Įkraunama...
Įkraunama...

Spuoguotos odos pirežiūra, 12 tema

himalaia, o as pas jus griztu vel prasydama konsultacijos (aciu, kad jus is viso turite kantrybes pasakoti ir dalintis savo ziniomis 4u.gif ). Situacija su mano oda pradejus naudoti BHA ir AHA nezymiai pagerejo. Siuo metu vakare naudoju prausikli, tonika, Duac, Rasos krema-geli prob. odai ir dar ant virsaus lengva Rasos seruma brandziai odai. Juo daugiau drekinu skruostus, taip pat tepu kaklo sriti, bet ir savo labai problemine T zona, nes kazkaip jauciu tempima po Duac ir kremo-gelio. Bet gal reiktu ji tepti kas antra diena, nezinau - dar per trumpai naudoju, kad suprasciau kaip labiau tinka. Smagu tai, kad jis super lengvas ir akimirksniu susigeria. Miegoti einu jausdama "plevele" ant veido, bet nieko baisaus, nakti pakenciama, tamsu, niekas nemato. cool.gif biggrin.gif
Taciau su ryto rutina kazkaip nepavyksta susitvarkyti. verysad.gif Kadangi Lietuva vargina alinantys karsciai, bet ka uztepus mano oda tik isejus is vonios pradeda plaukti. Cia nekalbu apie lengva blizgesi, ji nepaprastai smarkiai susiriebaluoja, nes mano T zonoje yra labai smarkiai issipletusios poros. Manau neperdesiu sakydama, kad 1 pora yra vos ne 1 mm. unsure.gif verysad.gif Deja, bet T zona vadinu krateriais, nes poros nepaprastai issipletusios... Taigi ryte tik nusiprausiu prausikliu ir daugiau nieko negaliu patepti gydymui, nes pradeda slyksciai blizgeti. Netepus taip pat blizgesys atsiranda, bet uztepus jis dar smarkiau pastebimas ir isryskeja visi veido nelygumai, kraujagysles, poros ir visa veido spalva pasidaro blizgiai raudona... verysad.gif Pora dienu per karscius nejau is namu, tad pasitepiau po prausiklio Differinu - bet deja, smarkus riebalavimasis atsirado taip pat akimirksniu. Ir nuo Differino siuo metu nera jokio sausinimo (aisku as ji dar mazai naudojau, nes neissirinkau apsaugos nuo saules, tad jo ryte tepti negaliu), taip pat nuo jo nepastebiu pagerejimo nors menkiausio, koki is karto pajutau ivedusi BHA. Kazkada naudojau ir Differina, ir Skinorena - jauciau skirtuma, kad Skinoreno nezymu duodama pagerejima pajutau is karto pradejus naudoti, kaip ir BHA.
Tad kaip manote, ar vertetu atideti Differina i sali? Vakare kas diena kaitalioti tai Duac, tai Skinorena? Kur galeciau itraukti Skinorena? Ar dar luktelti ir jo nepirkti, meginti tvarkytis su Duac ir Differinu? Taciau nezinau ka naudoti is ryto, nes odos riebalavimasis su labai issipletusiomis poromis mane jau varo i nevilti... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Taip pat kas savaite darau zalio molio kauke. Bet nepastebejau, kad nuo jos oda maziau riebaluotusi.
Uz 2 sav. uzsirasiau pas poliklinikos dermatologe, paziuresiu ka ji man pasakys. Tik man nepatinka, kad jos kabinete jau uzmaciau kruvas Iwostin zalios linijos megineliu, o man deja sie produktai nieko nepadejo. Tikiuosi, kad ji pasiulys kazka. Bet per tas 2 savaites dar noriu tvarkytis su veidu tomis priemonemis, kurias turiu, kad atejusi pas dermatologe galeciau destyti ka darau ir ka ji man dar galetu patarti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undinelle: 21 liepos 2010 - 13:03
QUOTE(moliugele @ 2010 07 21, 12:30)
Bioderma sebium pore refiner sudėtis (nukopinau iš interneto):

Aqua, Methyl Methacrylate Crosspolymer, Dipropylene Glycol, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Dimethicone, Glycerin, Butylene Glycol, Fomes Officinalis (Mushroom) Extract, Sodium Polyacrylate, Salicylic Acid, Dodecyl Gallate, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Mannitol, Xylitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, Laminaria Ochroleuca Extract, Silica, Trideceth-6, C30-45 Alkyl Cetearyl Dimethicone Crosspolymer, Lauryl PEG/PPG-18/18 Methicone, Propylene Glycol, PEG/PPG-18/18 Dimethicone, Caprylic / Capric Triglyceride, Sodium Hydroxide, Disodium EDTA, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, Parfum (Fragrance).

