Įkraunama...
Įkraunama...

Daiktai į gimdymo įstaigą IV dalis

QUOTE(devuška @ 2013 07 27, 11:44)
Sveikos o po cezario man reikės tokių pačių daiktų kaip ir po natūralaus gimdymo?

Taip smile.gif
Papildyta:
QUOTE(nekarita @ 2013 05 25, 19:54)
tuomet pasidalinkit informacija kur gauti tu visai mazyciu drabuzeliu, nes kur ieskojau tai maziausi 56 cm  g.gif

Rasite visose vaiku parduotuvese, Tame tarpe ir Mothercare, Lindex, Vaikutis ir kt.

Del chalato, tai man jo neprireike. Is priimamojo persirengusi ligonines naktiniais ejau i gimdykla uzsimetusi dideli dzempa su kuriuo atvaziavau, o ir po gimdymo buvau su maike ir tympom. Jei palatoje yra wc ir dusas, tai tikrai jo neprireiks. Palatose karsta: tiek ziema, tiek vasara palaikoma min +25 temperatura.
Atsakyti
Gimdziau Kauno klinikose. Veziausi viska is mamu forumo sarasiuko. Noriu pasidalinti ko pritruko, o ko nereikejo,nes visgi tase nemaza susidaro. Temperatura palatoj +25, taigi chalata imti vasarini. Del kraujavimo patogiau naktiniai nei kelnes. Iklotu 5 neuzteko. Tinklines kelnaites imti dvi,nes issikruvina. Paluciu nereikia, duoda sociai, ir medziaginiu,ir popieriniu (pastaruju maziau). Tualetinio popieriaus yra. Dregnu serveteliu vaikui nereikia, o ir ziuri ten personalas i jas kreivai. Liemeneles maitinancios as pirkau is anksto,ir tuo gailiuosi, nes krutine isdidejo stipriai. Ten atnesa i palatas moterys pirkt liemeneliu. Arba is anksto perkant rinktis beforme sportine. Nors palatoj silta,bet maziukai pirmom dienom nereguliuoja temperaturos,o uzklotai jiems duodami prasti,tai vat uzklotuko labai pritruko. Mano vaikis atpylinejo,tai drabuziuku pamainos reikejo. Siaip issiskalbdavau ir pasidziaudavau ant radiatoriaus. Tapkiu guminiu nereikejo,bet gal ir patogiau tokios kur lengvai nusiplauna,nuo kraujo pvz. Ir kas nelanke normaliu zindymo paskaitu rekomenduoju pasiskaityk pagrindine abecele ( pradziu pradzia, zinyk.lt ir pan) bei paziuret youtube, nes su visa pagarba personalui, ne visi ismano, duoda klaidingus patarimus, o zindymo specialiste ateina viena karta ir tai dviem minutem. O bloga pradzia po to daug skausmo ir vargo suteikia.
Atsakyti
Sveikos, gal kas pasidalins, kokias kokybiškesnes patogesnes vienkartines kelnaites pirkti (po gimdymo naudojamas). Bei vienkartines palutes taip pat vaistinėje perkate? 4u.gif
Atsakyti
As gimdziau vasari Klaipedoje, tai dar ne viskas pasimirso. Mes turejom voka-pleda tai va jo labai labai reikejo, ir vaikuti uzklot ir susisukt, pasupuot. thumbup.gif. Visiskai nereikejo ideklu i liemenele. palu nedave man jokiu, tai kaip ir tinkliniu kelnaiciu nereikejo, o va rinkinys po gimdymo (ir per gimdyma) labai praverte. man butu reikeje dar kokia viena pizama pasiimt nes ten kol priprasai.... jau geriau savo daugiau turet. ir chalata iskart veskites nes kai as neturejau tai kreivai ziurejo i mane ir siaip dave toki skudurini lotuliukas.gif Dar toaletinio popieriaus butinai pasiimkit (as neemiau nes maniau kad tokio dalyko tikrai bus, se tau kad nori...). Ai dar plauku gumeliu daugiau isidekit, as per gimdyma pameciau savo tai poto ir nebeturejau, o su ilgais plaukais vargas tikras... dar rubeliu savo turekit ir namie pasiruoskit, jei ka vyras atves. Nezinau kaip kitur bet bent jau man net sau buvo geda prasyt kokiu naktiniu valdisku, tai jei buciau rubeliu neisidejus doh.gif ai pientraukio nesidekit, va sito man tikrai nereikejo.
Atsakyti
QUOTE(Chanelle @ 2014 01 27, 18:12)
Taip smile.gif
Papildyta:

Rasite visose vaiku parduotuvese, Tame tarpe ir Mothercare, Lindex, Vaikutis ir kt.

