Įkraunama...
Įkraunama...

gyvenam su vyro vaikais

Dabr truputi aiskiau, pirmuose postuose aiskiai pati autore priestaravo, tai vaikas geras, tvarkosi, tai nesitvarko, na ect.

Pirmiausia jums reikia pakalbet akis i aki su TEVU, turit susigalvot kazkokia bendra strategija, bendravime su vaiku.
Antra. Tevas visgi turi uzimti seimininko vaidmeni. Jei tevas leidziasi manipuliuojamas, bet kas tokioje situacijoje, manipuliuotu, jei tam sukurtos idealios salygos.
Trecia. Susikurdami vadinamaja strategija, nusistatykit sau kas vaikui galima/negalima, tik tuomet, kai abu su vyru sutarsit del esminiu dalyku, galesit aiskiai, konkreciai kalbetis su vaiku.

Dabar kiek supratau, Jus priestaraujat, o vyras nors ir pareikalauja, bet visgi po to viska atlieka pats. Tai vaikui labai idealios salygos gyventi, todel jis isnaudoja jus abu. Vyras turi suprasti, kad jei nesiims atsakomybes, vaikas kuo toliau tuo labiau prades jumis naudotis. Siuo atveju manau, kad pirmiausia vyrui reikia ikalti i galva, kad jis turi pradeti nuo saves, kai jis sau nustatys tam tikras taisykles kaip bendrauti su vaiku, tada ir jus galesit isitraukti i to vaiko auklejima, o dabar kazkoks padrikas gyvenimas, kiek suprantu pas jus jokiu ribu, reikalavimu, pareigu pasiskirstymo nera? Ar tai vaikas turi kokias pareigas namuose, ar jas vykdo, ar visiskai ignoruoja, ar tevas uz ji viska padaro, ka jus tuometu darot kai vaikas nepaklusta tevui?
Atsakyti
Trūksta vaikui mamos. Ar bent žmogaus, kuris būtų nuoširdžiai buvęs kartu. Neįdiegtas nei tvarkos, estetinis jaumas, nei suvokimas, kad kiekvienas turi teisę į savo privatumą. Augo pats sau, matyt, kaip laukinukas. Kol niekam netrukdė - gerai ir valio, o kai praėjo lįsti auklėjimo ir aplaidumo, abejingumo klaidos - tada jau jis "blogietis", ajajai.
Šiaip šioje situacijoje tikrai daug kas galėtų priklausyti nuo tėvo pozicijos. Bet panašu, jis irgi jaučia tam tikrą kaltę dėl vaiko ir bando ją 'išpirkti' tokiu būdu - nuolaidžiaudamas. Todėl jam persilaužti bus labai sunku, nes tai ne vien paviršiniai tvarkos, taisyklių klausimai, o ir gilesni dalykai.
Kita vertus, stebiuosi, kaip vaikas, kuris augo nebūdamas niekam reikalingas, mamos pamestas, pamotės nepriglaustas, tėvelio patogiai užmirštas, nepradėjo vogti, gerti, vartoti narkotikų ir bandyti save įtvirtini kitais panašiais būdais. Geras vaikas, vienok.
Atsakyti
pareigu pasiskirstymo is tiesu nera - keista man tai, bet taip jau yra, kad vyras nieko is nieko niekada nereikalauja (ir is manes tame tarpe) - kas ko nepadare, viska tyliai daro pats. ner valgyt? daro valgyt. grindys neplautos? plauna. man paciai kartais keista ko jis nieko kitiem (kad ir man) nesako. vaikui irgi kartais ka nors sako, mazdaug susitvarkyk kambari, bet galiausiai pats sutvarko, nes atseit jau nebegali ziuret i ta netvarka, o namuose ramybe svarbiau, todel geriau jis pats sutvarkys negu ieskos kaltu. arba sako - neduosiu kisenpinigiu uz toki elgesi. ateina rytas - na, ir duoda, nes vaikas laidos isterijas kad jis mokykloj badaus, arba skolinsis is kitu ir vis tiek tevas tures grazint (as tuo metu tyliai galvoju - na, nebadautu, jei jau nori valgyt gali sumustiniu ar bandele ir is namu isidet...). zodziu, is esmes, tai kas yra sakoma, vaikas kaip ir ignoruoja - man lyg atrodytu kad reiketu ji labiau "lauzt" ir but pricipingesniems kai kuriais atvejais, bet velgi jauciuosi kad na, neturiu as vaiku, gal nemoku su jais elgtis, kaip cia atrodys kai tevas nieko nesako, o as tikrai kaip kokia pamote is pasakos lakstysiu is paskos, sukausiu ir reikalausiu kazko, ko tikri tevai nereikalauja? bet visi tiek "akmenukai" taip ir kraunas, ir galiausiai tikrai likau ta bjauriaja pamote - kuri kaip nieko nesake taip ir nesako, bet is tikruju to vaiko matyt nebenori....
Atsakyti
Žinot didžiausią problemą matau santykiuose su vyru . O gal taip pirmiausia pašnekat esu juo, kad jau "nepavežat "ir reikia kažką daryti. Tada šaukiat "šeimos susirinkimą" ir gražai surašot taisykles, nes paauglys iiš tiesų nežino kaip jis turi elgtis, jo niekas kaip suprantu, niekada neauklėjo. Taisyklės yra visiems ir vis ituri jų laikytis: pvz tada ir tada tvarkytis, nelįsti prie kitų daiktų ir pan. Nesilaikant negaus kišenpinigių. Jei skolinsis iš kitų, turėt atidirbti- pvz mašiną nuplaut, kad gautų.
Bet vėl gi reikalinga tėvo pozicija. Manau, dabar koncentruokitės ne į paauglį bet į santykius su vyru, nes atsiradus antram vaikui bus dar sunkiau, tikrai viena nepatemsit visko ant savo pečių...Gal jūs pati konkrečiai susakykit kas nepatinka, ko iš jo tikitės ir pan?
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2010 06 29, 10:50)
Dabr truputi aiskiau, pirmuose postuose aiskiai pati autore priestaravo, tai vaikas geras, tvarkosi, tai nesitvarko, na ect.

