Įkraunama...
Įkraunama...

Pusryčiai veikliai moteriai ir visai šeimai

QUOTE(Gydytoja dietologė @ 2011 05 04, 15:24)
Virtualiniu budu neimanoma ivertinti Jusu kuno, todel geriausia registruotis individualiai dietologo konsultacijai. Jos metu Jus pasvers ant specialiu svarstykliu, kurie parodo kaip pasiskirsto riebalinis audinys, ivertins jo kieki.

Supratau, labai dekui uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2011 04 28, 22:00)
ansvorio gal ir nera, nes kunas gan proporcingas.. bet yra kelios problemines vietos,  kur tikrai turetu but kudziau 4u.gif ir tiesiog noriu truputi pareguliuot mityba, kad pakristu daug maz nuo visur ciut ciut nors.. vis tiek manau, kad KMI yra toks dalykas, kad aklai tiket negalima..  reik ziuret i kuno sandara, kur pasiskirsto svoris ir t.t smile.gif

manau, kad tiesiog sportu reikėtų pakoreguot tas vietas

Aš labai pamėgau pusryčiams skrebučius su sūriu ir daržovėm ar tai labai blogai g.gif kartais valg g.gif košę kuri lieka nuo dukrytės blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gydytoja dietologė @ 2011 04 22, 12:37)
Bandykite paaiskinti, kad pusryciai butini, ju teigiama poveiki sveikatai, protinei veiklai. Jeigu Jusu nenori klausyti, tegu tai padaro zmogus, kuriuo ji pasitiki. Tokiame amziuje daznai sunku itikinti vaika daryti tai ka nori tevai. Pusryciams gali buti ne tik koses, bet ir varske(i kuria galima prideti vaisiu) ir pieno kokteilis su vaisiais + bandele/pusrytainiai ir kt. Kuo didesnis ivairumas tuo geriau.
Del darzoviu ir vaisiu: kaip senai ji ju nevalgo? Ar nekencia nuo viduriu uzkietejimo? Stebekite vaiko sveikata. Bandykite pagaminti idomus skanius patiekalus, kurie sudomintu ja.Sudominkite ja: paprasykite pvz. per iseigines, kad ji pagamintu jums arba padetu jums. Zodziu, viskas priklauso nuo tevu ir ju gabumu itikinti vaika, rasti "tinkama rakteli".
Nera tam tikro nustatyto laiko,kada valgyti vakariene. Svarbu, kas paskutinis valgys butu 2-3 valandos pries miega.

Ačiū už patarimus dėl pusryčių. Kas dėl daržovių ir vaisių. Ji jų nevalgo nuo tada, kai pati galėjo pasirinkti ką valgyti, o ko ne. Kai buvo maža, aš ją valgidindavau, ir ji valgydavo viską. Bet nuo kokių keturių metų, kai leidome jai daugiau pačiai spresti ko ji nori ko ne, ji dažovių ir vaisių net neliečia. Ir taip iki šiol. Dabar jai dvylika. Kai buvo kokių šešerių, į košę jai slapta įdėjome apelsino skiltelę. Bet mergaitė tuojau ją išspjovė. Dėl bendro gaminimo. nežinau, ar tai pavyktų, mat jai daežovių net kvapas atseit nepatinka, ji jų tiesiogine to žodžio prasme neliečia.Ypač pomidorų. Man tikrai neramu. Manau, gal čia įsikalbėjimas paprasčiausias, ar panašiai? Jei tik tiek, tada man tikrai labai gaila, nes dukra netenka daug vertingų maisto medžiagų. O gal tai koks sutrikimas? Ar gali būti, kad jos organizmas tiesiog tokio maisto netoleruoja?
Atsakyti
QUOTE(Milfy @ 2011 05 13, 15:13)
Ačiū už patarimus dėl pusryčių. Kas dėl daržovių ir vaisių. Ji jų nevalgo nuo tada, kai pati galėjo pasirinkti ką valgyti, o ko ne. Kai buvo maža, aš ją valgidindavau, ir ji valgydavo viską. Bet nuo kokių keturių metų, kai leidome jai daugiau pačiai spresti ko ji nori ko  ne, ji dažovių ir vaisių net neliečia. Ir taip iki šiol. Dabar jai dvylika. Kai buvo kokių šešerių, į košę jai slapta įdėjome apelsino skiltelę. Bet mergaitė tuojau ją išspjovė. Dėl bendro gaminimo. nežinau, ar tai pavyktų, mat jai daežovių net kvapas atseit nepatinka, ji jų tiesiogine to žodžio prasme neliečia.Ypač pomidorų. Man tikrai neramu. Manau, gal čia įsikalbėjimas paprasčiausias, ar panašiai? Jei tik tiek, tada man tikrai labai gaila, nes dukra netenka daug vertingų maisto medžiagų. O gal tai koks sutrikimas? Ar gali būti, kad jos organizmas tiesiog tokio maisto netoleruoja?

