminuškės tau tikrai užteks dviems šiltnamiams, dar ir savo dvarą galėsi išblusint...
Kai pati rūkindavau siera, tai po to plaudavau vandeniu su spaudimu, nes į keturių metrų aukštį pas mane kitaip neprieisi. O ar būtina, tai nežinau. Dėl žemės, tai čia neseniai diskutavo, kad irgi su ta pačia siera barsto...

Aš darau labai primityvią žemės dezinfekciją: į laistytuvą primarmaliuoju stiprios margancovkės, palaistau ir psio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edexa: 27 spalio 2010 - 17:36
as radau ir daugiau variantu:
- siltnamiui dezinfekuoti tinka:
400g skalbimo milteliu / 10 litru vandens istirpinti ir nupurksti, po to nuplauti;
400g chlorkalkiu / 12 litru vandens tirpala pora valandu palaikyti, tada juo nupurksti ir veliau nuplauti.
- siltamio zeme dezinfekuoti galima:
verdanciu vandeniu;
30g vario sulfato / 10 litru vandens, nupurksti ar sulaistyti zeme

sekmes darbuose
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 10 27, 18:35)
atradėja... gal Nobelio premiją reiks tau paskirt?... cool.gif

Dūminuškės tau tikrai užteks dviems šiltnamiams, dar ir savo dvarą galėsi išblusint...
Kai pati rūkindavau siera, tai po to plaudavau vandeniu su spaudimu, nes į keturių metrų aukštį pas mane kitaip neprieisi. O ar būtina, tai nežinau. Dėl žemės, tai čia neseniai diskutavo, kad irgi su ta pačia siera barsto...

Aš darau labai primityvią žemės dezinfekciją: į laistytuvą primarmaliuoju stiprios margancovkės, palaistau ir psio.

va cia ideja SUPER 4u.gif o margancovke kalio permanganatas taip g.gif kazkaip parasiau ir po to tik pagalvojau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 10 27, 17:35)
1. atradėja... gal Nobelio premiją reiks tau paskirt?... cool.gif

2. Dūminuškės tau tikrai užteks dviems šiltnamiams, dar ir savo dvarą galėsi išblusint...

3. Aš darau labai primityvią žemės dezinfekciją: į laistytuvą primarmaliuoju stiprios margancovkės, palaistau ir psio.

1. Aha, gerai butu thumbup.gif
2. Nieko nebus, savu blusu gaila.
3. Reiks ir man su margancovke terliotis. Gera mintis. Aciu.
Papildyta:
QUOTE(ausra.ryte @ 2010 10 27, 17:48)
- siltamio zeme dezinfekuoti galima:
verdanciu vandeniu;

cia gal kokiam mazuteliui siltnamiui?.. Pas man turbut vonia vandens reiktu uzvirint. Arba is pirties vamzdi i soda isvest.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 10 27, 20:02)
cia gal kokiam mazuteliui siltnamiui?.. Pas man turbut vonia vandens reiktu uzvirint. Arba is pirties vamzdi i soda isvest.

taip sitas variantas mazam siltnamukui. labai paprasta ir lengva -uzvirei, paliejai ir ramu, jokios chemijos
Atsakyti
kazkur skaiciau, kad rugseji i siltnami galima paseti krapu ir uzaugs dar, bet siais metais pasejau rugpjucio men, tai ir dabar dar nera ka skina, turi tik po kelis tikrus lapus. kokia jusu patirtis velyvos sejos klausimu.
dar skaitinejau, kad greitai auga ir ankstyvai sejai tinka spinatai, bet su jais dar nedraugavau, o idomu kur jie naudojami ir skonis ju ka primena? blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Edexa @ 2010 10 27, 17:35)

Edeeeex, o ta duminuske kazkuo skiriasi sieros barstymui? Pasiziurejau ant dezutes - o ten apie joki deginima anei zodelio neparasyta. Tik pazymeta, kad barstyti kaip trasa. Diedas apsidziauge pamates uzrasa 'technine siera' ir nusiciupes skarbonke vaikyste prisimines pasistrikinedamas nuleke kokios tai chemines nesamones daryt. Vos atemiau doh.gif Tada bande lauke padegt - kad man irodyt, kad ji nedega. Nu akurat nedega g.gif
Gal deginimui kokia kita buna?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 11 12, 12:34)
Diedas apsidziauge pamates uzrasa 'technine siera' ir nusiciupes skarbonke vaikyste prisimines pasistrikinedamas nuleke kokios tai chemines nesamones daryt. Vos atemiau  doh.gif Tada bande lauke padegt - kad man irodyt, kad ji nedega. Nu akurat nedega  g.gif
Gal deginimui kokia kita buna?

lotuliukas.gif

Dega ta siera...jau man beveik nusibodo temoj kartotis, tą patį rašyt blush2.gif
Tik negalvok, kad ta siera turi kaip laužas degt. Ne parakas ar dinamitas tau čia... Tas degimas - tai tik vos vos DŪMAS RŪKSTA.
Uždegus tie milteliai po truputį tirpsta, matysi lašiukai tokie darosi, reiškia dega. Labai aštrus jų kvapas, neapsitrūčyk... Dūmais dezinfekuoja šiltnamio konstrukcijas, o jei tau to nereik, barstyk tik žemę dezifekuosi. Va.
Atsakyti