sunku ivardyt tiksliai. vaikas geras ta prasme, kad irgi niekad nesaukia pvz ant manes ir is manes nieko nereikalauja ar neaiskina dar prie visko kaip as turiu gyvent (girdejau, buna ir taip). tycia nedaro kazko, kad mane paerzintu. kartais tvarkosi. bendrauja. sakyciau blogas, jei vestusi i namus chebras, aiskintu kad is serijos kam blogai tas ir issikrausto, vogtu pinigus... tad nera blogas ta "blogio" prasme.
kas blogo - jau minejau...
Atsakyti
Toks vaizdas, kad ne tevai vaika aukleja, o vaikas tevus. Nugi jei vyras nesugeba tai jus iveskite taisykles, pasakykite ka galvojate, o ne nutylekite, nes kas is jo isaugs doh.gif As tai taip nesugebeciau, daug kantrybes turite blink.gif
Atsakyti
Paaugliai, net augantys normaliose pilnose šeimose, yra sunkus išbandymas: jie bėga iš namų, meta mokyklą, tranko durimis, maištauja, garsiai klauso muziką naktimis, susiranda "autoritetų" įtartinose kompanijose, pažeria tėveliams tokių eptitetų, kad... doh.gif Jūsų vyro sūnus dar labai gerietis, šiaip jau, jums pasisekė (klausimas, ar toks bus jūsų pačios vaikas paauglystėje tongue.gif )...
Papildyta:
QUOTE(S@lsa @ 2010 06 29, 11:27)
Toks vaizdas, kad ne tevai vaika aukleja, o vaikas tevus.

Toks vaizdas, kad autorė nori tobulybės iš šalia esančių ir net neįsivaizduoja, KIEK blogiau galėjo ar galėtų būti (pasiūlyčiau jai pabendrauti su paaugliukų tėvais 4u.gif )
Aišku, savas ribas turėti reikia, pvz., jei knaisiojamasi po asmeninius stalčius ar apkuičiama bendra erdvė, t.y. svetainė. Pagaliau, raktas nuo miegamojo irgi neblogas sprendimas. Paskui autorė, jos leliukui ūgtelėjus, galės įtsatyt tokį raktą vyro sūnaus kambary, bo maži vaikai labai mėgsta lįsti ten, kur jiems ne vieta, viską imti, laužyti, plėšyti. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 29 birželio 2010 - 10:44
QUOTE(flight @ 2010 06 29, 11:01)
Kita vertus, stebiuosi, kaip vaikas, kuris augo nebūdamas niekam reikalingas, mamos pamestas, pamotės nepriglaustas, tėvelio patogiai užmirštas, nepradėjo vogti, gerti, vartoti narkotikų ir bandyti save įtvirtini kitais panašiais būdais. Geras vaikas, vienok.