Del chalato, tai man jo neprireike. Is priimamojo persirengusi ligonines naktiniais ejau i gimdykla uzsimetusi dideli dzempa su kuriuo atvaziavau, o ir po gimdymo buvau su maike ir tympom. Jei palatoje yra wc ir dusas, tai tikrai jo neprireiks. Palatose karsta: tiek ziema, tiek vasara palaikoma min +25 temperatura.



Klaipedos GN kiauri langai, su izoliacija uzvynioti ziema buna...Nemanau kad ziema ten labai jau silta smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Citrinmedis @ 2014 04 13, 11:50)
ai pientraukio nesidekit, va sito man tikrai nereikejo.



mano drauge kaip tik prase vyro kad jai pientrauki atveztu i ligonine smile.gif
Atsakyti
Pagaliau susikroviau ryšuliuką į ligoninę ir aš smile.gif kai prisimenu, su kokiom pasoginėm skryniom važiavau į ligoninę pirmą kartą, net juokas ima . Dabar du krepšiukai, vienas man, vienas vaikui. Vaistinėj nusipirkau rinkinį po gimdymo, prasičekinau, kaip ir viskas ko reikia - paketai, kelnaitės, patiesaliukai.
Atsakyti
O man daug ko neprireikė iš šio sąrašo. Tiesa, man atliko cezarį, bet kaip sakoma vistiek tie patys daiktai... Drėgnų servėtėlių tikrai neprireikė, nes palatoje buvo kriauklė su kranu (ir šiltu vandeniu), tai mažiukui gerai buvo nuplauti, o man pačiai irgi neprireikė, nes prie wc iškart buvo bide, tai man tikrai nebuvo problema nuėjus į wc iškart užsukti apsiprausti. Tinklinės kelnaitės buvo gerai, bet kai po operacijos tai jos man per silpnai prilaikė pilvą, geriau būčiau ėmusi aukštu liemeniu gerai priglundančias medvilnines kelnaites. Visokių palučių buvo sočiai palikta palatoje. Vazelinų lūpoms ir krūvos šampūnų taip pat neprireikė, muilo per akis palatoje buvo. Bet prireikė rankšluosčio, drabužiukų vaikeliui ir laaaabai daug sauskelnių, mums per 5 dienas jų visa didelė pakuotė išėjo. jokių buteliukų, soskių ir panašių daiktų neprireikė, personalas pamokino kaip žindyti. Viskas įmanoma ir gauti, tiek daiktai, tiek pamokėlės kaip maitinti, kaip apiprausti, kaip aprengti - mums tikrai dėl to nekilo nesklandumų nes - MES PATYS KLAUSINĖJOME IR PRAŠĖME. Nei viena iš personalo neatsikalbinėjo ir nekomentavo, kad va čia kažkokie atvažiavo, nieko nežino, nieko nemoka ir t.t. Viena ką galiu rekomenduoti, tai jei turit galimybę imkit mokamą palatą, kad vyras galėtų liktis per naktį, nes jo pagalbos bent jau man tikrai prireikė.
Papildyta:
Tiesa gimdžiau Vilniaus gimdymo namuose, tai ten rekomendavo grįžus namo vaikelį išmaudyti lakišiaus žolės vonelėje. Tai aš jos tikrai nerekomenduoju, nes ta žolė jokios naudos mažiukui neduoda, ji labai sausina odelę, kad po to jokie tepaliukai nepadeda. Aš to nežinodama kelis kartus išmaudžiau vaikelį, o jam net oda pradėjo luptis doh.gif atsirado paraudimai, pleiskanojimai, daktarai jau rėkė, kad dermatitas, prirašė hormoninių tepalų. O visa problema išsisprendė, kai pradėjau maudyti tik 1 kartą savaitėje ir tik virintame vandenyje, nenaudojant muilo. Taip kad jei ir jums sakys, kad pirkti lakišiaus žolės, tai gerai pagalvokit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirisama @ 2014 07 10, 12:10)
Tiesa gimdžiau Vilniaus gimdymo namuose, tai ten rekomendavo grįžus namo vaikelį išmaudyti lakišiaus žolės vonelėje. Tai aš jos tikrai nerekomenduoju, nes ta žolė jokios naudos mažiukui neduoda, ji labai sausina odelę, kad po to jokie tepaliukai nepadeda. Aš to nežinodama kelis kartus išmaudžiau vaikelį, o jam net oda pradėjo luptis  doh.gif atsirado paraudimai, pleiskanojimai, daktarai jau rėkė, kad dermatitas, prirašė hormoninių tepalų. O visa problema išsisprendė, kai pradėjau maudyti tik 1 kartą savaitėje ir tik virintame vandenyje, nenaudojant muilo. Taip kad jei ir jums sakys, kad pirkti lakišiaus žolės, tai gerai pagalvokit  mirksiukas.gif

