Įkraunama...
Įkraunama...

Pusryčiai veikliai moteriai ir visai šeimai

QUOTE(spilgiukee @ 2010 12 22, 12:39)
deja, mano pusryciai dazniausiai sutampa su pietumis. as taip pat nesu linkusi valgyti pusryciu is ryto, nes dazniausiai rytais negaliu praryti nei kasnio, tik isgeriu tirpios kavos su pienu blush2.gif
taip pat esu pastebejusi, kad per prievarta pavalgiusi pusrycius, savo skrandi suzadinu su kaupu, nes tada visa diena ziauriai noriu valgyti doh.gif jeigu pusryciu nevalgau, tada nejauciu tokio didelio alkio visa likusia diena g.gif

Pusryciai butini! Jie turi didele itaka sveikatai (zr.auksciau). Kava slopina apetita, todel geriausia megautis ja po pusryciu.
Neturite "taupyti kaloriju" pusryciu saskaita. Geriau suvalgyti "lengvesne" vakariene. Jeigu vakarieniaujat labai velai ir pakankamai sociai, tai is ryto apetito neturesite. Deja, toks valgymo rezimas yra isbalansuotas ir ji butina koreguoti.
Atsakyti
QUOTE(juliciukas666 @ 2010 12 30, 23:50)
Sveiki!!!
Labai jau noriu paklaust,ir,manau,nevenai man tai aktualu bus per svente: Ar galima tik "persivalgius" isgert Mezimo,ar kitu kokiu fermentu?,ar galima ir pries? Kad geriau virskintu biggrin.gif (as tokia "megeja" pavalgyt  tongue.gif ) Aciu!!!  4u.gif

"Mezym" - tai virskinimo fermentai, kurie pagerina virskinima, esant jo sutrikimams. Sergant tam tikromis ligomis (pvz. cistine fibroze) virskinimo fermentai vartojami pastoviai, kiekvieno valgio metu.
Geriausia pasistengti nepersivalgyti! pries sventes jokiu budu nebadaukite, tai apsaugos Jus nuo persivalgymo. Sventes metu megaukites maistu. Valgykite letai, gerai kramtant maista. Idekite i lekste visko po truputi. Gerkite daug vandens. Sokite!
Persivalgymas gali sukelti didelius negalavimus. Kartais svente gali pasibaigti ligonineje.
Bet jeigu atsirado pilnumo jausmas, pilvo putimas ir kiti "persivalymo" pozymiai - teks gerti fermentus.
Geru, skaniu ir lengvu svenciu!
Atsakyti
Laba diena, ką galėtumėte pasakyti apie tokius pusryčių variantus? smile.gif Iš anksto dėkoju 4u.gif

1. Du virti kiaušiniai, pusė didelės riekės penkiagrūdės duonos.
2. Trys virti kiaušiniai, majonezas.
3. Penkiagūdė duona, liesas varškės sūris, agurkas.
4. Penkiagrūdė duona, liesa varškė, agurkas.

Taip pat norėčiau paklausti ar nieko baisaus jei ryte ir iki pietų visai negeriu skysčių (tačiau po pietų atitinkamai išgeriu jų daugiau) ir kaip dažnai per savaitę galima valgyti kiaušinius, kad nebūtų per daug cholesterolio?
Atsakyti
QUOTE(saphella @ 2011 01 03, 20:36)
Laba diena, ką galėtumėte pasakyti apie tokius pusryčių variantus?  smile.gif  Iš anksto dėkoju  4u.gif

1. Du virti kiaušiniai, pusė didelės riekės penkiagrūdės duonos.
2. Trys virti kiaušiniai, majonezas.
3. Penkiagūdė duona, liesas varškės sūris, agurkas.
4. Penkiagrūdė duona, liesa varškė, agurkas.

Taip pat norėčiau paklausti ar nieko baisaus jei ryte ir iki pietų visai negeriu skysčių (tačiau po pietų atitinkamai išgeriu jų daugiau) ir kaip dažnai per savaitę galima valgyti kiaušinius, kad nebūtų per daug cholesterolio?

Puikus pasirinkimas!
Rekomenduojama valgyti ne daugiau nei 3-4 grynu kiausiniu per savaite.
Skysciu turetumet isgerti ne maziau 1,5 l. Kokios dienos metu isgersite daugiau nera taip svarbu. Geriausia gerti mazais gurksneliais tarp valgiu.
Atsakyti
Sveiki smile.gif Dažniausiai pusryčiams valgau dribsnius su pienu arba plaktą pieno kokteilį su vaisiais(įdedu kokių turiu vaiių, pieno, sėlenų, imbiero, medaus). Kuris pasirinkimas geresnis g.gif ar apie 400ml tokio kokteilio užtenka, kad ryte būtų patenkinti organizmo poreikiai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rose Prick @ 2011 01 07, 17:40)
Sveiki  smile.gif  Dažniausiai pusryčiams valgau dribsnius su pienu arba plaktą pieno kokteilį su vaisiais(įdedu kokių turiu vaiių, pieno, sėlenų, imbiero, medaus). Kuris pasirinkimas geresnis  g.gif  ar apie 400ml tokio kokteilio užtenka, kad ryte būtų patenkinti organizmo poreikiai  g.gif

