Įkraunama...
Įkraunama...

Spuoguotos odos pirežiūra, 12 tema

QUOTE(Ingėnas @ 2010 07 26, 18:01)
Aš žinau, kad turiu kuperozę, ir gan nemažą. Na bet rožinę tai gal būtų pastebėję kas nors , jei ji būtų g.gif

aa.. vis maišau kuperozę su rožine (visvien nelabai nutuokiu, kas tokia rožinė smile.gif :/ na, kuperozė... tos kraujagysliukės nosies viduryje dar mažiukės, bet ... :/
ai, ir dar ką iškapsčiau iš BIOK apie jų Rasos probleminei odai kremo-gelio pH:
"Kremo-gelio (1% BHA ) pH 3.5-5.5; Gelis nuo spuogų su 5% AHA ir 2% BHA pH 3.0-4.0 ir Valomasis tonikas su AHA pH 2.0-3.0".
tai vat...gerai, jeigu yra 3,5, bet blogai, jei -5,5 pH ://
Įdomu, kodėl tokia neapibrėžta skalė, ir kodėl taip plačiai varijuoja pH. Vienoje partijoje tarkim 3,5 pH, o kitoje jau kokie 5 ph??

Gelio nuo spuogų pH tiesiog nuostabus. Pašalintų ar pakeistų tą alkoholį kuo kitu nedirginančiu, būtų superinis produktas visam veidui.
Atsakyti
QUOTE(Meskala @ 2010 07 26, 17:13)
aa.. vis maišau kuperozę su rožine (visvien nelabai nutuokiu, kas tokia rožinė smile.gif :/ na, kuperozė... tos kraujagysliukės nosies viduryje dar mažiukės, bet ... :/

Kuperozė - tai kai vietos, kur pažeistos kraujagyslės, raudonuoja nuo temperatūros pasikeitimų. Ir šiaip linkę raudonuoti nuo bile ko, reikia saugoti ir naudoti spec. kosmetiką, ypač žiemą.
O kas ta rožinė tai ir aš nežinau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Meskala @ 2010 07 26, 04:21)
1. Tik reikia žiūrėti, kad produkto sudėty nebūtų alkoholio (alcohol denat.), kaip pavyzdžiui, Neostrata, Exuviance produktuose.
2. Avene Cleanance K atrodo neblogas, tik tiek, kad nesu bandžiusi.
3. O.D.A. lietuviška kosmetika irgi specializuojasi AHA srityje, tik neaišku, kokia jos kremų sudėtis, kiek ten tos AHA yra, ir koks kremo ph, beigi indeliuose tokie kremai - negerai, reikia kad būtų sandari tūbelė.

1. Neostrata Exuviance turi ir labai neblogų produktų, ne tik su alkoholiu. Tik kad kainos aukštokos, bet ką padarysi, kai pasirinkimas nėra didelis.
2. Avene Cleanance K- neblogas AHA produktas. Paula Begoun rašo, kad salicilio jame per mažai, kad jis eksfolijuotų, o AHA yra apie 5%.
3. Tikėsimės, kad O.D.A. greitu laiku pakeis pakuotę, nes kiek esu mačiusi- jų sudėtys puikios. Turi kremų su 10% ir 5% AHA. Galėtų ir BHA priemonių susiprotėt išleist...
Beje, O.D.A. naudojamų AHA veikimui pakuotė neturi įtakos, tik antioksidantai "išgaruos", bet eksfoliacija vistiek vyks, tos rūgštys yra fotostabilios.

QUOTE(Meskala @ 2010 07 26, 04:32)
1. Užsienyje produktų begalės, tik ir rinkitės, kokį norit, pagal kišenę ir jo sudėtį.
2. Ingredientų sąraše žiūrėkite, kad salicilo rūgštis (salicylic acid, BHA) būtų kažkur per vidurį.

