Įkraunama...
Įkraunama...

Spuoguotos odos pirežiūra, 12 tema

QUOTE(Meskala @ 2010 06 26, 10:01)
man tai aktualiau būtų rasti geras priemones su BHA Lietuvoje smile.gif
iš čia esančių dermatologinės kosmetikos priemonių su BHA galėčiau išskirti:

-Bioderma Sebium AKN (anot Bioderma atstovų LT - sudėtyje salicilo rūgšties 2%, AHA rūgščių esterių, kurie taip pat turi keratolitinį poveikį- 20%)

-Iwostin Purritin/Night creme/Mattifying emulsion (neaišku, koks salicilo rūgšties kiekis ir kremo Ph; atstovai neatrašė, nei LT, nei Lenkijos)

- Rasa kremas-gelis su BHA ir siera (1% BHA)

- Noreva-LED Zeniac LP (0,5% BHA (mažoka inkštirams), 5% AHA)

-Аvene Cleanance K Lotion  - salicilo rūgšties visai juokingai mažai, tad inkštirams beveik jokio efekto:

Prirašykit merginos, gal žinote gerų prieinamų LT parduotuvėse kremų su BHA (salicilo rūgštimi).

Kažkaip nesinori tikėti, kad Bioderma kreme rūgščių 20%, viskas virš 10% jau yra profesionalaus stiprumo, su tokiom stipriom rūgštim reiktų atsargiai. Su 20% jau ir profesionalius peels daro...

Mano nuomone Iwostin naktinis kremas turėtų būti tinkamas tik sausai odai. Riebiai odai bus per sunkus ir kimš poras.
Matinės emulsijos sudėtis praktiškai ta pati, tik aliuminio pridėta, kad riebalus sugertų. Abiejuose rūgštys vidury/ gale sąrašo, tai nemanau, kad koncentracija bus gera.

Zeniac su silikonais, tad turėtų būti lengvesnis, labiau tiktų riebesnes odai, tačiau porų neeksfolijuos, veiksminga tik AHA.

Avene- labai geras, lengvas kremas, tinkantis riebesnei odai, tačiau irgi tik kaip AHA produktas.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 06 26, 17:56)
skaičiau, kad daug kam losjonas būna mažiau efektyvus, nei skystis ar gelis. Ir jei norisi rimčiau eksfolijuoti odą, reiktų rinktis 2% BHA, ne 1%.

ačiū, himalaia smile.gif
kodėl vis dėlto pasirinkot gelinę konsistenciją?smile.gif galbūt liquid BHA exfoliant netgi veiksmingesnis už gelinės konsistencijos BHA priemonę?

kai užsisakinėjau BHA eksfoliatorių, vis mėčiausi tarp gel ir liquid. Buvo komentarų, kad lotion daug geriau susigeria ir nepalieka plėvelės (ar tai lipnumas, ar tai blizgesiukas, nesupratau) kaip gelis (aišku, ir europinis saitas tvirtino, kad visi jie for all skin types biggrin.gif). Tai ir nulėmė pasirinkimą.

1. Exfoliating 2% BHA Gel (Ph range: 3.2–3.6)
2. Exfoliating 2% BHA Liquid (ir tokios pačios sudėties CLEAR Extra Strength Targeted Acne Relief Exfoliating Toner, Ph range: 3.2–3.6)
3. CLEAR Targeted Acne Relief Exfoliating Toner (all skin types, bet Ph range: 3.7-4.0, BHA gali tapti ne tokia efektyvi?)
Papildyta:
QUOTE(himalaia @ 2010 06 26, 18:23)
Kažkaip nesinori tikėti, kad Bioderma kreme rūgščių 20%, viskas virš 10% jau yra profesionalaus stiprumo, su tokiom stipriom rūgštim reiktų atsargiai. Su 20% jau ir profesionalius peels daro...

vienu trumpu žodeliu, BHA priemonės kaip tokios LT nėra biggrin.gif Nebent Rasa (BHA irgi vis dėlto mažoka) ir Bioderma.
Dėl pastarosios, aš tik perrašiau, ką man atsakė LT atstovė jų produkcijai. Net nežinau, kas tie rūgštiniai esteriai (turbūt ne pačios rūgštys savaime?), ir kodėl jų net 20 proc...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meskala: 26 birželio 2010 - 17:27
Aš pasirinkau gelį todėl, kad mano oda normali/ linkusi į riebumą. Nenaudoju jokio drėkinamojo kremo, tad gelis man pats tas, nes kartu su toniku vos vos sudrėkina odą. Be to, jame daugiau visokios gėrio prikrauta (antioksidantų, dirglumą mažinančių ingredientų, yra ir ląstelų komunikaciją gerinantis ingredientas kai skystyje tėra vienas antioksidantas ir viskas). Skystį rinktis reiktų tiems, kurių oda ypač riebi. Be to, gelis palieka blizgumą ant odos ir kažkiek lipnumo, man tai netrukdo, bet jei oda ir taip blizga, skystis tiks labiau.
Dėl ph, BHA efektyviausia, kaip ph yra tarp 3 ir 4. Kuo ph daugiau kyla virš 4, tuo efektyvumas mažėja. Tad tas švelnesnis tonikas (1%) bus mažiau efektyvus dėl mažesnės koncentracijos, ne dėl ph.

