Įkraunama...
Įkraunama...

Pusryčiai veikliai moteriai ir visai šeimai

Manau ,kad posakis sukramtyti kasni 33kartus yra tam ,kad pajustume ta sotumo jausma laiku,o ne pribegus sukresti i skrandi lekstes turini,ir noreti darrrr darrrr
Kazkur girdejau ,kad viena porcija turi buti mazdaug valganciojo sirdies dydzio. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geruta: 14 rugsėjo 2010 - 09:04
QUOTE(geruta @ 2010 09 14, 10:03)
Kazkur girdejau ,kad viena porcija turi buti mazdaug valganciojo sirdies dydzio. g.gif

Tai dar reikia issiimt ir paziuret kokio dydzio ta valganciojo sirdis lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Paskaicius literatura gali surasti info, kad sirdies dydis prilygsta to zmogaus kumsciui mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas vakaras. Labai apsidziaugiau kai pamaciau sia tema, kur konsultuoja gydytoja-dietologe 4u.gif Norejau pasiteirauti: esu 22m, 168cm ugio, sveriu 43kg doh.gif tokia liekna esu nuo pat vaikystes, nezinau kaip priaugti svorio verysad.gif schmoll.gif valgau tikrai normaliai, o ir saldumynu sveiciu labai daug, bet nei kg nepriauga. Bet kadangi cia tema tik apie pusrycius, tai noreciau paklausti, kada geriau man pusryciauti:tik atsikelus ar truputi pabuvus nevalgius? Ar mano atveju tinka valgyti sumustinius su arbata (tai mano iprastiniai pusryciai, bet sumustiniu suvalgau daug).
Taip pat noreciau suzinoti, kaip geriau maitintis visa diena: pavalgyti 3 kartus per diena, bet sociai, ar po truputi bet daznai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ewacka: 18 rugsėjo 2010 - 22:23
QUOTE(geruta @ 2010 09 14, 10:03)
Manau ,kad posakis sukramtyti kasni 33kartus yra tam ,kad pajustume ta sotumo jausma laiku,o ne pribegus sukresti i skrandi lekstes turini,ir noreti darrrr darrrr

Rekomenduojama valgyti letai, tai padeda geriau isisavinti maistines medziagas , bei atsiranda sotumo jausmas. Skaicius 33 padeda suprasti, kaip letai turi buti valgomas maistas.33 kartus - tai salyginis skaicius, nebutinai tiksliai 33 kartus kramtyti.
Viena porcija turi buti mazdaug valganciojo kumcio dydzio, nes vidutiniskai tokia yra skrandzio talpa. Sirdies dydis taip pat yra mazdaug kumcio dydzio, bet su maistu tai niekaip nera susije.
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2010 09 18, 22:53)
Labas vakaras. Labai apsidziaugiau kai pamaciau sia tema, kur konsultuoja gydytoja-dietologe 4u.gif  Norejau pasiteirauti: esu 22m, 168cm ugio, sveriu 43kg doh.gif tokia liekna esu nuo pat vaikystes, nezinau kaip priaugti svorio verysad.gif  schmoll.gif valgau tikrai normaliai, o ir saldumynu sveiciu labai daug, bet nei kg nepriauga. Bet kadangi cia tema tik apie pusrycius, tai noreciau paklausti, kada geriau man pusryciauti:tik atsikelus ar truputi pabuvus nevalgius? Ar mano atveju tinka valgyti sumustinius su arbata (tai mano iprastiniai pusryciai, bet sumustiniu suvalgau daug).
Taip pat noreciau suzinoti, kaip geriau maitintis visa diena: pavalgyti 3 kartus per diena, bet sociai, ar po truputi bet daznai?