1. Deja, užsienyje gerų priemonių su BHA pasirinkimas irgi yra ribotas, nes labai daug kur alkoholio prikrauta, ph netinkamas arba yra brangu.
2. Patikslinsiu- ingredientų sąraše tokio dalyko, kaip BHA (butylated hydroxyanisole) būti negali, nes tai yra kancerogeninio antioksidanto abreviatūra ir jo reiktų vengti. BHA, apie kurią mes šnekam- beta hydroxy acid ingredientų sąraše žymima kaip salycylic acid. BHA gali būti parašyta ant pakuotės, būti pavadinime, bet sudėtyje bus tik salycylic acid arba beta hydroxy acid.
QUOTE(Undinelle @ 2010 07 26, 09:45)
Na stai, nuejau pas savo gera dermatologe, ir pasirodo, kad be aknes dar turiu smarkiai isreiksta rozine (Rosacea), kuri yra gydoma, bet nepagydoma.  verysad.gif Karsciai ja zymiai suastrino.  verysad.gif Del tos pacios priezasties poros T zonoje, o ypac aplink nosi labai isdidejusios ir del to yra smarkus odos riebalavimasis.  verysad.gif Zodziu - labai labai liudna.......

Na, va. Aš kitai merginai norėjau įkalbėti, kad ji pasitikrintų, gal ji turi rožinę, nes simptomai labai panašūs buvo.
Laikykitės, tikrai ne pasaulio pabaiga. Rožinė kol kas garantuotai neišgydoma, bet kai kam pasiseka, galima ją kontroliuojant normalų gyvenimą gyvent 4u.gif
Dermatologė geriamų antibiotikų nepasiūlė? Kiek žinau, tam skiriamas diksiciklinas, JAV brand name Oracea. Dar yra tepalas. Paskaitykit cosmeticscop truputis informacijos yra apie šitą ligą, jei reikia.
Šiaip, rožinė būtų paaiškinimas, kodėl jūsų oda nelabai reaguoja į aknės gydymą. Kiek žinau, daug žmonių, turintys rožinę ir aknę tuo ačiu metu gydosi Roaccutane, nes kiti metodai dažnai per daug sudirgina jautrią odą arba ji tiesiog į gydymą nereaguoja.
O apskritai, turbūt jau žinote, kad reikia kuo švelniau elgtis su oda, vengti nors mažiausių dirgiklių (jei gerai pamenu, Rasos prausiklyje ir tonike yra dirginančių augalų ekstraktų, kurie nejautriai odai gai ir nebus problema, tačiau jums gali būti. Siera irgi odą dirgina), temperatūrų pokyčių, saulės ir t.t.
QUOTE(Ingėnas @ 2010 07 26, 11:01)
Aš žinau, kad turiu kuperozę, ir gan nemažą. Na bet rožinę tai gal būtų pastebėję kas nors , jei ji būtų g.gif

Rožinė- pakankamai populiari liga, ir labai dažnai niekas (net ir gydytojai, kartais ir dermatologai) jos nepastebi, ypač ligos pradžioje. Pačioje ligos pradžioje raudonis gali būti ir nepastebimas, o ligai progresuojant jis vis labiau ryškėja.
Dažniausi simptomai yra raudonis ant skruostų, nosies, kaktos; maži išsiplėtę kapiliarai; guzeliai ar spuogai; išsiplėtusios poros; riebi oda, arba ir riebi, bet kartu ir sausa; vandeningos, sudirgusios akys.
Atsakyti
QUOTE(Meskala @ 2010 07 26, 11:21)
O.D.A. lietuviška kosmetika irgi specializuojasi AHA srityje, tik neaišku, kokia jos kremų sudėtis, kiek ten tos AHA yra, ir koks kremo ph, beigi indeliuose tokie kremai - negerai, reikia kad būtų sandari tūbelė.