Maisto netoleravimas gali pasireiksti alergija. Jusu dukra nevalgo vaisiu ir darzoviu del kazkokiu savo nuostatu, kurias butina koreguoti.
Atsakyti
QUOTE(Gydytoja dietologė @ 2011 06 01, 11:49)
Maisto netoleravimas gali pasireiksti alergija. Jusu dukra nevalgo vaisiu ir darzoviu del kazkokiu savo nuostatu, kurias butina koreguoti.

pas vaikų psichiatrą
Atsakyti
čia kalbama apie pusryčius , na mano nuomonė jie privalomi kaip ir pietus .. negaliu būti be pusryčių būna negera... bet atsisakiau vakarienes ... ar tarp šių dalykų yra skirtumas? ta prasme nevalgyti pusryčių ar vakarienes? na aš tiesiog nejaučiu trūkumo vakarienes, kartais nebent kokių uogų vaisių ar arbatos išgeriu ...
Atsakyti
QUOTE(Can @ 2011 06 18, 19:59)
čia kalbama apie pusryčius , na mano nuomonė jie privalomi kaip ir pietus .. negaliu būti be pusryčių būna negera... bet atsisakiau vakarienes ... ar tarp šių dalykų yra skirtumas? ta prasme nevalgyti pusryčių ar vakarienes? na aš tiesiog nejaučiu trūkumo vakarienes, kartais nebent kokių uogų vaisių ar arbatos išgeriu ...

Vakariene, taip pat kaip ir kiti pagrindiniai valgiai (pusryciai, pietus), yra svarbi. Todel nereikia atsisakinet pusryciu ar vakarienes. Svarbu teisingai paskirstyti maisto kieki dienos eigoje. Jeigu valgoma 3 kartus per diena, pusryciams turi tekti apie 35 %, pietums - 40%, o vakarienei apie 25%maisti kaloriju kiekio. Jei valgoma penkis kartus, pusryciams - 30%, priespieciams - 10%, pietums - 30%, pavakariams - 10%, vakarienei - 20%, o jei valgoma sesis kartus - atitinkamai 20%, 10%, 30%, 10%, 20%, 10%. Vakarieniauti reikia mazdaug pries 2 valandas iki nakties miego.
Atsakyti

Sveiki,

Seniai skaitau jusu tema, naudingu patarimu galima rasti, aciu jums uz jusu laika smile.gif Pagaliau ir ash ryzausi uzduoti klausima, gal jis nevisiskai susijes su pusryciais, bet tikiuosi,kad atsakysit smile.gif Ne karta skaiciau kai rashet,kad negalima atsisakyti valgymu ir jei zmogus pvz nevalgo pusryciu, vis tiek reikia pratintis. Taip pat rashet,kad jei vaikas nevalgo mesos, vis tiek reiktu ji pratinti po truputi.
Mano beda tokia: nesu vegetare, bet mesa man gali ir neegzistuoti, retai jos pasigendu, blogiausia,kad mane pykina ir apima sunkumo jausmas nuo baltyminio maisto [mesa, kiausiniai, varshke ir t.t]. Tai nebezinau kaip elgtis. Stengiuosi valgyti laiks nuo laiko ir mesa ir kiausinius [kiausinius labai megstu].
Ka tokiu atveju daryti? Ar bandyti pratintis ir tiketis,kad praeis ar bandyti keisti augaliniais baltymais?
Pvz vakar apie 5 val. vakaro valgiau su darzovem troskinta vistiena su graikishku jogurtu ir pomidorais, siandien, 7 val. ryto, mane vis dar pykina verysad.gif Blogai miegasi ir pan.
Ish anksto dekui uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GinCherry @ 2011 07 08, 08:49)
Sveiki,

Seniai skaitau jusu tema, naudingu patarimu galima rasti, aciu jums uz jusu laika smile.gif Pagaliau ir ash ryzausi uzduoti klausima, gal jis nevisiskai susijes su pusryciais, bet tikiuosi,kad atsakysit smile.gif Ne karta skaiciau kai rashet,kad negalima atsisakyti valgymu ir jei zmogus pvz nevalgo pusryciu, vis tiek reikia pratintis. Taip pat rashet,kad jei vaikas nevalgo mesos, vis tiek reiktu ji pratinti po truputi.
Mano beda tokia: nesu vegetare, bet mesa man gali ir neegzistuoti, retai jos pasigendu, blogiausia,kad mane pykina ir apima sunkumo jausmas nuo baltyminio maisto [mesa, kiausiniai, varshke ir t.t]. Tai nebezinau kaip elgtis. Stengiuosi valgyti laiks nuo laiko ir mesa ir kiausinius [kiausinius labai megstu].
Ka tokiu atveju daryti? Ar bandyti pratintis ir tiketis,kad praeis ar bandyti keisti augaliniais baltymais?
Pvz vakar apie 5 val. vakaro valgiau su darzovem troskinta vistiena su graikishku jogurtu ir pomidorais, siandien, 7 val. ryto, mane vis dar pykina  verysad.gif Blogai miegasi ir pan.
Ish anksto dekui uz atsakyma  4u.gif

