Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka-57

QUOTE(vakare-tyla @ 2010 07 12, 23:06)
Esu maciusi, kaip kazkurioje temoje, atrodo Knifofija, sake, kaip naikinti dobilus is dekoratyvines vejos, bet nerandu.. Gal gas zino ar atsimena, kuo reikia juos purksti ar barstyti?
aciu 4u.gif

DOBILAMS neblogai sureagavo į dviejų herbicidų mixą: STARANE + MCPA
10 ciai litru 100 ml. Starane ir 100 ml MPCA pukiai suveike

va, buvau išsisaugojusi smile.gif

prie to paties dar noriu paklausti: jau šią vasarą turbūt negalima purkšti vejos? pavasarį geriausia, vasaros pradžioj... pakonsultuokit blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 07 12, 18:07)
esu sėklų pirkomanijos auka lotuliukas.gif Pirkau dėl to, kad mano žemėj turėtų augti ir nesiskųsti. Stebėsiu, žiūrėsiu ar tiks ir patiks, bandysiu derint su kažkuo.

Man gražu su pušim, mačiau kalnuose natūralų derinį, fantastika.
QUOTE(vakare-tyla @ 2010 07 12, 23:06)
Sveikos, merginos,

Labai reikia Jusu pagalbos. Esu maciusi, kaip kazkurioje temoje, atrodo Knifofija, sake, kaip naikinti dobilus is dekoratyvines vejos, bet nerandu.. Gal gas zino ar atsimena, kuo reikia juos purksti ar barstyti?
aciu 4u.gif

Starane 20ml, MCPA 80ml 10 litrų vandens. Per tokius karščius nepurkšk chemikalai neveikia.
Atsakyti
QUOTE(Kaja888 @ 2010 07 12, 23:28)
jau šią vasarą turbūt negalima purkšti vejos? pavasarį geriausia, vasaros pradžioj... pakonsultuokit  blush2.gif  4u.gif

galima purkšti visą sezoną, tik kaip jau paminėjo Knifofija, kai karšta nerekomenduojama, nes "užsnūsta" vegetacija ir nepasieksi rezultato. Ir dar reikia stebėti prognozes, prieš lietų nepurškiama, nes nuplautų tą purškalą, reikia, kad bent pusdienį herbicidai pabūtų nenulyti.
Atsakyti
As turiu i alpinariuma karlina ikisus, dar nezydejo, bet itariu, kad zydes. Ispudingas augalas. As kai visokius dygliuotus megstu, tai man pats tas lotuliukas.gif
Atsakyti
o mano rudenį pasodintiems sidabrakrūmiams ko gero kaput verysad.gif pradėjo lapeliai suktis ir džiūti. Vieną jau išroviau, likusieji du irgi vargsta. Pasodinti saulėtoj vietoj, tačiau iki šiol augo gražiai, bet spėju, kad pati prisidirbau - neseniai šiek tiek kedenau gelyną ir aplink juos pakapsčau, įtariu, kad jų šaknys jautrios panašiems papurenimams, atrodytų ir negiliai aš kedenau ir palaisčiau, bet tuoj po to jie ir pradėjo vargti doh.gif gerai dar, kad šviežiai pasodinti, tai ne taip gaila, nespėjo visu grožiu atsiskleisti. Reikės ieškot kitų variantų vietoj jų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2010 07 12, 23:32)
Man gražu su pušim, mačiau kalnuose natūralų derinį, fantastika.

Ačiū 4u.gif Gamta pati kuria derinius, žmogui belieka tik copy-paste.
QUOTE(jolaxus @ 2010 07 13, 09:27)
o mano rudenį pasodintiems sidabrakrūmiams ko gero kaput verysad.gif

Aš nusivylusi sidabrakrūmiais. Pasodinau 2008m. pavasarį tris vienodus baltai žydinčius. Vienas pusiau su bėda atrodo, kiti du jokio dekoratyvumo. Kažkas jiems nepatinka pas mane. Vat pvz. lanksvos, žemaūgiai jazminai augantys visai netoliese bujoja, o sidabrakrūmiai tokie "šiukšliakrūmiai". Nesuprantu, kas jiems nepatinka.
Atsakyti
QUOTE(leliumai @ 2010 07 13, 09:38)
o sidabrakrūmiai tokie "šiukšliakrūmiai". Nesuprantu, kas jiems nepatinka.