Visu pirma patarciau pamatuoti bazine medziagu apykaita, nustatyti jos greiti. Tai galima padaryti,pvz. dietologu kabinete "Dietos sistema". Daznaiusia,tokias problemas kaip Jusu (t.y. negali priaugti svorio), turi asmenys, kuriu medziagu apykaita yra greita arba labai greita. Su amziumi medziagu apykaitos greitis leteja (mazdaug nuo 25 metu). Taigi Jums liko "palaukti" dar 3 metukus biggrin.gif
Pusrycius galite valgyte pagal nora: galite tik atsikelus papusryciauti, o galite ir veliau. Svarbu nepraleisti pusryciu! Kadangi Jus neturite problemu su antsvoriu, o atvirkscai, valgiams galite rinktis ivairu maista.
Jeigu neturite negalavimu del virskinamojo trakto, rekomenduociau valgyti gana sociai 3 kartus per diena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gydytoja dietologė: 20 rugsėjo 2010 - 19:05
QUOTE(Gydytoja dietologė @ 2010 09 20, 19:02)
Visu pirma patarciau pamatuoti bazine medziagu apykaita, nustatyti jos greiti. Tai galima padaryti,pvz. dietologu kabinete "Dietos sistema". Daznaiusia,tokias problemas kaip Jusu (t.y. negali priaugti svorio), turi  asmenys, kuriu medziagu apykaita yra greita arba labai greita.  Su amziumi  medziagu apykaitos greitis leteja (mazdaug nuo 25 metu). Taigi Jums liko "palaukti" dar 3 metukus  biggrin.gif
Pusrycius galite valgyte pagal nora: galite tik atsikelus papusryciauti, o galite ir veliau. Svarbu nepraleisti pusryciu! Kadangi Jus neturite problemu su antsvoriu, o atvirkscai, valgiams galite rinktis ivairu maista.
Jeigu neturite negalavimu del virskinamojo trakto, rekomenduociau valgyti gana sociai 3 kartus per diena.

Aciu uz atsakyma 4u.gif o bazines medziagu apykaitos, nustatymas tikriausiai mokamas tyrimas? Kiek kainuoja....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ewacka: 20 rugsėjo 2010 - 22:05
Sveiki, mano dukros (2,5 metu ir 6 m.) labai megsta ryte keptas batono riekeles, mirkytas kiausinio ir pieno plakinyje. Aisku neduodu kiekviena ryta, bet turbut tai nera geras pasirinkimas vaiku pusryciams g.gif
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2010 09 20, 23:03)
Aciu uz atsakyma 4u.gif o bazines medziagu apykaitos, nustatymas tikriausiai mokamas tyrimas? Kiek kainuoja....

Google visagalis wink.gif
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2010 09 20, 23:03)

Visa informacia galite rasti cia: http://www.dietos.tiltas.lt/prices
Atsakyti
QUOTE(trojana @ 2010 09 21, 14:41)
Sveiki, mano dukros (2,5 metu ir 6 m.) labai megsta ryte keptas batono riekeles, mirkytas kiausinio ir pieno plakinyje. Aisku neduodu kiekviena ryta, bet turbut tai nera geras pasirinkimas vaiku pusryciams g.gif

Toks patiekalas nera geriausias pasirinkimas vaiku pusryciams. Jo maistine verte yra labai maza, o energine - didele. Tai reiskia, jog vaikai gauna tik kalorijas. Rekomenduociau apriboti si valgi iki 1-2 kartu per savaite. Vietoj apkepto batono pabandykite pasiulyti pvz. omleta su darovemis ir skriebuciais.
Atsakyti
Dar kartą norėčiau pasidomėti sportuojančiųjų mityba. Kažkur jau buvo temoje minėta, kad valgome iki treniruotės likus 3,5-4 val. Po to apie valandą treniruotė, na, dar geras pusvalandis - dušas, persirengiam ir iki maisto (namo ar pan.) - ir taip praeina geros 5 valandos. Daugoka g.gif Įdomu, kodėl toks naujas požiūris į sportuojančiųjų mitybą?
Atsakyti