Man asmeniškai jis ne tik sausino, bet ir dirgino odą. Bet oda pas mane jautri. Ir tose vietose, kur išsiplėtę poros (prie nosies, nosies srityje) yra kuperozė (išsiplėtusios kraugayslės). Tai aš pastebėjau sudirgimą, paraudimą toje srityje. O kad poros akivaizdžiai sumažėtų, tai ir nepastebėjau. Bet jei kremas dirgina odą, tai to rezultato ir laukti matyt nereikia.
Atsakyti
QUOTE(lauryna @ 2010 07 21, 02:02)
Himalaja, ar galetum pakomentuoti BIODERMOS AKN kremuko sudeti. 4u.gif

Normalus, riebalus sugeriantis kremas. Neiašku, koks salicilio rūgšties procentas naudojamas, bet turėtų kažkiek valyti poras. Geriant cinko gliukonatas naikina bakterijas, bet nėra aišku koks jo vieksmingumas, tepant ant odos. Ginkmedžio ekstraktas- geras antioksidantas. Ir tiek turbūt, nieko daugiau ypatingo.

QUOTE(moliugele @ 2010 07 21, 06:30)
Bioderma sebium pore refiner sudėtis (nukopinau iš interneto):

Turėtų labai gerai sugerti riebalus, bet kartu gali ir kažkiek dirginti, sausinti odą. Porų tikrai nesutrauks. Salicilis gali kažkiek valyti, bet vėlgi neaišku, koks jo procentas. Kremas laikinai užpildys poras silikonu ir teflonu, kad makiažas geriau dengtųsi ir oda atrodytų lygesnė, vat ir visas “poras sutraukiantis” efektas.

Niekas porų nesutrauks. Užsikimšusias reikia valyti, jei išvalius jos sumažės- valio. Jei ne- teks su tuo susitaikyti, tokia jau odos struktūra.

QUOTE(Undinelle @ 2010 07 21, 06:47)
himalaia, o as pas jus griztu vel prasydama konsultacijos (aciu, kad jus is viso turite kantrybes pasakoti ir dalintis savo ziniomis  4u.gif ).

Kiek laiko jau tokią rutiną atliekat?
Kokį prausiklį, toniką, AHA priemonę naudojat?
Ar oda vakare baisiai išsausėja, kad serumo reiktų? Jei ne, gal pabandykit ant riebių vietų laikinai jo atsisakyti, nes bet koks papildomas drėkinimas, nors ir lengvas dar labiau skatina riebalavimąsi. Gal užtektų tik drėkinimo iš Rasos kremo... Pabandykit paeksperimentuot, gal odą patemps tik kokią valandą, o paskui ji “susitvarkys”…
Gali būti, kad jūsų odai yra tiesiog per daug dirgiklių- jau vien benzoilo peroksidas iš Duac sausina odą, o dar siera iš Rasos kremo prisideda+ BHA+ AHA. Kokiam tikslui naudojat AHA?

Spėju, kad oda iš ryto labai riebaluojasi ir blizga dėl to, kad vakare naudojate visas priemones, oda yra kartu ir išsausinama, ir drėkinama, tad rezultatas ryte pasirodo.

Differinu karts nuo karto tepliotis nėra prasmės, jei jau naudojate vaistą, jį reikia naudoti reguliariai, nes kitaip efekto nebus.
Jei naudojate Duac, Skinoreno tuo pačiu geriau nenaudoti- oda bus per daug sausinama. Skinorenas pats savaime naikina bakterijas, tad ar papildomas antibakterinis benzoilas iš Duac gali perkrauti odą. Manau, pasirinkit, arba Duac ir Differin, arba Skinoren.

Molio kaukę galite daryti ir dažniau, jei oda nuo jos nesausėja ir joje nėra papildomų dirginančių ar kitų nereikalingų priedų. Tada padės riebalus sugerti, nes nuo vieno karto per savaitę turbūt kad rezultatai nesimatys.
Iš ryto ir per dieną galite riebalus nusiurbti su “sugertukais”- specialiom servetėlem riebalams sugerti. Nebūtina brangių prikti, pigios dažniausiai taip pat efektyviai veikia. Arba galite pabandyti riebalus sugeriančias, matizuojančias priemones- kad ir tas pačias Biodermos. Aišku, jos gali ir netikti, dar labiau riebalinti, tačiau gali būti, kad jums bus išsigelbėjimas.

Tikiuosi, kad dermatologė jums padės daugiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 07 21, 21:44)
Turėtų labai gerai sugerti riebalus, bet kartu gali ir kažkiek dirginti, sausinti odą. Porų tikrai nesutrauks. Salicilis gali kažkiek valyti, bet vėlgi neaišku, koks jo procentas. Kremas laikinai užpildys poras silikonu ir teflonu, kad makiažas geriau dengtųsi ir oda atrodytų lygesnė, vat ir visas “poras sutraukiantis” efektas.