žinai, aš apie juos, kaip apie "šiukšliakrūmius" (taiklus pavadinimas lotuliukas.gif ) jau seniai turėjau tokią nuomonę, tačiau susigundžiau tuo, kad vistik kaip daugiamečiai tikrai ilgai žydi, bet panašu, kad susigrąžinsiu senąją nuomonę ir ieškosiu kitų sprendimų blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 13 liepos 2010 - 08:49
Aciu, merginos 4u.gif Uzisirasiau ir dar vyrui nusiusiu laiskeli, kad nepasimestu lotuliukas.gif ir ..lauksim karscio pabaigos gun_smilie.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2010 07 13, 08:56)
As turiu i alpinariuma karlina ikisus, dar nezydejo, bet itariu, kad zydes. Ispudingas augalas. As kai visokius dygliuotus megstu, tai man pats tas  lotuliukas.gif

Kai išsiskleis žiedai anr žiedo centro užlašink vandenuko, žiedas per keletą sekundžių užsidaro, sūnus mažas taip žaisdavo, pasiima kibiriuką su vandeniu ir eina karlinoms žiedelius prausti lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

QUOTE(jolaxus @ 2010 07 13, 09:27)
o mano rudenį pasodintiems sidabrakrūmiams ko gero kaput verysad.gif pradėjo lapeliai suktis ir džiūti. Vieną jau išroviau, likusieji du irgi vargsta. Pasodinti saulėtoj vietoj, tačiau iki šiol augo gražiai, bet spėju, kad pati prisidirbau - neseniai šiek tiek kedenau gelyną ir aplink juos pakapsčau, įtariu, kad jų šaknys jautrios panašiems papurenimams, atrodytų ir negiliai aš kedenau ir palaisčiau, bet tuoj po to jie ir pradėjo vargti doh.gif gerai dar, kad šviežiai pasodinti, tai ne taip gaila, nespėjo visu grožiu atsiskleisti. Reikės ieškot kitų variantų vietoj jų rolleyes.gif

palietei man aktualia tema unsure.gif
pasisodinau ir as sidabrakrumiu prie vakarines namo puses. pati pradzia - liuks, superdekoratyvu man atrode. na, o dabar pastebejau, kad keliu sakos pradejo gulti ant zemes, visos doh.gif . po tokio pagulejimo vienas eme ir nudziuvo.
idomu, kas jiems netinka? paspdinti i gilias duobes pripylus juodzemio+durpes, laistomi pasildytu vandeniu, apraveti... taip gaila.
Gal yra kuri susidurus su ju reabilitavimu?

Dar klausimelis: turiu berzalapes lanksvos krumeli wub.gif . Kaip ja dauginti?
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2010 07 13, 08:27)

na, sidabrakrumis tikrai ne pirmo plano augalas, bet kai zydi - atrodo thumbup.gif . Itariu, jam reikia uzpavesintos vietos. Maniskis dega saules atokaitoj, ir dabar apdege, apdziuvo, susisuko, bet gerai palaiscius vel pradeda zaliuoti. Faktas, kad tokia vieta - ne jam.
Medziu pavesyje (tiksliau p.pavesyje) maciau augancius - labai veslus.

Kol neuzejo karsciai buvo zalias (foto), tada nudege, dabar vel taisosi.

user posted image

Pernai vasara irgi buvo tas pats, o rudeni jau vel zaliavo ir iki spalio men. zydejo.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(aiwa @ 2010 07 12, 16:54)
Sveikutes 4u.gif

Sveikinu visas, sulaukusias tokios grazios ir siltos vasaros thumbup.gif . Imetu ir as kelis savo aplinkos vaizdelius ax.gif :

Labai garzi roze ir ta avele labai miela wub.gif
Papildyta:
QUOTE(rokoko @ 2010 07 12, 00:37)
Rudeni as taip pat gundziausi juodaja bei baltaja lelijomis - bet pas mane kaip Sobieska apibudino irgi morkavos bei geltonu atspalviu - tada pirkau tik balta.
svoguniukai pasirodo net sumiksteje, laikiau papuvusiais, bet sukisau sonan prie vilkdalgiu - nesitikejau, bet bus ziedu  bigsmile.gif idomu, ar tikrai tos karaliskos vamzdelines  g.gif laukiu.

mano jurginai vienas po kito skleidziasi nedrasiai smile.gif (vazonuose jau menuo drasiai zydi) - visi daiginti nuo balandzio galo siltnamy.

siemet ziauriai nesiseka su gazanijomis (puola amarai ir zdiusta keistai) bei darzelinemis verbenomis - ir ta, ir ana darau, purskiu chemija, trasom popinu - nieko gero.

Ir pas mane vazonuose jurginai zydi. Vienas rozinis, kitas alyvinis.
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2010 07 12, 09:18)
Pas mane irgi vamzdeline zydi, tik ja nufotografuot graziai sunku, kai ziedeliai zemyn palinke.

Idomu pasidare, kokio aukscio pas tave vamzdelines? Maniskes gigantes blink.gif . Buvo virs metro. Eisiu dabar pamatuot, nes atrodo dar paaugo.
Papildyta:
Gal kuri bandet retint viendienes? Pas mane patvory jos taip sutankejo, kad siemet prasciau zydi. Galvoju puse reikia israut, bet kada geriausia tai daryt? Rudeni ar pavasari? Pavasari butu patogiausia, nes tu dideliu lapu jau nebutu. Ir dar, kaip jos reaguoja i persodinima? Molyje auga, tai svelniai isretint nepavyks. Zeme buna tokia kieta, kad kastuvas atsoka. Pernai ten bandziau pasodint kroku likucius ir nepasodinau doh.gif . Viena ikisau ir pasidaviau. doh.gif
Atsakyti