Perskaiciau paskutinius autores pasisakymus ir man vel uzkliuna jos vyras bei jo vaidmuo seimoje. Jis nessiima iniciatyvos kazka keisti, nor mato, kad santykiai tarp jo zmonos ir sunaus nekokie, jis neskiria pakankamai demesio zmonai, neturi savo nuomones, nenustates grieztu taisykliu seimoje, kaip kas turi elgtis, autore del to pasimetusi, kaip cia aukleti ta jo sunu, kokias taisykles nustatyti, ko is jo reikalauti ir pan. Musu situacijoje tevas atlieka svarbu vaidmeni auklejime ir pokalbyje su vaikais. Pavyzdziui, jo sunus nuskriaudzia mano vaika ir ji pasiskundzia man. As berniuko neuzsipuolu, nepuolu aiskintis, palaukiu, kol gris vyras. Vyras grizta is darbo, tada as jam ramiai pasakau situacija, kad buvo taip ir taip, jis pasikviecia susnu ir abu vyriskai pasiklaba. Seka atgailos asaros ir atsiprasymai. Arba kita situacija. Jo vaikai nemegsta tvarkytis, todel kartais ju kambariuose buna tikras jovalas. As to negaliu pakesti, mane net dirgina. Keli sprendimo budai- pasikvieciu jo vaikus ir liepiu susitvarkyti. Atsakymas- mes tvarkomes tik penktadieni, o siandien treciadienis ( geras pasiteisinimas, ania?)
Sakau, nesvarbu, kad treciadienis, tokio jovalo as nepakelsiu. Visvien neklauso. Grizta ju tevas. Paimu ji uz rankos ir nuvedu parodyti jo vaiku kambarius. Tas pradeda aikcioti ir tuojau pat kviecia juos taisyti situacijos, tie, nors ir nenoredami, tvarkosi, tevui nepriestarauna. Arba jei vaiku nera, o jovalas ju kambariuose, irgi kvieciu ju teva ir dviese draugiskai tvarkomes. Kartais buna, kad jo sunus sumeluoja. Pavyzdziui, tevas nutvere ji suvalgius visa sokolda. Klausia, kodel jis sukimso visa sokolada, pilvui bus blogai. Vaikas meluoja, kad as leidau. Tada jis kvieciasi mane ir aiskinasi, kaip buvo is tiesu. As sakau, kad jie manes net neklause. Tuomet tevas sako, kad namuose jokio melo jis nepakes, kad visi privalo sakyti tiesa. Visi vaikai susirinke klauso ir pritaria.
Kartais jo vaikai, kai grizta is ju motinos po savaitgalio, gali buti atzagarus, nepatenkinti, gali buti nepatenkinti manimi, tada tevas vel isikisa, kalbasi ir pan. Jei autores atveju vyras uzemes neutralia pozicija, tai labai apsunkina tarpusavio santykius.