Įkraunama...
Įkraunama...

mes prieš E 621

QUOTE(Spalvota diena @ 2010 06 29, 20:13)
Klomba paminėjo ir nutukimą, kas tiesiogiai susiję su maistu. Psichinė sveikata taip pat labai priklauso nuo to, kas kramtoma.

Kinijoje didžiausia problema yra vanduo, ten beveik visi užteršti vandens telkiniai. Jie praktiškai neturi švaraus vandens, o dėl didelės chemijos pramonės beveik ir nebelyja. Kinai netgi yra išradę būdą kaip suformuoti debesis iš kurių palytų. Manau, kad tai ir yra didžiausia šiuo metu ten problema. Be to, maistas nesveikas nebūtinai dėl E621 priedo. Jie kažkaip paskutiniu metu dėl didelio maisto trūkumo pradėjo viską padirbinėti. O psichika manyčiau pavažiavo labiau nuo politinių dalykų, anksčiau viskas buvo draudžiama, o dabar visiem "atrišo rankas", pasidarė daug kas prieinama, nuo visokio gėrio galvelės ir susisuko.
O žudosi ir žudo kitus visur pasaulyje, taip pat ir Vokietijoje ar Suomijoje, kur atrodo nemažai dėmesio skiriama maisto kokybei.
Atsakyti
Viskas ten susiriša į vieną, gana negražų kamuolį. Maistui tame kamuolyje ne paskutinė vieta ax.gif Bet tai ko mes čia prie tos Kinijos prikibom lotuliukas.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Spalvota diena @ 2010 06 30, 22:39)
Viskas ten susiriša į vieną, gana negražų kamuolį. Maistui tame kamuolyje ne paskutinė vieta ax.gif  Bet tai ko mes čia prie tos Kinijos prikibom  lotuliukas.gif ?

biggrin.gif na, nes Kinija ir E621 neatsiejami dalykai. Viskas ir prasidejo butent ten...
Atsakyti
Per kaskokia laida girdejau kad pats pavojingiausias E blink.gif 211
Atsakyti
QUOTE(ingridukas @ 2010 07 02, 12:34)
Per kaskokia laida girdejau kad pats pavojingiausias E blink.gif 211

e211 konservantas natrio benzoatas kuris gali sukelti vaikam hiperaktyvuma...Be to E211 organizme jungiantis su vitaminu C susidaro benzolas kuris sukelia vėžį niu ir dar daug visokiu pavoju sukelia... saugokit mamos vaikus nuo sito velnio 4u.gif
Atsakyti
aš nevartoju produktų nei su konservantasi, nei su skonio stiprikliais ir tikrai nesunku rasti prodiktus be jų mirksiukas.gif Tiesiog tik iš pat pradžių nuėjus į parduotuvę teks kažkiek sugaišti, o vėliau automatiškai jau žinosite ką pirkti. O beto yra labai geras puslapiukas internete, tad galima produktus išsistudijuoti jau prieš einant pirkti.
O šeip tai nepirkit margarino, beveik visų sausainių, beveik visų dešrų, paštetų ir kumpelių. Duonos ir batono be šių priedų siūlo jau net kelios kepyklos, sviestas vietoj margarino, mėsa natūrali ir rūkyti gamianiai iš spec. parduotuvėlių, sūrio yra be priedų, sūrelis lydytas taip pat, mojonezas irgi yra tik man riebus jis doh.gif tad skiedžiu jogurtu ar grietine. Beje silkės be konservantų dar neaptikau. Niekada neperku jokių gaminių gatavų (salotų, kotletų ir t.t.), nes ten ne tik mūsų minėti priedai, bet ir modifikuoti produktai. Kažkaip galvojau kad nebus priedų keptos duonos ir pupelių mišrainėje - bet paskaičiusi radau ilgiausią sudėtį. Ne tik dėtas mojonezas su konservantu, bet ir skonio stipriklis - taip ir nesupratau kam jį ten reikia krauti. Manau, kad naudojamas itin prastas mojonezas tose pirktinėse salotose, užtat reikia skaninti.
Bėda gal tik nuėjus į kavines, nes manau, kad ten tikrai naudoja visą šį šlamštą, nes pigiau, skaniau, gražiau ir pagrindinis tikslas, kad užsisakytų DAR doh.gif ir beveik neįmanoma sužinoti patiekalo sudėties. Bet guodžia tik tai, kad ten einame ne dažnai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2010 08 08, 17:22)
aš nevartoju produktų nei su konservantasi, nei su skonio stiprikliais ir tikrai nesunku rasti prodiktus be jų  mirksiukas.gif  Tiesiog tik iš pat pradžių nuėjus į parduotuvę teks kažkiek sugaišti, o vėliau automatiškai jau žinosite ką pirkti. O beto yra labai geras puslapiukas internete, tad galima produktus išsistudijuoti jau prieš einant pirkti.
O šeip tai nepirkit margarino, beveik visų sausainių, beveik visų dešrų, paštetų ir kumpelių. Duonos ir batono be šių priedų siūlo jau net kelios kepyklos, sviestas vietoj margarino, mėsa natūrali ir rūkyti gamianiai iš spec. parduotuvėlių, sūrio yra be priedų, sūrelis lydytas taip pat, mojonezas irgi yra tik man riebus jis  doh.gif  tad skiedžiu jogurtu ar grietine.

