Įkraunama...
Įkraunama...

Spuoguotos odos pirežiūra, 12 tema

Merginos, sakykit kuri kremuka pirkt riebiai inkstiruotai odai, biodermos ar o.d.a regeneruojanti krema spuoguotai odai 10%?
http://www.o-d-a.eu/...uoguotai-odai/3

Atsakyti
QUOTE(hoyden @ 2010 07 22, 02:58)
eksfolijuokit odą ką tai reiškia?  4u.gif
šiaip naudoju sebamed prausikli ir sausinanti žolelių losjoną ana lotan. tai man jie padeda po biški.  smile.gif bet aišku norėtųsi ir greitesnio efekto  blush2.gif

Reiškia padėti odai atsikratyti mirusių ląstelių ir riebalų, besikaupiančių porose. Tai padėtų padaryti priemonės su salicilio rūgštim (BHA).
Kas tame losjone yra, kad padeda inkštyrais atsikratyti?
Greito efekto tikėtis nelabai verta... Ne per vieną dieną oda užsikimšo, ne per vieną dieną ją ir atkimšit.
Galit pabandyti veido valymus, padėtų išvalyti odą ir tinkamai ją prižiūrint tiek nebeužsikimštų.

QUOTE(lauryna @ 2010 07 22, 03:35)
Man taip pat.  verysad.gif Net nezinau ko cia imtis, zodziu kova su vejo malunais.  doh.gif

Galit pabandyti bekylantį spuogą priemone su benzoilo peroksidu patepti. Man tikrai padeda. Jei jaučiu, kad koks gigantas kyla, pasitepu, tai kitą dieną raudonumas žymiai mažesnis būna ir greičiau tas spuogas “išsivaikšto”.

QUOTE(Meskala @ 2010 07 22, 04:23)
1. žodžiu, vasara, žodžiu man - atkrytis. Per tokius karščius man inkštirai iš išvalytų porų ir iš po nakties atsinaujina ://

2. Kam įdomu, Sebium AKN sudėtyje yra 2% BHA ir 12 % įvairių rūgščių esterių (remiantis Bioderma LT atstovo atsakymu ir internete rastame vieno arabų forumo pareiškime. Tik  nežinau kremo pH rodiklio, jis irgi svarbus.)
Labai neblogas kremas, sunaudojus mėginėlį nusipirksiu visą pakuotę. Prieš kokius 3 metus kai turėjau, nuo odos kažkaip "gumuliukais" nueidavo ir nesusigerdavo, dabar - liuks. Viliuosi, kad mėginėlio turinys atitiks nupirkto produkto turinį.

3. Bet whatever, reikia jau kažkokių vaistų, rūgštys, juolab benzoilo peroksidas ir antibiotikai man nuo inkštirų šiuo metu nepadės :/

1. Gal ne iki galo tuos bjaurybes išspaudžiat?... Aš pastebėjau, kad naudojant BHA dabar inkštyrai išsispaudžia visiškai, nes yra tokie kaip “atmirkę”, kai anksčiau tik viršūnėlės “nusikąsdavo” (žinau, šlykšti tema, bet ką padarysi smile.gif ). Dabar išspaudus inkštyrą, vietoj jo lieka praktiškai tuščia žiojėjanti duobė. Iš pradžių baisiai atrodo, bet dezinfekavus su benzoilu ir vėl patepus BHA po kurio laiko pora užgyja ir užsitraukia, o nuolat eksfolijuojant vėl neužsipildo.
2. BHA- gerai, bet tie rūgščių esteriai tai… Vistiek neveikia taip pat, kaip rūgštys. Čia panašiai, kaip su retinolio esteriais. Prideda į kremą ir rašo, kad kremas “su retinoliu”. Nu taip, veikia panašiai, bet ne tiek efektyviai, kiek grynas retinolis.
3. Jei galvojat apie vaistus, verta retinoidus pasvarstyt. Aš tikrai bandysiu, tik reikia pas dermatologą susiruošt kaip nors…

