QUOTE(leliumai @ 2010 08 16, 14:25)
Rokoko, Tavasis didysis "bliūdas" tiesiog fantastiškas
Reik patarimo pasirenkant
medžius-kaimynus. Iš
planuojamos trijulės jau
pasodintas klevas "Drumondii". Reik parinkt kitus du. Kontekstas būtų toks: veiksmas vyksta ties sklypo kraštine, maždaug ties ta vieta, kur jungiasi reprezentacinė ir sodo zonos. Reprezentacinę zoną nuo gatvelės skiria kaulenių gyvatvorė (foto kairėje nuo medelių trijulės), o sodą nuo gatvės skirs kalninių pušelių eilė (foto dešinėje nuo medelių trijulės):
Pati galvojau
nr. 2 rinktis
klevą 'Crimson King',
nr. 1 rinktis
himalajinę pušį.
Ką Jūs manote? Gal Jums gims kitokie variantai.
jei netloiese auganti tamsialapiu klevu giraite yra butent Crimson king - tai vasara jie labai jau juodi. viena tokia tamsi deme
... geriau jau trys
ir uz ju zalias fonas.
jei butinai reiktu man susodinti butent siuos medzius, grupuociau juos taip [jei i juos bus ziurimma is to tasko kaip foto]:
1- margas klevas
kairej - raudonas klevas
desinej - ta pusis.
QUOTE(Mamce @ 2010 08 16, 14:45)
Pasidalink, kokios firmos ir kur galima tokiu "primityvu" rasti? man aktualiausia tai butu su juo gremzti zoles is akmenukais gristo takelio...
Bet tavo bliudai tai pribloskiantys savo groziu ir veslumu. Kodel tau jie neisdega tokia karsta vasara??? Mano visi vazoniniai skursta, iskepe, sunyke, nors laistau kartais ir 2kart per diena. Net ir is taves nusisperintas svyrantis lakisius vasaros pradzioje dziugines veslumu dabar jau isdege. Ir net pelargonijos (!), kurios siaip jau ir megsta saule, ir nera lepios - baigia nudziuti
eilinis Taivano gamybos irankis. Beje, kai kuriu Taivano gamintoju irankiai liuksiski, kai kuriu - visiskai ne.
tokiu gali buti Zaliuosiuose centruose, zaliose stotelese, Pasidaryt pats, Senukuose - zodziu, visur, kur yra smulkiu sodo irankiu.
as pirkau Zaliajame centre Vln, kuris yra Moletu plente.
naudoju hidrogranules, siemet pirkausi 0.5kg stockosorb [1kg per puse su drauge]. dar truputi liko
nenaudoju substrato, tik grunta - jis ne taip dziuva.
tiesa, siemet turiu nemazai dideliu ismatavimu vazonu, ir substrata vis delto pirkau su molio granulemis, stipriai maisiau su darzo zeme - cia jurginams dariau tipo pigiau [gruntas gerokai brangesnis].
Per karscius uztenka laistyti kas antra diena. tik retkarciais buna ir kasdien palaistau, kai jau virs 30 karscio.
esminis dalykas - TRESIMAS.
tikrai ne visos geles atlaiko visa sezona.
lakisius ir mane nuvyle
, patyriau tikru nuostoliu. net nezinau, kuo baigsis balkono reikalas..
taip pat daugiau nenaudosiu verbenu - nei svyranciu, nei darzeliniu.
pelargonijos ir spriges yra simtaprocentines - padetos i atitinkamss vietas pagal salygas, ''atlaiko'' puse metu. bakopa taip pat, bet ne visada.
90 proc. gazaniju siemet nusibaige nuo amaru arba vytulio.
kartais priklauso tiesiog nuo sekmes, o kartais nuo patyrimo.
QUOTE(*SIM*SIUS* @ 2010 08 16, 15:14)
mano svyrancios palergonijos ir jau baigia ir lapai ruduoja ir ziedu nebera tiek daug , bet as galvoju kad pas mane jos anksti pradejo zydet tai gal jau perzydejo
tai jau tikriausiai reiks sakeliu prisilauzyt kad butu kitiems metams
reikia pageneti tokias ir tresti - dar gali buti antras gyvenimkas joms.
QUOTE(Tina* @ 2010 08 16, 15:36)
Bet cia turbut irgi kaip kokia vasara. Jei istisai lytu, turbut butu nekas su jomis. Kaip manot?
Papildyta:
Perskaiciau stai ka:
Taip pat, ši priemonė apsaugo augalą nuo perlaistymo (išvengiama šaknų puvimo), nes STOCKOSORB® sugeria vandenį. Jį atiduodant, STOCKOSORB® granulės purena žemę ir taip padidina deguonies kiekį šaknų zonoje.
Bet realiai tai ir jos turi kazkokia sugerimo riba, o paskui jeigu i dregna zeme atidavineja dar papildomai dregmes
nesueina man cia galai
viskas tvarkoje.
i dregna zeme neatidavineja, o ''guli'' zele busenoje.
kai visiskai prisigeria, likutinis vanduo, kiek bepiltum i vazona, isbega pro skyle dugne.
tiesa, reikejo ismokti ta preparata maisyti: jei paruostas zemiu misinys sausas, tai ir hidrogranules imaisyti sausas.
o jei dregnas - tada ir preperata geriau isbrinkinti ir tik tada imaisyti. priesingu atveju sausa ''druskele'' tuoj ima dregme is grunto, ir pasidaro tasi kaip guma, neismaisoma.
galimas dra vienas variantas - i vazona/loveli pripildoma mazdaug iki puses zemiu, paskui kaip druskeles labai saikingai pabarstoma hidrogranuliu, sodinami augalai, ir uzberiama siek tiek sunkesne zeme.
dregmes sugeriklis lieka saknu zonoj.
Papildyta:
QUOTE(toza @ 2010 08 16, 23:06)
Jusu teismui, kaimynes sukurtas slaitas
mano nuom - labai gera.
apaugs augaliukais bus idealu.