O kokiu būdu vaikas gali užsidirbti?
gerai besimokydamas, padedamas namu ruosoje, atlikdamas darbus, kurie nepriklausytu jam kasdienybeje - pvz. laistydamas geles laiptineje.
o Jusu vaikai tokiu daiktu "neuzsidirba"?
aisku, tai galetu buti dovana - bet dovana be progos - per brangi...
QUOTE(Loram @ 2010 11 01, 23:00)
oi,nezinau,ar jus ne per griezta 9 metu amziaus vaikui?Na ka ji gali uzsidirbti?Dar visiskai vaikyste .Kad ir tas telefonas.Gal dauze del to,kad gavo kazkoki nudrozta, o dabar nauja turi ir saugos,nes tai jos pirmas nuosavas telefonas.Demesio reikalauja mergaite ir seneliai matyt yra patys brangiausiai ir artimiausiai zmones jos sirduteje.O kodel jus neleidziate jai gyventi toliau su seneliais?Gal tai butu visiems geriau.Juk seneliai,o ypac labai mylintys, nera kazkokia blogybe.O ta mergaite yra jusu bendras vaikas,ar is vyro praeities?
visiskai nepritariu teisingai tevai sako, vaikas turi suprast kad pinigais gyvenime nelyja... o ka turi, tai turi stengtis saugot
as turbut labai apribociau atostogas pas senelius nes tikrai kai jie per daug kisasi ir uzauga vaikai mazais velniukais
aisku palepint reikia, bet viskas su saiku, o ne tai kad vaikas spraktelejo pirstais ir jau kita diena tas telefonas jau turi but pas ja
as turbut labai apribociau atostogas pas senelius nes tikrai kai jie per daug kisasi ir uzauga vaikai mazais velniukais
aisku palepint reikia, bet viskas su saiku, o ne tai kad vaikas spraktelejo pirstais ir jau kita diena tas telefonas jau turi but pas ja
MB praeitis, o pas mus ji atsirado todel, kad seneliai nebesusitvarke - pradedant mokslais, baigiant melavimais, nesiskaitymu su vyresniais ir pan.
trecioje klaseje nemokejo is dvizenklio atimt vienzenklio skaiciaus, sumustinio nesusitepdavo pati... apie knygu skaityma tai net kalbos nebuvo....
o telefonas guli dabar salia katino... net nebekyla noras paimt...
trecioje klaseje nemokejo is dvizenklio atimt vienzenklio skaiciaus, sumustinio nesusitepdavo pati... apie knygu skaityma tai net kalbos nebuvo....
QUOTE(Loram @ 2010 11 01, 23:23)
MB praeitis, o pas mus ji atsirado todel, kad seneliai nebesusitvarke - pradedant mokslais, baigiant melavimais, nesiskaitymu su vyresniais ir pan.
dabar jau aiskiau.Ir pati matot ,kad problemu bus dar daug.Sunku jums,bet pazvelgus i vaiko pasauli irgi matyt,kad nelengva.Kaip ir sakiau,kad cia demesio vaikysteje stoka.Demesio paciu brangiausiu zmoniu -tevu.Dabar jos vidinis pasaulis kaip vilkiuko.Kaip suprantu, mamos salia irgi nebuvo.Jai nusispjaut i visus ir kokius tai reikalavimus,nes ko jai labaiausiai reikejo kaip mazai mergaitei,nebuvo .
QUOTE(Loram @ 2010 11 01, 23:09)
gerai besimokydamas, padedamas namu ruosoje, atlikdamas darbus, kurie nepriklausytu jam kasdienybeje - pvz. laistydamas geles laiptineje.
Ne,mano vaikai tokių daiktų neupsidirbdavo.Tai yra vaikų pareigos,jokių pinigų aš į tai nepainiojau.Vaikas privalio-ir viskas..
Su problema-kai vaikas nori visko ir staigiai dabar susidurdavau dažnai.Mano sprendimo būdas-taip,žinoma nupirksim..ateis va kalėdos,arba va gimtadienis..būtinai padovanosim..tu ten vaikeliuk mastyk tik ko nori...na ir mastydavo vaikas pusmetį iki kalėdų,paskui pusmetį iki gimtadienio....Norai keisdavos kartais kasdien,kartais ka savaitę,na man toks įspūdis susidarė,kad svajojimo momentas vaikams dar įdomesnis negu pats brangus daiktas...Su mobiliakais irgi panašiai sprendžiau-pradžioj vaikai gavo senus mano ir vyro,po poros metų kosntatavau faktą kad naudotis moka,ir nepamtė iki šiol,na tada perėjom prie geresnių...
