QUOTE(bitule @ 2010 07 28, 23:03)
Rokoko, tuoj šiloku kaip ta pupa į debesis galėsi kopti :lotliukas:
O tas batalapis saulakis turbūt taip ir neįgauna apvalaus kupsto pavidalo :m pas mane taip pat auga stačiašakis, kas man pradeda nelabai patikti :matau:
vat jis i ugi neauga [remiasi i kadagi], dideli tik lapai ir ziedynai.
man atrodo, kad apvalios formos sio saulakio kupstas ir neturi buti. gausiose interneto foto irgi nepastebejau. man patinka ta apversta trapecija. Gerai ziuretusi ''miskelis'', bet ir pavienis sakotas keras man grazu. o manieji ''reibesnieji'' kupstai sodinti tik pernai rudeni , liesesni - si pavasari, tik po daigiuka i viena taska. taigi bus geroookai kuplesni jau po metu. aukstoki matau mano salygomis auga, vienas keras dabar uzstoja neauksta geltona rudbekija - sukeisiu vietomis. Tiesa, sios rudbekijos keras labai grazios formos, atskirai pas kaimyne pasodintas ypac dekoratyviai atrodo.
QUOTE(vida777 @ 2010 07 28, 23:26)
1 va va va, sitie :suer , kokie jie man grazus! Sitie gal taip neisvirsta, o as jau galvojau, kad jie visi pozydejimo i salis isgriuve ir nuplike nuo pasaknu buna :m .
2 Kaip pas jus (rodos jolaxus irgi turi) margalapiai didieji silokai atrodo? Mano tai labai slabnas ir neisvaizdus, matyt jam silokine dirva ir nuolatiniai saules smugiai ne prie sirdies, kazkoks poniskas jis
3 Ar tau, rokoko, rudeniniu astru genejimas pasiteisino? Man tai taip :uper .
4 Ir dar klausimas - ar eziuoles galima priskirti prie pakankamai ilgai zydinciu (kiek laiko mazdaug zydi)?
1 po zydejimo siliniam gvazdikui nukirpus ziedynus, lieka puikiausia zaluma. nenukirpus prisiseja siek tiek, t.y. seklos negausiai perziemoja.
nuplinka tik po ziemos, ir taip, ziurint kokia ziema
[pasikartoju su Jolaxus] bet greit atzelia.
2 maniskis kupstas puikiai perziemojo. auga sauletoj derlingoj vietoj, per sausras lieju ta vieta.
liepos pradzioje jis atrode taip
http://i262.photobuc...eofDSCF4472.jpg
liepos vidury
http://i262.photobuc...eofDSCF4726.jpg
dabar dideja ziedynai, bet kadangi prie jo tilpes neaugo, tai hydrokomplekso neprisirijo - anomaliju nebus
3 nebent aukstajam astrui - bet jis dabar suverztas, kad netrintu kitu kvietku savo riebiais sonais. zemiesiems dar nematau aiskiu pasekmiu. i si klausima gal veliau, praejus siek tiek laiko, tiksliau atsakysiu.
4 tikrai taip, eziuoles pakankamai ilgai zydi.
2008m mano ''kronikoje'' paskutine eziuoliu foto spalio 7d - dar pusiau padoriai [is tolo] atrodo nenupjautos. 16d. jau buvo nupjautos. o zydet visada jos pradeda vasaros vidury.
QUOTE(*MONAMI* @ 2010 07 29, 08:28)
o tu siuntei foto apsodintų vazonų,ar jau pražiopsojau tą žurnalą :h
dar ne - siusti galima visa vasara. manau dabar gal reiketu nusiusti pernykscias foto. siu metu geriausius kadrus isrankiosiu velliau, gal.
man tai nesvarbu, nebent is to butu galima uzdirbti
QUOTE(Oli_vija @ 2010 07 29, 08:35)
kažkada labai labai seniai tokias lelijas išmečiau, nes žiauriai nepatiko oranžinė spalva, ypač, kai pas visus aplinkinius kaimynus vienodos gėlės
: dabar matau, kad tinkamai augalus sugrupavus ir suderinus, negražių gėlių nėra
siu leliju oranzine yra gana svelnus, mielas atspalvis. nerezia akiu, fotoaparatas be spec.nustatymu ''ima'' ta spalva.
gal jos vadinasi Davido lelijos? kaip noretusi zinoti.. pagal mano turima knyga - ''viens prie vieno'' Lilium davidii.
kaip minejau, auga jos tarp bijunu pas mane - tik stai siemet centrine grupele, kuri isprausta tarp dvieju aukstu bijunu, nesuformavo ziedynu, negavo pakankamai sviesos... o kitos dvi grupes, kurios vienu sonu trinasi su zemais bijunais - gerai gyvuoja ir zydi.
QUOTE(vida777 @ 2010 07 29, 11:03)
matau, kad del tu krumu vis dar nera aiskumo :. Zalialapiai krumai taip pat nera blogai, nes retai kuris krumas yra tokios tamsiai zalios spalvos kaip tuja. Skiriasi zalios intensyvumas, skiriasi lapu forma, zydejimo laikas, ziedu spalvos, rudeniniai atspalviai, pagaliau vaisiai. Nuolat kazkas keiciasi tame paciame ryskiame tuju fone :sper . Jei butu istisai marga - labiau erzintu, nei dziugintu :x: .
dar trigrasis - o krumu spalvotos sakeles ziema???? geresnio fono nesugalvosi.
ir zalialapes sedulos numetusios rubus svyscioja raudonomis bei geltonomis rykstemis
plius melsvieji eraicinai pazeme priesais ... (cia jau nepamirstamas Rozamundos pametetas vaizdelis)