kokį lydytą sūrelį be priedų radote? Man dar tokio matyti neteko.. rolleyes.gif Dar įdomu, kokį majonezą perkate.. 4u.gif
Atsakyti
rytorasa, o nenori pati lydyto sūrelio pasigaminti? Nesunku ir labai skanu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 08 09, 10:11)
rytorasa, o nenori pati lydyto sūrelio pasigaminti? Nesunku ir labai skanu  ax.gif

gaminu... mirksiukas.gif man tik įdomu pasidarė, kokį lydytą sūrelį be priedų galima rasti PC... ax.gif
Atsakyti
o vakar kaip tik atkreipiau dėmesį Iki, kad užsivežę jie mažose vienos porcijos pakuotėse lydytų paprastų sūrelių, kaina apie 70 centų. Kažkaip neužkliuvo man sudėtis, bet reiktų atidžiau pasinagrinėti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 08 08, 18:41)
kokį lydytą sūrelį be priedų radote? Man dar tokio matyti neteko..  rolleyes.gif Dar įdomu, kokį majonezą perkate..  4u.gif

sūrelis "Mildutė" atrodo Žemaitijos pieno jis. Ten tik emulsinimo druskos dėtos, bet nėra nei konservantų nei skonio stipriklio. Beje tos serijos kiti sūreliai man atrodo jau su konservantais, tad aš renkuosi tik "Mildutę". O iš fermentinių sūrių perku Mozarelą įvairiais pavidalais, nes jo gi būna ne tik skystyje, bet ir tokio kaip fermentinis sūris. Dar yra keli brangesni sūriai kur konservantas naudojamas tik apsaugoti plėvelei viršutinei - bent jau taip rašo, tad nusiperku ir tokio.
O majonezą perku "Be konservantų" Kėdainių konservų fabriko. Yra įvairiais įpakavimais jo. Mačiau ir dar kitų firmų be konservantų, bet nesu bandžiusi.
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2010 08 09, 19:36)
sūrelis "Mildutė" atrodo Žemaitijos pieno jis. Ten tik emulsinimo druskos dėtos, bet nėra nei konservantų nei skonio stipriklio. Beje tos serijos kiti sūreliai man atrodo jau su konservantais, tad aš renkuosi tik "Mildutę". O iš fermentinių sūrių perku Mozarelą įvairiais pavidalais, nes jo gi būna ne tik skystyje, bet ir tokio kaip fermentinis sūris. Dar yra keli brangesni sūriai kur konservantas naudojamas tik apsaugoti plėvelei viršutinei - bent jau taip rašo, tad nusiperku ir tokio.
O majonezą perku "Be konservantų"  Kėdainių konservų fabriko. Yra įvairiais įpakavimais jo. Mačiau ir dar kitų firmų be konservantų, bet nesu bandžiusi.

aišku.... smile.gif "Mildutės" sudėtis man irgi nepatinka.. ax.gif Taigi, lydytą sūrelį toliau gaminsiu pati.. biggrin.gif
Atsakyti