Norėčiau pasiklausti, kaip manote, kada turėtų būti pusryčiai? Keliuosi apie 6 val, prieš 8 val jau užsiiminėju joga. Iki jogos nevalgau, bet taip išeina, kad tada mano pusryčiai gaunasi apie kokią tik 11 val. Ir kokie tie pusryčiai geriau turėtų būti, baltymų daugiau ar vis tik angliavandenių Ačiū
Kiek kcal per dieną man reikia, jei ūgis 158 cm, o svoris šiuo metu 68,6kg? Norėčiau numesti svorio. Ačiū.
QUOTE(ewacka @ 2011 03 25, 20:19)
Ka patartumete valgyti merginai, kurios KMI 15.2 ???
Ji valgo tikrai daug ir visko, bet KMI nekyla...
Ji valgo tikrai daug ir visko, bet KMI nekyla...
Ji tikrai nevalgo! Jai tik atrodo, kad valgo daug ir visko. Jeigu valgytu KMI toks tikrai nebutu. Butina kreiptis i valgymo sutrikimo centra.
Papildyta:
QUOTE(ega @ 2011 03 27, 17:48)
Norėčiau pasiklausti, kaip manote, kada turėtų būti pusryčiai? Keliuosi apie 6 val, prieš 8 val jau užsiiminėju joga. Iki jogos nevalgau, bet taip išeina, kad tada mano pusryčiai gaunasi apie kokią tik 11 val. Ir kokie tie pusryčiai geriau turėtų būti, baltymų daugiau ar vis tik angliavandenių Ačiū
Pusryciauti reikia 2-3 valandos nuo atsikelimo. Jusu atveju geriausia pavalgyti iskart po jogos treniruotes. Pusryciams pasirinkite maista ar patiekala, turinti daugiau angliavandeniu. Jie atkurs glikogeno atsargas, prarastus po treniruotes, bei suteiks energijos visai likusiai dienai.
Papildyta:
QUOTE(kaledos @ 2011 03 31, 21:29)
Kiek kcal per dieną man reikia, jei ūgis 158 cm, o svoris šiuo metu 68,6kg? Norėčiau numesti svorio. Ačiū.
Jeigu nesportuojate, tai ne maziau 1300-1400 kcal per diena.
Labas vakaras, labai noreciau paklausti, kiek reiktu suvartoti kcal, kad kristu svoris 25 metu merginai, sverianciai 62kg, 1.63m ugio. Labai dekui uz atsakyma
Labas vakaras.
1. dažnai akcentuojama, kad per dieną reikia suvalgyti tam tikrą kiekį vaisių ir daržovių. Jeigu aš nemėgstu daržovių, todėl jų suvalgau mažai, bet valgau vaisius, ar tai yra labai blogai?
2. Kalbama apie šilto maisto būtinumą, tačiau nėra galimybės valgyti šiltus pusryčius bei pietus, tačiau valgant užgeriama karštu vandeniu (arbatų nemėgstu), kaip tai vertinate?
3. Pusryčiauju darbe apie 7 val. ryto, mityba visą dieną labiau panaši į užkandžiavimą, negu sočius tris valgymus plius du užkandžius, pagal darbo pobūdį ir dienos užimtumą sočiausiai valgau vakarop (16-17 val. apie 400-500 kcal) ar tai trukdys man sulieknėti?
1. dažnai akcentuojama, kad per dieną reikia suvalgyti tam tikrą kiekį vaisių ir daržovių. Jeigu aš nemėgstu daržovių, todėl jų suvalgau mažai, bet valgau vaisius, ar tai yra labai blogai?
2. Kalbama apie šilto maisto būtinumą, tačiau nėra galimybės valgyti šiltus pusryčius bei pietus, tačiau valgant užgeriama karštu vandeniu (arbatų nemėgstu), kaip tai vertinate?
3. Pusryčiauju darbe apie 7 val. ryto, mityba visą dieną labiau panaši į užkandžiavimą, negu sočius tris valgymus plius du užkandžius, pagal darbo pobūdį ir dienos užimtumą sočiausiai valgau vakarop (16-17 val. apie 400-500 kcal) ar tai trukdys man sulieknėti?
