Įkraunama...
Įkraunama...

Daiktai į gimdymo įstaigą IV dalis

QUOTE(RitaRazi @ 2012 06 13, 14:37)
na, nesakykit, as vandenu su iklotais nesulaikinejau, o be to, jie tam ir neskirti... smile.gif

man vandenys tiesiog nutekejo ir tiek, paskui paeme slaugute is suvale, o kam tie iklotai tokiu atveju? Kur jums reikejo vaiksciojot?
Jei paskui ir varvejo kazkiek, tai nebuvo problema, kai ant kamuolio sedejau saremiu metu, dave vienkartini pakloteli, kad nesutepciau kamuolio ir kad higieniska butu. Iklotu dideliu prisireike tik po gimdymo.

Tai man zinokit buvo ziaurumo ir besirdiskumo virsune...  verysad.gif

Cia AK. Tad zinokit - reik savo puodeli turet  smile.gif ir stalo irankius taip pat - atnesdavo valgyti be irankiu.. Nezinau, gal paprasius duotu, bet kadangi savo turejau, tai nezinau kaip butu buve..
Vazelino lupoms man prireike, nes labai sudziuvo lupos, vandens gert neleido.

Labai pritariu siai mamytei 4u.gif
Man tarkim gimdykloj vandenis nuleido, i toki puodeli, o kai jau jie bego labai silpnai, tada akusere vis palute patiesdavo.

Del irankiu pirma karta gimdant turejau, bet palatos kaimyne neturejo, tai pirma karta jai dave, o po to paprase, kad savo atsinestu (ta prasme, kad vyras atnestu).

Del vandens tai man vyras tik lupas vilge, gerti paciai neleido, apie valgyma irgi jokiu net minciu (nes jei gimdai pilnu skrandu tai labai ,,maloniai'' vemi.)

Del vazelino, tai paciam gimdymui ligonine savo turejo, o as tik lupoms buvau paemus, tai labai praverte.

QUOTE(Loveco @ 2012 10 14, 12:47)
į gimdyklą įsidėjau:
*  dokumentus (paskutinę akirmiką tiksliau dėsiuos);
* tinklines kelnaites;
* 1 didžiausią paketą (šiaip ten viską duoda, net po gimdymo duoda tooookį didelį, kad niekur nemačiau net pirkt smile.gif bet jei nubėgtų vandenys kur prieš gimdymo namus, tai įsimečiau į krepšį tiesiog.
* 1 litrą geriamo vandens
* kažką pagraužt (paskutinę akimirką dėsiuos)
* homeopatinių žirniukų, kuriuos dar proeš tai pradėsiu gert, ir per gimdymą reikės nesustot.
* žvakę su degtukais (man labai patiko antro gimdymo metu  wub.gif  )
* Vaikeliui: vystykliuką, segtuką, vilnos prilaikančias kelnytes, vilnos kojinytes, siaustinuką bei šliaužtuką su kepuryte. Ir dėl visa ko vienkartinę sauskelnę biggrin.gif
* Fotikas, telefonas (paskutinę akirmiką).
* švarūs rūbai ir šlepetės vyrui
* šlepetės man.
Viskas, daugiau nėra net ką ir dėt.  g.gif  thumbup.gif

Idomus daiktu sarasas smile.gif

Pas mane viskas is esmes skiriasi smile.gif
Atsakyti
Sveikos

man irgi jau laikas kapsi -krepsi kaip ir susidejau bet vis perziuriu :DDD

mano saraselis

*Dokumentai
* pakuote 5 vnt pakloteliu 90x60 (pirmo gimdymo metu turejau tik viena gimdant VGN tai pasigailejau, nes dejo po sikna kazkoki gumos gabala su audiniu)
* Tena Pants 2 vnt , Tena lady extra 2 vnt ir naktiniu paprastu iklotu keletas (man patinka Bella Nova Komfort arba maxi...
* dvi naktiniu poros, apatiniai, ranksluostis, chalatas
* Platesni marskiniai gimdymui
* slepetes, vaikiskas muilas apsiplovimui
* Na dar eiks arba ne tepaliuko krutinei gal...

