Įkraunama...
Įkraunama...

Pusryčiai veikliai moteriai ir visai šeimai

o ar sveika tos iskrovos dienos?
g.gif
Atsakyti
Ir man iškilo klausimas apie pusryčius smile.gif

Nemėgstu jų. Nemėgau nuo vaikystės, nemanau, kad kada bus kitaip. Kalbu apie laiką 7.30 - 10.00. Kartais užeina skrandžio skausmai, bet endoskopija jokios patologijos neparodė. Šeimos gydytoja griežtai liepė valgyt pusryčius apie 8 val. Man tai klaiku, tokiu laiku mano visas organizmas miega, nesinori pagalvot net apie kąsnį maisto, nepaisant to, kad esu atsikėlus ir dirbu kažkokius darbus. Vyras irgi moralizuoja, kad sugadinsiu širdį vėlai pusryčiaudama.

Kiek tame tiesos? Ar tikrai visų žmonių poreikius galima sugrūst į vieną (pusryčiaujam anksti ryte!)?

Mano organizmas maisto pradeda prašytis 10.30 - 11.30.

Dėkui, jei atsakysit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(courtney @ 2010 11 25, 13:12)
Ir man iškilo klausimas apie pusryčius  smile.gif

Nemėgstu jų. Nemėgau nuo vaikystės, nemanau, kad kada bus kitaip. Kalbu apie laiką 7.30 - 10.00. Kartais užeina skrandžio skausmai, bet endoskopija jokios patologijos neparodė. Šeimos gydytoja griežtai liepė valgyt pusryčius apie 8 val. Man tai klaiku, tokiu laiku mano visas organizmas miega, nesinori pagalvot net apie kąsnį maisto, nepaisant to, kad esu atsikėlus ir dirbu kažkokius darbus. Vyras irgi moralizuoja, kad sugadinsiu širdį vėlai pusryčiaudama.

Kiek tame tiesos? Ar tikrai visų žmonių poreikius galima sugrūst į vieną (pusryčiaujam anksti ryte!)?

Mano organizmas maisto pradeda prašytis 10.30 - 11.30.

Dėkui, jei atsakysit  smile.gif

Be abejo, pusryciai butini. Kiekvieno zmogaus poreikiai ir bioritmai yra skirtingi. Vieni atsikelia ir is kart valgo, kiti - praejus valandai ar dviem.
Pusrycius reiketu valgyti pimoje dienos puseje, praejus 0,5 -2 val. nuo prabudimo. Svarbu, kad jie butu ir kad nesutaptu kartu su pietumis.
Atsakyti
Laba diena.
Norėčiau dar kartą paklausti apie sportuojančios moters mitybą. Norint kad svoris kristų, reikia prieš treniruotę valgyti daugiau angliavandenių turintį maistą, po jos daugiau baltymų?
Atsakyti
QUOTE(flesi @ 2010 11 26, 20:11)
Laba diena.
Norėčiau dar kartą paklausti apie sportuojančios moters mitybą. Norint kad svoris kristų, reikia prieš treniruotę valgyti daugiau angliavandenių turintį maistą, po jos daugiau baltymų?

Reiktu valgyti ne veliau negu 2 valandos iki treniruotes. Tam tiktu neriebiai pagamintas baltymu ir sudetiniu angliavandeniu turintis maistas. Is kart po treniruotes, raumenu glikogenui atstatyti, reiktu suvalgyti angliavandeniu turincio maisto (pvz. javainiu batoneli ar vaisiu).

Atsakyti
QUOTE(Gydytoja dietologė @ 2010 11 29, 11:59)
Reiktu valgyti ne veliau negu 2 valandos iki treniruotes.

Na va, pagaliau drinks_cheers.gif
Tiesa, dar kartais verta pasiklausti ir trenerio, nes mityba priklauso ir nuo sporto šakos, ir nuo treniruočių ciklo tikslų ... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gydytoja dietologė @ 2010 11 15, 08:41)
Jums reikalinga gastroenterologo konsultacija. Jis paskirs tam tikrus tyrimus, istirs virskinamojo trakto bukle. Tik po siu istyrimu galeciau ka nors patarti.

laba diena,
buvau pas gydytoja bet ji nieko blogo nerado, tik pagal pozymius pagalvojo kad galiu buti nestuke.gif bet taip nera, testas neigiamas, ji man paspaudinejo sriti aplink skrandi, kur man per viduri skrandzio(manau) pradejo skaudet, o gal ne per viduri bet per kuno viduri. ji tik patare palaukt dar sawaite, jei nepraeis, tada sake vaistu israsys.
man taip ir neaisku, kodel taip?
aciu
Atsakyti
QUOTE(sypsena-saule @ 2010 11 29, 12:44)
laba diena,
buvau pas gydytoja bet ji nieko blogo nerado, tik pagal pozymius pagalvojo kad galiu buti  nestuke.gif bet taip nera, testas neigiamas, ji man paspaudinejo sriti aplink skrandi, kur man per viduri skrandzio(manau) pradejo skaudet, o gal ne per viduri bet per kuno viduri. ji tik patare palaukt dar sawaite, jei nepraeis, tada sake vaistu israsys.
man taip ir neaisku, kodel taip?
aciu

