Sveiki , jau rasiau keliose vietose bet taip atsakymo ir nesulaukiu . gal galite pasakyti jei as skrendu viena budama 16 metu , kaip turi buti paptvirtintas tevu sutikimas? butinai notariskai , ar uztenka ir is savivaldybes kokios ar dar kaip?
ir registruojantis i lektuva (skrendu su ryanair) skaiciau kad reikia parasyti kad man 16 metu , tai kaip ten jiem parasyti ?
dekui is anksto
QUOTE(Linckutis @ 2010 07 08, 17:38)
Sveiki , jau rasiau keliose vietose bet taip atsakymo ir nesulaukiu . gal galite pasakyti jei as skrendu viena budama 16 metu , kaip turi buti paptvirtintas tevu sutikimas? butinai notariskai , ar uztenka ir is savivaldybes kokios ar dar kaip?
ir registruojantis i lektuva (skrendu su ryanair) skaiciau kad reikia parasyti kad man 16 metu , tai kaip ten jiem parasyti ?
dekui is anksto
dekui is anksto
Į pirmą dalį tavo klausimo galiu atsakyti - reikia pas notarą patvirtinto vieno iš tėvų sutikimo, kad tu gali į užsienį vykti be lydinčio asmens.
QUOTE(Gymantė @ 2010 07 08, 18:52)
Į pirmą dalį tavo klausimo galiu atsakyti - reikia pas notarą patvirtinto vieno iš tėvų sutikimo, kad tu gali į užsienį vykti be lydinčio asmens.
taigi , mano bilietai tokie kaunas-berlynas-malaga. pirkti atskirai bilietai , tai ko gero reikia atskirai susitiku dvieju ar ne, viena i vokietija kita i ispanija?
o po keliu savaiciu skrendu malaga-dublinas , taigi dar vienas sutikimas i airija, ir is ten dublinas-vilnius, reikalingas dar vienas, tai is viso daryti reikia 4 sutikimus , teisingai ir kokiomis kalbomis jie turetu buti ?
QUOTE(Linckutis @ 2010 07 08, 18:04)
taigi , mano bilietai tokie kaunas-berlynas-malaga. pirkti atskirai bilietai , tai ko gero reikia atskirai susitiku dvieju ar ne, viena i vokietija kita i ispanija?
o po keliu savaiciu skrendu malaga-dublinas , taigi dar vienas sutikimas i airija, ir is ten dublinas-vilnius, reikalingas dar vienas, tai is viso daryti reikia 4 sutikimus , teisingai ir kokiomis kalbomis jie turetu buti ?
tegul raso viena: kelionei aplink pasauli
QUOTE(Zilvinas75 @ 2010 07 08, 19:58)
tegul raso viena: kelionei aplink pasauli
ane? ir taip galima ? nu nieko , ryt pasikambinsiu pasiklausti
Rašot kad po Europą ir viskas.
Beje, sutikimo reikia lietuvių kalba, juos tikrina tik išvykstant.
QUOTE(chochotrona @ 2010 07 09, 02:22)
Penktadienis, ir dar prieš šventinį Helovyną
QUOTE(Makalius @ 2010 07 09, 03:33)
Rašot kad po Europą ir viskas.
skambinausi siuo klausimu , tai atsakymas toks , skrendant i sengeno erdves salis jokiu sutikimu nereikia. taip pat kai as skrisiu per airija , isskrendant is jos nereikia , o jei skrisciau is lietuvos i airija , tuomet reiketu sutikimo .tai man pasiseke , nieko nereikes
Jeigu JAU turi 16 metų, tai skrendant pirmyn nieko nereikia, nes Šengeno erdvė.
Reikalingas tik skrydžiui iš Malagos į Dubliną. O iš Dublino, tai galėsi grįžti, nes skrendi namo.
Papildyta:
QUOTE(Linckutis @ 2010 07 09, 12:04)
skambinausi siuo klausimu , tai atsakymas toks , skrendant i sengeno erdves salis jokiu sutikimu nereikia. taip pat kai as skrisiu per airija , isskrendant is jos nereikia , o jei skrisciau is lietuvos i airija , tuomet reiketu sutikimo .tai man pasiseke , nieko nereikes
Jeigu skristumei per Airiją ir neišeitumei iš tranzito zonos, tai gal ir nereikėtų, Bet kadangi skrydžiai su Raynair, tai bus du atskiri skrydžiai. Todėl reiškia išskrendi iš Šengeno erdvės, todėl leidimas būtinas.
Be to, ispanai turi griežtesnius reikalavimus asmenų iki 18 metų skraidymui su tėvais ir be tėvų, todėl rekomenduočiau turėti tėvų sutikimą nors tu ir ne Ispanijos pilietė, bet gali labiau kabinėtis.
Sutikimas gali būti vienas visiems skrydžiams - gali nurodyti skrydžių datas ir skrydžius arba tiesiog po Europą, bet gerai būtų kad būtų nurodytos datos.
QUOTE(Cherub @ 2010 07 09, 16:03)
Sveiki. Jei klausimas kartosis, tai iškart atsiprašau, bet neturiu tiek laiko, kad visas temas perskaityti Mano problemėlė yra tokia: draugė užsienietė pirkdama man ryanair bilietą praleido mano varde vieną raidę. Ar dėl to galiu turėti rimtų rūpesčių?
Jeigu tai ne pirmosios trys vardo raidės, tai nieko tokio. Bet gali paskambinti į Ryanair ir pataisys nemokamai.