Atsakyti ar sio maisto kiekis uztikrins Jusu organizmo rytini poreiki negaliu, nes nezinau Jusu tiksliu duomenu (t.y. ugio, svorio, amziaus).
Is ryto geriausia rinktis maista praturtinta angliavandeniais.Pukiai tinka dribsniai su pienu. Pieno kokteili rekomenduociau valgyti su duonos gaminiais, pvz. bandele su linu semenemis (ar kitais grudais), duonos paploteliais.
Atsakyti
laba diena, cia ir vel as su savo problemelem 4u.gif
jau ilgokai pastoviai atsirugstu....silke, gal tai atrodys juokinga , bet as juk jos visai nevalgau, ir nesvarbu koki maista valgyciau, vis tiek atsirugstu silke verysad.gif man patare gert mezymforte tuos virskinimo fermentus, lyg ir buvo pagereje, bet labai trumpam. gal numanot kas yra?
aciu uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sypsena-saule @ 2011 01 13, 12:59)
laba diena, cia ir vel as su savo problemelem 4u.gif
jau ilgokai pastoviai atsirugstu....silke, gal tai atrodys juokinga , bet as juk jos visai nevalgau, ir nesvarbu koki maista valgyciau, vis tiek atsirugstu silke verysad.gif man patare gert mezymforte tuos virskinimo fermentus, lyg ir buvo pagereje, bet labai trumpam. gal numanot kas yra?
aciu uz atsakyma smile.gif

Jums butina gastroenterologo konsultacija.
Atsakyti
Laba diena,
norėčiau sulaukti jūsų patarimo. Pusryčiams valgau košes, ryžių trapučius, sezoninius vaisius ir daržoves. Ką galėtumėt dar patarti valgyti žiemos rytais? P.s. nevalgau karvės pieno produktų, kvietinių miltų gaminių.
Ačiū
Atsakyti
QUOTE(KOVAli @ 2011 02 07, 15:19)
Laba diena,
norėčiau sulaukti jūsų patarimo. Pusryčiams valgau košes, ryžių trapučius, sezoninius vaisius ir daržoves. Ką galėtumėt dar patarti valgyti žiemos rytais? P.s. nevalgau karvės pieno produktų, kvietinių miltų gaminių.
Ačiū

Pabandykite pusryčiams sumuštinukus, pvz. duoniukai (ruginiai ar grikiniai) su žuvimi (lašiša ar konservuotas tunas), mėsa (pvz. kalakutienos filė). Puikiai dienos pradžiai tinka šviežiai spaustos sultys.
Internete galima rasti įvairių receptų iš daržovių, kuriuos galima panaudoti pusryčių gaminimui. Kokį pasirinkti - tai jau Jusų skonio reikalas.
Atsakyti
sveiki,
dirbu toki darba , kad daznai net pietu nera kada pavalgyti diena, o pusryciauti namie vos atsikelus tiesiog nebesinori. darbe suvalgau bandele su kava, o pietauju kada atsiranda laiko- dazniausiai 18 val... grizus namo 22val prisikemsu mesos ar panasaus sotaus maisto. zinau , kad tai nesveika, bet kitaip nebegaliu. kaip prisiversti bent pusrycius namie suvalgyti?ir ka valgyti be sumustiniu, jei pieno produktu(sureliu, jogurtu, varskes ir pan) bei kosiu( isskyrus bulviu) negaliu pakesti, na as esu "mesaede".be to, esu labai liekna ir noriu sustoreti, bet gyvenant tokiu tempu nepavyksta. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kiskise @ 2011 02 18, 12:59)
sveiki,
dirbu toki darba , kad daznai net pietu nera kada pavalgyti diena, o pusryciauti namie vos atsikelus tiesiog nebesinori. darbe  suvalgau  bandele su kava, o pietauju kada atsiranda laiko- dazniausiai 18 val... grizus namo 22val prisikemsu mesos  ar panasaus sotaus maisto. zinau , kad tai nesveika, bet kitaip nebegaliu. kaip prisiversti bent pusrycius namie suvalgyti?ir ka valgyti be sumustiniu, jei pieno produktu(sureliu, jogurtu, varskes ir pan) bei kosiu( isskyrus bulviu) negaliu pakesti,  na as esu "mesaede".be to, esu labai liekna ir noriu  sustoreti, bet gyvenant tokiu tempu nepavyksta. verysad.gif

nu man vos ne irgi taip pat, valgyk kiek tik nori, kaip isdziuvusi taip, svoris neina i kuna. bandau viska ka tik galima padaryti. vyras sako baisu i tave ziureti, kaulu vyniotinis doh.gif
Atsakyti