Įkraunama...
Įkraunama...

Spuoguotos odos pirežiūra, 12 tema

"Be perstojo naudoju RASA kremą-gelį su BHA ir Bioderma Sebium AKN pakaitomis smile.gif "

Meskala, Kokie atsiliepimai butu apie Rasos krema - geli su BHA ?

Sebium AKN naudoju jau antrus metus. Man AKN gumuliuojasi, as ji tepu tik vakarais.
Siuo metu kaitalioju Iwostyn purritin naktini su Biodermos AKN, dar vakare ant iskilusio spuogelio patepu acnofano. Geriu nakvisu alieju iz Zn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lauryna: 22 liepos 2010 - 11:20
QUOTE(lauryna @ 2010 07 22, 12:13)
"Be perstojo naudoju RASA kremą-gelį su BHA ir Bioderma Sebium AKN pakaitomis smile.gif "
Meskala, Kokie atsiliepimai butu apie Rasos krema  - geli su BHA ?

Sebium AKN naudoju jau antrus metus. Man AKN gumuliuojasi, as ji tepu tik vakarais.
Siuo metu kaitalioju Iwostyn purritin naktini su Biodermos AKN, dar vakare ant iskilusio spuogelio patepu acnofano. Geriu nakvisu alieju iz Zn.

Apie RASOS kremą-gelį - nevienareikšmiški smile.gif)
Odą turiu kaprizingą. Kai naudojau RASA probleminei odai seriją kartu su Duac 6 mėn., buvau išsivaliusi odos poras. Bet po kurio laiko atsirado kontaktinio dermatito plėmas šalia nosies ant skruosto, tai teko įtarti, kad siera plius Duac nėra gerai, per daug dirginimo man.
Padariau pertrauką, nustojau naudoti Duac (visgi spuogai nebekyla, vargina tik miriadai inkštirų) stengiuosi nevartoti visų Rasos priemonių iš eilės, kaitalioju. Bet šiaip daugumai šis kremas su siera problemų nekelia, visos jį myli, įskaitant mane smile.gif))
Kadangi šis kremukas turi tik 1% BHA, tai tokios koncentracijos man mažoka. Bet jis toks lengvutis, maloniai susigeriantis, paliekantis matinę ir gaivią odos išvaizdą, ir šiuo karštuoju metų laiku pats tas!
Aš Biodermos AKN mėginėlį-kremuką tepuosi irgi vakarais. Būtų nesmagu vėl patirti, jei nupirktas produktas vėl gumuliuosis smile.gif Dienomis tepuosi Rasos kremą-gelį, o jei einu laukan, tai tik Rasos serumą ir Exuviance kreminę pudrą su SPF.
Atsakyti
QUOTE(Meskala @ 2010 07 22, 11:38)
.... Exuviance kreminę pudrą su SPF.

O Exuviance krempudra tau nekemša porų? Senojo leidimo pati turėjau, labai patiko. Bet skaičiau, kad naujai išleistos pakuotės pudra jau kemša g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 07 22, 12:54)
O Exuviance krempudra tau nekemša porų? Senojo leidimo pati turėjau, labai patiko. Bet skaičiau, kad naujai išleistos pakuotės pudra jau kemša g.gif

Ugu, skaičiau apie tai. Vis viena nusipirkau, nes mano draugė (su tokia pačia problemine oda) įsigijo ir vargo su kimšimuisi nemato. Naudoju tikrai ne per seniausiai, gal tik savaitę ir ne visomis dienomis, labiau išeiginėmis. Bet man šiuo metu puikiai kemšasi poros ir be jokios krempudros, ką jau apie Exuviance :/
Atsakyti
QUOTE(Meskala @ 2010 07 22, 11:59)
Ugu, skaičiau apie tai. Vis viena nusipirkau, nes mano draugė (su tokia pačia problemine oda) įsigijo ir vargo su kimšimuisi nemato. Naudoju tikrai ne per seniausiai, gal tik savaitę ir ne visomis dienomis, labiau išeiginėmis. Bet man šiuo metu puikiai kemšasi poros ir be jokios krempudros, ką jau apie Exuviance :/