QUOTE(Undinelle @ 2010 07 22, 04:57)
Dekui uz patarimus.  4u.gif

Na, 2-3 savaitės tikrai mažai, kad rezultatų būtų galima tikėtis, oda dar tik taikosi prie priemonių.
Dėl Rasos- nepersistenkit su siera. Jei jau naudojat kremą- gelį su BHA ir siera, dar papildomai jos tikrai nebereikia iš toniko. Apskritai būtų geriau, jei naudotumėt tik BHA, be kitų bakterijas naikinančių priemonių, nes kartu naudojate ir benzoilį. Bet ką padarysi, kad Lietuvoj BHA priemonių pasirinkimas toks ribotas.
Be to, atminkit, kad kiekvienas ingredientas, kuris iš tikrųjų veikia odą (BHA, AHA, benzoilo peroksidas, siera ir t.t.) taip pat gali ją dirginti. Tad naudojant viską vienu metu ir po kelis kartus odai gali nepatikti. Manau, geriau būtų atidėti odos balinimą tam laikui, kai spuogelius išsigydysit ir nebereiks kitų gydomųjų priemonių naudot. Tad kol kas atsisakyčiau Rasos toniko ir palikčiau jį vėlesniam laikui. Nors jei oda vėliau įpras, tada galima ir toliau naudot. Tik bandau atkapsyt, kodėl oda taip riebaluojasi ir dirgsta. Gal tas sudirgimas iš ryto ir nuo sieros, BHA ir AHA atsiranda, visko gali būti.

QUOTE(Meskala @ 2010 07 22, 06:53)
žodžiu pasikeitė silikonai... nežinau, geresni ar blogesni... ir vienas išsirovė gerokai į pradžią.
talkas - vieni rašo kad kemša, kiti - kad ne ir esą nėra mokslinių įrodymų.
visi kiti - emolientai, solventai, tirštikliai, nieko blogo.

Tai iš esmės, padaugėjo silikono, atsirado talko ir emolientų. Emolientai ir tirštikiai gali laisvai kimšt poras. Kuo jų daugiau, tuo didesnė tikimybė, kad kimš.

QUOTE(Meskala @ 2010 07 22, 14:13)
Himalaia galėtų pakomentuoti, ji profesionalesnė žinovė smile.gif

Na taip, nei aš žinovė, nei kokia profesionalesnė irnesakyk.gif Nesu Vanga, pagal indelio spalvą irgi nepasakysiu, kokia sudėtis smile.gif Nors už komplimentą dėkui.
Tik galiu pasakyti, kad kito, 5% kremo sudėtis nuostabi, tačiau daug gerų savybių sumenksta dėl netinkamos pakuotės, kuri leidžia produktui kontaktuot su oru. Rūgščių veikmingumo tai neliečia.

Dėl rūgščių, tai ne visai tiksliai apibūdinote. AHA veikia ne tik paviršinį odos sluoksnį (bet neveikia porų vidaus, kaip BHA, jei tą turėjote omenyje). Jos eksfolijuoja tik paviršiuje, bet veikia ir gilesnį odos sluoksnį (dermį). Populiariausios AHA (jūsų paminėtos pieno, glikolio), skatina kolageno gamybą ir elastino skaidulų stiprumą, tad veikia ir giliau.
Netikslu salyti, kad glikolio rūgštis- stipresnė už BHA, tiesiog jų koncentracijos, naudojamos kosmetikoje yra skirtingos, nes ir veikia jos skirtingai. BHA paprastoje kosmetikoje yra veiksminga 1-2% koncentracijos, AHA dažniausiai naudojama nuo 4 iki 10%. Su aukštesnėm AHA koncentracijom jau reiktų atsargiai. Nors iki 15 dar galima su protu namie naudot, bet vistiek nepatariu. Kai AHA koncentracija mažesnė už 4, ji veikia kaip drėkiklis, ne kaip eksfoliantas. Kai virš 15- tai jau profesionalus produktas ir paprastam pirkėjui turėtų būti neprieinamas.

QUOTE(Meskala @ 2010 07 23, 04:13)
Zeniac LP man patiko, tik va, kad AHA rūgšties (mandelic acid) ten daug - 5%. Šios rūgšties man kaip ir nereikia, nes spuogai tfutfutfu, kol kas nekyla.

Trumpai drūtai:
-BHA rūgštis geriausia kovojant su inkštirais, tinkamesnė riebiai, mišriai odai;
-AHA, PHA arba pieno rūgštis - sausesnei/normaliai odai, labiau nuo spuogų.

