jau net nesinori kazka rasyti, nes is tikruju, tokiu pasakymu kaip kvaisa ir pan nelaikau nei patarimais nei pagrista nuomones raiska
gerai, kai dalis jusu tokios tobulos kad galite prisitaikyti prie bet kokiu salygu ir ten issyk moraliskai suklesteti. ka darysi, kad man tokios laimes neduota.
ir nenuostabu, kad toks procentas skyrybu, kai visos taip greit puola lagaminus krautis jei jau nepritapo.
lagaminu as dar nesikraunu, tik n-taji karta pasvarstau situacija. su vyru sutariam gerai - pasipykstam, bet simboliskai. baigiam susitvarkyti namus. taip, isikeliau as pas ji, bet generalinai remontai didziaja dalim daryti mano lesom. savo buta isnuomojau. kitose gyvenimo srityse - ka norejau, ta pasiekiau. baigiau mokslus, dirbu, galiu sau kai ka leisti. nesu tokia jau jaunute - netrukus svesiu 30-meti. su mintimis apie savus vaikus buciau gal dar bent 5 metelius palaukus, gavos kaip gavos. galva uzimta, kaip pripratinus save prie naujos situacijos, kaip pasiruosus tam, kas laukia. sekasi sunkiai. nesu namiseda, ipratusi buti mobili, tarptautines komandiruotes ir pan. zodziu, gyvenimas ruosiasi keistis ir galvoj - siek tiek kose. iki siol net neteko laikyti vaiko ant ranku ar matyti naujagimi is arciau nei 5 metrai.
kodel man trukdo vyro vaikas, kaip su tuo susitaikyti ar kaip spresti, klausiau ir saves, atsakymo vieno neradau. susideda viskas - maziau vyro demesio man nei galetu buti (dabar kyla mintis - gal ir naujagimiui), tie budo bruozai, kuriuos savo vaikui regis rauciau is saknu, o cia kaip ir nesinori kistis, kaip ir jau per velu tam atrodo, finansai (gal negrazu taip sakyti, bet nemanau kad visos tokios pasiturincios kad niekad neskaiciuoja), bendra namu tvarka (kadangi nesakau tam vaikui kas man nepatinka, tai jis daro kas jam patinka - tai nuolat vercia jaustis lyg uzsukus i svecius ir neturint balso teises) - paskutine priezastis gal net svarbiausia butu. na, kiek galima buti "pas save sveciuose" ir gerai jaustis?
gal vel neaiskiai kazka parasiau ir vel atrodysiu kaip monstras, kuris vaikui batono gaili, bet kodel turiu nuolat apsimesti kad viskas gerai? pries vaika, pries save, pries gimines, o dar ir pries SM bendruomene?