Įkraunama...
Įkraunama...

gyvenam su vyro vaikais

QUOTE(cirp @ 2010 06 26, 12:55)
), tie budo bruozai, kuriuos savo vaikui regis rauciau is saknu, o cia kaip ir nesinori kistis, kaip ir jau per velu tam atrodo, finansai (gal negrazu taip sakyti, bet nemanau kad visos tokios pasiturincios kad niekad neskaiciuoja), bendra namu tvarka (kadangi nesakau tam vaikui kas man nepatinka, tai jis daro kas jam patinka - tai nuolat vercia jaustis lyg uzsukus i svecius ir neturint balso teises) - paskutine priezastis gal net svarbiausia butu. na, kiek galima buti "pas save sveciuose" ir gerai jaustis?

Va cia jus labai konkreciai destot priezastis.
O jus bandet taip destyt vyrui?
As nemanau, kad jus neturit teises nustatyneti namu tvarkos ir taisykliu, vien del to, kad vaikas yra ne jusu. g.gif
Atsakyti
QUOTE(daivinycia @ 2010 06 26, 13:53)
tik padavaj ka nors i skutus suplesyt..... lietuvaiciai nenugalimi sioj srity...  first.gif

Miela ponia uzseniete, prie ko cia lietuviaiciai?..
Atsakyti
QUOTE(cirp @ 2010 06 26, 12:55)
kadangi nesakau tam vaikui kas man nepatinka, tai jis daro kas jam patinka - tai nuolat vercia jaustis lyg uzsukus i svecius ir neturint balso teises) - paskutine priezastis gal net svarbiausia butu. na, kiek galima buti "pas save sveciuose" ir gerai jaustis?

pabandykit pasikalbet su vaiku, labai ramiai, draugiskai, be priekaistu. Suraskit tam proga, tinkama momenta.

QUOTE(juraga @ 2010 06 26, 13:13)
Miela ponia uzseniete, prie ko cia lietuviaiciai?..

prie to paties. Visam sviete jau pasizymeje kaip labai pavydus ir pikti zmogai. Kas skaniausia lietuviui? Ogi kitas lietuvis. ax.gif
Daug skaitau vokiskuose forumuose, ir galiu drasiai pasakyt- bendravimo lygis visiskai kitoks. Ten zmones bendrauja, o ne kumsciais mosuoja. Komentarai, tokie kaip "glusa boba" ar kt., izeidziantys zmogu, yra moderatoriu istrinami tuojau pat. O cia kaip matau, galima zodziais drabstytis kiek patinka ir visiem dzin..... Todel ir sakau- lietuviams labai truksta bendravimo kulturos.

Atsakyti
QUOTE(daivinycia @ 2010 06 26, 13:37)

prie to paties. Visam sviete jau pasizymeje kaip labai pavydus ir pikti zmogai. Kas skaniausia lietuviui? Ogi kitas lietuvis.  ax.gif
Daug skaitau vokiskuose forumuose, ir galiu drasiai pasakyt- bendravimo lygis visiskai kitoks. Ten zmones bendrauja, o ne kumsciais mosuoja. Komentarai, tokie kaip "glusa boba" ar kt., izeidziantys zmogu, yra moderatoriu istrinami tuojau pat. O cia kaip matau, galima zodziais drabstytis kiek patinka ir visiem dzin..... Todel ir sakau- lietuviams labai truksta bendravimo kulturos.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Cia vietoj kad svarstyti, aptarineti situacija, visi puole smerkti zmogu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(daivinycia @ 2010 06 26, 14:37)
Visam sviete jau pasizymeje kaip labai pavydus ir pikti zmogai. Kas skaniausia lietuviui? Ogi kitas lietuvis.  ax.gif

O taip taip...
Taigi, hanibalizmo saknys lietuvoj...
Leiskit paklaust, kur tie lietuviai ir kokiu budu pasizymejo, kaip pavydus ir pikti? Ir ar tikrai vokietijoj nei piktu, nei pavydziu nera?

O kaip del skirtumo tarp diskusijos, ir tarp rasymo bele ka... Emociju liejimo viesoj erdvej?
Beje, "glusa boba"- yra atsakomoji emocija.

Papildyta:
QUOTE(Sensual @ 2010 06 26, 14:46)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
Cia vietoj kad svarstyti, aptarineti situacija, visi puole smerkti zmogu doh.gif

O jus siulot padet jai ieskot budu, kaip ta paaugli iskeldint is namu?