Sveiki. Aš irgi turiu kelis klausimus.Pirma, mano dvylikametė dukra nevalgo pusryčių, arba valgo, bet labai nenoriai.Aš manau, kad geriausiai pusryčiams tinka košė.Bet ji tiesiog nevalgo jos, arba kokias dvi dienas košė tinka, paskui nebe.Dar valgydavo "belvitos" su jogurtu, bet vėliau atsibodo. Beje, didžiausias minusas jos mityboje, ji nevalgo BEVEIK visų vaisių ir daržovių Su vyru nieko negalime padaryti, juk nekišime beveik suaugusiai merginai daržovių ir vaisių per prievartą surišę, o prieš senelius esame blogiausi tėvai Ar tai labai blogai??? ką daryti? Ir dar, ką tokiai išrankiai panelei pasiūlyti pusryčių???
Papildyta:
Na ir dar kilo klausimas Tik šykart dėl vakarienės. Dėl tam tikrų priežasčių su vyru namo grįžtame apie 19.30. esu girdėjusi, kad vakarinę reikia valgyti apie 18.00. taigi vaikas gauna vakarinę apie 20.00 Ar tai labai blogai? O gal reikia geriau parsinešti darbus namo, bet laiku pavalgyti? laukiu Jūsų nuomonės
Papildyta:
Na ir dar kilo klausimas Tik šykart dėl vakarienės. Dėl tam tikrų priežasčių su vyru namo grįžtame apie 19.30. esu girdėjusi, kad vakarinę reikia valgyti apie 18.00. taigi vaikas gauna vakarinę apie 20.00 Ar tai labai blogai? O gal reikia geriau parsinešti darbus namo, bet laiku pavalgyti? laukiu Jūsų nuomonės
QUOTE(amber123 @ 2011 04 12, 21:57)
Labas vakaras, labai noreciau paklausti, kiek reiktu suvartoti kcal, kad kristu svoris 25 metu merginai, sverianciai 62kg, 1.63m ugio. Labai dekui uz atsakyma
Jusu KMI (kuno mases indeksas) yra idealus, t.y. 23. Mesti svorio Jums tikrai nereikia.
Papildyta:
QUOTE(flesi @ 2011 04 13, 21:26)
Labas vakaras.
Laba diena.
1. Darzoves turi daug skaidulu, kurie lyg "sluota" musu organizmui, beto jie turi maza energine, bet didele maistine verte. Vaisiai taip pat turi skaidulu, bet dauguma ju maistine verte yra didesne negu darzoviu.
2. Siltas maistas pagerina virskinamojo trakto veikla, maistiniu medziagu isisavinima. Uzgeriant karstu vandeniu Jus tiesiog suvalgote maziau.
3. Svarbu, kad paskutinis valgys (vakariene) butu 2-3 valandos pries miega.
QUOTE(Milfy @ 2011 04 14, 14:30)
Sveiki. Aš irgi turiu kelis klausimus.Pirma, mano dvylikametė dukra nevalgo pusryčių, arba valgo, bet labai nenoriai.Aš manau, kad geriausiai pusryčiams tinka košė.Bet ji tiesiog nevalgo jos, arba kokias dvi dienas košė tinka, paskui nebe.Dar valgydavo "belvitos" su jogurtu, bet vėliau atsibodo. Beje, didžiausias minusas jos mityboje, ji nevalgo BEVEIK visų vaisių ir daržovių Su vyru nieko negalime padaryti, juk nekišime beveik suaugusiai merginai daržovių ir vaisių per prievartą surišę, o prieš senelius esame blogiausi tėvai Ar tai labai blogai??? ką daryti? Ir dar, ką tokiai išrankiai panelei pasiūlyti pusryčių???