Įmetu puslapį, ten surašytos tikrai geros dermakosmetikos firmos; gal rasi parduotuvėse "online", kurios siunčia į Lietuvą (kad tas firmas kur, visos per brangios, pigiausia - Neostrata/Exuviance), pagal paiešką AHA:search: AHA
Gal dar ką galėtų pasiūlyti merginos iš temos "kosmetika su vaisinėmis rūgštimis), nes mano primary target - BHA smile.gif)

Nesandari schmoll.gif visi kremai indeliuose, kuriuoe kremai kabinami pirštais. Todėl kai pradėjau paieškas, O.D.A atkrito, nes labai akcentuojama šitoj temoj, kad indeliai turi būt sandarūs ax.gif
bandysiu žiūrėt drinks_cheers.gif
nors Zeniac LP būtų lengviausia įsigyt ax.gif
ačiū už konsultaciją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 07 26, 19:54)
Laikykitės, tikrai ne pasaulio pabaiga. Rožinė kol kas garantuotai neišgydoma, bet kai kam pasiseka, galima ją kontroliuojant normalų gyvenimą gyvent 4u.gif
Dermatologė geriamų antibiotikų nepasiūlė? Kiek žinau, tam skiriamas diksiciklinas, JAV brand name Oracea. Dar yra tepalas. Paskaitykit cosmeticscop truputis informacijos yra apie šitą ligą, jei reikia.
Šiaip, rožinė būtų paaiškinimas, kodėl jūsų oda nelabai reaguoja į aknės gydymą. Kiek žinau, daug žmonių, turintys rožinę ir aknę tuo ačiu metu gydosi Roaccutane, nes kiti metodai dažnai per daug sudirgina jautrią odą arba ji tiesiog į gydymą nereaguoja.
O apskritai, turbūt jau žinote, kad reikia kuo švelniau elgtis su oda, vengti nors mažiausių dirgiklių (jei gerai pamenu, Rasos prausiklyje ir tonike yra dirginančių augalų ekstraktų, kurie nejautriai odai gai ir nebus problema, tačiau jums gali būti. Siera irgi odą dirgina), temperatūrų pokyčių, saulės ir t.t.

Dekui uz palaikyma ir konsultacija. Zinoma, kad ne pasaulio pabaiga, bet labai liudna. Ypac ta diena kai grizau is dermatologes - ejau su didele viltimi, kad susitvarkysiu po apsilankymo su akne, o dabar dar suzinojau, kad turiu tai, su kuo reikes kovoti visa likusi gyvenima...
Ne, geriamu antibiotiku nepasiule. O is tiesu ir nenoreciau. Esu gerusi pries kokius 5 metus Doksiciklino 40 dienu kursa ir deja, kol geriau siek tiek apsitvarke oda, bet nusilpo imunitetas ir po to viskas grizo i pradine busena. Roaccutano taip pat nenoriu, nebent jau visai nebebus kitos iseities. Kazkaip vis tiek as nepasitikiu del jo poveikio i moters reprodukcine sistema, o vaikuciai ateityje tikrai dar nusimato.
Kaip dermatologe nepastebejo visus tuos kartus kai pas ja lankiausi net nezinau. Kaip ji sikart pasake, kad akne jai jau ne taip krito i aki, o is karto pastebejo rozines odos padarytus pokycius. verysad.gif Man nera taip, kad skruostus mustu istisinis raudonis, bet tiesiogines saules, salcio pasekoje atsiranda bendras foninis veido raudonumas. Zodziu sh... verysad.gif
Dabar kiekviena ryta tepu Rozex ir Biodermos maximalia apsauga nuo saules. O vakare nakciai po svelnaus prausiklio (kiekviena vakara pakaitomis) - Duac, Finacea geli, Differin krema, Neostrata Bionic lotion PHA 15, Isotrexin geli. Kai pageres - palaikomaji gydyma 2-3 k/savaite pasirinktinai.
Siaip rudeni/ziema planuoju paaukoti pinigus IPS/lazeriui, kad siek tiek sumazinti poras ir panaikinti keleta kraujagysliu kapiliaru nosies srarneliuose. Labai liudna, bet dedu vilti, kad pageres....
Dabar suku galva kokia kremine ir presuota pudra galeciau naudotis su esama akne ir rozine. Dermatologe patare labai labai lengva, kokia nors fluidine, gal but ka nors is Chanelio... ar galetumet kazka rekomenduoti? unsure.gif
Atsakyti
Kad dermatologė nepastebėjo rožinės nelabai stebina- sunku ją pradinėse stadijose aptikti, juolab, kad simptomai paprastai nesiskiria nuo aknės, riebios odos.
Tikėsimės, kad lazeris jums padės- daug kam padeda bent jau kuriam laikui simptomus pašalnti. Kitiems ir visam laikui oda susitvarko.