As jums sakau atvirai, as nesuprantu jos, kaip zmogaus, absoliuciai.
Ir tai irgi yra nuomone, kuria as turiu teise issakyti, jei jau suskurta tokia tema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juraga: 26 birželio 2010 - 13:59
QUOTE(juraga @ 2010 06 26, 13:55)

Ir tai irgi yra nuomone, kuria as turiu teise issakyti, jei jau suskurta tokia tema.

schmoll.gif
Nesiulau.
Va tokie komentarai kaip patarimais ieskoti problemos saknu, tvarkytis su emocijos, eiti pas psichologa, sneketi su vaiku ir vyru, man suprantami. Tai yra patarimai kaip ieskoti sprendimo.
Bet tokie pasakymai kaip "tokia anokia"(nenoriu as kartoti), man atrodo beprasmiski.

O lietuviai deja daug kur pasizymeje, ir ne is geriausiuju pusiu verysad.gif
Bet cia ne ta tema.

As autores irgi nesuprantu, as tokioje situacijoje nebuvau, tai galiu kalbeti tik prielaidomis, kaip ir jus. Ir irgi issakau tik savo nuomone, kuri nei geresne nei blogesne negu jusiske.
Tiesiog man toks visuotinis puolimas ir smerkimas ... na ne prie dusios. Pasmerkt visa laik greiciausia ir paprasciausia doh.gif
Atsakyti
Perskaiciau paskutinius autores pasisakymus ir man vel uzkliuna jos vyras bei jo vaidmuo seimoje. Jis nessiima iniciatyvos kazka keisti, nor mato, kad santykiai tarp jo zmonos ir sunaus nekokie, jis neskiria pakankamai demesio zmonai, neturi savo nuomones, nenustates grieztu taisykliu seimoje, kaip kas turi elgtis, autore del to pasimetusi, kaip cia aukleti ta jo sunu, kokias taisykles nustatyti, ko is jo reikalauti ir pan. Musu situacijoje tevas atlieka svarbu vaidmeni auklejime ir pokalbyje su vaikais. Pavyzdziui, jo sunus nuskriaudzia mano vaika ir ji pasiskundzia man. As berniuko neuzsipuolu, nepuolu aiskintis, palaukiu, kol gris vyras. Vyras grizta is darbo, tada as jam ramiai pasakau situacija, kad buvo taip ir taip, jis pasikviecia susnu ir abu vyriskai pasiklaba. Seka atgailos asaros ir atsiprasymai. Arba kita situacija. Jo vaikai nemegsta tvarkytis, todel kartais ju kambariuose buna tikras jovalas. As to negaliu pakesti, mane net dirgina. Keli sprendimo budai- pasikvieciu jo vaikus ir liepiu susitvarkyti. Atsakymas- mes tvarkomes tik penktadieni, o siandien treciadienis ( geras pasiteisinimas, ania?) smile.gif Sakau, nesvarbu, kad treciadienis, tokio jovalo as nepakelsiu. Visvien neklauso. Grizta ju tevas. Paimu ji uz rankos ir nuvedu parodyti jo vaiku kambarius. Tas pradeda aikcioti ir tuojau pat kviecia juos taisyti situacijos, tie, nors ir nenoredami, tvarkosi, tevui nepriestarauna. Arba jei vaiku nera, o jovalas ju kambariuose, irgi kvieciu ju teva ir dviese draugiskai tvarkomes. Kartais buna, kad jo sunus sumeluoja. Pavyzdziui, tevas nutvere ji suvalgius visa sokolda. Klausia, kodel jis sukimso visa sokolada, pilvui bus blogai. Vaikas meluoja, kad as leidau. Tada jis kvieciasi mane ir aiskinasi, kaip buvo is tiesu. As sakau, kad jie manes net neklause. Tuomet tevas sako, kad namuose jokio melo jis nepakes, kad visi privalo sakyti tiesa. Visi vaikai susirinke klauso ir pritaria. smile.gif Kartais jo vaikai, kai grizta is ju motinos po savaitgalio, gali buti atzagarus, nepatenkinti, gali buti nepatenkinti manimi, tada tevas vel isikisa, kalbasi ir pan. Jei autores atveju vyras uzemes neutralia pozicija, tai labai apsunkina tarpusavio santykius.
Atsakyti
QUOTE(cirp @ 2010 06 26, 12:06)
skyresi gal issireiskimo budai, nepasikeite mano nuomone per sitas 2 dienas kol tema sukurta. ir dabar - nenoriu as su juo gyventi. taip, mielai iskraustyciau. taip, neturiu tokios galimybes. tada ir belieka kitokiu sprendimu internete dairytis. temos neradau - sukuriau savo. nera taip, kad kruva "gruzo" man atvertu akis ir umai uzsigeisciau as su tuo vaiku gyventi.