Dėl senelių-bijau kad problemos išspresti nepavyks...gal geriau užsimerkti-na jei nori jie anūkę lepinti-tegu,nepareguliuosi gi kur jiems savo pinigus dėti.Bet namie yra griežtos savo taisyklės,ir vaikai vis tiek su laiku supranta,kad manipuliuoti tėvais negalima.
QUOTE(Dileta @ 2010 11 01, 22:54)
Ne,mano vaikai tokių daiktų neupsidirbdavo.Tai yra vaikų pareigos,jokių pinigų aš į tai nepainiojau.Vaikas privalio-ir viskas..
Su problema-kai vaikas nori visko ir staigiai dabar susidurdavau dažnai.Mano sprendimo būdas-taip,žinoma nupirksim..ateis va kalėdos,arba va gimtadienis..būtinai padovanosim..tu ten vaikeliuk mastyk tik ko nori...na ir mastydavo vaikas pusmetį iki kalėdų,paskui pusmetį iki gimtadienio....Norai keisdavos kartais kasdien,kartais ka savaitę,na man toks įspūdis susidarė,kad svajojimo momentas vaikams dar įdomesnis negu pats brangus daiktas...Su mobiliakais irgi panašiai sprendžiau-pradžioj vaikai gavo senus mano ir vyro,po poros metų kosntatavau faktą kad naudotis moka,ir nepamtė iki šiol,na tada perėjom prie geresnių...
Dėl senelių-bijau kad problemos išspresti nepavyks...gal geriau užsimerkti-na jei nori jie anūkę lepinti-tegu,nepareguliuosi gi kur jiems savo pinigus dėti.Bet namie yra griežtos savo taisyklės,ir vaikai vis tiek su laiku supranta,kad manipuliuoti tėvais negalima.
Pritariu sitai nuomonei. As irgi taip su vaikais darau - sakua, nupirksiu po viena daikta pvz. Kaledoms, tai mastytkit, ko norit, ko reikia jums, jei dauktas brangokas, tai pacios dar ir savo taupykles turi pakratyti, kad pridetu prie daikto vertes:) O seneliu juk nesukontroliuosi, as tai buciau patenkinta, kad seneliai prisideda, nuperka kazka, tik taip manipuliuoti tevais negerai.
Dėl senelių dar noriu pridurti-problema man rodos ne ta,kad seneliai vaikui kažką nuperka,bet ta,kad dar teikdami pasako kažką tokio-ai,vargšas vaikelis,niekas nemyli,niekas nesirūpina,va tik mes tave mylim...Tada vaikai prisigalvoja velniai žino ko...Kartais forume skaitau vaiku mintis kad va-mama manes nemyli visai,gal as ivaikinta,man vis atrodo kad cia butent tas seneliu neigiamas poveikis tuo ir pasireiskia.
O siaube kokios piktos moteriškės čia renkasi. Autorė prašo patarimų, o ne kad monstru , glušu daiktu vadintumėt. Ateinat čia ir pyktį savo liejat. Autore, vaikų neturiu ir kolkas neplanuoju. Tiesiog noriu paliknėti jums stiprybės kažkaip išspręsti šią problemą, atrasti bendrą kalbą su vaiku. Juk išeities nėra, turite sutarti, pasikalbėti.
Pas mus negyvena, bet ateina...buna...
MB dukra paaugle, vaidina didziule suaugusia moteri... uzknisa
kartais daugiau kartais maziau... nervina...
nu nezinau, negaliu pamegti, nors N metu bendraujam dar nuo vaiko...
vistiek atrodo, kad kaimiete, nemoka rengtis, per nagla, negrazi, blogai mokosi...
vistiek atrodo, kad kaimiete, nemoka rengtis, per nagla, negrazi, blogai mokosi...
QUOTE(Rupuziene @ 2010 11 05, 22:58)
Pas mus negyvena, bet ateina...buna...
Neabejoju, kad jūs jai pati gražiausia, fainiausia, išsilavinimas ir kultūra net per viršų lipa, jau iš vieno komentaro matosi
Jūs net nebandot to vaiko suprast, tiesiog žiūrit, kad jums vaikas yra nepatogus, visą vieną savaitgalį į mėnesį nuo jūsų pavagia ir tai jau yra tragedija. Kodėl niekas net nebando analizuot vaiko psichologijos, jo savijautos tėvams išsiskyrus? Gerai, kai tėvai vienas kitam neberūpi, nenori būt kartu, tai vienas kairėn, kitas dešinėn ir abiems ramu, o vaikui abu tėvai lieka tiek pat brangūs ir tas vienas savaitgalis ar dar mažiau per mėnesį tikrai nėra natūralu ar pakankama. Visas blogas vaiko elgesys - paprasčiausias maištas, noras parodyti, kad jam blogai.