Niekas porų nesutrauks. Užsikimšusias reikia valyti, jei išvalius jos sumažės- valio. Jei ne- teks su tuo susitaikyti, tokia jau odos struktūra.

Ačiū už atsakymą 4u.gif gal tikrai nelabai vertas jis dėmesio, išsirinkau sebium mat vietoje šio.. g.gif
Atsakyti
Man tai kaip pastebėjau šiaip spuogų beveik nebūna, bet jau kai prieš menesines prisiveisia jų tai nebeįmanoma, paskui vėl išnyksta ir vėl prasideda. net nebesuprantu kaip kovot su jais..
Atsakyti
Jei suogai kyla tik prieš mėnesines, nelabai pakovosit, nes hormonų iš išorės nepakeisit. Valykit ir eksfolijuokit odą ir tiek.
Nebent sugalvotumėt kontaceptines tabletes gert, tada kažkiek pagerėtų situaciją. Bet vien dėl kelių spuogų kontraceptinių gert tikrai neapsimoka.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 07 22, 00:40)
Jei suogai kyla tik prieš mėnesines, nelabai pakovosit, nes hormonų iš išorės nepakeisit. Valykit ir eksfolijuokit odą ir tiek.
Nebent sugalvotumėt kontaceptines tabletes gert, tada kažkiek pagerėtų situaciją. Bet vien dėl kelių spuogų kontraceptinių gert tikrai neapsimoka.

eksfolijuokit odą ką tai reiškia? 4u.gif
šiaip naudoju sebamed prausikli ir sausinanti žolelių losjoną ana lotan. tai man jie padeda po biški. smile.gif bet aišku norėtųsi ir greitesnio efekto blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(hoyden @ 2010 07 21, 23:28)
Man tai kaip pastebėjau šiaip spuogų beveik nebūna, bet jau kai prieš menesines prisiveisia jų tai nebeįmanoma, paskui vėl išnyksta ir vėl prasideda. net nebesuprantu kaip kovot su jais..

Man taip pat. verysad.gif Net nezinau ko cia imtis, zodziu kova su vejo malunais. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(lauryna @ 2010 07 22, 10:35)
Man taip pat.  verysad.gif Net nezinau ko cia imtis, zodziu kova su vejo malunais.  doh.gif

aš tai visad prieš kelias dienas, kai pamatau, kad nori spuogas išdygti patepiu aknefug-oxid mild 3% ir viskas gerai būna, neišdygsta. O jei išdygsta greit nudžiuna ir nusilupa. Man šitą gelį rekomendavo odos gydytoją brendimo laikotarpiu, nors jau jis seniai pasibaigęs, bet naudoju, nes padeda. cool.gif
Atsakyti
kam ir vienas spuogas - opi problema, o kam - ir klinikinis veido odos spuogavimosi/inkštiravimosi reiškinys...

žodžiu, vasara, žodžiu man - atkrytis. Per tokius karščius man inkštirai iš išvalytų porų ir iš po nakties atsinaujina :// Spuogų, ačiūdievui, nekyla, spėju uždusinti vieną kitą, bet tie inkštirai inkštiriukai... iš proto varo smile.gif)
Ypač jų priviso po jūros, po savaitės tėvų sode... atrodo ir ploviau, ir prisižiūrėjau odą, pavalydavau su Sebium H20 vandenuku karts nuo karto, SPF tepiau (paulos choice) bet ne. Saulės, jūros druskų, prakaito ir riebalų derinys mirtinas...

Be perstojo naudoju RASA kremą-gelį su BHA ir Bioderma Sebium AKN pakaitomis smile.gif
Belieka tik viltis, kad orai kiek atvės biggrin.gif Oda praktiškai jokio drėkinimo nereikalauja.

Kam įdomu, Sebium AKN sudėtyje yra 2% BHA ir 12 % įvairių rūgščių esterių (remiantis Bioderma LT atstovo atsakymu ir internete rastame vieno arabų forumo pareiškime. Tik nežinau kremo pH rodiklio, jis irgi svarbus.)
Labai neblogas kremas, sunaudojus mėginėlį nusipirksiu visą pakuotę. Prieš kokius 3 metus kai turėjau, nuo odos kažkaip "gumuliukais" nueidavo ir nesusigerdavo, dabar - liuks. Viliuosi, kad mėginėlio turinys atitiks nupirkto produkto turinį.