Autore, apie kokius sprendimus cia kalbate?
Gal mes bereikalo tarpusavy gincyjame, gal vis tik jus esat geras ir doras zmogus, gal as jus neteisingai supratau...
Kokiu sprendimu ieskot internete?
Atsakyti
QUOTE(Palaiminta @ 2010 06 26, 14:16)
Perskaiciau paskutinius autores pasisakymus ir man vel uzkliuna jos vyras bei jo vaidmuo seimoje. Jis nessiima iniciatyvos kazka keisti, nor mato, kad santykiai tarp jo zmonos ir sunaus nekokie, jis neskiria pakankamai demesio zmonai, neturi savo nuomones, nenustates grieztu taisykliu seimoje, kaip kas turi elgtis, autore del to pasimetusi, kaip cia aukleti ta jo sunu, kokias taisykles nustatyti, ko is jo reikalauti ir pan. auna. Arba jei vaiku nera, o jovalas ju kambariuose, irgi kvieciu ju teva ir dviese drau
. Jei autores atveju vyras uzemes neutralia pozicija, tai labai apsunkina tarpusavio santykius.

As irgi ta pati pagalvojau. Autore aprasydama niekur nepaminejo, kaip reaguoja, ka sako, kaip tvarkosi vyras.
Jus turbut teisi, jum tvarkytis su vyro vaikasi padeda vyro palaikymas, o autores vyras matyt "sumete" visus i vienus namus, ir jus jau tvarkykites kaip ismanot g.gif Bet tokiu atveju vyras ant autores peciu labai didele nasta perkeles... o nuo saves nusikeles...
Atsakyti
juraga, viska supratote teisingai - deja, esu bjaurus ir nedoras zmogus.
ieskau ne tai kad sprendimu, o pirmiausia - tiesiog norejau pasiskaitineti situaciju, gal kazkas gyveno sitaip, o veliau viskas pasikeite i gera, nubudo abipuse meile ar kas nors i ta puse. o gal - ne, gal taip ir kankinasi zmones iki pensijos ir gal tikrai vertetu imtis ryztingu veiksmu savo pacios atzvilgiu. zodziu - pirmiausiai norejau rasti kitu patirties ir kitu priimtu sprendimu.
kalbant apie vyra - negaliu sakyti, kad man sumesti namai, tiesiog kazkaip gaunas kad jis uzima labiau moters pozicija, o as labiau vyro. kalbant buitiskai - as rupinuosi ilgalaikiais pirkiniais ir remontais, jis - buitimi, tvarka, maisto pirkimu ir gaminimu. ir dar - nezinau kodel, bet jis labiau iprates klausyti negu reikalauti. jei iseities nera - tai ir gaunas, kad tik paklauso, ir tada isvis nieko nedaro, bet cia jau gal kita tema. sakiau jam kaip jauciuos - na, paklauso. gal ir vaikas yra ka sakes - na, ir ten paklauso. ir ka?...
Atsakyti
QUOTE(Sensual @ 2010 06 26, 13:46)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

ir ne tik. dar atsirado ir visaziniu bei aiskiaregiu pranasu.... irnesakyk.gif

QUOTE(juraga @ 2010 06 26, 13:55)
Leiskit paklaust, kur tie lietuviai ir kokiu budu pasizymejo, kaip pavydus ir pikti? Ir ar tikrai vokietijoj nei piktu, nei pavydziu nera?

Kodel is karto taip kategoriskai- iskeldint? Juk ne apie tai kalba.
Be abejo, nuomone issakyti galima, tik velgi - KAIP toji nuomone issakoma. Kalba apie kokybe, o ne kiekybe. Juraga, as asmeniskai jums nieko netaikiau, jus protinga moteris. Bet yra keletas forumieciu, kuriu nuomones mane asmeniskai tiesiog sokiruoja nekulturingumu, staciokiskumu, grubumu, ir visa ko geriau zinojimu bei ismanymu.

Del vokieciu pasakysiu tiek. Visur visokiu yra, kas be ko. Bet tai nera tautos bruozas. Anksciau kai gyvenau Lietuvoj, man atrode keisti ir "nenormalus" tie uzsienieciai, besisypsantys, tokie atsipalaidave. Dabar nenormaliai man atrodo lietuviai, amzinai susirauke, pikti, bumbantys, viskuo nepatenkinti, nelaimingi, nesugebantys gero zodzio kitam pasakyt. Ir tai ne pavieniai atvejai, o masiskas reiskinys.
Bet uzkaskim karo kirvi gryzkim prie temos.....
000189.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(juraga @ 2010 06 26, 14:55)

As suprantu. Nes man irgi butu diskomfortas gyventi su svetimais vaikais. As didele egoiste. Nes man seima, tai as, vyras ir musu abieju vaikai. Vyro ir ex'es vaikai man butu niekas. Mane jie erzintu/trukdytu.
Atsakyti