Papildyta:
QUOTE(Meskala @ 2010 06 26, 11:26)
Dėl pastarosios, aš tik perrašiau, ką man atsakė LT atstovė jų produkcijai.  Net nežinau, kas tie rūgštiniai esteriai (turbūt ne pačios rūgštys savaime?), ir kodėl jų net 20 proc...

Na, tai yra skirtumas, kur esteris, kur rūgštis... Esteriai yra emolientai, tirštikliai. Biodermos sudėties pradžioj, po vandens jie ir eina: DI-C12-13 ALKYL MALATE, C12-13 ALKYL LACTATE. Beje, jie irgi gali dar labiau riebalint odą...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 26 birželio 2010 - 18:03
O ka manot apie si g.gif

http://www.efarma.lt...las-100-ml.html
Atsakyti
Esu girdėjusi, kad paprasčiausias muilas gali padėti atsikratyti spuogų. Kiek žinau laabai geras yra Neutrogenos muilas, pats paprasčiausias, bet aš niekur jo nerandu. Gal pas mus jo nėra? Gal žinot kur galėčiau jį rasti?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(cosmopolitan3 @ 2010 06 27, 04:35)
O ka manot apie si   g.gif

Spiritas schmoll.gif

QUOTE(W*S:* @ 2010 06 27, 11:48)
Esu girdėjusi, kad paprasčiausias muilas gali padėti atsikratyti spuogų.

Paprastas muilas tikrai nepadės atikratyti spuogų. Švelnus odos prausimas + kitos priemonės gali.
Bet kokio muilo reiktų vengti, nes ir švelniausias gali kimšti poras bei sausinti. O būtent šitas muilas nieko nesiskiria nuo kitų paprastų muilų (nors vadiną jį "facial bar", ne "soap"), ir jis turi labai sausinantį, dirginantį detergentą "TEA- stearate" sudėtyje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 27 birželio 2010 - 18:05
Na plaunu savo odą jau gerą mėnesį vaikišku muilu ir nieko, kaip tik oda dar labiau švelnesnė. O šio muilo galima įsigyti Vilniuje, Lietuvoje?
Atsakyti
Sveikos smile.gif seniai kažkaip buvau, ganėtinai ramiai dabar gyvenu spuogų atžvilgiu biggrin.gif labai džiaugiuosi, kad įdegė veidas, susilygino dėmelės ir galiu vaikščioti be skystos pudros, nors anksčiau įsivaizdavau, kad niekad negalėsiu doh.gif
Pabandžiau pasiskambinti užsirašyti pas savo dermatologę, paaiškėjo, kad ji nebedirba ten, nebežinau nei kur pas kokią eiti ar kur man savo senąją rasti doh.gif
Atsakyti
Mano draugė tai naudoja iš Belkosmex viską, sako man padeda labai, žiūriu rimtai pda pagražėjusi, tai šiandien nuėjau į Eurokosą, žiūriu jiems dabar nuolaida, tai nusipirkau kremą veidui, ir kaukę. Žiūrėsiu, gal ir man padės, nors nėra labai problematiška oda, bet smakras tai dažnai nervina doh.gif Naudoju dar iš The Body Shop naktinį kremą su arbatmedžiu, ir dieninį su jūros dumbliais, tai nepasakyčiau, kad labai geri jie man g.gif Tai bandysiu iš Belkosmex, gal padės ax.gif
Atsakyti
prasau pakomentuoti sia sudeti 4u.gif :
Sodium palmate/cocoate or palm kernelate, water purified, sodium hexametaphosphate, menthol, glycerin, sodium chloride, talc, trisodium hedta, titanium dioxide, iron oxides, d&c yellow no. 10.

o kaip is sudeties suprasti apie tuos ph? blush2.gif

is The Body shop esu naudojusi beveik viska is arbatmedzio serijos ir kremuka su losjonu is juru dumbliu serijos, na arbatmedzio serija neverta demesio o juros dumbliu losjonas patiko, bet neipatingas smile.gif
Atsakyti
Gal galit rekomenduot koki nors rugstini pilinga? Radau tik Biodroga ir Faberlic g.gif
Atsakyti
QUOTE(ne_mamukas @ 2010 07 12, 13:10)
Mano draugė tai naudoja iš Belkosmex viską, sako man padeda labai, žiūriu rimtai pda pagražėjusi, tai šiandien nuėjau į Eurokosą, žiūriu jiems dabar nuolaida, tai nusipirkau kremą veidui, ir kaukę.

Va va, aš pradėjau naudoti BelKosmex koncentruotą kremuką. Užtepu naktimis. Ir oda tikrai pagražėjo. O ir kaina nesikandžioja smile.gif
Dieną naudoju Lumene Natural Code drėkinamąjį kremą. O jei reikia pasipudruot, tai tos pačios serijos Lumene kreminė pudra - idealiausias variantas vasarą. Nekemša porų. oda išlieka matinė, geras spalvų pasirinkimas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitutexe: 14 liepos 2010 - 09:15