Įkraunama...
Įkraunama...

Pusryčiai veikliai moteriai ir visai šeimai

QUOTE(Bezdžionė @ 2010 10 18, 16:17)
Tai kad kažkaip sunkiai su tais "klausymais" sekasi smile.gif
Gal reikėtų dar pasidomėti, kaip ten būtų treniruotėje nevalgius (t.y. pavalgius prieš 3 val.) arba kuris kultūristas laiko raumenį be vandens 3 paras ir dar kažką parodo ant scenos doh.gif

Gerb. bezdzione,aciu uz patarima. Manau, kad nesate kompetinga nurodineti ka tureciau dometis.
Visa informacija apie mityba yra moksliskai pagrista.
Atsakyti
QUOTE(Gydytoja dietologė @ 2010 10 18, 18:13)
Gerb. bezdzione,aciu uz patarima. Manau, kad nesate kompetinga nurodineti ka tureciau dometis.
Visa informacija apie mityba yra moksliskai pagrista.

Aišku, ačiū, supratau smile.gif Man teko girdėti moksliškai pagrįstą ir praktiškai patikrintą nuomonę, kad Lietuvoje kol kas dar nėra dietologų, nusimanančių apie sportuojančiųjų mitybą. Taip teigia Sporto dispanserio medikai. Matyt, tai tiesa, nors nenorėjau su tuo sutikti smile.gif
Sėkmės nelengvame darbe smile.gif
Atsakyti
laba diena, norėčiau paklausti dietologės gal ir keisto klausimo (bent jau kitoms taip atrodo). Kaip turėčiau maitintis, kad galėčiau priaugti svorio. mano ugis 174cm, o sveriu 50..., norėčiau nors 5kg prisidėti. apetitu tikrai nesiskundžiu. g.gif
Atsakyti
nesipykit 4u.gif tema apie pusrycius juk !
Atsakyti
QUOTE(agenda @ 2010 10 28, 12:07)
laba diena, norėčiau paklausti dietologės gal ir keisto klausimo (bent jau kitoms taip atrodo). Kaip turėčiau maitintis, kad galėčiau priaugti svorio. mano ugis 174cm, o sveriu 50..., norėčiau nors 5kg prisidėti. apetitu tikrai nesiskundžiu.  g.gif

Jusu KMI (kuno mases indeksas) yra 16.5 kg/m2, o tai reiskia kritini liesuma - II laipsnio mitybos nepakankamuma. Jums yra labai svarbu priaugti svorio.
Idealiausia - individuali dietologo konsultacija per kuria galetume isaiskinti mazo svorio priezasti (gal but Jums tik atrodo, kad apetitas geras?), nustatyti poodinio riebalinio audinio ir raumenu mase, pamatuoti bazine medziagu apykaita (daznai liesu zmoniu greita medziagu apykaita), esant butinybei atlikti laboratorinius tyrimus.
Deja, bet tik remiantis issamia anamneze, atliktais tyrimu duomenimis, isaiskinus mitybos nepakankamumo priezasti galima sudaryti individualias maitinimosi rekomendacijas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gydytoja dietologė: 29 spalio 2010 - 21:36
laba diena,
noriu paklausti, man idomu, kodel dazniausiai kai pradedu valgyti mane pradeda pykinti? kai valgau bunu alkana, bet atrodo tas alkio jausmas sukelia pykinima?kodel taip yra? ir dar. valgau maista sveika(tikiuosi kad jis toks yra.pagal etiketes) darzoves vaisiai, pieno produktai, ... daznai save palepinu saldumynais nes be ju negaliu ne dienos blush2.gif . bet tarkim tik suvalgius kad ir siandien ryte sumustini, bevalgant atsirado sotumo jausmas , nustojau valgyt, tai vel pradejo pykinti ir vel atsirado toks lyg alkio jausmas,
aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gydytoja dietologė @ 2010 08 14, 00:44)
Pagal svori Jusu sunus siekia virsutinie procintiles riba, o tai nereiskia, kad jis nutukes.
Visu pirma, nereiketu taip pergyventi del didesnio sunaus svorio. Berniukas dar pasitemsp. Antra, nereiketu apleisti vaiko mityba, ypac jei seimoje yra linkusiu pilneti ar nutukusiu. Labai svarbus yra maitinimosi rezimas, bei maisto kiekis.
Rekomenduojama dienos norma 10 metu berniukui  2420 kcal.
Vienos dienos pavyzdynis valgiarastys:
Pusryciai: ivairiu javu dribsniu kose (5 saukstai sausu) su sviestu (1 arbatinis saukstelis) ir  juoduju serbentu uogiene ( 2 saukstai). Stikline lieso pieno.
Priespieciai: bananas 1 vnt.
Pietus: lasisa (200 g), virti ryziai (200 g), svieziu darzoviu salotos (200 g) su aliejumi (1 saukstelis)
Pavakariai: dziuvesiai (2 vnt.), uogu kiselius (1 stikline)
Vakariene: darzoviu sriuba (lekste), juoda duona (50 g), ivairiu darzoviu troskinys (300g).
Nepamirskite apie fizine veikla!