Virtualiniu budu labai sunku suteikti konsultacija, bet pabandysiu...
Visu pirma, per pakartotina vizita pas gydytoja isaiskinkite ka gydytoja itaria? Vaistai be priezasties neskiriami.
Antra, pabandykite ryte siek tiek uzkasti, pvz. obuoli, o po valandos, dvieju normaliai papusryciauti.
Trecia, gal but Jus nepakankamai valgote?
Butinai perzvelkite savo maitinimosi raciona.
Atsakyti
QUOTE(Gydytoja dietologė @ 2010 12 01, 18:06)
Virtualiniu budu labai sunku suteikti konsultacija, bet pabandysiu...
Visu pirma, per pakartotina vizita pas gydytoja isaiskinkite ka gydytoja itaria? Vaistai be priezasties neskiriami.
Antra, pabandykite ryte siek tiek uzkasti, pvz. obuoli, o po valandos, dvieju normaliai papusryciauti.
Trecia, gal but Jus nepakankamai valgote?
Butinai perzvelkite savo maitinimosi raciona.

labas rytas,
ryte kiek zinau ir esu girdejus labai gerai yra isgert stikline vandens ar sulciu ir tik tada pusryciauti, as taip darau daznai. tik probleme yra kad ne visada turiu apetita, atrodo jog jei maisto nebutu as jo ir nepasigesciau blush2.gif daznai buna kad valgyt reikia, bet as nenoriu, ir niekaip nesugalvoju ka butu galima staigiai ir gerai uzkast, nes cia kur esu (UK) maista renkuosi atidziai.ir nezinau ar gydytoja ka nors rado nes gana abejingai paklause kokios pagalbos is jos tikiuosi. as pasakiau jai, kad noreciau zinoti kodel man taip ir del kokiu priezasciu, ji nezinojo.
bet siuo metu situacija geresne, gal delto kad valgau normalu ''namini'maista,(tik ne visada pavyksta taip maitintis.) o ne angliskus pusfabrikacius.
Atsakyti
QUOTE(sypsena-saule @ 2010 12 02, 10:58)
labas rytas,
ryte kiek zinau ir esu girdejus labai gerai yra isgert stikline vandens ar sulciu ir tik tada pusryciauti, as taip darau daznai. tik probleme yra  kad ne visada turiu apetita, atrodo jog jei maisto nebutu as jo ir nepasigesciau blush2.gif daznai buna kad valgyt reikia, bet as nenoriu, ir niekaip nesugalvoju ka butu galima staigiai ir gerai uzkast, nes cia kur esu (UK) maista renkuosi atidziai.ir nezinau ar gydytoja ka nors rado nes gana abejingai paklause kokios pagalbos is jos tikiuosi. as pasakiau jai, kad noreciau zinoti kodel man taip ir del kokiu priezasciu, ji nezinojo.
bet siuo metu situacija geresne, gal delto kad valgau normalu ''namini'maista,(tik ne visada pavyksta taip maitintis.) o ne angliskus pusfabrikacius.

Sekite savo svori. Kartais apetito stoka ir svorio mazejimas - rimtu ligu pradzia.
Atsakyti
QUOTE(Gydytoja dietologė @ 2010 11 26, 19:28)
Be abejo, pusryciai butini. Kiekvieno zmogaus poreikiai ir bioritmai yra skirtingi. Vieni atsikelia ir is kart valgo, kiti - praejus valandai ar dviem.
Pusrycius reiketu valgyti pimoje dienos puseje, praejus 0,5 -2 val. nuo prabudimo. Svarbu, kad jie butu ir kad nesutaptu kartu su pietumis.

deja, mano pusryciai dazniausiai sutampa su pietumis. as taip pat nesu linkusi valgyti pusryciu is ryto, nes dazniausiai rytais negaliu praryti nei kasnio, tik isgeriu tirpios kavos su pienu blush2.gif
taip pat esu pastebejusi, kad per prievarta pavalgiusi pusrycius, savo skrandi suzadinu su kaupu, nes tada visa diena ziauriai noriu valgyti doh.gif jeigu pusryciu nevalgau, tada nejauciu tokio didelio alkio visa likusia diena g.gif
Atsakyti
Sveiki!!!
Labai jau noriu paklaust,ir,manau,nevenai man tai aktualu bus per svente: Ar galima tik "persivalgius" isgert Mezimo,ar kitu kokiu fermentu?,ar galima ir pries? Kad geriau virskintu biggrin.gif (as tokia "megeja" pavalgyt tongue.gif ) Aciu!!! 4u.gif
Atsakyti