Zinot mielai Jusm dareciau pasipasakoti kaip mama, mano vaikas panasaus amziaus, kartais tenka panaudoti sunkiaja psichologine artilerija, bet reikia suprasti ir, kad vaikas nera sumazinta suaugusio zmogaus kopija, jo veiksmais ir igudziai ar elgesys toli grazu ne toks kaip mums noretusi.
As suprantu Jus todel, kad mane erzina paaugliskos mergaites elgesys, jos isisokimai ir pasisakymai, ir kai ji augo kiekvienas etapas man atrode nepriimtinas, kol to etapo nepasiekdavo mano vaikas, kuriam kazkodel esu tolerantiskesne.
Pasipasakokite placiau ka jis daro pavyzdziais, nes kol kas cia skaitantiems atrodo, kad yra tik vienas priesiskas nusitatymas, vien del to, kad jis egzistuoja
Vat paz jus tokia gera teta pasakytumet koks saunus berniukas jums atgal atvali,tevo draugui ei tu paduok man ar kazka panasaus jam tai normalus bendravimas su sakute panages pasikrapscius toliau valgyti ir normalu, aciu ar prasau tokie zodziai aplamai negalioja. Labai gabus mokslams , bet nepriversi, tai balai 3-9 is 10, o dovanu saras atostogos i uzsieni, kompas, naujas telefonas ir panasu
Jus taip auklejat savo vaika? ar toleruotumet toki bendravima?
QUOTE(imarta @ 2011 03 24, 14:32)
Vat paz jus tokia gera teta pasakytumet koks saunus berniukas jums atgal atvali,tevo draugui ei tu paduok man ar kazka panasaus jam tai normalus bendravimas su sakute panages pasikrapscius toliau valgyti ir normalu, aciu ar prasau tokie zodziai aplamai negalioja. Labai gabus mokslams , bet nepriversi, tai balai 3-9 is 10, o dovanu saras atostogos i uzsieni, kompas, naujas telefonas ir panasu
Na kaip suprantu pokalbis sunkiai seksis, nes Jus tikrai esate labai priesiskai nusiteikusi pokalbiams ir problemu paieskoms.
O kaip jo tevas i tai reaguoja? Ka tevas sako?
Del dovanu nematau problemos pasakyti paprasciausia NE!
O ka sunku? kas bus? Puls mustis? Tada bus pretekstas duoti atga.
Del sakutes, na paklausciau ar skanus panagiu turinys? pasiulyciau dar savo.
Idomu kiokia jo reakcija butu
Papildyta:
QUOTE(imarta @ 2011 03 24, 14:32)
na as greiciausiai auginu neisaukleta kiaule, jis daznai man irgi nepasako aciu ar prasom, kol neprimeni, kai tai vyksta paprasciausiame kasdieniniame buitiniame bendravime. Vaikas uzsimirsta, nes tai kasdienis bendravimas. taip atsikelia ir pasako, as jau pavalgiau, tenka priminti o Kur ACIU , padekoja kai gauna kazkokia konkrecia nauda: dobanele, paslauga ir t. t. o gal Jus turite kazka kitko omeny?
Deja reta vaika nereikia versti mokytis. Reikia motyvuoti.
rekcija butu ATVALI
Tevas bando sneketis, as bandau klausti kas patinka ka nori veikti kol tevas darbe atsakymas ATVALI
Vyras bande kalbetu su ex zmona, tai ta issireke, kad tipo pas mus cia visi labai kulturingi. O problemu su juo turim ne vien mes, o ir tetos bei seneliai
Tevas bando sneketis, as bandau klausti kas patinka ka nori veikti kol tevas darbe atsakymas ATVALI
Vyras bande kalbetu su ex zmona, tai ta issireke, kad tipo pas mus cia visi labai kulturingi. O problemu su juo turim ne vien mes, o ir tetos bei seneliai
QUOTE(imarta @ 2011 03 24, 14:43)
rekcija butu ATVALI
Atleiskit, nu ir ATVALINKIT, lai daro ka nori. Eina pas tuos draugus, sedi prie kompo.
Bet kai gauna sarasa, kas trukdo pasakyti ta pati ATVALI?
Nu bet jus ir kantrybes turit moterys
as neatsistebiu...
su savo tiek nesitaikstyciau ,kiek jus su diedo vaikais
as neatsistebiu...
su savo tiek nesitaikstyciau ,kiek jus su diedo vaikais
QUOTE(Paradoksualė @ 2011 03 24, 15:47)
Na savam gali i ausi uzmesti ar apkaukti nuo dusios, pabandyk tu svetimam ta padaryti O vyro vaikas-kaip ir nesvetimas, bet ir ne savas
As pati kartais stebiuosi is kur tiek kantrybes.
Seniau kai davesdavo, tai ir siknon duodavau ir aprekiu, nes buna jokie nervai nelaiko Daug ka jau isbandzius ir graziuoju, piktuoju, ignoruoti nieks nepadeda Dar kai apreki, tai apsiramina, o jei geruoju ar ignoruoji, tai visai nebesivaldo
Seniau kai davesdavo, tai ir siknon duodavau ir aprekiu, nes buna jokie nervai nelaiko Daug ka jau isbandzius ir graziuoju, piktuoju, ignoruoti nieks nepadeda Dar kai apreki, tai apsiramina, o jei geruoju ar ignoruoji, tai visai nebesivaldo
QUOTE(imarta @ 2011 03 24, 15:15)
As pati kartais stebiuosi is kur tiek kantrybes.
O kai ignoruojate, kuo pasireiskia tas nesivaldymas?
Jis ka speigia/ rekia, lenda prie Jusu?
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 03 24, 15:15)
Na savam gali i ausi uzmesti ar apkaukti nuo dusios, pabandyk tu svetimam ta padaryti
jei gyvena su mumis ir motina atsisakius,tai ne per ausi man gautu..
aij nezinau.. surenki daiktelius ir pro duris lai eina pas mamyte ir tetyte,ten kur geriau ..
Imarta>>>kiek tam bernui metu?
QUOTE(Paradoksualė @ 2011 03 24, 15:24)
jei gyvena su mumis ir motina atsisakius,tai ne per ausi man gautu..
aij nezinau.. surenki daiktelius ir pro duris lai eina pas mamyte ir tetyte,ten kur geriau ..
sake gi 10 ir jis pas teva per atostogas atfutbolinamas.
Jau ne mazas, kaip maistu kvepia, ypac kai dar kur ten uzsieni draugai pasilike, o jam pas teva varyt reikia.
Jei ignoruoji, tai visas i spintas lenda, namai kaip po karo butu, nes kur valgo ten palieka. Zinoki cia nemaistas, o toks jo auklejimas, kiek sugebejom issiklaust, tai po mokyklos pareina pavalgo ir i kiema eina, vat visas ir auklejimas
dar buvau sokiruota per ziemos atostogas parduotuveje i riesutu pintine iki alkuniu rankas sugrudo sakau vaikeli ar tu nesupranti, kad taip negalima, tai atsakymas atvali kai pasakiau, kad apsauga kisenius paziures ar riesuti neprisikrove, tai tada jau masto
dar buvau sokiruota per ziemos atostogas parduotuveje i riesutu pintine iki alkuniu rankas sugrudo sakau vaikeli ar tu nesupranti, kad taip negalima, tai atsakymas atvali kai pasakiau, kad apsauga kisenius paziures ar riesuti neprisikrove, tai tada jau masto