*Drabuzeliai naujagimiui
*sauskelnes naujagimiui
*Antspeniai (del viso pikto)
* soskute (del viso pikto, turiu TT triubeles formos, fainas neipareigojantis daiktelis)

Vat del irankiu nesupratau.. ka neduoda nei sauksteliu nei sakuciu nieko Antakalnyje???? 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nightmoon @ 2012 10 26, 15:35)
* pakuote 5 vnt pakloteliu 90x60 (pirmo gimdymo metu turejau tik viena gimdant VGN tai pasigailejau, nes dejo po sikna kazkoki gumos gabala su audiniu)

Vat del irankiu nesupratau.. ka neduoda nei sauksteliu nei sakuciu nieko Antakalnyje???? 4u.gif  ax.gif

AK tų paklotėlių gimdymo metu tikrai nereikia, prikloja ant lovos pats personalas..jų reikia tik palatoj, pasiklot ant vystymo lentos, rengiant vaikelį, tai pilnai užtenka 1-2 vnt.

taip, reikia turėti savo įrankius (šaukštą, šakutę, peilį) ir puoduką arbatai..
Atsakyti
Kas man buvo netiketa ir ko as neturejau - irankiai ir tualet pop. Del irankiu, tai tiesiog pamirsau itraukt i sarasa, o tualet pop man buvo didele nuostaba, kad reik savo turet
Atsakyti
nezinau kaip del nemokamu palatu, bet mokamoj mums nieko nereikejo tureti: nei irankiu, nei tualetinio popieriaus, nei pakloteliu...viska dave ir arbatos kada paprasydavau, tada ipildavo
Atsakyti
QUOTE(Nightmoon @ 2012 10 26, 15:35)
* Platesni marskiniai gimdymui

O tai ką gimdyt su savo rūbais reikia? aš galvojau kad kokiais spec drabužiais perrengia g.gif

Dar klausimėlis - kiek sauskelnių kūdikėliui reikia pasiimt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taram-param: 14 gruodžio 2012 - 12:01
QUOTE(taram-param @ 2012 12 14, 11:59)
O tai ką gimdyt su savo rūbais reikia? aš galvojau kad kokiais spec drabužiais perrengia g.gif

Dar klausimėlis - kiek sauskelnių kūdikėliui reikia pasiimt?

taip, reikia turėti savo naktinukus gimdymui, valdiškus duoda tik ekstra atvejais

pirmom savaitėm per dieną sunaudosit 7-10 sauskelnių, plius minus, tai maždaug paskaičiuokit, kiek reikės trim pirmom parom
Atsakyti
Merginos, ar kuri gali pasidalinti patirtimi, kur ir kokius pirkot korsetus arba aptempiancias kelnaites po gimdymo, kad prispaustu pilvuka?
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2013 01 25, 16:31)
Merginos, ar kuri gali pasidalinti patirtimi, kur ir kokius pirkot korsetus arba aptempiancias kelnaites po gimdymo, kad prispaustu pilvuka?

aš turėjau šitas kelnaites, nes diržų negaliu pakęsti, pirkau Būk mamoj.
Atsakyti
Pirkau Eurovaistineje parduodama korseta po pilvo operaciju ar gimdymo (ten toks vienintelis yra, kaina gal apie 60 Lt). Na, kelis kartus uzsidejau smile.gif Buvo psichologiskai fainas jausmas, kadangi su korsetu atrodziau sau nerealiai liekna po viso nestumo laikotarpio. Bet pastebejau, kad ilgiau (kelias valandas) pabuvus su juo man pradedavo darytis bloga, tai netrukus nustojau nesioti. O pilvas vis tiek traukesi, nemanau, kad su korsetu kazkas butu buve kitaip. Antra karta nepirkciau smile.gif
Atsakyti
Beje, vis ruošdavausi parašyti, ko man reikėjo ar nereikėjo GN, tai va, beveik metai praėjo, kol prisiruošiau biggrin.gif Gimdžiau VGN. Daiktų buvo nemažai, kadangi susidariau savo išsamų sąrašą pagal kelis internete esančius sąrašus.

