Įkraunama...
Įkraunama...

Spuoguotos odos pirežiūra, 12 tema

QUOTE(himalaia @ 2010 07 28, 09:04)
1. Tačiau pačios rūgštys iš savęs riebaluot neturėtų, kaip tik atvirkščiai.

Kosmetologė yra minėjusi, kad rūgštys ,,dirgina" riebalines liaukutes, ko pasekoje jos dar labiau gamina riebalus, ar tai gali būti tiesa g.gif

Ger adiskusija apie prausiklius thumbup.gif dabar naudoju IWOSTIN prausimosi gelį alergiškai odai, nežinau, kiek švariai jis nuplauna, tačiau odai laaabai švelnus thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(Ingėnas @ 2010 07 28, 14:37)
Tai būtų Eucerin firmos gelinis prausiklis mišriai/normaliai odai. Man irgi labai patiko, sunaudojau vėlgi dvi pakuotes. Pertrauka praėjo jau nemaža. Jei nerasiu nieko geriau, šį prisiminusi galbūt vėl kada nors pirksiu.

Gal čia tas su pieno rūgštimi spuoguotai odai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Puk @ 2010 07 28, 14:12)

Gal čia tas su pieno rūgštimi spuoguotai odai g.gif

Turbūt kad tas pats. Bet jo beieškodama begooglindama virusų į kompą prisigaudžiau doh.gif doh.gif , tai dabar valausi.
Atsakyti
[quote=Ingėnas,2010 07 28, 14:37]
1.Shiseido pureness Deep Cleansing foam
pritariu, šis prausiklis (turėjau tik mėginuką) taip švariai nuplauna odą... toks agliškas išsireiškimas tinka: squeaky clean, net cypiančiai švaru :DDD Tikrai skalsus ir patiko tos mėlynosios granulės, ne šveičiamosios, bet .. bala žino ką jos daro.
AQUA, POTASSIUM STEARATE,PG 8, POTASSIUM MYRISTATE, GLYCERIN, BUTYLENE GLYCOL, POTASSIUM LAURATE, STEARIC ACID, GLYCERYL STEARATE SE, MYRISTIC ACID, SORBITOL, PEG/PPG 25/30 COPOLYMER, CERA ALBA, SODIUM LAURYL GLYCOL CARBOXYLATE, SODIUM METHYL COCOYL TAURATE, POLYETHYLENE, MENTHOL, MAGNESIUM ALUMINIUM SILICATE, PAEONIA ALBIFLORA ROOT EXTRACT, ROSMARINUS OFFICINALIS, LAURIC ACID, TRISODIUM EDTA, TALC, ETHYLCELLULOSE, DISODIUM EDTA, BENZOIC ACID, PARFUM

Blogiausia, kad turi mentolio, tas erzina odą bereikalingai (viso labo duoda šaldantį efektą) sad.gif((
Myristic acid, lauric acid (kokosų aliejaus ingredientas, turintis antiuždegiminių savybių) rašoma, kad jie yra comedogenic, t.y. kemša poras nemažai (3/5 ir 4/5 skalėje)
Nors apie lauric acid dar rašoma, kad "Lauric acid is able to bond with grease found in hair, and water can then be used to wash it away". Vadinasi, jei nuplaunamas, tai okei. Bet jis nestabilus, tad svarbu, kaip subalansuotas:
Paula's Choice apie sočiąsias rūgštis rašo:
Fatty Acids are an interesting group of ingredients that can have an effect on breakouts, but exactly how, either positively or negatively, is not clear. For example, while it is thought that some omega-3 fatty acids such as linoleic acid may have anti-inflammatory properties, which can be helpful for acne, other research shows it can increase oil production (Source: British Journal of Dermatology, March 2007, pages 428-432).
Other fatty acids, such as lauric, oleic, and palmitic acids, can have an antibacterial effect on P. acnes. However, stability is an issue; that is, the fatty acid must be carefully formulated to ensure it can exert an antibacterial action before breaking down (Sources: Biomaterials, August 2009, pages 6,035-6,040; and Journal of Investigative Dermatology, April 23, 2009).

2.Exuviance Purifying Cleansing gel
Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, PEG-7 Glyceryl Cocoate, TEA-Lauryl Sulfate, Propylene Glycol, Gluconolactone, Glycolic Acid, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Glycerin, Benzophenone-4, Triethanolamine, Phenoxyethanol, Isopropylparaben, Isobutylparaben, Butylparaben, Parfum (Fragrance), CI 42090 (Blue 1), CI 19140 (Yellow 5).
Exuviance prausiklio šito sudėtis man pasirodė neypatinga :| glicerinas labiau sąrašo pabaigoje, įdėtas SLS (kuriems galams), turi dažų. Turi rūgščių, glycolic acid, įdomu, ar nors kiek duoda efekto, jei prausiklio sudėtyje.
Atsakyti
QUOTE(OneLove @ 2010 07 27, 21:56)
Yra vokietijoje toks kaip kremas spuogams tepti, bet neatsimenu pavadinimo, nors buvo labai geras, pabandykit nueiti paprasyti, ju buna skirtingu koncentraciju, as man rodos 5%, beja jis gaminamas ir parduodamas tik vokietijos vaistinese.

sitas? user posted image
Atsakyti
Sudėtis sudėtimi, bet aš visgi teikiu pirmenybę tam, kaip jaučiasi oda po prausiklio.

