QUOTE(JulijaR @ 2010 06 29, 14:02)
Sita tai
gal turite aprasyma
Ši ir man labai labai miela, ir mezgasi pasirodo labai smagiai. Aprašymą viena mama įmetusi naujagimių temelėje 355 žinutė. Tik ten gana sudėtingas aprašymas, viskas daug paprasčiau: užsidedi akis ant 4 virbalų (tik reikia nepamažinti, nes šiek tiek sumažėja kepurytė, kai darosi kampiukai). Numezgusi kelias eiles ripsu, pasidalini visas akis į lygias 6 dalis; tarkim iš pradžių buvo 98 akys, tai gaunasi 6 dalys po 16 akių. Toliau mezgant, kas 16 akių vieną kartą sumegzti 3 akis kartu, kitą kartą uždėti 2 akis ir taip 3 kartus. Akis uždėti ir sumegzti kas antroje eilėje. Tokiu būdu mezgant išsiformuoja kepurytės forma. pamezgus pagal poreikį, t.y. pagal reikiamą dydį tarkim 8 cm., nebeuždėti akių tik sumezginėti kas antroje eilėje, iki pabaigos. pabaigus kepurytę, ant dviejų "snapukų" primezgami raišteliai.
Ups atordė paprasta paaiškinti, bet kai surašiau, nebežinau ar kas nors suprantama
Na jei ką visada galima klausti
QUOTE(Mintė @ 2010 06 29, 15:49)
kažkaip ir aš mėgstu vėsenę dieną tokio tipo kepurytes. Šauniai atrodo taviškės
Labai sudomino kūdikėliui šalmukas. O čia virbalais ar vašeliu? jei vašeliu tai gal schemutę turi, norėčiau ir aš saviškiam kol gims nunarplioti. Kepurytes perkandau kaip nerti, o va šalmo netriu supratimo ir naujagymiui kokio dydžio reikia
čia megzta virbalais
bet manau galima kažką panašaus ir vašeliu nunerti, pasirinkus nekiaurą raščiuką