QUOTE(kamius @ 2010 08 05, 17:11)
Sveiki
Susiduriu vis su problema,nežinodama kiek kalorijų man reiktų sunaudot per dieną.. Įvairių formulių ir skaičiavimo būdų nemažai.Paskaičiavus viena,kalorijų kiekis atrodo per mažas, su kita -per didelis.
Nors ir buvo paqsakyta apie maistą prieš sportą, tačiau aš negaliu valgyt 3-4 h prieš sportą, nes maždaug maitinuosi kas 4 h ir išlakus tikrai nepasportuočiau.. Dažniausiai valgau likus valandai iki sporto.Sportuoju dažniausiai ryte.Patarkit ką geriau valgyt,kad nesijausčiau apsunkusi,bet užtektu energijos
O ką iš angliavandenių būtų geriausia valgyt po sporto? kažkaip po sporto sunku man prisiverst porą valandų ką įsidėt į burną.Ar negerai,jei pasportavus nieko nesuvalgau ?
Susiduriu vis su problema,nežinodama kiek kalorijų man reiktų sunaudot per dieną.. Įvairių formulių ir skaičiavimo būdų nemažai.Paskaičiavus viena,kalorijų kiekis atrodo per mažas, su kita -per didelis.
Nors ir buvo paqsakyta apie maistą prieš sportą, tačiau aš negaliu valgyt 3-4 h prieš sportą, nes maždaug maitinuosi kas 4 h ir išlakus tikrai nepasportuočiau.. Dažniausiai valgau likus valandai iki sporto.Sportuoju dažniausiai ryte.Patarkit ką geriau valgyt,kad nesijausčiau apsunkusi,bet užtektu energijos
O ką iš angliavandenių būtų geriausia valgyt po sporto? kažkaip po sporto sunku man prisiverst porą valandų ką įsidėt į burną.Ar negerai,jei pasportavus nieko nesuvalgau ?
Is tikruju egzistuoja daug ivairiu formuliu energijos apskaiciavimui. Tiksliai suzinoti kiek kaloriju (energijos) Jums reikia galima pamatavus bazine medziagu apykaita MedGem Analizer aparatu. Sia procedura atlieka privatus gydytojai dietologai.
Jusu mityba nevisiskai sureguliuota. Rekomenduociau, kad po valgio iki sporto praeitu nors 3 val. Tada iskart po sporto atsiras alkio jausmas, todel busite priversta pavalgyti. Tai butina padaryti, tam, kad papildyti glikogeno atsargas.
Ryte (pries sporta) gali buti ivairus maistas: ivairios koses, varske, sumustinis. Po sporto, net jei neturite noro valgyti, uzkaskite, kad ir javainiu batoneli ar pusrytaini. Nepamirskite sporto metu apie skyscius!