Labai gera tema, seniai tokios ieskojau. Mano situacija tokia, kad kol kas auginu dvi dukras is pirmos santuokos, bet planuoju kurti seima su vyru, kuris vienas augina savo irgi du vaikus. Vaiku amzius berniukui 11, mergaitei 10, mano 8 ir 5. Kol kas kartu pastoviai negyvenam, bet daug laiko praleidziam kartu. Normaliai as tuos vyro vaikus priimu, man jau jie kaip savi tape. Ir mane jie priima gerai, klauso, jei pasakau ka padaryti, su jo dukra kartu pyraga iskepam, kartu tvarkomes, vaziuojam i parduotuve apsipirkti. Vaikai juk nekalti, kad tevai issiskyre ir planuoja savo gyvenimus su kitais partneriais. Ju motina gyvena su antru vyru, turi bendra kudiki. Kol kas mano vyro vaikai pastoviai gyvena su tevu, nes ju motina vartojusi narkotikus, todel taip teismas nusprendes 3 metams. Kaip bus paskui, nezinia. Visi vaikai draugiski tarpusavyje, jokiu dideliu problemu kol kas nesikyla. Zinoma, visko bus, kai pradesi kartu gyventi, bet kol kas viskas gerai. Tikrai noreciau, kad parasytu daugiau moteru, esanciu panasioje situacijoje.
gal kai abu turite vaiku viskas atrodo paprasciau man is pradziu tas nekliuvo, nes kaip teisingai pastebejote, vaikai nekalti del to ka tevai daro. bet laikui begant kuo toliau tuo labiau situacija erzino, susitikus su draugais ar pan, visi dar poros - o mes kaip ir seima su vaikais, tos "poros" stadijos net ir neisgyvene niekad. na bet kazkaip vis nutyledavau, kartais ka pasakydavau, bet vis bandziau taikytis su tuo kaip yra, nors is tiesu sekesi prastokai. dabar kazkaip norisi jausmo, kad is poros "pereiname" i seima ir kad turesime (o ne turesiu) pirma vaika. taip jau gaunas, kad sunus, kuriam ir anksciau nejauciau meiles, tampa kliuviniu tiek tarpusavio santykiams, tiek norui susilaukti sito kam pirmo, kam trecio vaiko. gal skamba kvailai, bet kartais sunku paaiskint kodel jautiesi taip ir ne kitaip.
QUOTE(Palaiminta @ 2010 06 25, 15:30)
Normaliai as tuos vyro vaikus priimu, man jau jie kaip savi tape.
nu net nesitiki, kad taip apskritai gali but. neisivaizduoju, kad as kada nors taip galeciau pasakyt. savi yra savi, jiems jauti tokia motiniska meile ir siluma, kad kitiems tikrai to paties negaletum jaust, gyvybe del savo vaiko atiduociau. Deja, svetimi man ir liks svetimi, kad ir savo vyro.
QUOTE(cirp @ 2010 06 25, 13:50)
flight, as ne pries kad jie bendrautu - tegu susitinka, tegu eina kur nors, tegu veikia ka nors, tegu moka uz auginima - tik tiesiog tegu paima ji man is akiu!
iš kur tokių žmonių randasi... Vaikas stengiasi, klauso, padeda, o jūs... Ne veltui, kaip matau, istorijos apie šlykščias pamotes randasi ant svieto. Man įdomu, ką jūs darytumėt, jei vaikas būtų tipinis - t.y. jūsų ne tik, kad neklausytų, bet ir specialiai erzintų, kalbėtų apie jus blogai, visaip trukdytų jūsų ir vyro santykiams, sakytų "va, mamytė tai gerai čia daro, o tu..." ir pan.? Gal užmuštumėt?
Nes aš, pamenu, būtent taip elgiausi maža, kai mama draugą turėjo. Na ir ką, mane jis vistiek lepino, visaip stengėsi įsiteikti, popino kaip beišmanydamas ir tikrai ne dėl manęs nutūko mamos ir jo santykiai.