norejau pasiteirauti,o kiek kcal rekomenduojama 5 metu berniukui?Jo ugis 131cm. svoris 36kg.Ar reiketu labai nerimauti?Kaip maitinti vaika?Aciu uz atsakyma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Orchidėja*: 14 lapkričio 2010 - 20:11
QUOTE(sypsena-saule @ 2010 11 13, 15:43)
laba diena,
noriu paklausti, man idomu, kodel dazniausiai kai pradedu valgyti mane pradeda pykinti? kai valgau bunu alkana, bet atrodo tas alkio jausmas sukelia pykinima?kodel taip yra? ir dar. valgau maista sveika(tikiuosi kad jis toks yra.pagal etiketes) darzoves vaisiai, pieno produktai, ... daznai save palepinu saldumynais nes be ju negaliu ne dienos blush2.gif . bet tarkim tik suvalgius kad ir siandien ryte sumustini, bevalgant atsirado sotumo jausmas , nustojau valgyt, tai vel pradejo pykinti ir vel atsirado toks lyg alkio jausmas,
aciu uz atsakyma 4u.gif

Jums reikalinga gastroenterologo konsultacija. Jis paskirs tam tikrus tyrimus, istirs virskinamojo trakto bukle. Tik po siu istyrimu galeciau ka nors patarti.
Atsakyti
QUOTE(*Orchidėja* @ 2010 11 14, 21:07)
norejau pasiteirauti,o kiek kcal rekomenduojama 5 metu berniukui?Jo ugis 131cm. svoris 36kg.Ar reiketu labai nerimauti?Kaip maitinti vaika?Aciu uz atsakyma.

Rekomenduojamas paros energijos norma vaikui 5 metu sudaro 1700kcal.
Jusu vaikas yra nutukes, todel butina susirupinti jo mityba: turi buti rezimas, daug svieziu vaisui, vandens, apriboti saldumynu kieki bei vaisvandeniu. Skatinkite vaika daugiau judeti.
Detalesne informacija apie mityba gali buti suteikta per individualia konsultacija.
Atsakyti
galbūt nelabai į temą, bet temoje radau visokių klausimų, nusprendžiau užduoti ir aš smile.gif
ar darant iškrovos dienas kartą savaitėje, reiktų savaitės dienas keisti? Aš dabar kiekvieną 1dienį darau iškrovą. ar nebus taip, kad jei taip tvarkingai kas savaitę darysiu iškrovą, organzimas pripras ir supras, kad pirmadieniui reik kaupt maistą?

ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2010 11 23, 00:18)
galbūt nelabai į temą, bet temoje radau visokių klausimų, nusprendžiau užduoti ir aš  smile.gif
ar darant iškrovos dienas kartą savaitėje, reiktų savaitės dienas keisti? Aš dabar kiekvieną 1dienį darau iškrovą. ar nebus taip, kad jei taip tvarkingai kas savaitę darysiu iškrovą, organzimas pripras ir supras, kad pirmadieniui reik kaupt maistą?

ačiū  4u.gif

sveikos 4u.gif geras klausimas ir man jis aktualus.
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2010 11 22, 23:18)
galbūt nelabai į temą, bet temoje radau visokių klausimų, nusprendžiau užduoti ir aš  smile.gif

ačiū  4u.gif

Iskrovos diena daroma tam, kad subalansuoti gaunamos energijos (kilokaloriju) kieki ir gali buti daroma ne dazniau negu 2 kartus per 10 dienu. Dazniausia daroma po gausaus maisto suvartojimo (pvz. po vakarelio).
Iskrovos diena - tai ne bado diena! Iskrovos dienos metu suvalgoma 1/2 paros rekomenduojamos kilokaloriju kiekis. Taip organizmas nereagoja i iskrovos diena, kaip i stresa ir "nekaupia" energijos. Iskrovos dienos metu geriausia pasirinkti tik tam tikra maista. Pavyzdziui, jeigu nusprendete, kad tokia diena valgysite darzoves, tai tik darzoviu ir viskas, bei didelis kiekis nesaldintu skysciu (maziausia 1,5 l).
Iškrovos diena turi būti užimta diena, netinka savaitgalis, netinka sporto diena, netinka menstruaciju dienos.
Atsakyti