Bet whatever, reikia jau kažkokių vaistų, rūgštys, juolab benzoilo peroksidas ir antibiotikai man nuo inkštirų šiuo metu nepadės :/
Atsakyti
QUOTE(Sirena18 @ 2010 07 22, 10:44)
aš tai visad prieš kelias dienas, kai pamatau, kad nori spuogas išdygti patepiu aknefug-oxid mild 3% ir viskas gerai būna, neišdygsta. O jei išdygsta greit nudžiuna ir nusilupa. Man šitą gelį rekomendavo odos gydytoją brendimo laikotarpiu, nors jau jis seniai pasibaigęs, bet naudoju, nes padeda.  cool.gif

kur jo yra pirkt? tik ant spuogu naudot ji galima? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 07 21, 20:44)
Kiek laiko jau tokią rutiną atliekat?
Kokį prausiklį, toniką, AHA priemonę naudojat?
Ar oda vakare baisiai išsausėja, kad serumo reiktų? Jei ne, gal pabandykit ant riebių vietų laikinai jo atsisakyti, nes bet koks papildomas drėkinimas, nors ir lengvas dar labiau skatina riebalavimąsi. Gal užtektų tik drėkinimo iš Rasos kremo... Pabandykit paeksperimentuot, gal odą patemps tik kokią valandą, o paskui ji “susitvarkys”…
Gali būti, kad jūsų odai yra tiesiog per daug dirgiklių- jau vien benzoilo peroksidas iš Duac sausina odą, o dar siera iš Rasos kremo prisideda+ BHA+ AHA. Kokiam tikslui naudojat AHA?

Spėju, kad oda iš ryto labai riebaluojasi ir blizga dėl to, kad vakare naudojate visas priemones, oda yra kartu ir išsausinama, ir drėkinama, tad rezultatas ryte pasirodo.

Differinu karts nuo karto tepliotis nėra prasmės, jei jau naudojate vaistą, jį reikia naudoti reguliariai, nes kitaip efekto nebus.
Jei naudojate Duac, Skinoreno tuo pačiu geriau nenaudoti- oda bus per daug sausinama. Skinorenas pats savaime naikina bakterijas, tad ar papildomas antibakterinis benzoilas iš Duac gali perkrauti odą. Manau, pasirinkit, arba Duac ir Differin, arba Skinoren.

Molio kaukę galite daryti ir dažniau, jei oda nuo jos nesausėja ir joje nėra papildomų dirginančių ar kitų nereikalingų priedų. Tada padės riebalus sugerti, nes nuo vieno karto per savaitę turbūt kad rezultatai nesimatys.
Iš ryto ir per dieną galite riebalus nusiurbti su “sugertukais”- specialiom servetėlem riebalams sugerti. Nebūtina brangių prikti, pigios dažniausiai taip pat efektyviai veikia. Arba galite pabandyti riebalus sugeriančias, matizuojančias priemones- kad ir tas pačias Biodermos. Aišku, jos gali ir netikti, dar labiau riebalinti, tačiau gali būti, kad jums bus išsigelbėjimas.

Tikiuosi, kad dermatologė jums padės daugiau  4u.gif

Dekui uz patarimus. 4u.gif
Tokia rutina atlieku jau 2-3 savaites.
Po musu ankstesniu diskusiju nusipirkau Rasos probl. odos linija: prausikli, tonika, krema-geli. Rasos br. odos seruma naudoju ne kasdien, gal kas 2-3 dienas, kai jauciu uztepus Duac ir krema-geli tempima.
Klausete del AHA - ji ir siera ieina i Rasos toniko sudeti. Juo vakare nusipraususi nusivalau visa veida. Tikiuosi siek tiek pataisys situacija su veido spalva, kuri nuo ankstesnio balinimo tikrai prasta.
Dar toks pastebejimas - mano oda nelabai megsta benzoilo peroksido. Kazkada gydytoja buvo israsiusi tepti Akne BP5, bet po kelinto tepimo ryte nubudau su deganciu ir raudonu kaip braske veidu. Ji is karto nutraukiau, nors oda galutinai nusiramino tik po poros dienu. Kai pradejau naudoti Duac, tokios reakcijos nepastebejau, bet dabar, kai jau ji naudoju kasdien ir ilgesni laika, pastebiu, kad ryte ir vel atsiranda kazkoks paraudimas... Del to mastau, gal geriau Skinorenas butu - bet cia paziuresiu ka patars dermatologe.
Zalio molio kauke naudoju be jokiu sintetiniu priedu - grynas molis su virintu vandeniu arba arbata ir keleta lasu lazdynu riesutu aliejaus su manuka.
Siandiena nusipirkau minetus anksciau "sugertukus" bet dar tik pameginau, taciau kilo klausimas kuo jie pranasesni uz paprasta popierine vienkartine servetele?
Ir as dedu viltis i dermatologe, nes jau pavargau sitiek metu vargti su veidu ir laukiu kada LT nuslugs karsciai, nes per juos mano oda ir riebalines liaukos kraustosi is proto... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Undinelle: 22 liepos 2010 - 11:01