Laba diena,
sveikas organizmas toleruoja visas maistines medziagas. Apie savo sveikata nieko neparaset, todel pirmiausia patarciau patikrinti sveikata: atlikti bendra kraujo tyrima, istirti virskinamaja trakta, t.y. atmesti galimas baltymo netoleravimo priezastys.
Atsakyti
Sveiki,

Keliuos 6.30, o pusryčiauju apie 8 val. Dažniausiai valgau dribsnius su pienu, jogurtą su bananu ar abuoliu, visokias pusryčių ryžių košes arba varškę. (Kuo dar galėčiau paįvairinti savo pusryčių racioną, nes, tiesą pasakius, visi šie variantai yra giliai įgrisę. Deja, bet košių rytais virtis galimybės neturiu). Išgeriu 2-3 puodelius juodos kavos be cukraus. Bet jau kokią 10.30 siaubingai išalkstu. Stengiuosi gerti vandenį ir taip apgaut skrandį, bet nelabai gaunasi. Todėl per pietus būnu siaubingai alkana ir dažniausiai gan gausiai pavalgau. Turiu omeny, tarkim dienos pietus - sriuba ir karštas patiekalas. Iškart po darbo dažniausiai sportuoju, todėl grįžus namo 19 val. vėl labai norisi valgyti. Kadangi, tuo metu ir draugas grįžta iš darbo, būna gan išalkęs, paruošiu normalią vakarienę ir vėl gerai pavalgau. Stengiuos valgyt mažesnes porcijas, bet vis tik vakarieniauju tik apie 20-21 val. Manau, dėl tokio mano valgymo ir nesimato praktiškai jokių sporto rezultatų.

Taigi ką galėčiau valgyti pusryčiams, kad jausčiausi pakankamai soti ir taip greit neišalkčiau?
Ar manote, kad toks valgymo režimas yra normalus? Ką galėtumėte patarti dėl vakarienės? Ar labai blogai, kad vakarienę valgau tik 20-21 val.?

Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lisa_nova @ 2011 07 11, 10:00)
Sveiki,

Keliuos 6.30, o pusryčiauju apie 8 val. Dažniausiai valgau dribsnius su pienu, jogurtą su bananu ar abuoliu, visokias pusryčių ryžių košes arba varškę. (Kuo dar galėčiau paįvairinti savo pusryčių racioną, nes, tiesą pasakius, visi šie variantai yra giliai įgrisę. Deja, bet košių rytais virtis galimybės neturiu). Išgeriu 2-3 puodelius juodos kavos be cukraus. Bet jau kokią 10.30 siaubingai išalkstu. Stengiuosi gerti vandenį ir taip apgaut skrandį, bet nelabai gaunasi. Todėl per pietus būnu siaubingai alkana ir dažniausiai gan gausiai pavalgau. Turiu omeny, tarkim dienos pietus - sriuba ir karštas patiekalas. Iškart po darbo dažniausiai sportuoju, todėl grįžus namo 19 val. vėl labai norisi valgyti. Kadangi, tuo metu ir draugas grįžta iš darbo, būna gan išalkęs, paruošiu normalią vakarienę ir vėl gerai pavalgau. Stengiuos valgyt mažesnes porcijas, bet vis tik vakarieniauju tik apie 20-21 val. Manau, dėl tokio mano valgymo ir nesimato praktiškai jokių sporto rezultatų.

Taigi ką galėčiau valgyti pusryčiams, kad jausčiausi pakankamai soti ir taip greit neišalkčiau?
Ar manote, kad toks valgymo režimas yra normalus? Ką galėtumėte patarti dėl vakarienės? Ar labai blogai, kad vakarienę valgau tik 20-21 val.?

Dėkui  4u.gif

Laba diena,
i pusryciu raciona galite itraukti virtus kiausinius, ivairius sumustinius, pieno kokteilius su vaisiais arba vaisiu salotas. Gali buti ivairus maistas, ati priklauso nuo jusu skonio. Kad jauciat alki po 2,5 val. nuo pagrindinio valgio - tai normali fiziologine reakcija, mat tiek laiko reikia, tam, kad suvirskinti esama maista skarndyje. Nekankinkites badu, bet geriau uzkaskite, pvz. obuoli ar banana.
Paskutinis valgys turi buti 2-3 val. iki miego. Jeigu einat i lova apie 24.00val, tai nieko blogo, kad vakarieniaujate 20-21 val.
Atsakyti
laba diena, o ar labai blogai jei pusryciu visai nevalgau, nes kazkaip iki pietu valgyt nenoriu tik kavos ar arbatos atsigeriu?
Atsakyti