Pirmąjame mentolo šaldančio poveikio tikrai aš nejaučiu. Manoji oda jautri, linkusi į alergijas, sudirgimus, bet konkrečiai šitas jos nedirgina.
Tos mėlynos granulės tai tikrai nežinau, ką jos daro. Nes jis neveikia kaip pylingas, jokių grūdelių nesijaučia.

O antrasis man tiesiog labai tiko thumbup.gif Ir buvo labai švelnus. Kokie ten biesai į jį neįeitų.
Atsakyti
Jei apie Eucerin DermoPurifyer cleanser (aknės pažeistai odai) čia
user posted image
Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Propylene Glycol, Sodium Laureth Sulfate, Citric Acid, Sodium Benzoate, Salicylic Acid, Sodium Chloride.

atrodo tikrai gerai smile.gif tik nėr glicerino ir yr sls sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Meskala @ 2010 07 28, 14:46)
Jei apie Eucerin DermoPurifyer cleanser (aknės pažeistai odai) čia
user posted image
Aqua, Sodium Cocoamphoacetate, Propylene Glycol, Sodium Laureth Sulfate, Citric Acid, Sodium Benzoate, Salicylic Acid, Sodium Chloride.

atrodo tikrai gerai smile.gif tik nėr glicerino ir yr sls sad.gif

Mano naudotas tikrai ne šitas. Maniškis buvo tūtelėje, kaip kad dantų pastos pavidalo (be dozatoriaus). Ir atrodo, kad kaip ir nebuvo jokios serijos nurodyta. Bent jau tikrai ne ši. Apie pieno baltymus tai gal kažkas ir buvo g.gif
Atsakyti
Man greiausias Avene Cleanance zalias prausiklis ir drekinamasis kremas. kartais pakeiciu i Bioderma foaming gel ir naudoju Sebium mat krema
Atsakyti
QUOTE(Meskala @ 2010 07 28, 03:54)
Renkam geriausią prausiklį :]

iš mano menkų žinių - Biodermos prausiklis pats prasčiausias. Turi SLS (sodium laureth sulfate, galintis erzinti jautrią odą ir ne tik tokią, ypač jei lieka ant odos, gerai nenuplovus; sukuria gero putojimo imidžą), nėra glicerino (jo turintis prausiklis nesausina tada taip odos);
Rasos probleminei odai prausiklis turi salicilo rūgšties BHA, bet kažin ar kiek veiksmingas, nes mažai užsibūna ant veido; turi sieros - dezinfekuojantysis ingredientas, bet kartu gali erzinti jautrią odą (maža tikimybė, per trumpai užsibūna ant odos); turi glicerino, tad nesausina; šis prausiklis nugali natūraliausios sudėties atžvilgiu - daug natūralių žolinių ekstraktų.
Zeniac prausiklis - pats tolerantiškiausias visų odos tipų atžvilgiu. Nesausinantis nė trupučio (glicerinas), švariai prausiantis. Tačiau turi dažų, parabenų, itin nemažai PEG'ų sad.gif

Man atrodo, jau praeitoj temoj šituos prausiklius peržiūrėjusi buvau.
Visi šitie prausikliai neblogi, iš tikro, tik visi su savais mažais minusais. Nes visi yra "gydomieji", o tie gydantys ingredientai gali dar labiau išsausinti spuoguotą odą, kuri ir taip kitų priemonių yra sausinama.
Sodium Laureth Sulfate (SLES) nereiktų bijoti, jis yra gana švelnus surfaktantas. Sodium Lauryl Sulfate (SLS) tuo tarpu džiovina ir dirgina odą, jo reiktų vengti. Bet manau, kad jau labai nedaug produktų turi SLS, kiek tenka sudėtis peržiūrėt.
Dėl Rasos prausiklio ekstraktų- yra ten ir gerų, yra ir potencialiai dirginančių. Bet kadangi jie nusiplauna, tai turbūt nedirgins odos.
Zeniac turi PEG, parabenų- bet kas juose blogo... Dažikliai nėra gerai, jautriai odai reiktų vengti, bet visiems kitiems nėra pasaulio pabaiga. Dar jis uti gana nemažai kvepalų, kas irgi gali dirginti odą.

Prausiklio sausinimui turbūt daugiausiai įtakos turi ne glicerinas, o naudojami surfaktantai. Kuo švelnesni surfaktantai- tuo prausiklis neagresyvesnis, bet tuo pačiu, ir gerai makiažo nenuplaus. Prausikliai su SLES gana gerai makiažą pašalina. Jei prausiklyje yra agresyvūs, sausinantys surfaktantai, tai ir glicerinas nepadės, gal tik kiek užmaskuos odos sudirgimą ir sausumą.

