QUOTE(Kirisama @ 2014 07 10, 12:10)
Tiesa gimdžiau Vilniaus gimdymo namuose, tai ten rekomendavo grįžus namo vaikelį išmaudyti lakišiaus žolės vonelėje. Tai aš jos tikrai nerekomenduoju, nes ta žolė jokios naudos mažiukui neduoda, ji labai sausina odelę, kad po to jokie tepaliukai nepadeda. Aš to nežinodama kelis kartus išmaudžiau vaikelį, o jam net oda pradėjo luptis
atsirado paraudimai, pleiskanojimai, daktarai jau rėkė, kad dermatitas, prirašė hormoninių tepalų. O visa problema išsisprendė, kai pradėjau maudyti tik 1 kartą savaitėje ir tik virintame vandenyje, nenaudojant muilo. Taip kad jei ir jums sakys, kad pirkti lakišiaus žolės, tai gerai pagalvokit
Mes taip pat maudeme, bet mums labai padejo. Beje, nezinau iki kelinto menesio JOKIU muilu ir putojanciu prausikliu isvis nenaudojom! Puikiai visus nesvarumus nuplauna tik vienas vandenukas. O maudynes budavo kasdien! po maudyniu istepdavau vaikiuka naturaliu argano aliejum
o dabar apie daiktus. Maitinimo liemeneles ligoninej man neprireike - krutine mano nedidele, tad, labai ir neisdidejo. Reikejo ranksluoscio man vidui ir po apsiprausimo tai vietelei. Bei reikejo ranksluoscio naujagimiui.
Kas be ko poko pampersu ir keista, bet sunaudojom kruvele drabuzeliu
po to prireike multi mam kompreseliu, nes pirmakarte, stengiausi maitinti, bet kazkaip greit nusigrauze speneliai, tai ir dar vyras lele antspeniu atvezti (su pastaraisiais nemokejau elgtis, tad jie irgi negelbejo). Aij, dar var pirmama kartui prireike ir misinuko
jo reikejo tik keliu sauskeleliu, bet teko duoti bala zino koki ligonines
Nors dave su buteliuku, kuis irgi nezinia kokio svarumo/sterilumo as pyliau i paprasta arbatini sauksteli ir taip girdziau. Kazkaip nesinorejo duoti is ciulptuko.
Tiesa, reiktu pasidometi, ar ligoninej duoda visa stalo irankiu komplekta, nes kai kur duoda tik sauksta ir sakute, pritrukom peilio ir arbatinio saukstelio.
Man po gimdymo kraujavo nedaug. naudojausi sauskelnem kelnaitem, gal kokius 3-4 vnt sunaudojau, po to tiko menstruaciniai paketai. kai kuriose ligoninese tam reikaluiduoda medziagines palutes, kad geriau gytu tarpviete.
Kadangi buvo vsara, ir prasidejo zindymas labai troskino, tad skysciais reiks po to gerai pasirupinti
Man visur gerai suejo kroksai, tiek gimdymo metu, tiek po jo, galima ir i dusa su jais stoti. Chalatas buvo patogu kai reiktedavo kur iseit is palatos. Man tiko plonas vasarinis (buvo varasa).