QUOTE(cirp @ 2010 06 25, 14:41)
gal kai abu turite vaiku viskas atrodo paprasciau man is pradziu tas nekliuvo, nes kaip teisingai pastebejote, vaikai nekalti del to ka tevai daro. bet laikui begant kuo toliau tuo labiau situacija erzino, susitikus su draugais ar pan, visi dar poros - o mes kaip ir seima su vaikais, tos "poros" stadijos net ir neisgyvene niekad. na bet kazkaip vis nutyledavau, kartais ka pasakydavau, bet vis bandziau taikytis su tuo kaip yra, nors is tiesu sekesi prastokai. dabar kazkaip norisi jausmo, kad is poros "pereiname" i seima ir kad turesime (o ne turesiu) pirma vaika. taip jau gaunas, kad sunus, kuriam ir anksciau nejauciau meiles, tampa kliuviniu tiek tarpusavio santykiams, tiek norui susilaukti sito kam pirmo, kam trecio vaiko. gal skamba kvailai, bet kartais sunku paaiskint kodel jautiesi taip ir ne kitaip.
Kazkaip skaitydama jusu pasisakyma pagalvojau apie jusu vyra. Ar jus gerai sutariat, ar mylit ji? O jis jus? O ar vyras jus palaiko, ar galite jam pasiguosti del tokios emocines savo busenos, islieti jam savo skausma? Gal jisai tarpininkautu jusu santykiuose su sunumi, pakalbetu su abiems, kodel tas vaikas taip erzina. Ar galite atvirai be jokiu nutylejimu pasikalbeti kaip pora? Jeigu ta meile vyrui nera labai stipri ir nelabai dziugaujate nesiodama jo vaikeli, gal ir cia yra priezastis, kodel emociskai tarsi atstumiate jo vaika?
QUOTE(AgathaGray @ 2010 06 25, 14:47)
nu net nesitiki, kad taip apskritai gali but. neisivaizduoju, kad as kada nors taip galeciau pasakyt. savi yra savi, jiems jauti tokia motiniska meile ir siluma, kad kitiems tikrai to paties negaletum jaust, gyvybe del savo vaiko atiduociau. Deja, svetimi man ir liks svetimi, kad ir savo vyro.
Skirtumas tarp savu ir vyro vaiku emocine prasme visada isliks, bet jie tikrai man yra savi, daug savesni nei kokios drauges ar pusseseres vaikai. Norit imanoma pamilti net ir visiskai svetima vaika.Juk globejai isaugina ir myli ne savo, atstumtus ir paliktus vaikus. O as apsisprendziau juos myleti, nes labai myliu ju teti. Taip pat noriu, kad mano vaikai turetu mylinti teti.Todel, kaip Jezus moke, kaip jus norite, kad jums darytu zmones, ir jus jiems darykite... Cia kaip lazda su dviem galais, arba kaip sauksi, taip atsilieps.
QUOTE(cirp @ 2010 06 25, 12:54)
skaitau, kad dauguma "antruju" yra nepatenkintos, kad vyrai bendrauja su vaikais is pirmos santuokos savaitgaliais ir pan. bet ar yra tokiu, kurios gyventu su tais vaikais? kaip klostosi santykiai?
dabar laukiames bendro pirmagimio ir mane labai erzina vyro sunus - be priezasties, todel stengiuosi ant jo neissilieti, taciau vis ieskau budu jam "iskeldinti". deja, yra viena problema - mama vaiko visai nenori ir nepriima, tiksliau ne ilgesniam nei poros dienu laikotarpiui, po to parsiuncia atgal su motyvacija "nera vietos", "brangu islaikyti" ir pan...
dabar laukiames bendro pirmagimio ir mane labai erzina vyro sunus - be priezasties, todel stengiuosi ant jo neissilieti, taciau vis ieskau budu jam "iskeldinti". deja, yra viena problema - mama vaiko visai nenori ir nepriima, tiksliau ne ilgesniam nei poros dienu laikotarpiui, po to parsiuncia atgal su motyvacija "nera vietos", "brangu islaikyti" ir pan...
issigimele.
QUOTE(cirp @ 2010 06 25, 13:50)
flight, as ne pries kad jie bendrautu - tegu susitinka, tegu eina kur nors, tegu veikia ka nors, tegu moka uz auginima - tik tiesiog tegu paima ji man is akiu! su viskuo kitu sutikciau... gal musu biolaukai kazkaip nesutampa... ar daugiau ner moteru, pas kurias nuolat gyventu vyro vaikai?
Bet kaip tu taip...
Taigi vaikas viska jaucia... o dar ir pati ruosiesi tapti motina...