Dėl kosmetikos. Kiek žinau, turint rožinę yra labai sunku išsirinkti dekoratyvinę ar apskritai, odos priežiūros kosmetiką, nes praktiškai bet kas gali reaguoti su odą ir bloginti situaciją. Suprantu, kad norisi maskuoti veidą, bet gal jums labiau tiktų kremas su spalva ir mineralinės pudros derinys.... Būtų mažiau šansų, kad oda sudirgs, dar labiau riebaluosis. Apskritai, galima susirasti tokią mineralinę pudrą, kuri ir kaip pagrindas būtų, nereiktų papildomo produkto naudoti. Be to, yra tokių birių ar kompaktinių pudrų, kuriose ingredientų yra labai mažai- vėlgi mažesnis šansas, kad kažkas odą dirgins. Gal daugiau informacijos apie kosmetiką rasite čia, merginos gal iš patirties ką pasakys. Arba čia ir čia. Jei norit, galiu parašyti, kokią kosmetiką Paula Begoun rekomenduoja rožinei, labai jautrios odos savininkėms. Bet jos remokenduojamą kosmetiką greičiausiai reiktų siųstis iš užsienio.
Papildyta:
Nemanau, kad jums tiktų dauguma Chanel pudrų- pagal sudėtį jos nelabai skiriasi nuo kitų. Pudros tinkamumas jautriai odai ne tik nuo skystumo priklauso. Aišku, pabandyti visada verta- gal ir tiks. Jei bandysit- atkreipkit dėmesį į Mat Lumiere- geriausia Chanel pudra riebiaodėms, turėtų neblogai matiškumą išlaikyt ir gerai dengti.
Atsakyti
QUOTE(~Matuke~ @ 2010 07 26, 14:36)
Sveikos 4u.gif
Kazkaip neuzmaciau beskaitant tai uzsiminsiu ka naudoju. Ypac kai tokie karsciai tai labai beria,nusipirkau is TBS priemoniu is arbatmedzio serijos,tikrai nedziovina odos, bet spuogus panaikint tai tik AKNE padejo(nu aiksu ir ta svietas padziovino kur tepiau). Gal kas patars ka diena ant veido tept?Nu visi mano oda riebina, pas mane t zona riebi, tik skruostai normalus.  4u.gif

Gal kas patartu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Undinelle @ 2010 07 26, 23:13)
Dabar suku galva kokia kremine ir presuota pudra galeciau naudotis su esama akne ir rozine. Dermatologe patare labai labai lengva, kokia nors fluidine, gal but ka nors is Chanelio... ar galetumet kazka rekomenduoti?  unsure.gif