Vėlgi, ne visai tikslu, nors ir ne baisiai klaidinga smile.gif
5% AHA tikrai nėra daug, kaip tik optimalus kiekis pradedant naudoti rūgštinus produktus, kad oda prisitaikytų.
AHA tikrai labiau tinka sausesnei, saulės sužalotai, senesnei odai. Tačiau nuo spuogų labiau padės BHA būtent dėl poras eksfolijuojančių, antiuždegiminių, antibakterinių savybių. Jei oda BHA netoleruoja, tada nuo spuogų galima AHA naudoti, bet jos bus kiek mažiau veiksmingos, nes neveikia porų vidaus.

QUOTE(OneLove @ 2010 07 23, 09:17)
Merginos, sakykit kuri kremuka pirkt riebiai inkstiruotai odai, biodermos ar o.d.a regeneruojanti krema spuoguotai odai 10%?

Įdėkit apbiejų sudėtis, tada bus galima palyginti.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 07 23, 21:17)
Galit pabandyti bekylantį spuogą priemone su benzoilo peroksidu[B] patepti. Man tikrai padeda. Jei jaučiu, kad koks gigantas kyla, pasitepu, tai kitą dieną raudonumas žymiai mažesnis būna ir greičiau tas spuogas “išsivaikšto”.

Nereceptinis cia kazkoks dalykas? blush2.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuliaa @ 2010 07 24, 01:27)
Nereceptinis cia kazkoks dalykas?  blush2.gif  smile.gif

Nereceptinis smile.gif
Atsakyti
čia tas pats Akne BP5 man atrodo
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Vitulka @ 2010 07 23, 18:44)
čia tas pats Akne  BP5 man atrodo

Jo, šitas turbūt tiktų, manau, kad daugiau nieko blogo ten nėra pridėta. Rašo, kad sudėty benzoilis ir "pagalbinės medžiagos" tik.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 07 23, 21:17)
1. Gal ne iki galo tuos bjaurybes išspaudžiat?... Aš pastebėjau, kad naudojant BHA dabar inkštyrai išsispaudžia visiškai, nes yra tokie kaip “atmirkę”,  kai anksčiau tik viršūnėlės “nusikąsdavo” (žinau, šlykšti tema, bet ką padarysi smile.gif ). Dabar išspaudus inkštyrą, vietoj jo lieka praktiškai tuščia žiojėjanti duobė.
3. Jei galvojat apie vaistus, verta retinoidus pasvarstyt.

apie tuos šlykštukus mūsų odos porose smile.gif))) taip, žinoma, aš juos išspaudžiu iki galo. Tik liečiu tuos inkštirus, kuriuos galiu išspausti, nepažeisdama odos. Kaip tu sakai, lieka tik duobė.
Šiaip šiuo metu tik nosies poras pravaliau, skruostų ir smakro nelabai - ten beveik vien gilūs poodiniai inkštirai (patys blogiausi, kad juos kur perkūnai), tad pastarųjų laukiu, kol pribręs į paviršių smile.gif).
Kamuoja poodiniai inkštirai, tad problema rimta... Gal kokia riebioji seborėja, tik be pleiskanų... ko gero, reikės mąstyti apie retinoidus :/

Prašau, mestelk kokį gerą linką (jei žinoma, turi tokį) apie retinoidus, reiktų apsišviesti... Ačiū už mintį apie retinoidus smile.gif
Atsakyti
sveikos,

po KT nutraukimo jau 4 metukai kamuojuosi su oda...
ir spuogai giluminiai ir inkstirai:(

naudojau akne colour, skinorena (1 metus), paskui sprunk janson Spotless (veike giluminius sluoksnius, o ne dziovino iskilusius spuogus).
Lankiausi pas dermatologus-nieko normalaus negalejo patarti--plaukit su avizu muiliuku, ir israso cinko ar kieno tai suplaktine, kur tik iskilusius spuogus tept tegalima..

pas kosmetologe ejau kelis men -po to jau saules sezonas prasidejo , nebegalejo su rugstim ji manes valyti...
siaip, padejo kosmetologe,,,apsitvarke oda per 3 men, kol dare valymus su rugstim,,,ji parekomendavo su rugstimi krema Delicata sensage (ji pati ir platina sia kosmetika, vaistinej nenusipirksi).
kai baigesi kosmetologes seansai, tai ir vel kyla "grazuoliai" ant odos...
saulyte pasausina irgi oda,,tai siuo metu, puse velnio oda.....