Jei jau negali priimti vyro vaiko, nereikejo su juo kurt seimos, bet cia jau paveluotas pasiulymas...
Na, man taip slykstu skaityti, ka cia rasai, bet matyt, ir tai yra zmogiska, jei zmones taip jauciasi...
Bet, vistik, manau, kad tu nesi sveika moteris- esi labai luosa...
Noreciau, kad buciau sitos temos neskaicius!
QUOTE(juraga @ 2010 06 25, 17:25)
Bet kaip tu taip...
Jei jau negali priimti vyro vaiko, nereikejo su juo kurt seimos, bet cia jau paveluotas pasiulymas...
Na, man taip slykstu skaityti, ka cia rasai, bet matyt, ir tai yra zmogiska, jei zmones taip jauciasi...
nu bet ir idomiai cia Tu, niekas gi nevercia skaityt nemielu temu - paskaitei pradzia - netiko ir versk kita puslapi.
QUOTE(juraga @ 2010 06 25, 16:25)
Bet kaip tu taip...
Baikit jus, nepulkit moteriskes
Manau pati blogai jauciasi del savo tokiu jausmu, kitaip gi cia nerasytu...
Gal ji pradejus gyventi su savo vyru ir nezinojo, kad gyvens su jo vaikais (visgi dazniausiai vaikai su motina lieka) o ir su vyro dukra normaliai bendrauja...
As visgi linkus manyti kad cia nestumu ir hormonais susije...
QUOTE(Sensual @ 2010 06 25, 17:34)
Baikit jus, nepulkit moteriskes
Gal ji pradejus gyventi su savo vyru ir nezinojo, kad gyvens su jo vaikais (visgi dazniausiai vaikai su motina lieka) o ir su vyro dukra normaliai bendrauja...
Nenusikalbekit, kaip nezinojo, gal isvis nezinojo, kad vyras vaiku turi...
Tai jeigu pajuto, kad vaikai problema- galejo iseit, ir palikt ta seima...
Gali but, kad cia hormonai, bet berniukas nekaltas, kazi, jei jam kas ir paaiskintu apie jos hormonus- ar jis tai suprastu...
O suaugusi moteris turetu suprast, kaip vaikas jauciasi...
QUOTE(juraga @ 2010 06 25, 17:51)
Viskas čia normalu, autorė savų vaikų dar neturi, motinystės instinktas dar neprabudęs, viena yra žinot teoriškai, visai kas kita - pajust praktiškai. Jai tas vaikas yra svetimas, ir taškas, ir neprivers savęs jaustis kitaip. Nors gali būti, kad paskui bus dar sunkiau, bo 'svetimas' vaikas trukdys savam miegoti garsiau trinktelėjęs durimis, ar paims iš tėčio daugiau dėmesio ir laiko, nei buvo tikėtasi (gal autorė svajos čiūčiuot drauge vežimėlį vakarais po apylinkes, o jos vyras tuo metu išlėks pamėtyt su sūnum kamuolio).
Patarti nieko negaliu, nors tema man savaip aktuali. Gal pakalbėti su psichologu, drauge su vyru? Žmonės kažkaip sugeba išbalansuoti, pati žinojau atvejį, kur buvo "mielasis, tavo vaikas ir mano vaikas mūsų vaiką muša"
QUOTE(juraga @ 2010 06 25, 16:51)
Nenusikalbekit, kaip nezinojo, gal isvis nezinojo, kad vyras vaiku turi...
Gali but, kad cia hormonai, bet berniukas nekaltas, kazi, jei jam kas ir paaiskintu apie jos hormonus- ar jis tai suprastu...
Na siaip yra didelis skirtumas kai vyras turi vaiku is buvusios santuokos, kuriuos lanko, paima savaitgaliais, ir kai jie gyvena nuolat su nauja vyro seima.
Ir mes tikrai nezinojom, kokia ten pas juos buvo situacija
O moteriske manau cia ir atejo i foruma, nes stengiasi gal neissilieti ant vaiko, supranta, kad tiek jausmai neteisingi, ir tiesiog ...na gal negali apie tai atvirai visiskai kazkam issipasakoti.
Ji gi raso, kad supranta, kad vaikas nekaltas, bet vistiek patyria tokius jausmus...
Tai anonimiskai ir isliejo duse...