Įkraunama...
Įkraunama...

mes prieš E 621

QUOTE(rytorasa @ 2010 08 09, 21:37)
aišku.... smile.gif  "Mildutės" sudėtis man irgi nepatinka..  ax.gif Taigi, lydytą sūrelį toliau gaminsiu pati..  biggrin.gif


Jei gamini pati tai šaunu, aš deja nemoku. Tad iš to ką peržiūrėjau man Mildutė pasirodė sveikiausias. Ir ne tik dėl priedų, bet ir šeip dėl sudėties pačios, nes gaminamas iš sūrių, o ne iš riebalų ir dar greičiausiai hidrintų.

O iš fermentinių Dobilą perku irgi tik sumuštiniams ir nesuprantu kodėl jo normaliai neparduoda, ta prasme gabaliukais g.gif
Atsakyti
labai geras lydyto varškės sūrelio receptas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 08 10, 16:44)


drinks_cheers.gif aš taip ir darau, tik kiaušinių nededu. Tikrai nieko sudėtingo nėra pčioms pasigaminti.. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 08 10, 16:47)
Tikrai nieko sudėtingo nėra pčioms pasigaminti..  smile.gif


visiškai nesudėtinga - ne kartą pagal jį dariau ir viskas gavosi drinks_cheers.gif
Atsakyti
Aš stengiuosi nevartoti E621, neperkų jokių produktų, kurių sudėtyje jo yra, žinoma, manau kažkokį kiekį monatrio glutamato gaunu "užslėptai" doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 08 10, 17:44)


Super receptukas thumbup.gif būtinai bandysiu. Ir šeip tas puslapiukas labai fainas smile.gif yra gerų idėjų.
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2010 08 10, 21:06)
Super receptukas  thumbup.gif  būtinai bandysiu. Ir šeip tas puslapiukas labai fainas  smile.gif  yra gerų idėjų.

Ir man patiko receptukas thumbup.gif Pasirodo kartais būna paprasčiau nei atrodo.
Atsakyti
QUOTE(Diva:) @ 2010 06 28, 11:18)
biggrin.gif  tikrai ne del E621 jie sitaip "dauginasi".  Yra kitos priezastys- as tai kaip tik pagalvociau- kas butu, jei jie nevartotu E621  biggrin.gif , tai tada gal 5 kart labiau daugetu, gal ir gerai, kad jie ji vartoja  biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(bim-bam @ 2010 08 09, 22:37)
butu smagu turet namines desros  bigsmile.gif

Mes gaminam namie desreles.Valgom visa seima sauniai ir zinom,kad jokiu baubu nera thumbup.gif Parduodam ir kaimynam,draugam.Visi labai patenkinti.




O siaip vengiam tu visu E,bet dabar nuo ju sunku pabegti doh.gif
Atsakyti
aš pasisakau prieš E621 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2010 08 08, 17:22)
aš nevartoju produktų nei su konservantasi, nei su skonio stiprikliais ir tikrai nesunku rasti prodiktus be jų  mirksiukas.gif  Tiesiog tik iš pat pradžių nuėjus į parduotuvę teks kažkiek sugaišti, o vėliau automatiškai jau žinosite ką pirkti. O beto yra labai geras puslapiukas internete, tad galima produktus išsistudijuoti jau prieš einant pirkti.
O šeip tai nepirkit margarino, beveik visų sausainių, beveik visų dešrų, paštetų ir kumpelių. Duonos ir batono be šių priedų siūlo jau net kelios kepyklos, sviestas vietoj margarino, mėsa natūrali ir rūkyti gamianiai iš spec. parduotuvėlių, sūrio yra be priedų, sūrelis lydytas taip pat, mojonezas irgi yra tik man riebus jis  doh.gif  tad skiedžiu jogurtu ar grietine. Beje silkės be konservantų dar neaptikau. Niekada neperku jokių gaminių gatavų (salotų, kotletų ir t.t.), nes ten ne tik mūsų minėti priedai, bet ir modifikuoti produktai. Kažkaip galvojau kad nebus priedų keptos duonos ir pupelių mišrainėje - bet paskaičiusi radau ilgiausią sudėtį. Ne tik dėtas mojonezas su konservantu, bet ir skonio stipriklis - taip ir nesupratau kam jį ten reikia krauti. Manau, kad naudojamas itin prastas mojonezas tose pirktinėse salotose, užtat reikia skaninti.
Bėda gal tik nuėjus į kavines, nes manau, kad ten tikrai naudoja visą šį šlamštą, nes pigiau, skaniau, gražiau ir pagrindinis tikslas, kad užsisakytų DAR  doh.gif  ir beveik neįmanoma sužinoti patiekalo sudėties. Bet guodžia tik tai, kad ten einame ne dažnai  smile.gif

pasirasau po sia zinute, as darau ta pati, na bent jau stengiuosi
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 08 10, 11:01)
Aš nežiūriu į "E", bet žiūriu į kokybę, t.y. kokie konkrečiai maisto priedai naudojami, kokiu tikslu ir pan. Tas 'be E' man nieko nesako.
Perku išskirtinai vienintelį "Jovarą" - jis be nitratų. http://www.zpienas.l...&...7&newsid=31
Ir dar "Džiugą" - prie vyno, makaronų patiekalams ir pan.

Vat reikes zinoti, aciu 4u.gif Nes as perku ta Dobila, bet kaina man jo... kiekviena karta kazkaip susvyruoju...
Dziugas prie vyno, visada ji perku drinks_cheers.gif

QUOTE(Rasma @ 2010 08 10, 12:24)
Da gi yra ekologiška "Dobilo" linija, pamiršusi buvau..irgi yra fermentinis sūris smile.gif Tik jis man nepatogus tuo, jog raikytas riekelėmis ir pvz. jei noriu kažką su tarkuotu sūriu, tai jau jo neperku. Perku tik šiaip, pusryčiams ant duonytės smile.gif

Buna ir gabaliukuose, supjaustyta, tik reikia paziureti ten, kur plevele susukti paprasta persvieciama visi kiti suriai- bent Kaune visuose PC tikrai yra, tai jau Vilniuje tuo labiau manau smile.gif .As pradzioje irgi ta tik pirkdavau, kai krumplius nusitarkavau viena karta labai graziai biggrin.gif , suzinojau , jog buna ir gabalais supjaustyta.

Satura- lydyto surelio receptas bigsmile.gif thumbup.gif !! Lobiu skrynios jus!!! smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 16 rugpjūčio 2010 - 16:27
QUOTE(Zabyte @ 2010 08 16, 17:54)
pasirasau po sia zinute, as darau ta pati, na bent jau stengiuosi

drinks_cheers.gif

Beje sūrelio lydyto receptą jau išbandžiau - niu thumbup.gif Tik aš dar druskos šiek tiek įdėjau. Labai gerai tepasi, nes grietinės 2 gerus šaukštus įdėjau. Pabandykit ir kitos - labai lengva ir greita beje.
Atsakyti