Tai realiai pakomentuoti to kišimosi tuomet ir neišeina mirksiukas.gif
Ta senoji krempudra, kaip minėjo kosmetologė, buvo labai geras produktas. Ne tik maskavimui, bet ir SPF, plius gydomasis poveikis. Gaila, kad pakeitę sudėtį tą produktą pagadino verysad.gif Mano pačios oda labai linkusi porų kimšimuisi, tai aš jau nebenoriu rizikuoti...
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 07 22, 13:02)
Tai realiai pakomentuoti to kišimosi tuomet ir neišeina  mirksiukas.gif
Ta senoji krempudra, kaip minėjo kosmetologė, buvo labai geras produktas. Ne tik maskavimui, bet ir SPF, plius gydomasis poveikis. Gaila, kad pakeitę sudėtį tą produktą pagadino verysad.gif  Mano pačios oda labai linkusi porų kimšimuisi, tai aš jau nebenoriu rizikuoti...

ilgėliau panaudosiu, pakomentuosiu smile.gif tenka eksperimentuoti, nes dažnai kas netinka vienam, tinka tau, ir atvirkščiai :/
reikia paieškoti senosios Exuviance sudėties ir palyginti su naująja, ką ten tokio primalė negero smile.gif)
Naujoji (http://www.neostrata.com/product/exuviance+skin+caring+foundation+spf+15.do):
Active: Titanium Dioxide 7.0-10.8% Varies by shade.
Inactive: Aqua (Water), Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Cyclomethicone, Gluconolactone, Isostearyl Neopentanoate, Isododecane, Butylene Glycol, Isohexadecane, Talc (amount varies by shade), Nylon-12, Glycerin, Polymethyl Methacrylate, Polyethylene, Silica, Disteardimonium Hectorite, Sodium Chloride, PEG-30 Dipolyhydroxystearate, Sorbitan Sesquioleate, Tocopheryl (Vitamin E) Linoleate, Silk Powder, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Lecithin, Polyglyceryl-4 Isostearate, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Hexyl Laurate, C9-15 Fluoroalcohol Phosphates, Soyethyl Morpholinium Ethosulfate, Magnesium Stearate, Stearic Acid, Aluminum Hydroxide, Propylene Carbonate, Ammonium Hydroxide, Phenoxyethanol, Isopropylparaben, Isobutylparaben, Butylparaben, Parfum (Fragrance).
Senoji (http://www.skin-etc.com/exskcafospf111.html):
Active Ingredients: Titanium Dioxide 7.0-10.8%.
Other Ingredients: Cyclopentasiloxane, Aqua (Water), Gluconolactone, Isostearyl Neopentanoate, Isododecane, Butylene Glycol, Isohexadecane, Nylon-12, Glycerin, Polymethyl Methacrylate, Polyethylene, Cetyl Dimethicone Copolyol, Silica, Silk Powder, Sodium Chloride, PEG-30 Dipolyhydroxystearate, Sorbitan Sesquioleate, Tocopheryl (Vitamin E) Linoleate, Dimethicone Copolyol, Lecithin, C9-15 Fluoroalcohol Phosphates, Soyethyl Morpholinium Ethosulfate, Quaternium-18, Hectorite, Magnesium Stearate, Stearic Acid, Aluminum Hydroxide, Propylene Carbonate, Ammonium Hydroxide, Phenoxyethanol, Isopropylparaben, Isobutylparaben, Butylparaben, Parfum (Fragrance).

Vienintelis ryškesnis pokytis, neskaitant kitų cyclokadabra ir padaugėjusio silikonų kiekio, - talkas. Gal dėl to ir kemša...bet priklauso nuo to, kiek jo kreminės pudros atspalvyje yra. Draugė ir aš naudojame Neutral Sand.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meskala: 22 liepos 2010 - 12:22
žodžiu smalsu man pačiai pasidarė...
atrankiojau senos ir naujos versijų ingredientus, kurie skiriasi.
Senosios nebeliko:
1.Cetyl Dimethicone Copolyol (silikonas)
2.Dimethicone Copolyol (silikonas)
3.Quaternium-18
4.Hectorite
Naujos atsirado:
1. Cyclohexasiloxane
2. Cyclomethicone (silikonas)
3. Talc (amount varies by shade) (Paula's Choice: A quick search of any medical or scientific database shows no studies about talc clogging pores exist.)
4. Disteardimonium Hectorite
5. PEG/PPG-18/18 Dimethicone (silikonas)
6. Polyglyceryl-4 Isostearate
7. Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone (silikonas)
8. Hexyl Laurate