Undinelle, tik nenukabink nosiukės. Pakliuvai į kompaniją čia su daugiau ar mažiau vargstančiomis su akne, rožine ir kitais velniais, tu nesi viena mūšio lauke smile.gif) Jatau, apskritai pasisekė, kad pradinėje stadijoje rado, o ne kokioje antroje ar paskutinėje :/
Cimpinsiu ir aš pasirodyt, kodėl taip smarkiai riebaluojuosi. Tačiau tikriausiai pasiųs mane velniop. Nei spuogai/cistos iškilę kankina, nei raudona kaip vėžys... tik riebalas ir inkštiriadai.
Beje, skaičiau, kad ... xexe, mokslininkai teigia, jog asmenys, sirgę jaunatviniais spuogais yra mažiau linkę į kancerogeninius susirgimus smile.gif)))) paguodos prizas mums biggrin.gif (perskaičiau kažkokiame straipsnyje www.sveikaszmogus.lt, kuriame būtent - nebeatkasu).
Dėl kreminės pudros: nepirk iš karto, imk kokį indelį, pvz linzių dėklą ir reikalauk pavyzdėlių. Man pavyzdžiui, Chanel Mat Lumiere nepatiko, sunki tokia, riebino veidą, išryškino išsiplėtusias poras. Kiekvienam individualiai sad.gif Iš tų brangesnių man patiko tik ELDWL (Estee Lauder Double Wear light), bet tai irgi rekomenduočiau žiemai. Dar mačiau, yra Clinique AntiBlemish solution kreminė pudra, aš pati visai norėčiau išbandyti. Juolab Estee Lauder ir Clinique - tos pačios kompanijos padaliniai, o Clinique pigesnė.
Kalbant apie konsistenciją, labai patiko Exuviance kreminė pudra, tačiau nesiryžtu teigti, kad visai nekemša. Kitaip merginos čia nerašytų tokių atsiliepimų. Ką gi, bent mano draugei nekemša, apie save negaliu to teigti, nes ir taip man be pudrų kemšasi smile.gif
Noreva LED Actipur Creme Teintee Claire labai geras pasirinkimas. Matizuoja puikiai, yra gydomasis, bet spalva spalva... aš esu šviesaus gymio, tad žiemą jis man netinka, tik vasarą, kai įdegu. Gal Tavo odelė tamsesnė, tiktų.

~Matuke~
Gal galėtum patikslinti - tau su spuogais oda susitvarkė? taigi bereikia kažką tepti dienai?
T zona riebi, skruostai normalūs... Mišri į riebumą oda. Gali pakakti lengvo dieninio drėkinančio kremo be dirginančių ingredientų ir su SPF. O jeigu naudoji kreminę pudrą su SPF... tai užtektų paprasto kremo mišriai odai be apsaugos nuo saulės. Dar priklauso, kokio gylio kišenė smile.gif) Neapsišausi, jei įsigysi pvz NeoStrata Oil-Free Lotion SPF 15.
O iš pigesnių... reikia žiūrėti ingredientus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meskala: 27 liepos 2010 - 09:28
QUOTE(Meskala @ 2010 07 27, 09:20)
Undinelle, tik nenukabink nosiukės. Pakliuvai į kompaniją čia su daugiau ar mažiau vargstančiomis su akne, rožine ir kitais velniais, tu nesi viena mūšio lauke smile.gif) Jatau, apskritai pasisekė, kad pradinėje stadijoje rado, o ne kokioje antroje ar paskutinėje :/
Cimpinsiu ir aš pasirodyt, kodėl taip smarkiai riebaluojuosi. Tačiau tikriausiai pasiųs mane velniop. Nei spuogai/cistos iškilę kankina, nei raudona kaip vėžys... tik riebalas ir inkštiriadai.

Prisiskaičiau unsure.gif Dabar susigalvojau, gal ir man rožinė g.gif
Tragiškai nėra, bet gerai irgi nėra. Jeigu kada pas dermatologą eisiu, reiks išsiklausinėti.
Atsakyti
QUOTE(Meskala @ 2010 07 27, 10:20)

Gal galėtum patikslinti - tau su spuogais oda susitvarkė? taigi bereikia kažką tepti dienai?
T zona riebi, skruostai normalūs... Mišri į riebumą oda. Gali pakakti lengvo dieninio drėkinančio kremo be dirginančių ingredientų ir su SPF. O jeigu naudoji kreminę pudrą su SPF... tai užtektų paprasto kremo mišriai odai be apsaugos nuo saulės. Dar priklauso, kokio gylio kišenė smile.gif) Neapsišausi, jei įsigysi pvz NeoStrata Oil-Free Lotion SPF 15.
O iš pigesnių... reikia žiūrėti ingredientus smile.gif