QUOTE(~VEGA~ @ 2010 07 28, 04:02)
Dabar pirksiu rasos krema-geli su BHA, ir mastau ar kartu nepaimti ir RASA valomasis prausiklis probleminei veido odai su BHA ir siera, tik irgi kazkaip mintis kyla, kad prausiklio paskirtis tik nuplauti veida, palikti ji svaru, nenusausinta --o del spuogu mazinimo---juk mazai jis uzsibuna ant veiduko, kad labai zenkliai veikti galetu....
Todel ir mastau, gal prausikli imti aplamai ekologiska koki, kad svelnus butu,,,o ne joki anti-spuogini....

Labai pritariu, kad prausiklio paskirtis yra švelniai nuvalyti odą, o ne ją gydyti. Aišku, jei prausiklyje yra didelė koncentracija rūgščių, jis irgi gali veikti kaip gydomoji priemonė (daugumoj prausiklių rūgščių ir kitų gydomųjų ingredientų būna labai mažai, tad kelios sekundės kontakto su oda nelabai ką pakeičia). Bet efektyviausiai vistiek veiks produktai, kurie yra paliekami ant odos.
QUOTE(Puk @ 2010 07 28, 08:12)
Kosmetologė yra minėjusi, kad rūgštys ,,dirgina" riebalines liaukutes, ko pasekoje jos dar labiau gamina riebalus, ar tai gali būti tiesa g.gif

Rūgštys turi savybę apskritai odą dirginti, ne tik riebalų liaukas. Toks jau jų veikimo principas- kadangi oda yra eksfolijuojama, ji kartu yra kažkiek ir dirginama. Paprastai dirglumas, sausumas jaučiamas naudojimo pradžioje, su laiku oda prisitaiko.
Tačiau tai nereiškia, kad būtinai padidės riebalų gamyba. Jei produktas yra tinkamai suformuluotas, dar turi aniuždegiminių, dirglumą mažinančių ingredientų kartu su rūgštimis, oda turėtų reaguoti normaliai ir nesiriebaluoti. Pvz., BHA pati iš savęs yra antiuždegiminė, tad pati kažkiek neutralizuoja savo dirginantį poveikį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 28 liepos 2010 - 17:57
as irgi atsiminiua Avene soap-free prausikli,visai patiko, prasau pakomentuokit sudeti 4u.gif
Water (aqua), Decyl Glucoside, Polysorbate 20, Ceteareth 60 Myristyl Glycol, Disodium Cocoamphodiacetate, Glycerin, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Methyl Gluceth 20, Cetrimonium Bromide, Green 5 (CI 61570), Disodium EDTA, Yellow 5 (CI 19140), Fragrance (parfum), Imidazolidinyl Urea, Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Oil, Zinc Gluconate
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif prisiskaiciau cia visko apie rozine tai itariu kad pas mane ji gali buti.. verysad.gif gaila kad gyvenu ne lt negaliu nubegt pas kosmetologe..o siaip ziema kai saltesni orai naudojau Zeniac LP forte kremuka, tai odyte visai nieko atrode buvo tikrai pasitvarkius tik aisku visokiu demeliu i randeliu tai pilna pas mane..o dabar vasara vel kosmaras..oda taip riebaluojasi nebegaliu..bijau toliau naudot Zeniac kosmetika, nes cia saule tokia aktyvi kad nepakenkciau dar labiau..dabar pas mane visi zandai nuseti tokiais nelygiais spuogeliais iskilimais, negana to dar ir kyla balti pulinukai.. unsure.gif tik uzgydau juos i vel keli islenda..tai nusipirkau dabar Roc prausikli ir tonika ir Avene cleananse K kremuka..ziuresiu koks bus poveikis..tiesa dar pamirsau pasakyti kodel itariu kad man rozine, nes vasara kai daug saules, ir truputis daugiau alkoholio tas labai pablogino oda..
Atsakyti
QUOTE(Meskala @ 2010 07 27, 14:04)
aš žinok, susirūpinau. Tavo odelė nėra tokia itin riebi, Zeniac LP gali būti pernelyg sausinantis. Gal geriau pamėgink Avene Cleanance K? nebus toks sausinantis... Nebent jei prižadi Zeniac LP naudoti su kokiu geru drėkikliu smile.gif

normali dabar oda, T zona riebaluojas labiau nei įprastai, bet neimu į galvą, kad tik spuogų ir dėmių nebūtų ax.gif
aš suplaktinę kelis vakarus iš eilės tepiau, praktiškai vien drumzles, t.y. siera belikus, kaip oda pradėjo atsisluoksniuot doh.gif Iš dalies gal gerai, ką? greičiau nuo dėmelių atsisluoksniuos, bet iš kitos pusės pudrą užtepus atrodo negražiai ...
po tavo, Ingėno atsiliepimų noriu Zeniac LP ax.gif
jau pasidomėjau, bandysiu mėginėlio ieškot, tik turiu dar vieną klausimą, kokį rinktis?
Zeniac LP forte ar tiesiog Zeniac LP?
prižadu drėkint, turiu kaukių, jei reiks pirksiu ir serumą/kremą, kad tik odą lygesnę turėčiau 4u.gif
Atsakyti