Įkraunama...
Įkraunama...

mes prieš E 621

QUOTE(D.E*V.A @ 2011 11 03, 23:01)

dėkui jai atsakysit 4u.gif

Ne ma cia klausims, bet neradau ti blogiecio " marigold swiss vegetable bouillon", i Rapuntzel buljonuos.
Paskaityk sudeti del visa pikta, nes as nesu gera tokiu dalyku zinovi.
Atsakyti
is savo valgiarascio isbraukiau traskucius ir zemes riesutus svogunu skonio. pries koki pora metu ju suvalgydavau nerealu kieki. praktiskai po pakeli per diena. ir kas idomiausia, kad jie kaip cigaretes, pamirsti ir nereikia, bet pamatai ir norisi. E621 manau sukelia priklausomybe. nes po ilgesnio laiko ju paragavus supranti, kad net neskanu. lygiai tas pats ir su vistom keptom prekybos centruose. jauciasi kazkokia sintetika. gal cia tik man taip. vaikui stengiuosi, kad is vis produktu su E621 nebutu racione.
Atsakyti
QUOTE(Flegma @ 2011 11 05, 22:23)
Ne ma cia klausims, bet neradau ti blogiecio " marigold swiss vegetable bouillon", i Rapuntzel buljonuos.

jau yra ir vegeta buljono kubelių be mononatrio glutamato ir skonio stipriklių.Pirkau maksimoje vos už kelis litus,dėžutėje švediškais užrašais viso 12 vištienos buljono kubelių.
Atsakyti
QUOTE(Kikile @ 2011 04 17, 16:30)
Is lietuvisku dar berods yra Kedainiu majonezas be konservantu.

Daumantų geresnė sudėtis mirksiukas.gif nėra krakmolo jame.
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2010 08 08, 18:22)
aš nevartoju produktų nei su konservantasi, nei su skonio stiprikliais ir tikrai nesunku rasti prodiktus be jų  mirksiukas.gif 
O šeip tai nepirkit margarino, beveik visų sausainių, beveik visų dešrų, paštetų ir kumpelių. Duonos ir batono be šių priedų siūlo jau net kelios kepyklos, sviestas vietoj margarino, mėsa natūrali ir rūkyti gamianiai iš spec. parduotuvėlių, sūrio yra be priedų, sūrelis lydytas taip pat, mojonezas irgi yra tik man riebus jis  doh.gif  tad skiedžiu jogurtu ar grietine. Beje silkės be konservantų dar neaptikau.

nepykit, bet skamba kaip tikrai nesunku rasti produktų - reikia tik nevalgyti to, ano ir dar trečio.... praktiškai nekas telieka.... g.gif Noriu pasakyt, kad nepaisant etikečių skaitymo, pasirinkimas nėra didelis verysad.gif arba kokio norėtųsi....
Štai pvz Kėdainių konservų fabrikas užsidėjęs žymę be konservantų, o citrinos rūgštis (E330) yra. Tiesa, dabar pakeitė ir rašo acto ir citrinos rūgštys. Tipo pastarosios liko mažiau biggrin.gif Ir rinkis kad gudrus tą pomidorų padažą doh.gif
O jei ir išsirenki, tada nustebina "maloniai" kaina.
Grįžtant prie temos - E621 ne baisiausias baubas, tikrai. todėl aišku sąmoningai jį vartoti kvaila, bet.... šaukti, kad čia didžiausias pasaulio blogis..... g.gif

QUOTE(Jolete @ 2012 01 16, 19:43)
Daumantų geresnė sudėtis  mirksiukas.gif  nėra krakmolo jame.

JOoooo, ir kaina geresnė atitinkamai biggrin.gif
Atsakyti
Nežinau kodėl, bet aš tais visais skambiais užrašais "Be jokių E" nelabai tikiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmoske @ 2012 01 16, 22:05)
Nežinau kodėl, bet aš tais visais skambiais užrašais "Be jokių E" nelabai tikiu smile.gif

tai ir nereikia tiketi, reikia sudeti paskaityti, tas be "E" turi buti tik informacija,kad paimtum ir paskaitytum sudeti. O paskaicius visko randi... arba ne.
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2012 01 18, 14:46)
tai ir nereikia tiketi, reikia sudeti paskaityti, tas be "E" turi buti tik informacija,kad paimtum ir paskaitytum sudeti. O paskaicius visko randi... arba ne.

Aš irgi kurį laiką šventai tikėjau, kad bent jau užrašyta sudėtimi galima pasitikėti. Deja, neseniai VMVT atliktas tyrimas nustatė jog be priedų produktuose jų realiai yra sad.gif Pasirodo jie slepiasi po užrašu prieskonių ekstraktai ir pan. Buvo delfy straipsnis apie tai. Įpareigojo firmas pašalint trūkumus. Po to "akcijos" buvo, nes reikėjo greitai realizuot doh.gif Bet tikėkimės dabar bijos dėt unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(crema @ 2012 01 18, 16:52)
Aš irgi kurį laiką šventai tikėjau, kad bent jau užrašyta sudėtimi galima pasitikėti. Deja, neseniai VMVT atliktas tyrimas nustatė jog be priedų produktuose jų realiai yra sad.gif Pasirodo jie slepiasi po užrašu prieskonių ekstraktai ir pan. Buvo delfy straipsnis apie tai. Įpareigojo firmas pašalint trūkumus. Po to "akcijos" buvo, nes reikėjo greitai realizuot  doh.gif Bet tikėkimės dabar bijos dėt unsure.gif

o nuo sukciu ir apgaviku tai niekas neapsaugotas.Cia kita tema. Taip, nustate ir vis dar nustatineja... dziugu tik tiek, kad tai vyksta. Kad ne viskas "papirkta".
Atsakyti
QUOTE(airaa @ 2012 01 16, 17:31)
jau yra ir vegeta buljono kubelių be mononatrio glutamato  ir skonio stipriklių.Pirkau maksimoje vos už kelis litus,dėžutėje švediškais užrašais viso 12 vištienos buljono kubelių.

as senai ju nenaudoju,tai ir nezinojau ,kad yra be eee blush2.gif
QUOTE(Jolete @ 2012 01 16, 18:43)
Daumantų geresnė sudėtis  mirksiukas.gif  nėra krakmolo jame.

as perku kedainiu ,nu reiks geriau pastudijuot doh.gif

QUOTE(Diva:) @ 2012 01 18, 17:19)
o nuo sukciu ir apgaviku tai niekas neapsaugotas.Cia kita tema. Taip, nustate ir vis dar nustatineja... dziugu tik tiek, kad tai vyksta. Kad ne viskas "papirkta".

butent nera drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(vilmoske @ 2012 01 16, 21:05)

o kodel ne? Patikekit! Juk vietoj uzraso "E 330" gali parasyti "citrinos rugstis" ir jau bus be E biggrin.gif
Atsakyti
O kuo nepatinka citrinos rūgštis? Juk tai natūralus prieskonis. rolleyes.gif
Atsakyti