Įkraunama...
Įkraunama...

Pusryčiai veikliai moteriai ir visai šeimai

Norejau pasiteirauti ka jus manot apie tokius pusrycius normalaus riebumo jogurtas ir bananas arba varske ir koks nors vaisius ar uogos? Pusryciauju darbe tad koses nera galimybes virtis. Savaitgaliais daznai rytais kose valgau.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 06 30, 23:49)
Noriu jūsų paklausti?,jeigu sausuose pusryčiuose yra 50% džiovintų vaisių,kaip juos geriau virti piene ar vandenyje?

O kam sausus pusrycius virti? g.gif Ar kazko nesupratau? As tokius sausu pusrycius, kuriu sudetyje yra dziovinti vaisiai, valgau pabrinkinusi juos naturalaus jogurto ir pieno misinyje. Virti vandenyje kazkas naujo g.gif
Atsakyti
QUOTE(chocollate @ 2010 07 03, 19:25)
Norejau pasiteirauti ka jus manot apie tokius pusrycius normalaus riebumo jogurtas ir bananas arba varske ir koks nors vaisius ar uogos? Pusryciauju darbe tad koses nera galimybes virtis. Savaitgaliais daznai rytais kose valgau.


Pasirinkimas neblogas. Siulyčiau prie jogurto ir banano pridėti dar ko nors (pvz. duonos ar pora pusrytainių), nes nurodytas kiekis tikrai mažas.
Atsakyti
Labas rytas,
Ar galėtumėte pasakyti kuo vertingi produktai, pagaminti iš grūdų? Kokius grūdinis produktus patartumėte rinktis?
Atsakyti
QUOTE(S_Siti @ 2010 07 07, 09:43)
Labas rytas,
Ar galėtumėte pasakyti kuo vertingi produktai, pagaminti iš grūdų? Kokius grūdinis produktus patartumėte rinktis?


Mitybos piramidės pagrindą sudaro grūdiniai produktai (duona, įvairios košės, makaronai) ir bulvės. Vertingėsni yra prodūktai pagaminti iš pilno grūdo – tai neatskirtas nuo luobelės grūdas, turintis daug maistinių skaidulų, mineralinių medžiagų, vitaminų E ir B grupės . Ypač daug maistinių skaidulų turi kepiniai iš rupaus malimo miltų ar nesmulkintų grūdų gaminiai (kaip pilno grūdo duona arba visų grūdo dalių pusrytainiai). Maistinės skaidulos greitina žarnyno peristaltiką, saugo nuo vidurių užkietėjimo, reguliuoja riebalų ir cholesterolio apykaitą, mažindamos jų rezorbciją, apsaugo nuo storosios žarnos vėžio.
Atsakyti
Mano vyras negali iš karto atsikėlęs valgyti, tik atsigeria kavos ir vandens ir lekia į darbą. Ir pietus valgo tik pusę dvyliktos. Kaip įpratinti vyrą pusryčiauti? Aš kadangi auginu vaiką, galiu leisti sau ir vaikučiui normalius pusryčius. Mėgstu avižinę košę, tačiau po jos jau po valandos jaučiu didelį alkį. Antsvorio tikrai neturiu, esu net per liekna, bet man tokie "lengvi" pusryčiai yra tiesiog per lengvi smile.gif. Kokia porcija pvz košės turi būti pusryčiams, kad nejaustum alkio iki pietų?
Atsakyti
QUOTE((Lelija) @ 2010 07 07, 12:13)
Mano vyras negali iš karto atsikėlęs valgyti, tik atsigeria kavos ir vandens ir lekia į darbą. Ir pietus valgo tik pusę dvyliktos. Kaip įpratinti vyrą pusryčiauti? Aš kadangi auginu vaiką, galiu leisti sau ir vaikučiui normalius pusryčius. Mėgstu avižinę košę, tačiau po jos jau po valandos jaučiu didelį alkį. Antsvorio tikrai neturiu, esu net per liekna, bet man tokie "lengvi" pusryčiai yra tiesiog per lengvi smile.gif. Kokia porcija pvz košės turi būti pusryčiams, kad nejaustum alkio iki pietų?

Su vyrais yra sunkoka :-) Jis turėtų pats (arba su Jūsų pagalba) suprasti pusryčių svarba.
Pabandykite avižinė košė (apie 200g) valgyti su pienu ar kefyru (1 stiklinė), jogurtu (125g). Tarp pusryčių ir pietų, jeigu atsiranda lengvas alkio jausmas, reikėtu užkąsti. Tam tiktu obuolys, bananas ar kitoks vaisius, gali būti riešutai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gydytoja dietologė: 07 liepos 2010 - 11:51
QUOTE(Gydytoja dietologė @ 2010 07 07, 12:47)
Su vyrais yra sunkoka :-) Jis turėtų pats (arba su Jūsų pagalba) suprasti pusryčių svarba.


Ačiū už atsakymą smile.gif
Atsakyti
Viename straipsnyje skaičiau, jog yra tokių grūdinių produktų, kurie pagaminti iš visų grūdo dalių? Anksčiau girdėjau, jog duona gaminama iš pilno grūdo, o dabar atsirado ir dar kitokie grūdiniai produktai. doh.gif Kuo jie skiriasi? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(darnesuper @ 2010 07 07, 17:10)
Viename straipsnyje skaičiau, jog yra tokių grūdinių produktų, kurie pagaminti iš visų grūdo dalių?  Anksčiau girdėjau, jog duona gaminama iš pilno grūdo, o dabar atsirado ir dar kitokie grūdiniai produktai. doh.gif  Kuo jie skiriasi?  ax.gif

Gaminiai iš pilno grūdo - tai produktai, kurie yra gaminami iš endospermo miltų (t.y. miltai tik iš vidinės grūdo dalies) ir papildyti grūdais (pvz. pilno grūdo duona).
Visų grūdo dalių produktai(pvz. pusrytainis) pagaminti iš miltų, kuriuose yra visų grūdų sudedamųjų dalių: sėlenos, gemalas, aleuronė ląstelės, endospermas (vidinė grūdo dalis). Jose išlieka visos maistinės medžiagos (skaidulos, vitaminai, mineralai).
Atsakyti
Kokių girdėjote „mitų“ apie pusryčius? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaunasis TETIS @ 2010 07 08, 16:26)
Kokių girdėjote „mitų“ apie pusryčius?  smile.gif

Itin populiarus įsivaizdavimas – nevalgydamas pusryčių „sutaupau“ kalorijų, todėl per visą dieną mažiau suvalgysiu arba galėsiu sau leisti vakare daugiau pavalgyti. Taip dažnai galvoją svorį norinčios sumažinti moterys. Deja, šis planas dažniausiai nepasiteisina, nes tada jaučiamas didesnis alkis vakare, todėl suvalgoma daugiau. Geriau ryte pakeliui į darbą pakeliui suvalgyti kad ir keletą angliavandenių turtingų pusrytainių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gydytoja dietologė: 08 liepos 2010 - 15:56