Papildyta:
Papildyta:
Bandykite paaiskinti, kad pusryciai butini, ju teigiama poveiki sveikatai, protinei veiklai. Jeigu Jusu nenori klausyti, tegu tai padaro zmogus, kuriuo ji pasitiki. Tokiame amziuje daznai sunku itikinti vaika daryti tai ka nori tevai. Pusryciams gali buti ne tik koses, bet ir varske(i kuria galima prideti vaisiu) ir pieno kokteilis su vaisiais + bandele/pusrytainiai ir kt. Kuo didesnis ivairumas tuo geriau.
Del darzoviu ir vaisiu: kaip senai ji ju nevalgo? Ar nekencia nuo viduriu uzkietejimo? Stebekite vaiko sveikata. Bandykite pagaminti idomus skanius patiekalus, kurie sudomintu ja.Sudominkite ja: paprasykite pvz. per iseigines, kad ji pagamintu jums arba padetu jums. Zodziu, viskas priklauso nuo tevu ir ju gabumu itikinti vaika, rasti "tinkama rakteli".
Nera tam tikro nustatyto laiko,kada valgyti vakariene. Svarbu, kas paskutinis valgys butu 2-3 valandos pries miega.
Sveiki,
perskaičiau keletą knygų, kuriuose rekomenduojama atsisakyti mėsos, pieno produktų, o visas termiškai apdorotas maistas mūsų organizmui neduoda jokios naudos.Taigi rekomenduojamas maistas termiškai neapdorotos daržovės, vaisiai, riešutai, bei įvairiausios salotos.
Nes tik iš tokio maisto mūsų organizmas pasisavina reikalingas medžiagas.
Ką apie tai manote?
perskaičiau keletą knygų, kuriuose rekomenduojama atsisakyti mėsos, pieno produktų, o visas termiškai apdorotas maistas mūsų organizmui neduoda jokios naudos.Taigi rekomenduojamas maistas termiškai neapdorotos daržovės, vaisiai, riešutai, bei įvairiausios salotos.
Ką apie tai manote?
QUOTE(erikute333 @ 2011 04 25, 23:59)
Sveiki,
Ką apie tai manote?
Ką apie tai manote?
Viena is teoriju, neturinti mokslisko pagrindo.
Organizmas kuo puikiausia pasisavina jam reikalingas medziagas kaip is sviezio maisto, taip ir is termiskai apdoroto. Kai kuriais atvejais terminis apdorojimas netgi pagerina tam tikru maistiniu medziagu pasisavinima. Pvz. likopenas - esantys pomidoruose, priduodantis jam raudona spalva, apsaugantis nuo vezio - isskleidzia savo antioksidacines savybes tik tai po termisko apdorojimo.
QUOTE(Gydytoja dietologė @ 2011 04 20, 12:54)
Jusu KMI (kuno mases indeksas) yra idealus, t.y. 23. Mesti svorio Jums tikrai nereikia.
ansvorio gal ir nera, nes kunas gan proporcingas.. bet yra kelios problemines vietos, kur tikrai turetu but kudziau ir tiesiog noriu truputi pareguliuot mityba, kad pakristu daug maz nuo visur ciut ciut nors.. vis tiek manau, kad KMI yra toks dalykas, kad aklai tiket negalima.. reik ziuret i kuno sandara, kur pasiskirsto svoris ir t.t
QUOTE(amber123 @ 2011 04 28, 22:00)
ansvorio gal ir nera, nes kunas gan proporcingas.. bet yra kelios problemines vietos, kur tikrai turetu but kudziau ir tiesiog noriu truputi pareguliuot mityba, kad pakristu daug maz nuo visur ciut ciut nors.. vis tiek manau, kad KMI yra toks dalykas, kad aklai tiket negalima.. reik ziuret i kuno sandara, kur pasiskirsto svoris ir t.t
Virtualiniu budu neimanoma ivertinti Jusu kuno, todel geriausia registruotis individualiai dietologo konsultacijai. Jos metu Jus pasvers ant specialiu svarstykliu, kurie parodo kaip pasiskirsto riebalinis audinys, ivertins jo kieki.