Mes kaip tik su vyru ir aptarinejom, kad man po gimdymo isideti spirale. Bet kai pasiskaiciau, tai is vis nesinori jos net detis. Tad mano vyrukui tikriausiai teks ir toliau saugotis, taip kaip ir iki niestumo
sveikutes,man nutiko tokia pat situacija,pastojau turedama spirale Gyvenu Anglijoje jau senai,esu kazkur 4 savaiciu nestume. Cia gydytojai niekur neskuba,sako dar anksti kanors daryti ,bet as labai nerimauju kad veliau gali buti per velu . Labai norim sito leliuko, bet ir bijom del kokiu apsigimimu ar komplikaciju... Prasau patarkit,mamytes,ka dabar daryti? Gal kam nors dar taip buvo?
jo, man tas pats. Spiralė vietoj, nėštumo testas teigiamas. Buvau pas daktarę, echoskopu dar nesimato kažkodėl. Liepė testą pakartot po kelių dienų ateit. Eisiu poryt, jei iškentėsiu ir neįsiprašysiu rytoj. Tai neilgai pasidžiaugiau - spiralę turiu tik antrą mėnesį. Kitoms metų metais nesiseka pastot - o man - še kad nori - net spiralė netrukdo. Jau du vaikučius turiu. Trečio gimdyt nenoriu, o ir nelabai galiu- bijau, kad nebepaeisiu. Labai skauda nugarą, o padidėjęs svoris tikrai gerumo nepridės.
Na ka, stoju ir as i ,,kluba" tu , kurios pastojo isidejusios spirale. Atnesiojau beveik 2m. Tik niekaip nepamenu ar Mirena ar Nova T esu isidejusi. Ir nezinau, ta spirale tebera ar iskrito..... Tik butu keista, negi jau taip neimanoma jos pastebti iskritusios??? Zodziu, ketvirtadieni eisiu pas gydytoja ir tada bus aisku.
Pasiskaiciau cia ir vis gi susidariau nuomone, kad jei spirale bus viduje, geriau ja issitraukti, kad ateityje nebutu problemu su nestumu ir mamyte, ir laukti sukryziavus pirstukus, kad viskas bus ok isemus spirale.
Pasiskaiciau cia ir vis gi susidariau nuomone, kad jei spirale bus viduje, geriau ja issitraukti, kad ateityje nebutu problemu su nestumu ir mamyte, ir laukti sukryziavus pirstukus, kad viskas bus ok isemus spirale.
QUOTE(Daiva41 @ 2010 06 29, 10:23)
O as galvojau, kad su spirale saugiausia
Deja , tos ,kurios vartoja hormonine kontracepcija pastoja daug dazniau negu tos ,kurios saugojasi kitais budais , tyrimais irodyta
Papildyta:
mano nuomone ,labai pavojinga laikyti spirale nestumo metu ,nes Mirenoje esantis sintetinis hormonas levonorgestrelis yra pesticidas ,nuodas ir nezinia koks jo poveikis butu busimam kudikiui ... http://www.pesticide...?Rec_Id=PC42301
QUOTE(NakedA @ 2012 04 06, 11:21)
mano nuomone ,labai pavojinga laikyti spirale nestumo metu ,nes Mirenoje esantis sintetinis hormonas levonorgestrelis yra pesticidas ,nuodas ir nezinia koks jo poveikis butu busimam kudikiui ... http://www.pesticide...?Rec_Id=PC42301
idomiai,o kodel jas leidzia detis maitinanciom nes tie pesticidai turetu pereiti i piena bet skaitoma saugiausia tiek mamai tiek vaikui?
QUOTE(bendzia @ 2012 10 12, 00:45)
idomiai,o kodel jas leidzia detis maitinanciom nes tie pesticidai turetu pereiti i piena bet skaitoma saugiausia tiek mamai tiek vaikui?
keista, kad dėjo maitinančiai... Maniškė ginė nedėjo Mirenos, sakė, kad negalima maitinančioms, todėl įsidėjau NovaT...
Skaitant šią temą ramiau nepasidarė, žinoma, bet išsiimt, bent jau kolkas, nesiruošiu... Saugo (tfu tfu tfu) patikimai
Mirena galima detis iskarto po gimdymo, per pirma vizita pas ginekologa. o del to hirmono - tai, pasak, mano daktares, jo kiekis- tai arbatinis saukstelis drambliui.
sveikutes, padetis pas mane tokia, su spirale jau 3metai, pries kokius 4men tikrinausi, sake viskas vietoje, bet va dabar veluoja mmm 5 dienas, siaip niekada man neveluoja.. maudzia pilvo apacia kelias dienas.. bet testas neigiamas... tai vat idomu ar cia siaip del kazko veluoja, ar testas dar gali nerodyti? kelias dienas vis mastau ir mastau.. gal kuri is patirties ka nors gali papasakoti
As ir pastojau su Nova T jau 16 sav Gyvenu Norgej. Viska prieme daktarai iskart labai rimtai.Gavau iskvietima i gin.poliklinika jau po keliu dienu. Vaisiaus dar nesimate,bet sustoreja gimdos sieneles ir t.t. plius teigiamas nestumo testas...Patare traukt is karto ir jei kas nutiktu geriau tokiu laiku nei laukt ir bus dar skaudziau. Bet turejau problema,spirale buvo nukirpta taip aukstai,kad jos suciuopt neejo,mano daktare buvo sakius kad reikes narkozes istraukt(nes mano vyras ja vis jausdavo). Tai db narkoze buvo neaktuali. Prikankino mane ten nemazai,tiek,kad persoonalas buvo super malonus,labai palaike,guode,uz rankos laike. Biski pakraujavo. Db sake 2sav turi. Bet viskas einasi labai gerai. Laukiam naujo seimos nario visi. Spirale tarnavo beveik 4metus
QUOTE(burbulai2 @ 2014 07 04, 10:39)
As ir pastojau su Nova T jau 16 sav Gyvenu Norgej. Viska prieme daktarai iskart labai rimtai.Gavau iskvietima i gin.poliklinika jau po keliu dienu. Vaisiaus dar nesimate,bet sustoreja gimdos sieneles ir t.t. plius teigiamas nestumo testas...Patare traukt is karto ir jei kas nutiktu geriau tokiu laiku nei laukt ir bus dar skaudziau. Bet turejau problema,spirale buvo nukirpta taip aukstai,kad jos suciuopt neejo,mano daktare buvo sakius kad reikes narkozes istraukt(nes mano vyras ja vis jausdavo). Tai db narkoze buvo neaktuali. Prikankino mane ten nemazai,tiek,kad persoonalas buvo super malonus,labai palaike,guode,uz rankos laike. Biski pakraujavo. Db sake 2sav turi. Bet viskas einasi labai gerai. Laukiam naujo seimos nario visi. Spirale tarnavo beveik 4metus
stipraus jums zirniuko
Aciu