QUOTE(Vitulka @ 2010 07 25, 23:12)
Man reik dėmėm po spuogų, aš jų neturiu daug, bet ir turimos nervuoja
pacituosiu patarimą, kokį produktą su AHA rinktis:
*Product formulas need to have a concentration of at least 5-8% and a pH level of 3 or 4 to be effective. If the packaging doesn't say, look for an ingredient (glycolic acid, mandelic acid, malic acid, etc.) listing placing it second or third, and the presence of a balancing ingredient like sodium or potassium hydroxide.
Man labai patiko Zeniac LP (5% mandelic acid), tikrai gerai balino dėmes, jas naikino. Tik vienas dalykas, gali labai trūkti drėgmės, tad reiktų tepti kartu su kokiu drėkinančiu kremu.
Rasos gelis nuo spuogų turi 5% AHA
bet jis su alkoholiu, tad ... labiau tinkamas spuogams gydyti, nei randeliams naikinti. Nors mano riebiai odai dzin, aš kartais (jokiais būdais ne visuomet!) darau ir taip, nes patinka 2% BHA, esantys jame.
Kitų produktų su AHA nebandžiau, Lietuvoje geros rūgštinės dermatologinės kosmetikos tiesiog baisus trūkumas. Tik reikia žiūrėti, kad produkto sudėty nebūtų alkoholio (alcohol denat.), kaip pavyzdžiui, Neostrata, Exuviance produktuose.
Avene Cleanance K atrodo neblogas, tik tiek, kad nesu bandžiusi.
O.D.A. lietuviška kosmetika irgi specializuojasi AHA srityje, tik neaišku, kokia jos kremų sudėtis, kiek ten tos AHA yra, ir koks kremo ph, beigi indeliuose tokie kremai - negerai, reikia kad būtų sandari tūbelė.
Įmetu puslapį, ten surašytos tikrai geros dermakosmetikos firmos; gal rasi parduotuvėse "online", kurios siunčia į Lietuvą (kad tas firmas kur, visos per brangios, pigiausia - Neostrata/Exuviance), pagal paiešką AHA:
search: AHA
Gal dar ką galėtų pasiūlyti merginos iš temos "kosmetika su vaisinėmis rūgštimis), nes mano primary target - BHA
)