Nesusitvarke schmoll.gif akne pasitepiau pora dienu ir padziovino spuogus,kurie kilo nuo karstu oru, gerai thumbup.gif bet siaip atsikelus ryte vis randu pora pulinuku turbut kasdien unsure.gif tai sakai NeoStrata Oil-Free Lotion SPF 15 isigyt,cia kremukas kazkoks? Turiu dabar OIL-Balance care,bet teigiamo poveikio nepastebejau.
Tai tokia ir problema,kad kasdien tu pulinuku atsiranda,tai gal cia daugiau ko reiketu?
Jo, T zona riebi, ank kaktos pulinuku buna,ant nosies inkstirai, o ant smakro daugiau giluminiai skausmingi jei jau buna. O kremine pudra stengiuos nenaudot jei niekur neinu. O kokia tiktu mano odai?
Aciu labai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(~Matuke~ @ 2010 07 27, 10:00)
Nesusitvarke schmoll.gif akne pasitepiau pora dienu ir padziovino spuogus,kurie kilo nuo karstu oru, gerai thumbup.gif bet siaip atsikelus ryte vis randu pora pulinuku turbut kasdien unsure.gif tai sakai NeoStrata Oil-Free Lotion SPF 15 isigyt,cia kremukas kazkoks? Turiu dabar OIL-Balance care,bet teigiamo poveikio nepastebejau.
Tai tokia ir problema,kad kasdien tu pulinuku atsiranda,tai gal cia daugiau ko reiketu?
Jo, T zona riebi, ank kaktos pulinuku buna,ant nosies inkstirai, o ant smakro daugiau giluminiai skausmingi jei jau buna. O kremine pudra stengiuos nenaudot jei niekur neinu. O kokia tiktu mano odai?
Aciu labai mirksiukas.gif

Neostrata Oil-Free Lotion SPF15 labai lengvas, losjono pavidalo kremas. Purškiamas, su 4 proc rūgšties ir apsauga. Aš pati dabar šiltuoju sezonu dienai jį naudoju, man labai patinka thumbup.gif
Beje, parekomenduosiu, ką pati spuogams džiovinti naudoju, jei tie bjaurybės užklumpa. Anna Lotan Herbal Drying Lotion. Jis su spalva, tai aš pati, kadangi nenaudoju krempudros, juo pasitepu spuogus tik nakčiai. Būtų geriau, žinoma, ir keliskart dienoje pasitaškuoti, jei yra tokia galimybė. Tikrai padeda thumbup.gif
Tačiau pati jo dėl vieno spuogelio netraukiu blush2.gif , prisimenu, kai daugiau jų išlenda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 27 liepos 2010 - 10:15
QUOTE(~Matuke~ @ 2010 07 27, 11:00)
Nesusitvarke schmoll.gif akne pasitepiau pora dienu ir padziovino spuogus,kurie kilo nuo karstu oru, gerai thumbup.gif bet siaip atsikelus ryte vis randu pora pulinuku turbut kasdien unsure.gif Tai tokia ir problema,kad kasdien tu pulinuku atsiranda,tai gal cia daugiau ko reiketu? Jo, T zona riebi, ank kaktos pulinuku buna,ant nosies inkstirai, o ant smakro daugiau giluminiai skausmingi jei jau buna.

niu tai reikėtų jau ir gydyti, dezinfekuoti odelę.
Pamėgink Rasa probleminei odai liniją (prausiklis, kremas-gelis (labai geras dalykėlis! tik reikia tepti kremu su SPF jei ketini eiti i saulėtą lauką), gelis nuo spuogų - tepamas tiesiai ant spuogiukų).
Nusipirk benzoilo peroksido preparatą vaistinėje, žiūrėk, kad būtų be alkoholio. Akne BP5 pvz. Gali sausinti, pleiskanotis oda pradžioje, tad rečiau vartok, kol pripras, tarkim kas dvi dienas.
Papildyta:
QUOTE(Ingėnas @ 2010 07 27, 11:12)
Anna Lotan Herbal Drying Lotion. Jis su spalva, tai aš pati, kadangi nenaudoju krempudros, juo pasitepu spuogus tik nakčiai.
Tačiau pati jo dėl vieno spuogelio netraukiu blush2.gif , prisimenu, kai daugiau jų išlenda.

užpavydėjau tokios odos biggrin.gif nieko maskuot nereikia...uch! 4u.gif
Atsakyti