Reikėjo, o aš neturėjau pakankamai arba išvis nebuvau pasiėmusi:
- daugiau pop. rankšluosčių, rankoms ar šiaip kažką pavalyti, pamenu, kad net kelis rulonėlius per dvi paras sunaudojom;
- daugiau wc popieriaus;
- visokiu sausainių pagraužti ir daugiau vandens (neužteko 6 butelių po 1,5 l, kuriuos laikėm mašinos bagažinėje);
- vyras pirko antspenius, ne iš pirmo karto pataikė tinkamus nupirkti, tai geriau jau būčiau iš anksto pati išsirinkusi, kad nemėtyti pinigų į balą;
- diklofenako žvakučių nuo skausmo.
Bet visi šie dalykai ne problema, vyras sulakstė nupirkti smile.gif

Apskritai nereikėjo imti:
- Sodros pažymėjimo, nors dar daug kur būdavo rašoma, kad jo gali reikėti smile.gif
- pinigų kyšiams, nes nemokėjau, buvom pasiėmę gal 1500-2000 Lt grynais tiems gyvenimo atvejams, jei būčiau palikta numirti be med. pagalbos wink.gif "Numirti" nepaliko, bet ir didesnio dėmesio nesulaukiau, tad nusprendėm niekam nemokėti, vienintelės išlaidos buvo 200 Lt už šeimyninę palatą ir papildomą maistą/vaistus;
- užrašų knygelės, žurnalų - nespėjau nei paskaityti, nei kryžiažodžių paspręsti;
- mp3 playeryje įrašyta relaksacinė muzika liko neklausyta tiek gimdymo, tiek buvimo GN metu;
- veidrodėlio, pažastų dezodoranto (dažnai prausiausi), šampūno ir kondicionieriaus plaukams, t.y. antrą kartą nesivežčiau jokių kitų higienos priemonių, išskyrus dušo žele, kremą veidui ir vazeliną lūpoms, dar muilą rankoms atskirai prie kriauklės palatoje turėjom pasidėję;
- linzių skysčio - gimdžiau su linzėmis, bet paskui nė karto jų nebeįsidėjau, geriau būtų buvę tiesiog išmesti ir naudoti akinius;
- įprastų apatinių, kojinių ar kt. papildomų drabužių sau - kelnaites naudojau tik vienkartines, visą laiką praleidau su naktiniais (buvo šilta), į koridorių eidavau su chalatu (apskritai toliau nuo palatos ėjau tik vieną kartą į gyd. kabinetą), namo grįžau su tais pačiais drabužiais, su kuriais atvažiavau į VGN;
- nesivežčiau tiek daug drabužėlių vaikui, nes tesunaudojau vilnones kojinytes, 3 marškinėlius ir 3 šliaužtinukus, nebuvo jokių "avarijų", o ligoninėje pabuvusius net nepanaudotus drabužėlius vis tiek grįžus namo norėjosi išskalbti, tai papildomas vargas...
- į gimdyklą buvau įsidėjusi kelias masažo priemones - kamuoliuką su dygliais, taip pat tokį kietą masažuoklį - ne tas buvo galvoje, net neišsitraukėm jų smile.gif

Bet kokiu atveju tašė į gimdymo namus vis tiek išeitų nemaža. Jie piktinasi, kad atsivežam daug daiktų, bet pamiršta, kad turim vežtis wc popierių, stalo įrankius, puodelį, pop. rankšluosčius, visas higienos priemones po gimdymo... Gal kada nors laikai pagerės ir galėsim sau leisti atvažiuoti gimdyti su pasu, keliais asmeniniais daiktais ir drabužėliais vaikui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kismet: 26 sausio 2013 - 01:36
QUOTE(kismet @ 2013 01 25, 19:32)
turim vežtis wc popierių, stalo įrankius, puodelį, pop. rankšluosčius, visas higienos priemones po gimdymo...

siaip jau tai privalo visa ta duoti ir turi tuos dalykus ligonines, "o bet taciau"....
Atsakyti