Na jam dar tik keturiolika biggrin.gif (tfutfutfu)

Autore, sakot, parėkaut mėgstat, o nenorit kartą imt, susisodint juos abu ir išaiškint, kad TAIP gyventi jums nepatinka g.gif
Atsakyti
kazko autore keistai metosi, vaikas tvarkosi padeda, poto jau neklauzada sikniukas,negerbiantis ju...
Vyras ant visko padejas,bet visus namus laikantis ir tavrkantis...

o autore tiesiog toj seimoj tik stebetoja is salies, susidaro vaizdas...
Nes tyli niekam nieko nei priekaistauja,nei bando aiskintis pareigas...Ir laikia,kol jai kas isaiskins kokia jos pareiga kaip Pamotes, kaip busimos mamos, zmonos...

galiausiai - vaikas lauke, o namie - chaosas (neperdedu, tikrai isikures 3 kambariuose...)

na parodykit vaika ,kuris nebutu isikures visuos kambariuos...cia jie labai megsta visur savo daiktus laikyti, na jei esat pedante,jusu problema,bet ka savo kudikiui sakysit, sedek savo kambari ir zaisk, kitur net nelysk...

Pas mus namie, kas mano tas ir tavo(mes esam seima, viskas bendra)...nuvaziavau si savaitgali pas tevus, isvaziuodama pasiemiau kavos paka ir plauku laka , perspejau tevus ir ka "imk, vistiek nenaudojami stovi"...jums gal atrodys vagyste,bet mums dalybos.Dabar sedziu pas teta, ir zinau,kad jauciuosi pas ja kaip namie, nelandau po stalcius,nes ji man teta,o ne mama. Jus esat pamote,jus nustatot ribas savo, kad ne vienas negali ten ir ten lysti ir, kokio velnio jauciates kalta? kodel pykstat kad lenda, nors normaliai net nedraudet?

cia tipo kazkokios nerasytos isivaizduojamos taisykles,o vyrai telepatai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reika: 29 birželio 2010 - 11:11
Šiaip jau, neturintiems savų vaikų dažnai atrodo, kad kiti vaikus lepina labiau nei reikia, ir kad "va jei aš būčiau mama/tėtis, tai jau parodyčiau". autorė neturi savų vaikų, todėl vyro sūnus jai atordo tieisog išpindėjęs peraugęs bernas, kuris piktybiškai naudojasi susiklosčiusia situacija. Kai turės savų panašaus amžiaus, žiūrės jau visai kitaip, taip normalu.
Man dar klausimas, o ar autorė bus linkusi eiti į kompromisus ir gerbti kitų privatumą ir ramybę, kai gims pačios vaikas...Ar taip jau ir muštruos nuo pat kūdikystės, kad neduokdie, neįropotų į svetimą kambarį, nespygautų, kai vyro sūnus ruošiasi, pvz., egzaminui, neapterliotų košiuotom rankytėm visų sienų ir baldų...Ar čia irgi, tik kiti turės prisiderinti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 29 birželio 2010 - 11:17
QUOTE(Reika @ 2010 06 29, 11:04)
Pas mus namie, kas mano tas ir tavo(mes esam seima, viskas bendra)...nuvaziavau si savaitgali pas tevus, isvaziuodama pasiemiau kavos paka ir plauku laka , perspejau tevus ir ka  "imk, vistiek nenaudojami stovi"...jums gal atrodys vagyste,bet mums dalybos.Dabar sedziu pas teta, ir zinau,kad jauciuosi pas ja kaip namie, nelandau po stalcius,nes ji man teta,o ne mama.

Man atrodo autore sneka apie siek tiek kita dalyka. Jus tevu namuose jauciates kaip savuose, ir tai normalu, as irgi ir po mamos spintas palandau ko ieskodama ir ji po mano.
Bet intymumo ribos yra, autore gal savo miegamajam gali turet dalyku, kuriu visai nenoretu rodyti 14 m paaugliui, ir tai irgi yra normalu. 14 metu vaikas jau gali tokius dalykus suvokti g.gif
Nera nieko blogo tame kad rakina, bet siaip geriausiai butu apie tokius dalykus SNEKETI ir PAAISKINTI smile.gif
Atsakyti
Cirp, nieko jums nereikia, jokių psichologų, psichiatrų ir juo labiau SM rašomų moralų. Jums reikia vieno vienintelio dalyko - susėsti visiems trims ir pasikalbėti. Ir ne atskirai, o visiems trims.
Turėtum pasakyti, kaip ir kodėl jautiesi, kas tau nepatinka, turėtum išklausyti kitus 2/3 situacijos dalyvių. Gal kalbantis paaiškės dalykų, apie kuriuos net nepagalvoji - gal kas nepatinka vaikui, gal kas netenkina tėčio... Atvirumo nėra tarp jūsų - tiek MAŽAI ir tiek DAUG. Mes neretai norime, kad žmonės, esantys šalia, skaitytų mūsų mintis. Bet kokiu būdu, kaip - jei jie ne ekstrasensai? smile.gif
Reikia kalbėtis ir spręsti problemas, o ne kunkuliuoti savo sultyse, kol "puodas" sprogs mirksiukas.gif To labiausiai ir linkiu.
Atsakyti