Įkraunama...
Įkraunama...

Pedagogo apranga

Prisimenu dar tarybiniais mokyklos metais sokiravo viena pedagoge, nesiojusi tik aptemptas, su daugybe kiseniu ir uztrauktuku kelnes. Kazkokie a la kanonai buvo susiformave. g.gif
Kaip dabar yra mokyklose? Kuom rengiasi siuolaikines pedagoges? Ir ar jums, kaip mokiniu mamoms, yra tas pats?
Sia tema issauke pazistamos nusistebejimas, kad mokykloje vaikai ja anketose renka kaip graziausiai besirengiancia pedagoge, tuo tarpu is kolegu sulaukia tik pasaipiu repliku, kad jos stilius trukdo vaikams susikaupti pamokose. Kalba ne apie mini teina tongue.gif
Idomios ivairios nuomones 4u.gif
Atsakyti
as manau kad drabuziu stilius isreiksia tos mokytojos spalvinga asmenybe, tuo labiau jei toji mokytoja moka bendrauti su vaikais, tai jos apranga neturetu blaskyti vaiku demesio
Atsakyti
as is savo 11- metes dukterecios prisiklausau apie jos mokytoju apranga biggrin.gif
pvz viena mokytoja nesioja "stora gumini dirza ant liemens, su bjauria sagtimi ir pastoviai uzkisa nykscius uz to dirzo ir tampo" mirksiukas.gif
kita atejo su odinemis kelnemis, kurios jai netiko, nes buvo per mazos ir per trumpos mirksiukas.gif
Atsakyti
aš manau, kad mokytoja neturėtų apsiriboti pilku kostiumėliu su sijonu iki kelių, bet ir nepulti į kraštutinumus, t.y. jei džinsai, tai griežtesnis švarkelis, jei "rimtas" sijonas, tai mielas megztukas viršuj...
vis tik mokytoja turi turėti šiek tiek oficialumo, kad bendroj masėj nuo vyrsensių mokinių skirtųsi 4u.gif
Atsakyti
Aš visai neseniai dirbay pradinėj mokykloj, tai iš patirties galiu pasakyti, kad geriausias stilius mokykloj yra "nebaisiai" ekstravagantiškas, ir "nebaisiai" oficialus. Nešiodavau ryškius megztukus, sijonus, didelius papuošalus. Svarbiausia, kad rūbas padėtų ir netrukdytų bendrauti su vaikais. dar ypač pradinėje mokykloje svarbu, kad rūbas būtų patogus, tai reiškia kad rūbas netrukdo judėti, pašokti, pažaisti su vaikais. nežianu, bet niekad nesu gavus jokių pastabų nei iš tėvų, nei iš administracijos. Man liūdna, kai mokytojos prastai atrodo, nes tai nepadeda ugdyti vaikų asmenybių. Vaikams rūpi ne tik tai, ką sakai, bet ir kaip sakai. O spalvinga, sugebanti save išreikšti asmenybė patrauks dėmesį ir įtaigiau sušnekės, nes paprasčiausiai vaikai labiau klausysis gržiai besižiūrinčio žmogaus. Oi, apie pedagogų aprangą daaaug galėčiau pripliurpt...
Atsakyti
Pliurpk, Brangute...
Nes va mano minimoji pedagoge susilaukdavo kolegu replikos ne butent del pacio stiliaus, o del to, kad PER DAZNAI su naujais rubais ateidavo i darba. Siaip tai ji is PROMOD, MNG, VM pirkdavosi.
Atsakyti
Kai dirbau mokykloje i darba nieks su dzinsais eit neleisdavo, keista, bet ka padarysi, paklusdavau mokyklos istatymamas. Pilku kostiumeliu tikrai nenesiodavau, nors valdzia gal ir butu norejusi. Daznai vilkdavausi spalvingus megstukus, raudonus, geltonus, rausvus ir t.t. Is vaiku nesusilaukdavau jokiu priekaistu, atvirksciai, sulaukdavau pagyru. Koleges nieko nesakydavo, tik is zvilgsniu galima budavo suprast, kad jom budavo keista, kad mazo drabuziai budavo sviesus, o as visalaik pasidazius, susitvarkius.

Pedagogai, mano nuomone, neturetu regtis vien tamsiomis spalvomis ir nesioti tik drabuzius, kurie uzsisagsto iki ausu, taciau negerai, kai visi grazumai per dekolte virsta ar sijonas toks trumpas, kad net baisu pasilenkt.
Atsakyti
QUOTE(nerile @ 2006 01 05, 14:48)
Pliurpk, Brangute...
Nes va mano minimoji pedagoge susilaukdavo kolegu replikos ne butent del pacio stiliaus, o del to, kad PER DAZNAI su naujais rubais ateidavo i darba.
Gal tai ne priekaistai, o neteisingai suprasti komplimentai?
Atsakyti
Ar per dažnai, ar per retai su naujais rūbais ateisi, visada apkalbės ar dar ką sugalvos....pedagogų kolektyvas yra dažniausiai moteriškas, todėl kas ką kalba pasitikėt ir labai imt į širdį neverta. kaip jau sakiau, geriausias kelias yra rengtis per vidury - ne suplyšę džinsai, bet ir ne juodas oficialus kostiumėlis. dar gai priklausyti nuo to, kokio dalyko yra mokytoja - dailės renksis vienaip, matematikos gal kitaip. Drabužiai -komunikacijos dalis, o juk mokytojas - tai didysis komunikatorius. Priklauso nuo to, kokią žinią tu nori vaikams perduoti. Laisvos, atsakingos, kūrybingos asmenybės ugdymui mokytojas turi parodyti pavyzdį. Stilingas, pasitempęs, truputėlį originalus, netgi kartais šiek tiek šokiruojantis, bet tada nuo direktorių gali kliūti smile.gif
Atsakyti
Mokytojos darbe neišvengiamas tiesioginis kontaktas su žmonėmis, vaikais, tad ji tikrai negali būti "bet kaip" apsirengusi. Kraštutinumų nereikia (prostitutės ar sodininkės varianto), labai oficiali apranga irgi nebūtina, tačiau juk galima suderinti džinsus ir madingą švarkelį, ilgus batus ir sijoną iki kelių. Turėti savo stilių, mėgstamus papuošalus.
Aš prisimenu mokykloje geriau mokydavausi pas tas mokytojas, kurios būdavo tvarkingos, patrauklios ir gražios. Man net jų pamokos atrodydavo mielesnės bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(uola @ 2006 01 05, 14:59)
Gal tai ne priekaistai, o neteisingai suprasti komplimentai?

Ar komplimentas, ar priekaistas lengva suprasti is to, su kokia intonacija zmogus tai taria ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nerile @ 2006 01 05, 14:48)
Nes va mano minimoji pedagoge susilaukdavo kolegu replikos ne butent del pacio stiliaus, o del to, kad PER DAZNAI su naujais rubais ateidavo i darba. Siaip tai ji is PROMOD, MNG, VM pirkdavosi.

toji pedagogė vaikšto klasikiniais rūbais apsirėdžiusi. Nors ir firminiais. Stiliukas- neiššaukiantis, neįdomus ax.gif Čia tau ne aptemptos kelnės su daugybe užtrauktukų bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 05 sausio 2006 - 15:17