QUOTE(Vasariss @ 2010 07 20, 17:24)
Gal galit duoti daugiau info apie šias priemones? Kas ta BHA? Kur galima nusipirkti šių priemonių?
BHA yra beta hidroksi rūgštis arba kitaip salicilio rūgštis, liaudiškai salicilis. Kaip minėjau, ji valo poras, nes yra tirpi riebaluose, eksfolijuoja odą, turi antibakterinių ir antiuždegiminių savybų. Stipresnės koncentracijos BHA taip pat naudojama rūgštiniams veido pilingams- padeda atsikratyti spuogų, inkštyrų. Planuoju greitu laiku tokį pilingą pas kosmetologę pasidaryti, kad inkštyrus apvalytų.
Daug kam patinka, bet ne visiems tinka Rasos kremas- gelis probleminei oda su siera ir BHA. Kol kas Lietuvoj neteko pastebėti geresnės priemonės už Rasą, nes priemonių su BHA pasirinkimas tikrai menkas. Aš pati naudoju Paula's Choice 2% BHA gel, galima internetu užsisakyti.
AHA yra irgi rūgštys (pvz., glikolio, pieno), tačiau veikia truputį kitaip, nei BHA- daugiau nusluoksniuoja odos paviršių, stabdo odos pigmentaciją, taip balindamos odą. AHA taip pat veikia ir gilesnius odos sluoksnius. Hirdokinonas kol kas laikomas veiksmingiausia priemone odai balinti, tačiau ir labiausia kontraversiška. Ji labai efektyviai stabdo odos pigmentaciją. Tiesa, nesu tikrai, ar hirdokinonas Europoje uždraustas. JAV jį naudoti galima. Yra kelios hidrokinono alternatyvos, tačiau nėra žinoma, kokių kiekių reikia, kad jos balintų efektyviai.
Veiksmingų priemonių su AHA veido balinimui turi Neostrata. Man atrodo, kosmetologijos kabinetuose, vaistinės gal dar būna. Aš balinimui naudoju Alpha Hydrox priemonę su hidrokinonu, nes man ji kainuoja 10$ už 30 ml, kai Neostrata priemonės yra žymiai brangesnės. Bet Lietuvoj, manau, Alpha Hydrox nėra, reiktų siųstis.
Farfaliux, tik prisiregistravot, o jau einat per temas tik Forever girdama