tik baigesi jau mano kremas...galvoju ka cia dabar issibandzius....

kaip supratau apie Rasos geli neblogi atsiliepimai ir Bioderma Sebium AKN (2%),
Zeniac LP.
nezinau ka rinktis.

be to, kaip suprantu reik odele ir padrekinti siek tiek. o jei raso kad kelis kart dienoj galima tepti kremu nuo spuogu, tai kada drekinti reikia..??jei pvz ryte ir pries nakti pasitepu kremu nuo spuogu,,man kaip ir ner kada iterpti to padrekinimo:)))))))
Atsakyti
Pasiziurejau kad naudotoj Delicata sensage AHA 10 %.
Atsakyti
QUOTE(Meskala @ 2010 07 24, 02:48)
Prašau, mestelk kokį gerą linką (jei žinoma, turi tokį) apie retinoidus, reiktų apsišviesti... Ačiū už mintį apie retinoidus smile.gif

Jei kyla mintys ape seborėją, tai laikas pas dermatologą būtų apsilankyt.
Dėl retinoidų, čia trupmas Paulos Begoun straipsniukas. Čia apie retinolį. Čia apie inkštyrus ir truputį apie retinoidus.
Problema ta, kad Lietuvoj tik pora retinoidų tipo priemonių yra, jei gerai žinau. Tai Differin (adapalenas) ir Skinoren (azelaino rūgštis- ne retinoidas, bet veikia panašiai). Yra dar Erylik- tretinoinas su antibiotiku. Bet jei neturit spuogų, antibiotikų jums nereikia. Tad pasirinkimas tikrai nedidelis...

QUOTE(~VEGA~ @ 2010 07 24, 04:18)
Lankiausi pas dermatologus-nieko normalaus negalejo patarti--plaukit su avizu muiliuku, ir israso cinko ar kieno tai suplaktine, kur tik iskilusius spuogus tept tegalima..

tik baigesi jau mano kremas...galvoju ka cia dabar issibandzius....

kaip supratau apie Rasos geli neblogi atsiliepimai ir Bioderma Sebium AKN (2%),
Zeniac LP.
nezinau ka rinktis.
be to, kaip suprantu reik odele ir padrekinti siek tiek. o jei raso kad kelis kart dienoj galima tepti kremu nuo spuogu, tai kada drekinti reikia..??jei pvz ryte ir pries nakti pasitepu kremu nuo spuogu,,man kaip ir ner kada iterpti to padrekinimo:)))))))

Visų pirma, plaukit odą ne su muiliuku, o švelniu vandens pagrindo prausikliu. Priklausomai nuo muilo, jis gali sausinti odą ir dar labiau kimšti poras.
O tada tradicinės priemonės- benzoilo peroksidas ir BHA. AHA, kurią jūs dabar naudojat- irgi gerai, bet greičiausiai BHA padėtų labiau.
Dėl drėkinimo- jei oda "nereikalauja"- jos netempia, nešerpetoja- papildomai drėkinti tikrai nėra būtina. Spėju, kad tas kremas su rūgštimis, kurį naudojate, ir taip pakankamai drėkina odą. Jei jūsų oda riebi- kiekvienas papildomas drėkinantis produktas gali prisidėt prie padidėjusios riebalų gamybos, o tai tik dar labiau spuogų ir inkštyrų problemą didina.
Kremą nuo spuogų, kaip ir kitas priemones reiktų naudoti ne dažniau, kaip 2 kartus per dieną. Kitaip galite labai išsausinti odą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 24 liepos 2010 - 20:16
BHA-kaip suprantu, salicilo rugstis. Kokiam kreme jo butu pakankamai?
Rasos gelyje AHA 5, BHA tik 2. proc. visai nedaug..
Atsakyti
Jei neklystu, Rasos gelis yra alkoholio pagrindu pagamintas, tai nerekomenduočiau jo naudot.
O šiaip, jei ne alkoholis, AHA 5% ir BHA 2% būtų tikrai pakankamai spuogams gydyti. 2% BHA- optimali koncentracija "užsispyrusiems" spuogams ir inkštyrams, didesnes dažniausiai jau kosmetologės naudoja.
Rasos kreme- gelyje yra berods 1% BHA, Bioderma Sebium 2%. Jei oda jautri visada geriau pradėti nuo mažesnės koncentracijos, nes visada spėsit ją padidint.
Atsakyti