žodžiu pasikeitė silikonai... nežinau, geresni ar blogesni... ir vienas išsirovė gerokai į pradžią.
talkas - vieni rašo kad kemša, kiti - kad ne ir esą nėra mokslinių įrodymų.
visi kiti - emolientai, solventai, tirštikliai, nieko blogo.
Atsakyti
gal galetumet pakomentuot si krema
http://www.o-d-a.eu/...spuoguotai-odai
nelabai suprantu, kokios cia rugstys. ar ju ne per didelis kiekis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amellie @ 2010 07 22, 19:55)
gal galetumet pakomentuot si krema
http://www.o-d-a.eu/...spuoguotai-odai
nelabai suprantu, kokios cia rugstys. ar ju ne per didelis kiekis?  g.gif

ingredientų sąrašo niekur ten nematau, negaliu nieko pasakyti...
Himalaia galėtų pakomentuoti, ji profesionalesnė žinovė smile.gif
šiaip, kiek ten rašo, O.D.A. plėtoja tik dviejų rūgščių linijas, veikiančias tik paviršinį odos sluoksnį:
-lactic acid, laktinė - pieno rūgštis, pati švelniausia.
-glycolic acid, glikolio (AHA; alfa hidroksirūgštis) - vaisių rūgštis, pati stipriausia, stipresnė ir už salicilo (BHA, labiau tinkama inkštiruotai odai). Su ja atsargiai, maksimali jos koncentracija neprofesionalioje kosmetikoje - 8%. Тurint patirties, galbūt galima tempti ir iki 12%. Tačiau aš nerizikuočiau, man ir 8% per daug ir nereikalinga. 5 proc. AHA arba mandelic (migdolų) acid man per akis.
o O.D.A. kosmetikoje vaisinių rūgščių tikrai dauuuug... matyt kad orientuojasi į profesionalias kosmetikos kabinetų rūgštinių pylingų procedūras. Arba čia minimi rūgščių esteriai, kurie nėra rūgštys savaime, o išvestiniai produktai. Nežinau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meskala: 22 liepos 2010 - 20:17
Meskala, jei gerai pamenu, nuadojote zeniac LP krema, kaip jis jums? ar Biodermos kremas geresnis?

Beje, man idomu, ar rugstys nekenkia odai? kazkaip esu girdejus, kad jos labai isplonina veido oda unsure.gif ir ar nepripranta oda, gal paskui pradejus naudot paprastas priemones is karto bus atkrytis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amellie @ 2010 07 23, 08:49)
Beje, man idomu, ar rugstys nekenkia odai? kazkaip esu girdejus, kad jos labai isplonina veido oda  unsure.gif ir ar nepripranta oda, gal paskui pradejus naudot paprastas priemones is karto bus atkrytis?  g.gif

Iš karto atkryčio tikrai nebus, rašau iš savo patirties. Po intensyvaus gydymosi rūgštimis buvau padariusi ilgą pertrauką.
Atsakyti
QUOTE(Amellie @ 2010 07 23, 09:49)
Meskala, jei gerai pamenu, nuadojote zeniac LP krema, kaip jis jums? ar Biodermos kremas geresnis?

Man labiausiai reikalinga BHA rūgštis: tik ji gerai veikia gilesnius odos sluoksnius, t.y. inkštirus, mat yra tirpi riebaluose, juos skaido.
BHA rūgšties Lietuvoje parduodamuose prieinamuose preparatuose tėra tik RASA probleminės odos kreme-gelyje (1%) ir Bioderma Sebium AKN (2%). Jei dar žinote kitokių BHA produktų Lietuvoje, apšvieskite smile.gif
Zeniac LP man patiko, tik va, kad AHA rūgšties (mandelic acid) ten daug - 5%. Šios rūgšties man kaip ir nereikia, nes spuogai tfutfutfu, kol kas nekyla.
O štai BHA (salicilo rūgšties) - tik 0,5%. Toks kiekis prieš tokius galingus inkštirus kaip mano visai neveiksmingas, jei net 1% Rasos kremo-gelio koncentracijos man per mažai smile.gif

Trumpai drūtai:
-BHA rūgštis geriausia kovojant su inkštirais, tinkamesnė riebiai, mišriai odai;
-AHA, PHA arba pieno rūgštis - sausesnei/normaliai odai, labiau nuo spuogų.
Atsakyti