Mes taip pat maudeme, bet mums labai padejo. Beje, nezinau iki kelinto menesio JOKIU muilu ir putojanciu prausikliu isvis nenaudojom! Puikiai visus nesvarumus nuplauna tik vienas vandenukas. O maudynes budavo kasdien! po maudyniu istepdavau vaikiuka naturaliu argano aliejum thumbup.gif

o dabar apie daiktus. Maitinimo liemeneles ligoninej man neprireike - krutine mano nedidele, tad, labai ir neisdidejo. Reikejo ranksluoscio man vidui ir po apsiprausimo tai vietelei. Bei reikejo ranksluoscio naujagimiui.
Kas be ko poko pampersu ir keista, bet sunaudojom kruvele drabuzeliu g.gif
po to prireike multi mam kompreseliu, nes pirmakarte, stengiausi maitinti, bet kazkaip greit nusigrauze speneliai, tai ir dar vyras lele antspeniu atvezti (su pastaraisiais nemokejau elgtis, tad jie irgi negelbejo). Aij, dar var pirmama kartui prireike ir misinuko sad.gif jo reikejo tik keliu sauskeleliu, bet teko duoti bala zino koki ligonines sad.gif Nors dave su buteliuku, kuis irgi nezinia kokio svarumo/sterilumo as pyliau i paprasta arbatini sauksteli ir taip girdziau. Kazkaip nesinorejo duoti is ciulptuko.
Tiesa, reiktu pasidometi, ar ligoninej duoda visa stalo irankiu komplekta, nes kai kur duoda tik sauksta ir sakute, pritrukom peilio ir arbatinio saukstelio.
Man po gimdymo kraujavo nedaug. naudojausi sauskelnem kelnaitem, gal kokius 3-4 vnt sunaudojau, po to tiko menstruaciniai paketai. kai kuriose ligoninese tam reikaluiduoda medziagines palutes, kad geriau gytu tarpviete.
Kadangi buvo vsara, ir prasidejo zindymas labai troskino, tad skysciais reiks po to gerai pasirupinti biggrin.gif
Man visur gerai suejo kroksai, tiek gimdymo metu, tiek po jo, galima ir i dusa su jais stoti. Chalatas buvo patogu kai reiktedavo kur iseit is palatos. Man tiko plonas vasarinis (buvo varasa).
Atsakyti
QUOTE(Linutas @ 2014 07 10, 13:41)
Mes taip pat maudeme, bet mums labai padejo. Beje, nezinau iki kelinto menesio JOKIU muilu ir putojanciu prausikliu isvis nenaudojom! Puikiai visus nesvarumus nuplauna tik vienas vandenukas. O maudynes budavo kasdien! po maudyniu istepdavau vaikiuka naturaliu argano aliejum  thumbup.gif

Matyt vienam tinka, kitam ne smile.gif mes pakliuvom i tuos, kuriems netiko.
Atsakyti
man svarbiausia turėti žvakučių nuo hemorojaus unsure.gif
kažkaip jaučiu vėl pristumsiu ir jį verysad.gif
Atsakyti
Dalinuosi savo patirtimi, gal kam pravers: http://gabrieliomama.blogspot.com/

wink.gif ten galima nusikopijuoti tas lenteles su sarasu, kur ikeliau 4u.gif
Atsakyti
C'mon, dar kažkas vežiojasi Sodros pažymėjimą? blink.gif
Atsakyti